מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אצבע לא מתכופפת מעצמהד``ר דן הוט13/06/2017
קרעתי במשחק כדורעף את הגיד המכופף של הזרת והרופא הנחה אותי לקבע את האצצבע בעזרת סד למשך 6 שבועות בתקווה שהגיד יחלים ויתחבר מעצמו, לאחר שלושה שבועות וחצי בהן השתדלתי שלא להסיר את המקבע מהאצבע התחיל לגרד לי מאוד באצבע.
הורדתי את הסד לרגע וגיליתי שהאצבע כבר לא מתקפלת מעצמה ויש לי מגבלה בתנועת הקיפול ואני לא מצליח לכופף אותה במאמץ קל, לא ניסיתי בכוח כדי לא לגרום לנזק.
בנוסף, האצבע נפוחה מהרגיל ומגרדת.
האם זה תקין?
האם ניתן להסיק שהאצבע החלימה והגיד התחבר בחזרה או שיתכן והאצבע לא מתכופפת בגלל שהתנפחה או שהמפרק התקשה?
ניסיתי לקבוע תור לאורטופד אך התור הקרוב ביותר הוא לאמצע יולי ולכן אני שואל כאן ורוצה לדעת מה לעשות ואם צריך לפנות לבית חולים או להמתין לתור לאורטופד.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מיישר
ד``ר ישי רוזנבלט13/06/2017המשך לקבע את האצבע בסד למשך 6 שבועות .הגיד טרם התאחה. הכיפוף ישתפר בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה לאחר תאונת דרכיםדניאל11/06/2017
שלום רב.
בתחילת ינואר האחרון עברתי תאונת דרכים קשה.
עקב התאונה נפגעתי בהמון חלקי גוף כולל שורש כף יד שמאל.
כיום לאחר ניתוח ORIF + פלטה וברגים, פיזיותרפיה ושיקום מתמשך טווחי התנועה בכף היד אינם מלאים וישנו קושי בתפקוד בייחוד בתנועות כף היד לכיוון מעלה ומטה.
בנוסף אחד הברגים שמחזיקים את הפלטה מבצבץ מצידה השני של עצם הרדיוס (ניתן לחוש בו בעזרת מישוש קל של האזור).
כמה שאלות ברשותכם:
1-האם ניתוח נוסף להוצאת הפלטה והברגים עשוי
להחזיר\להוסיף טווחי תנועה לשורש כף היד?
2- האם יש סיכונים מיוחדים בניתוח שכזה?
3- האם ישנו מצב שהניתוח עלול לפגום ביכולת התנועה של האצבעות והיד בכלל?
אשמח לדעתם ולעצתכם.
תודה, דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד``ר ישי רוזנבלט11/06/2017בגדול, טווח התנועה אמור להשתפר בפיזיותרפיה ותירגול. הוצאת הבורג בדכ לא משפרת טווחים. בכל ניתוח קיימים סיכונים של זיהום ופגיעות בגידים....ובין היתר הגבלת טווחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל11/06/2017תודה על התגובה.
שאלתי הייתה לגבי הוצאת כל הפלטה ולא רק את הבורג הבולט.
הוצאת הפלטה מומלצת בגדול? יש אופציה שהיא מפריעה לטווח התנועה?
צורפה תמונה לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ישי רוזנבלט12/06/2017כנראה שהוצאת הפלטה לא תועיל לשיפור הטווחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגודל ימין, אחרי חבלה במשחק כדורסלאוהד בניטה11/06/2017
שלום רב,
במשחק כדורסל לפני כעשרה ימים קיבלתי מכה באגודל ימין. בצילום כף היד (מצ"ב) לא הודגם שבר אך הכאבים עדיין נוכחים במפרק הבסיס של חיבור האגודל לכף יד
האם יש צורך לגשת לאורטופד מומחה לכף יד ?
תודה,
אוהד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד``ר ישי רוזנבלט11/06/2017כדאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים הולכים ובאים במפרקשלי06/06/2017
כבר כמה שבועות שיש לי כאבים במפרק שמאל, שהיא לא היד הדומיננטית. הכאבים הולכים ובאים ואני לא מצליחה למצוא את הגורם המעורר, זאת אומרת שהם לא מתפרצים כשאני מקלידה על המחשב. זו יכולה להיות דלקת או שלפי התיאור זה יכול להיות משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר ישי רוזנבלט07/06/2017יש להבדק בנוגע לכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון MRI כף ידאבי כהן25/05/2017
שלום, לאחר כאבים ממש חזקים של 5 חודשים בשורש כף היד ובכרית כף היד (בשתי הידיים) לאחר המון עמידות ידיים והרמת משקולות של עד כ 20 ק״ג (אני בן 16) התוצאה בmri אמרה שיש ulnar negative variance
אשמח לדעת מה זה מה זה אומר ואיך מטפלים.
תודה רבה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנה מינוס
ד``ר ישי רוזנבלט06/06/2017זה מתאר את מבנה העצמות בשורש כף היד. האולנה קצרה יותר. לרוב לא דורש כל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים באגודלים בשתי הידייםאורית21/05/2017
אובחנתי ב: bilateral thumb cmcj oste
אני סובלת מכאבים מאוד חזקים ב-2 הידיים שמגבילים אותי בפעולות פשוטות.
מהן אפשרויות הטיפול הטובות ביותר למצב זה?
האם אבחון על סמך צילום רנטגן בלבד מספיק?
תודה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטריטיס
ד``ר ישי רוזנבלט21/05/2017צילומי רנטגן ובדיקה גופנית מספיקים. הטיפול מתחיל במשככי כאבים, ריפוי בעיסוק וסדים. בהמשך ניתן להזריק סטרואידים ולבסוף, בחלק מהמקרים מגיעים לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטריטיס
אורית21/05/2017האם אפשר להגיע לריפוי מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגיד מכופף של הזרת ביד - מהם סיכויי ההחלמה ואיחוי הגיד בטיפול שמרניד``ר דן הוט19/05/2017
שלום רב
אתמול בעת משחק כדורעף חשתי לפתע שאני לא מצליח ליישר את מפרק האחרון (בקצה) של הזרת והוא נשאר מכופף מעט כלפי פנים, חשוב לציין שלא חשתי כל כאב.
פניתי לצילום בבית חולים ששלל שבר או נקע והרופא יעץ לי לקנות סד קיבוע לאצבע ולהתקינו למשך 6 שבועות על מנת שהגיד יתאחה מעצמו.
שוחחתי עם חבר שסבל מאותה בעיה ולאחר קיבוע האצבע לתקופה זו הגיד לא התאחה והוא פנה לניתוח.
שאלתי היא מהם סיכויי ההחלמה ואיחוי הגיד בטיפול שמרני של קיבוע והאם יש דרך לגרום להעלאת סיכויי ההצלחה כמו מנוחה מוחלטת של היד או לא להוריד את המקבע בכלל (כדי למנוע קיפול חוזר של המפרק ופגיעה באיחוי)?
האם כדאי לפנות ישירות לניתוח? קראתי שסכויי ההחלמה אם מטפלים עד שבועיים מקרות האירוע גבוהים יותר.
צירפתי תמונה להמחשה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mallet
ד``ר ישי רוזנבלט20/05/2017תוצאות ללא ניתוח אמורות להיות זהות לאלו עם ניתוח, בתנאי שאתה מקפיד לא להוריד את הסד משך כל תקופת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לדלקת בגיד האגודליעקב17/05/2017
שלום, אובחנתי על ידי מומחה לכירורגיה אורטופדית כסובל מ"רגישות קלה מדור1 אקסטנסורים עם פינקלשטיין", המומחה טען שמצבי יחסית קל והוא מוותר אף על הזרקת קורטיזון והמליץ על המשך חבישת מגן קשיח.
שאלותיי הן: 1 האם חובה עליי לבצע פיזיותרפיה ובמידה וכן, האם עליי לבצע זאת באמצעות טיפול אצל פיזיותרפיסט או שמספיקים תרגילים ביתיים .2 באיזה תדירות יש לבצע את תרגילי הפיזיותרפיה? 3 אני עובד עם מחשב לאורך כל שעות עבודתי, האם עליי לתת מנוחה ליד ופשוט לא לעבוד או שאני יכול להמשיך לעבוד כמו שאני עושה היום תוך כדי חבישת הסד וללא שימוש באגודל, יצויין כי אני סובל מהתופעה מזה שלושה חודשים ואני לא מרגיש שהסוף קרב.
אודה מאוד ומראש לתשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דהקרווין
ד``ר ישי רוזנבלט18/05/2017ממליץ על עבודה עם הסד והפנייה לריפוי בעיסוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסטטיסטיקה לגבי סכנה של פגיעה בעצביםד``ר דן הוט14/05/2017
שלום,
יש לי גנגליון בגב כף היד, כרגע מתלבטת אם לעבור ניתוח לאחר שהניסיון לנקז כשל. קיימת אי נוחות אבל הכאבים נסבלים.
מה הסטטיסטיקה לגבי סכנה של פגיעה בעצבים? כמה להתחשב בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון
ד``ר ישי רוזנבלט18/05/2017הסיכון לפגיעה עצבית נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הסירה עקב נפילה על כף הידשאול03/05/2017
שלום. נפלתי את כף יד ימין לפני כשבועיים. אחרי צילום רנטגן מיידי נשלחתי ל-CT, ושלשום הגיעו התוצאות של הבדיקה שנעשתה 8 ימים לאחר החבלה . אשמח אם תאמרו לי מה מצב השבר והפרוגנוזה.
ממצאים:
הודגם שבר במותן של עצם הסירה, ללא תזוזה של פרגמנטים וללא סימני תמט של הפרגמנטים של עצם הסירה. הודגם גופיף זעיר של העצם בצמוד לשול אחורי של המשטח המפרקי של הרדיוס הדיסטלי- סדרה ,201 חתך ,104 חשוד
לשבר זעיר
באותו מיקום.
הודגמו מוקדים מסוידים ברצועה סקפו-לונטום יתכן דגנרטיבים.
לא נצפתה הרחבה של המרווחים בין עצם הסירה לעצם לונטום ובןי עצם לונטום לעצם טריקווטרום. הודגם אוסטאוארטריטיס מתקדם במפרק הרדיו-אולנרי דיסטלי, עם גופיף עצם קטן , יתכן חופשי תוך פרקי במפרק רדיו-אולנרי
דיסטלי.
סיכום: שבר בעצם הסירה כמתואר מעלה
בתודה מראש
ממצאי ה-CT מצורפים גם כקובץ PDF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקפואיד
ד``ר ישי רוזנבלט03/05/2017צריך לראות את נבדיקת ct
גש לכירורג כף יד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומלץ חבק במקום גבס קל זה מה שקיבלתי ניראה מצוקמקטל22/04/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להחליף לחבק או להישאר עם הגבס קל ?
טל22/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבס
ד``ר דן הוט22/04/2017להשאר עם הגבס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ביד עם גבס
מיקי25/04/2017יש לי שבר בשורש כף היד . היד עם גבס מיום חמישי ומזה שלושה ימים האצבעות נפוחות וצבען כהה יותר . האם זה בסדר או שעלי ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבק
ד``ר דן הוט22/04/2017בהחלט לא מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 שבועות לאחר שיחזור סקאפואד עם שתל עצםטל21/04/2017
שלום ד"ר
בן 20
הייתי בניתוח בעצם הסירה הכלל שתל מהאגן .
לאחר 5 שבועות זימנו אותי לביקורת .
בביקורת עשו לי צילום והרופא החליט לשים לי חצי ללא קיבוע באגודל ולחזור רק בעוד 5 שבועות בגלל שהוא לא ראה האם יש חיבור או אין
השאלה היא האם אתה רואה חיבור כלשהו בצילום המצורף והאם זה אמור לקחת כול כך הרבה זמן ?
מה הסיכויים שזה לא התחבר ?
אני יכול להזיז את האגודל בנתיים ואת שאר האצבעות ?
איך אפשר לעלות את סיכויי ההתאחות ?
האם מכשיר מלמק יכול לעזור לי להתאחות ?
בתודה מראש טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הסירה
ד``ר ישי רוזנבלט21/04/2017השבר עדיין לא מחובר. מלמק עשוי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש במפרק האצבע עם הגבלה בסגירהאבנר19/04/2017
שלום
אני סופר סתם שכותב הרבה שעות ובשנה האחרונה התחילה לי הגבלה בסגירת האצבע שאני כותב בה וגם התפתח גוש בגב האצבע במפרק
מה זה יכול להיות והאם זה יכול לגרום לי להפסיק את עבודתי
וכן האם נתקלת במקרה כזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלה התנועה
ד``ר ישי רוזנבלט20/04/2017כדאי לבצע צילומי רנטגן ואולטראסאונד של האצבע ולהבדק. ייתכן ומדובר בגוש ציסטי ע" ר שחיקה של המפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שיכול להחמיר ולגרום לי להפסיק לעבוד?
אבנר20/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DE QUERVAN שאלה בעקבות מחלתעדי19/04/2017
שלום רב,
לפני שבוע הרופא אבחן שהכאבים בשורש כף היד בגלל מחלת . DE QUERVAN
האם יתכן שהסיבה לתוצאת בדיקת דם ESR
היא 27 כלומר מעל הרף העליון של הנורמה?
תודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דהקרווין
ד``ר ישי רוזנבלט19/04/2017ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש במפרק האצבע עם הגבלה בסגירה וגוש בגב האצבעד``ר דן הוט18/04/2017
שלום
אני סופר סתם שכותב הרבה שעות ובשנה האחרונה התחילה לי הגבלה בסגירת האצבע שאני כותב בה וגם התפתח גוש בגב האצבע במפרק
מה זה יכול להיות והאם זה יכול לגרום לי להפסיק את עבודתי
וכן האם נתקלת במקרה כזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה לגבי ההגבלה בסגירה
אבנר18/04/2017עד כאן אני יכול לסגור את האצבע.מעבר לזה זה כואב ויש הרגשה של מתיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)