פורום ביטוח לאומי - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• בירור עוסקת פטורה נשואה שבעלה שכיר
    קרן
    27/12/2014

1.קיבלתי מכתב מביטוח לאומי במכתב אני נדרשת לתשלום דמי ביטוח לשנת 2013 בסה"כ 2834 ₪ כולל קנס .
    2.ולשנת 2014 מ חודש ינואר עד נובמבר 2014 סה"כ 918 ₪ כולל קנס .
    3.במכתב אני מוגדרת בביטוח לאומי כ " עצמאי "
    4. אני אם ל - 3 ילדים קטנים כאשר בשנת 2013 הצלחתי לסייע בפרנסת המשפחה
    באופן מינימלי וחלקי מאוד בסכום כולל של 25.880 ₪ שנתי לשנת 2013
    על ידי טיפול בפעוטה כעוסקת פטורה רשומה במע"מ כעוסקת פטורה .
    5.כאשר לא עבדתי כשכירה באם מקום עבודה אחר !
    6.אני אף רשומה בהצהרת המס כעוסקת פטורה אשר הרוויחה סה"כ 25.880 ₪
    בשנת 2013 זאת אומרת לא הגעתי אפילו קרוב ל 50% מסך השכר הממוצע במשק .
    7. מיד כאשר פתחתי את העוסק הפטור במע"מ ומס הכנסה התקשרתי לביטוח לאומי לברר האם אני חייבת בתשלום כספי ביטוח לאומי בזמן היותי עוסקת פטורה ? ונאמר לי בפירוש כי " אני לא חייבת בתשלום לביטוח לאומי על פי היותי נשואה לעובד שכיר אשר משלם ביטוח לאומי מכורח עבודתו כאיש בטחון שכיר במדינת ישראל ".
    8..נאמר לי כי על פי דמי ביטוח לאומי לעוסק פטור שהוא אינו עצמאי ושאין לו הכנסות אחרות ושלא עובד כשכיר (ואני כמובן לא עבדתי כשכירה בשנת 2013) .
    שעוסקת פטורה שהיא אישה נשואה בעלת הכנסה של עד 50% מהשכר הממוצע במשק היא תהא פטורה מדמי ביטוח לאומי מהכנסתה מהעסק זאת מאחר שהיא מבוטחת על ידי בעלה .
    9. לגבי שנת 2014 אשר נדרשתי גם לגביה בתשלום – עד תאריך 22.11.2014 עבדתי כעוסקת פטורה והרווחתי סכום נמוך משמעותית מ 50% מהממוצע במשק .ומתאריך 23.11.14 התחלתי לעבוד כשכירה .

10. אני שלחתי לביטוח לאומי דרישה לבטל את הדרישה לתשלום שנדרשה ממני ולעדכן אותי בדבר החלטתם ולא להחיל עלי עיצומים או קנסות נוספים עד שיענו לי
    11. האם פעלתי נכון ?
    בתודה מראש ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור עוסקת פטורה נשואה שבעלה שכיר - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/01/2015

עליך להתייעץ עם רואה חשבון
    באופן כללי יש ועדה בביטוח לאומי שעוסקת בביטול חובות, ניתן לשלוח להם מכתב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסינות רפואית
    ענת534098
    26/12/2014

שלום, ברצוני לדעת האם לביטוח הלאומי ישנה גישה לתיק הרפואי שלנו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חסינות רפואית

הוספת תגובה

• חסינות רפואית - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/01/2015

במידה וחתמת על ויתור סודיות הם יזמינו את התיק הרפואי שלך מקופת החולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    פיצפוץ
    26/12/2014

שלום רב,
    ילדתי ב 2/12 בן.
    עד ליום הלידה הייתי מ 20/10 במחלה שלבסוף שונתה בסוף נובמבר לשמירת הריון (מאחר והייתי רצוף יותר מ 30 יום רצופים בבית )אך טרם הגשתי את הטפסים לביטוח הלאומי.
    אתמול קיבלתי מכתב שמציין כי הזכאות שלי לדמי הלידה שלי חושבו מ אוקטובר ועד ינואר.
    אני עובדת במקום העבודה 8 וחצי שנים שמתוכם לפני 6 שנים הייתי בחופשת לידה של 6 חודשים.
    שאלותיי:
    1. אם קורה שהביטוח הלאומי לא מאשר לי את השמירה יחושבו לי דמי לידה רק על פי משכורת האחרונה שקיבלתי ממקום העבודה? כלומר אקבל פחות דמי לידה?
    2. מבחינת החישוב של חופשת הלידה ציינו כי חישבו לי מ 20/10/14 עד 29/01/15 כלומר בסוף ינואר מסתיימת לי חופדת הלידה ןלא במרץ כמו שאמור להיות בפועל על פי מועד הלידה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/01/2015

1. אם לא תאושר לך שמירת הריון , תגישי מכתב המסביר שהיית בתקופת מחלה ואת מבקשת לא לחשב את החודש הזה.
    2. חופשת הלידה היא 3 חודשים לכן החישוב נכון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח לאומי - שכיר ועצמאי
    אייל
    25/12/2014

שלום רב,

הנני עובד כשכיר, בשכר של 3000-3500 ש"ח בחודש.
    במקביל הנני מועסק באמצעות תשלום שכר סופרים של כ-6000 ש"ח בחודש במקום אחר (אם אני מבין נכון, לעניין ביטוח לאומי נחשב כעצמאי).

מהו גובה המקדמות אותן אני צריך לשלם לביטוח לאומי כעצמאי? והאם עליי לבצע תיאום כלשהו?
    האם ישנה השפעה הדדית על גובה התשלומים לביטוח לאומי, בשל עבודה בשני מקומות בסטטוס שונה (שכיר+עצמאי)?

כמו כן, האם בטופס 101 כשכיר עליי למלא שיש לי עבודה נוספת?

אודה לתשובתכם,
    אייל

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח לאומי - שכיר ועצמאי - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    25/12/2014

שלום,
    עליך לגשת לרו"ח /יועץ מס שיסביר לך על חובותייך וזכויותייך כעצמאי מבחינת תשלומי מיסים כגון ביטוח לאומי, תיאומי מס שכיר עצמאי וכו'.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קח"ן
    אילן
    24/12/2014

שלום

קצבה חודשית נוספת למקבלי קצבת נכות.

שלום

א. ממתי זה התחיל?
    ב. מופיע שיש 3 תנאים, כאשר השלישי הוא "הוא אינו שוהה במוסד".
    מה ההבדל בין קצבת נכות שמשולמת גם למי שנמצא במוסד לבין קח"ן שאינה משולמת למי שנמצא במוסד?
    ג. באיזו קטגוריה נמצא מאושפז במחלקה לסיעוד מורכב (לא בבית חולים כללי) הן מבחינת קצבת נכות והן קח"ן?

חשובה לי מאוד תשובתכם על הנ"ל

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קח"ן

הוספת תגובה

• קח"ן - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    21/01/2015

שלום אילן

קחן היא תוספת שמקבלים חולים מורכבים.
    הקצבת הנכות הכללית מתקבלת גם אם אדם במוסד, ישנם מצבים שהקצבה יכולה לעבור ישירות למוסד ולממן את העלויות.
    הנסיבות חשובות.
    ממליצה לגשת לסניף הביטוח הלאומי למחלקת נכות כללית ולברר הכל מבחינה ספציפית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה
    דנה
    22/12/2014

שלום
    הגשתי בקשה לשמירת הריון
    וקיבלתי מכתב מביטוח לאומי
    הכותרת היא דמי לידה
    ולמטה רשום כי הבקשה אושרה
    האם הכוונה ששמירת ההריון אושרה??

לקביעת תור
    סגירה
    שמירה

הוספת תגובה

• שמירה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    25/12/2014

אני מניחה שכן, תבדקי את תקופת הזכאות שאישרו לך , אם היא תואמת את בקשתך לשמירת ההריון אז כן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שר"ם
    בבקשה
    18/12/2014

קראתי ששינו מעט את התנאים לשירותים מיוחדים בביטוח לאומי ואני שוקלת להגיש תביעה.מקבלת כרגע רק נכות כללית מלאה קבועה.
    בעבר הגשתי ונדחתי.האם זה נכון שהיום הרופא בוועה ישאל שאל כמו-איך את מסתדרת בקניות וסידורים?מי מכין לך אוכל?מי מסדר לך תרופות בקופסא ?אם מסתדרת בהפעלת מכשירי חשמל?וכו'..
    כי בעבר היו שואלים רק על דברים כמושליטה בסוגרים,ה אכילה עצמה וכו'..

ובוועדה שהיתי לפני כמה שנים אמרתי לרופא שאסור לי לקחת תרופות לבד ואני תלויה בעזרה של עמותות שיסעו אותי ובעזרה של חברה ללווי סידורים ושמביאים לי אוכל מוכן מעמותה ושכמה פעמים שכחתי את הגז פתוח בגלל בעיות זיכרון.אבל הוא אמר שלצערו זה לא מזכה בקצבה...
    האם כעת יש לי סיכוי ?
    איך הרופא מוודא שמה שאני אומרת זה אמת?(חוץ ממסמכים רפואים כמובן).יש עוד בדיקה מלבד מילוי השאלון הזה?
    האם כדאי להעזר בעו"ד?האם משלמים לפי אחוזים?כי אין לי כסף לשלם .. או כדאי קודם לנסות לבד?
    ושאלה אחרונה-האם זה נכון שב"ל יכול לבדוק את תיק הנכות שוב?מה הסיכוי שזה יקרה?שיבטלו לי את הנכות ויזמינו אותי שוב לוועדות??

לקביעת תור
    סגירה
    שר"ם

הוספת תגובה

• שר"ם - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/01/2015

אני ממליצה לך להיעזר בשירות עו"ד לצורך ליווי התהליך.
    באופן כללי - מתייחסים ללקיחת תרופות , אכילה , צורך בהשגחה
    לשאלותייך לגבי בדיקה חדשה של התיק אני אצטרך פרטים נוספים על מנת לענות לך , כגון מה אחוזי הנכות שלך, בגין מה הנכות וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ב
    15/11/2015

אחוזי הנכות שלי 74 אי כושר 100
    הנכות היא על הרבה מחלות-בעיקר פיזיות ולא נפשיות
    כולל דברים שקשורים בניידות.

אשמח לתשובות על שאר השאלות ששאלתי גם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בעניין זכויות חולה סיעודי
    דניאל
    16/12/2014

שלום

יש לי כמה שאלות בעניין חולה סיעודי מאושפז, ואתאר את המקרה.

חולה סיעודי 100 אחוז נכות רפואית, דרגת אי כושר 75 אחוז, כבר כמה שנים טובות. עדיין לא בגיל זיקנה.
    בזמן ששהה בבית קיבל קצבת נכות +שר"מ. כשעבר למוסד סיעודי זה נפסק והכסף הועבר לגורם המממן שהוא משרד הבריאות (בגלל חוסר יכולת כלכלית של המשפחה), מלבד מה שנקרא דמי כיס 20 אחוז מקצבת הנכות שהועבר לחשבונו.
    לפני מספר חודשים אושפז בבית חולים עקב זיהום בדם ודלקת ריאות קשה במשך כמה חודשים, לאחר מכן הועבר למחלקה לסיעוד מורכב עקב פצע לחץ קשה, חזר לאחר 5 ימים לבית חולים עקב עליית חום ושוב חזר לסיעוד מורכב.
    המימון במחלקה לסיעוד מורכב הוא של קופ"ח, ולאחר חודשיים אשפוז בסיעוד מורכב יש השתתפות של המשפחה 120 ש"ח ליום.
    אשתו של החולה בגיל זיקנה, קיבלה קצבת זקנה + השלמת הכנסה.
    השלמת הכנסה מזכה אותה אוטומטי בהנחה בהשתתפות באשפוז בסיעוד מורכב.
    אלא שביטוח לאומי ביטל לפני כמה חודשים את הזכאות מאחר והם התחילו להעביר לחולה את קצבת הנכות שוב + קח"נ, ומאחר ומחשיבים אותם כיחידה אחת, אז ביחד הם מגיעים לתקרה (בתכל'ס לקחו את כל הקצבת נכות של החודשים האחרונים לטובת חוב ישן מלפני כמה שנים).

רציתי לשאול:

א. ידוע שחולה שנמצא במוסד לא מקבל את קצבת הנכות, האם זה תמיד כך?
    ב. חולה שבבסיסו מאושפז במוסד סיעודי, ומתאשפז בבית חולים כללי עקב מחלה לתקופה ארוכה, באיזו קטגוריה זה נמצא? האם אז הוא כן מקבל את קצבת הנכות?
    ג. חולה שמאושפז במחלקה לסיעוד מורכב (שאז הגורם המממן זה קופ"ח), מה הסטטוס שלו מבחינת ביטוח לאומי? הקצבאות אמורות להיות משולמות לו?
    ד. האם העובדה שביטוח לאומי התחיל לשלם שוב קצבת נכות אומר שהחולה אמור לקבל גם שר"מ כפי שקיבל בזמן שהיה בבית?
    ה. מה ניתן לעשות בקשר להשתתפות העצמית שדורשים מהמשפחה בסיעוד מורכב? זה יוצא 3600 ש"ח לחודש.

אעריך מאוד מענה על השאלות הנ"ל

תודה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בעניין זכויות חולה סיעודי - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    21/01/2015

שלום דניאל

הנושא מורכב מאוד, ממליצה לגשת לסניף למחלקת זקנה ואז יחשבו בדיוק מה מגיע כיחידה אחת.
    אדם שמאושפז בבית חולים רגיל לתקופה ממושכת כן אמור להיות זכאי בקצבת נכות.
    שר"מ מקבל אדם שנמצא בביתו ולא במוסד.
    מבחינת התוספת מימון למוסד הסיעודי חלק מהקריטריונים היא הכנסה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה לאחר חופשת לידה מוארכת
    ג
    16/12/2014

שלום רב,
    אשמח לעזרתכם בנוגע למקרה שלי
    אני יצאתי לחופשת לידה בתאריך ה20.6.2014, בזמן היציאה לחופשת לידה עבדתי בשתי עבודות,
    כשהסתיימה תקופת חופשת הלידה התפטרתי ממקום עבודה אחד ובמקום עבודה שני הארכתי את החופשה לאור זאת שאני רוצה להישאר בבית בכדי לגדל את בני.
    נכון להיום אני רוצה להמשיך לגדל את בני בבית,
    תום הארכת חופשת הלידה מסתיימת בימים הקרובים..
    יש לציין כי המקום עבודה השני סוגר את שעריו בינואר.
    שאלותי:
    1. במידה ואני מתפטרת- אני מקבלת את זכאותי לדמי אבטלה במיידי או יש המתנה כלשהי? (לאור העובדה שאני רוצה לגדל את בני בבית)
    במידה ויש המתנה כלשהי, אפשר לקבל הבטחת הכנסה?
    2. האם יש משמעות לכך שהתפטרתי מעבודה אחת אחרי 3-4 חודשים ומהעבודה השנייה אחרי חצי שנה ? למרות שלא חזרתי לעבוד כלל ?
    3. לפי אילו חודשים יחושבו דמי האבטלה ?
    אילו מסמכים צריך להציג לתביעה של דמי אבטלה ?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• דמי לידה לאחר חופשת לידה מוארכת - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/01/2015

1. במידה ואת מתפטרת עליך להמתין 90 יום , עליך להתייצב פעם אחת על מנת שתתחיל הספירה של ה90 יום.
    2. זכאות להבטחת הכנסה נבדקת בנפרד ע"פ קריטריונים שונים.
    3. דמי האבטלה יחושבו לפי השכר שקיבלת ב3 חודשים האחרונים .
    יש לצרף 18 תלושיםאחרונים + טופס תביעה לאבטלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות לחולה הידרוצפלוס
    סנדרה
    29/11/2014

בעלי חולה NPH (הידרוצפלוס) עבר ניתוח להשתלת שנט במוח.
    וועדה רפואית מטעם ביטוח לאומי קבעה לו נכות כללית בשיעור 40% לפי סעיף 29 (1)א(II). מדוע השוו הידרוצפלוס להמיפלגיה? זה תקין? ואם באמת יש דמיון בין שתי המחלות אז מדוע משווים הידרוצפלוס דווקא להמיפלגיה שמאלית ולא ימנית שמזכה ב-50%?

הוספת תגובה

• אחוזי נכות לחולה הידרוצפלוס - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/01/2015

שלום,
    עליך לפנות לפורום רפואי , המתעסק במחלות שונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    מודאגת
    26/11/2014

שלום
    אני עובדת מעל 5 שנים במקום עבודתי כרגע בתחילת הריון (אחרי טיפולים) המעביד עדיין לא יודע על ההריון ומעוניין לפטר אותי
    אני מאוד סובלת פה וחושבת פשוט לתת לו לפטר אותי - מה יגיע לי מבחינת ביטוח לאומי עד הלידה בע"ה ואחריה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    23/12/2014

שלום
    חסרים הרבה פרטים, אבל תבדקי זכאות : שמירת הריון, אבטלה, דמי לידה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שמירת הריון
    דנה
    23/11/2014

שלום
    אני נמצאת בחופשת מחלה מ29/10 עד ה27/11
    האם זה מספיק???
    האם 30 יום כולל שישי שבת??

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שמירת הריון

הוספת תגובה

• המשך שמירת הריון - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    25/12/2014

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרות מצב לאוטם שריר הלב
    גרגורי
    19/11/2014

שלום למומחים ותודה לתשובה!
    אוטם שריר הלב הוא ארוע חד פעמי,אבל יש בעקבותיו החמרות מצב,האם בטוח לאומי מכיר בהחמרות הללו כחלק מתוצאות האוטם ,וניתן לקבל אחוזי נכות גבוהים יותר, וגם טיפול רפואי מקופת חולים
    תודה
    גרגורי

לקביעת תור
    סגירה
    החמרות מצב לאוטם שריר הלב

הוספת תגובה

• החמרות מצב לאוטם שריר הלב - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    28/11/2014

שלום גרגורי
    כל המצב הרפואי נכלל בחשבון( לעיתים אולי לא באחוזים ממש אלא באי הכושר לעבוד). אם כתוצאה מהאוטם יש בעיות נוספות יש להביא חומר רפואי בעניין.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת קצבת ניידות
    יניב
    17/11/2014

שלום רב,

אמי נכה (לא זכור לי אחוז הנכות המדוייק, לדעתי 70%) והיא מקבלת קצבת ניידות בגובה של 890 ש"ח לחודש.

ברשותה רכב ישן מסוג מזדה בן 20 שנים בדיוק. כל שנה היא מעבירה טסט בחודש ינואר, וכך קרה גם כעת. הבעיה היא שמכיוון שהרכב חצה את גיל ה-20, יש לבצע טסט כל חצי שנה. אמי לא ידעה שיש להעבירו טסט נוסף לאחר כחצי שנה, ולכן לאחר 3 חודשים שבהם הרכב ללא טסט, קיבלנו מכתב מביטוח לאומי שמורה על הפסקת קצבת הניידות כיוון שכביכול היא לא משתמשת ברכב. הדבר אינו נכון, היא משתמשת על בסיס יומי ברכב וגם כבר העבירה אותו טסט נוסף. שאלתי היא מה ניתן לעשות? האם להגיש תביעה לבית הדין לעבודה? או שמא אפשר לשלוח מכתב לביטוח לאומי עם הסבר ולקוות שזה יספק אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת קצבת ניידות

הוספת תגובה

• הפסקת קצבת ניידות - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    28/11/2014

שלום יניב
    תמיד עדיף לפנות לסניף ולהסביר, בית הדין זו אופציה אחרונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לייעוץ בבקשה לגבי תאונת עבודה
    קס
    17/11/2014

אני נפגעתי בתאונת עבודה וביטוח לאומי חישב לי את דמי הפגיעה והקצבה לפי משכורת משוקללת של 3 חודשים לפני התאונה , הבעיה שבאותה תקופה למדתי אז השכר היה יחסית לחודשים קודמים נמוך , מה גם שעבדתי במקביל אצל עוד מעסיק במשך חודש שלא שילם לי את כל השכר ותבעתי אותו וזה נסגר בפשרה , ככה שתיאורטית הייתי אמור להשתכר יותר אבל החישוב נעשה לפי התלושים , האם יש דרך לערער על החישוב הזה של ביטוח לאומי שמתייחס רק לתקופה של 3 חודשים לפני התאונה ?

הוספת תגובה

• זקוק לייעוץ בבקשה לגבי תאונת עבודה - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    28/11/2014

שלום יעקובי
    אם היית אמור להשתכר ביותר ויש דרך להוכיח זאת אז כדאי לפנות לפרידת תביעות המטפלת בתיקך בסניף ולהסביר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה