מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח לתיקון קרע ברצועת UT בשורש כף הידבן 2728/02/2017
שלום,
אני בחור צעיר, סובל כבר כעשור מכאב בצד האולנרי של שורש כף היד, שמתגבר בכתיבה והקלדה עד שבמהרה אני מושבת לתקופה ארוכה, ומוגבל משמעותית בהקשר זה. עברתי אינספור אבחנות ובירורים רפואיים, וכן טיפולים שמרניים ואלטרנטיביים, כולל הזרקת סטרואידים ב-ECU - לשווא.
לאחרונה, מנהל מחלקה בכיר בארץ, המומחה בתחום, אבחן כי ייתכן שאני סובל מקרע ברצועה בשם UT, וכי עליי לעבור ארתרוסקופיה כדי לוודא את האבחנה ולתפור את הרצועה במידת הצורך. זו הפעם הראשונה שאבחנה זו עולה, שכן קרע זה לא הופיע בבכלל הצילומים והבירורים הרפואיים שערכתי עד כה (MRI, US, מיפוי עצמות, EMG, רנטגן ועוד).
מבירור שערכתי הבנתי שמדובר בניתוח שמעט מנתחי כף יד בארץ מבצעים בפועל - והייתי שמח להיוועץ עם רופא נוסף שבקיא בתחום ומבצע ניתוח מסוג זה בעצמו.
לאור כל זאת - האם ידוע עליכם על שם של רופא ספציפי, שמבצע את ההליך הזה, עמו אוכל להתייעץ לגבי האבחנה והניתוח עצמו?
המון תודה מראש על העצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דן הוט20/03/2017אין זה מקום להמלצות על רופאים. מאחר ומדובר בבעיה מורכבת, מומלץ להגיע עם כל החומר הרפואי לבדיקה במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם המטאקארפאלית מספר 5קרן28/02/2017
שלום,
אשמח לקבל מידע לריפוי יעיל ומהיר .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר דן הוט20/03/2017האם נראה לך שאפשר לתת יעוץ באתר? יד להגיע עם צילומים למרפאה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקה של המפרק לאחר תאונהאורנה27/02/2017
הי ד"ר
עברתי תאונת דרכים לפני שנה.. כתוצאה מהתאונה היתה פריקה של המפרק קריעה הגידים והשרירים... עברתי 2 נתוחים הראשון קיבוע חיצוני אקסטנסורים.. וניתוח השני קיבוע פנימי ושיחזור שרירים... לאחר שנה של פיזיותרפיה חסרים 40 מעלות ליישור היד ואין שיפור בטווח התנועה ... עדיין כאבים סביב המרפק ורגישות...האם יש טעם בהמשך טיפול פיזיותרפיה או נדרשת התערבות כרורגית לשיפור בטווחים ורגישות הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט28/02/2017כנראה שאין מנוס מטיפול ניתוחי. לא צפוי שיפור בפיזיותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות נוקשות וכבדות בכפות ידייםצחי23/02/2017
רקע: בן 46, סיימתי לפני קצת יותר משנה 6 מחזורי טיפול FRC עבור CLL.
בעיה נוכחית:
בשנה האחרונה אצבע נוקשה ביד שמאל (קשה לקפל) וכבדות בכפות הידיים
זוהה לכאורה נזק בעצב אולנארי יד שמאל בבדיקת emg (מול בדיקה מוקדמת יותר) - כאמור הנוקדות היא בשתי כפות הידיים
עובד כמתכנת (עבודה מול מחשב).
נעשו מספר בדיקות לפסילת אפשרויות שונות (Anti CCP), האם יכול להיות דלקת פשוטה בעצבי יד ימין ושמאל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דן הוט20/03/2017כדי לאבחן יש צורך בבדיקה פיזיקלית ובבדיקות עזר, לשם כך יהיה עליך להגיע למרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היווצרות יבלות באצבעות כף היד ומאתמול כאבים ונפיחותרונה23/02/2017
אשמח אם תוכלו לחזור אליי בהקדם. חוץ מהאצבע שהתנפחה והתעוותה שלוש האצבעות הנוספות בהדרגה החלו להתנפח והפכו חמות. אני מתה מפחד! אני בת 38 אמא לילדים קטנים ומחכה לביופסיה. אני רוצה לדעת מה יש לי ואם יש אפשרות למצוא מומחה בתחום למחר... עזרו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות
ד``ר ישי רוזנבלט23/02/2017ממליץ על פנייה לחדר מיון לבדיקת רופא עור
ככל הנראה תדרש ביופסיה, וזו תהיה מהירה יותר במסגרת בי"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שעוברים ממקום למקוםישראל נח18/02/2017
שלום!
לפני בערך חודש התחילו לי כאבים בשורש כף היד. הלכתי לאורטופד שבדק וראה שאין בעיה בתנועת היד וכו' והמליץ על תחבושת ונוגדי דלקת. לקחתי למשך שבועיים ואכן הכאבים בשורש כף היד חלפו.
אלא שאז החלו כאבים באזור שריר כופפי שורש היד והאצבעות, שאפילו התנפח אולי טיפטיפה.
הכאב נחלש אחרי כמה ימים, ואחרי זה החלו כאבים באזור שריר הזרוע הדו ראשי, בשני הידיים. ביד שמאל כבר נחלש, וביד ימין עדיין כואב.
*
רציתי לדעת מה עלי לעשות?
(אציין שגם לפני 3 שנים היו לי כאבים כנראה דלקת בברך בצד החיצוני של רגל שמאל, והלכתי לאורטופדים ועשיתי צילומים והכל ולא ראו משהו, ועד היום אני לא מאמץ את הרגל ולא חש את הכאבים, ועדיין לפעמים יש חוסר נוחות שם אם אני מאמץ הרבה את הברך כמו בשחייה וכיו"ב).
האם ייתכן שזה דלקת מפרקים ראומטית? יש צורך לעשות בדיקות דם כדי לשלול זאת? או שאלו לא התופעות?
האם ייתכן שהם סתם דלקות עקב שימוש רב במחשב (ואני משתמש המון במחשב ובסמארטפון)? ואם כך להמשיך אולי נוגדי דלקת?
ולמי אפשר לפנות כדי שיאמר לי איך להתאים את עצמי לישיבה במחשב?
אני עובד בכתיבה והקלדה ולומד תכנות. האם עלי לעזוב את המקצועות האלה?
אני מאוד לחוץ מכל העניין וההשלכה על העבודה שלי, אז תודה רבה מראש על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללחוץ
ד``ר דן הוט20/03/2017אנא הגע בהקדם למרפאה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ביד לאחר שברפרטי17/02/2017
שלום , רציתי לדעת האם יכול להיווצר שבר בכף היד ללא חבלה או פגיעה
חשוב לציין כי זאת יד שעברה שבר לפני כשנה ובימים האחרונים הייתה במאמץ פיזי שלאחריו הופיעה נפיחות אדמומיות וכאבים ושטף דם באצבעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ביד
ד``ר דן הוט18/02/2017לא סביר
כדאי להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות בכף הידרותם31/01/2017
אני בתקופה עמוסה של מבחנים וכתבתי הרבה בחודש האחרון, בשבוע וחצי האחרונים הרגשתי כאב באזור האגודל ומטה. גם פרק כף היד ממש כואבת וקשה לי להרים דברים, לכתוב ולהשתמש בעצם עם היד שלי. (כותבת ביד שמאל והכאבים ביד שמאל.)
כשאני עושה תנועות מסויימות או מוזיזה חלק מהאצבעות זה פשוט כואב ומחמיר מיום ליום.
אני חושבת שקצת התנפח לי..
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ יתר
ד``ר דן הוט01/02/2017מאמץ יכול לגרום למה שתארת. מומלץ לנות, לקחת טיפול נגד כאב או נגד דלקת כמו נורופן (יש לעיין בעלון לצרכן)
אם לא הועיל, יש להבדק ע"י מומחה לכירורגיה של היד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגודל כף יד פינים לקיבוע ריסוקדוד21/01/2017
הוכנסו לי באגודל 2 פינים/מסמרים לטובת איחוי הריסוק שניגרם לי .בהחלפת החבישה שמתי לב שאחד הפינים קצת הסתובב על צירו והדבר כרוך גם בכאב ולעיתים בגירוד. האם צריך להיות כך? ומעיד על תהליך ריפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/01/2017צריך לוודא שאין זיהום באזור ושהפין לא יצא החוצה. בדכ לא קורה כלום אם הוא מסתובב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידחיים19/01/2017
שלום
גם בעבר הרחוק לאחר עבודות הקלדה ארוכות, היו לי כאבים לא חזקים בשורש כף היד ובאמה, אך לאחר מנוחה - חלפו תוך זמן קצר, בד"כ יומיים שלוש.
בשבוע האחרון התחלתי לחוש שוב כאבים (לא חזקים. אלא כמו לחץ באזור) בשורש כף היד ובאמה. כשאני מפסיק להקליד או להשתמש בטלפון הנייד אני לא מרגיש שום דבר.
אבל אם אני מתחיל להשתמש בעכבר או להחזיק את הפלאפון ליד האוזן, או לכתוב בפלאפון - תוך שניות אני חש את הכאב.
הייתי אתמול אצל רופאת משפחה, ואמרה לי שלא נראה לה שיש בעיה כלשהי. אמרה שזה כנראה לחץ על האמה. שאלה אם אני רוצה כדורים להשכחת כאב, ואמרתי שזה לא כואב בצורה שצריך כדור. זה יותר כמו לחץ באזור.
רציתי לשאול, האם די בחוות דעת זו? מתי זה יעבור?
אדגיש שאני משתמש רבות במחשב, עקב לימודי פיתוח תוכנה, ועבודות הקלדה. ומזה אני מתפרנס.
תודה רבה מראש!!
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשורש כף, היד
ד``ר ישי רוזנבלט19/01/2017בשלב זה דיי בחוו"ד זו. במידה והכאבים לא יחלפו, תנסה נוגדי דלקת לשבועיים,.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דלקת
חיים21/01/2017שלום!
איזה נוגדי דלקת כדאי לקחת?
אציין שסבלתי בעבר מכיב קיבה, תקופה קצרה לאחר שלקחתי נוגד דלקת על כאבים בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ישי רוזנבלט22/01/2017תתיעץ עם הרופא/ ת משפחה. כדאי להוסיף נוגד חומציות דוגמת לוסק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח בשורש כף הידולריה07/01/2017
לפני שבוע אנא שלי עברה ניתוח בשורש כף היד ששמו לה פלטינה וברגים.
האצבעות והיד מעט נפוחה עדיין.
האם הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד``ר ישי רוזנבלט08/01/2017כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפליםבליפומה בשריר הזרוע?רוי31/12/2016
ליפומה בשריר ה BRACHIORADIALIS
רוי31/12/16 11:16
לאחר בדיקות של אולטרסאונד , רנטנגן ו mri . נמצא שיש לי גוש שפיר בגודל 10*2*4 בתוך שריר ה BRACHIORADIALIS המתאים לליפומה.
יש לי תור לאורטופד השאלה מה עושים עם גוש בגודל כזה ? ניתוח ? כמה זמן החלמה אם זה ניתוח.
יש לציין שיש לי כבר מגבלת תנועה בכיפוף הזרוע עקב שבר - ריסוק שהיה במרפק לפני שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה
ד``ר ישי רוזנבלט31/12/2016כנראה שההמלצה תהיה להוציא את הגוש. קיימת כמובן סכנה לפגיעה עצבית. תתיעץ עם המנתח שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח מיפוי מה זה ריכוז מוקדי בצורה קוויתנתי23/12/2016
היי,אני לאחר תאונת אופניים עשיתי מיפוי והתשובות אומרות כך:ריכוזים מוקדיים בצורה קווית בצלעות 5-6 מימין-שברים בצלעות
וריכוז מוקדי בעצם הטריקווטרום כף יד שמאל-שבר
האם זה נחשב לשברים באמת ,האם צריך לגבס את היד במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים בצלעות
ד``ר ישי רוזנבלט31/12/2016מדובר כנראה בשברים. יש מקרים שבהם מגבסים. גש לאורטופד המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ובליטות בפרק כף הידאריה19/12/2016
שלום רב
לפני כ3 חודשים, לחצו לי יד בכוח,זה היה אמור להיות הומור של הלוחץ, כאילו"תן יד כמו גבר"
באותו לילה התפתחו לי כאבים בשורש כף היד הזו
לאחר יומיים של כאבים ניגשתי לכירורג וצילום שלא הראה קו שבר
3 שבועות הסתובבתי עם חבישה אלסטית מגולגלת על שורש כף היד
לקחתי משככי כאבים
והנה לאחר חודש כאשר הכל שכך, הבחנתי באותו מקום בשורש הכף יד שכאב לי, נפיחות רכה, גולה עגולה
האורטופד שראה את זה אמר לי שזו ציסטה נוזלית
לא קשורה ללחיצה ההיא
ובמידה ותגדל מנקרים אותה במחט ואם זה חוזר מנתחים
מה זה הדבר הזה שהופיע לי שם?
האם יתכן והלחיצה גרמה לה להופיע?
מה עושים עם זה הלאה?
אשמח לשמוע עוד דעה בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון
ד``ר ישי רוזנבלט20/12/2016מדובר בגנגליון ציסט.
אכן כנראה לא קשור ללחיצת היד.
מה שהרופא אמר לך נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה וכאבים באצבעות יד שמאלאילי14/12/2016
שלום רב ד"ר ,
הכל התחיל לפני כשלושה חודשים - הרגשתי זרמים חשמליים לאורך הזרוע מהכתף ועד לקצות האצבעות. פניתי לרופא המשפחה שסבר כי מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית. הרופא ייעץ לי לישון עם סד מקבע במהלך הלילה שרק החריף את המצב - התעוררתי עם יד רדומה לחלוטין ומכאבים .פניתי שוב לרופא המשפחה שהפעם עשה לי בדיקות דם מקיפות - כולן תקינות לחלוטין(יש לי 50%פקטור 7)כך ששלל סוכר או מחסור בויטמינים .הפנה אותי לבדיקת לב - נמצא תקין לחלוטין ( בעקבות רשרוש בלב )והפנה למומחה כף היד . רופא כף היד בדק אותי והסביר על מערכת העצבים ביד - שלח לבדיקת מעצבים ביד עם מחטים וזרמי חשמל - הכל יצא תקין . לפני כשבועיים התקשר ולטענתו הבעיה שלי מגיעה כנראה מהצוואר ומקרינה על היד- מתחילה מחר פיזיותרפיה.בנתיים החלו לבלוט הורידים בצידי האצבעות עם כאבים ממש לא נעימים.פרט חשוב ולא שולי - גרה בבוסטון ואשמח לשמוע את דעתכם בכדי לחסוך ממני טרטור,כאב ואלפי דולרים של בדיקות מיותרות.
תודה מראש,
אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות
ד``ר ישי רוזנבלט31/12/2016נשמע שכדאי להבדק עי מומחה לעמוד שדרה ולבצע mri צוארי
ייתכן ומדובר ב thoracic outlet syndrome
צריך לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
אילנית31/12/2016תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)