מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנביס רפואי במקום כל התרופותיפית12/02/2020
לאחר ת.עבודה משנת 2006 פגיעות ע"ש צווארי ומותני, פיברומיליה, כיום נוספו לי כאבים ומגבלות בכתף עקב קרע מלא ובירך שחיקה, בקיצור כאבים בכל הגוף שמגבילים בתפקוד ובחיים בכלל, לא ישנה בלילות עד לפנות בוקר לשעה/שעתיים או בכלל לא, עייפות יתר וכו', מטופלת בהרבה כדורים כולל נרקוטי, מדבקות נרקוטי הזרקות בגלי רדיו בגב{לאחר סדרות של תחת שיקוף} מטופלת במרפאת כאב בביה"ח, פיזיוטרפיות הידרוטרפיה, כל הרופא מטפל כולל פיסיכייטרית אמרו שאני ניסיתי הכל ועומדת בקריטריונים ופניתי לרופא המטפל במרפאת כאב והמציא לי תירוצים שזה פרוצידורה מורכבת והוא לא מאשר{ כשסיפרתי לרמאטולוג שלי אמר שפשוט התחמק ממני כי הוא רשאי לאשר. הכאבים חזקים וכל איבר בגוף כואב עד לתסכול.
בבקשה ממך תייעץ לי מה עלי לעשות ואם בכלל אני יכולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס לפיברומיאלגיה
ד``ר בן עמית19/02/2020שלום יפית,
נשמע שבאמת עברת הרבה. מנסיוני, קנביס מועיל בפיברומיאלגיה, בעיקר במצבים הרבים בהם השינה בעייתית. כמובן שהטיפול צריך להיות חלק מטיפול כוללני, אבל בהחלט שווה לנסות. את מוזמנת להיות בקשר בטלפון זה ואשמח להפגש לייעוץ ראשוני.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור שימוש בקאנביס רפואיפאר יערית10/02/2020
אובחנה בפרומילרגיה וזאבת.
מבקשת מידע על שימוש בקנביס רפואי. נמצאת על מדבקות פאנטה ופרקוסט כ25 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס בפיברומיאלגיה
ד``ר בן עמית11/02/2020שלום יערית,
יש דרכים רבות בהן קנביס יכול לסייע במחלות אלה - יתרונות וסיכונים; אשמח להפגש ולייעץ לך בנושא.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון לקנאביס לחולה סרטן ערמוניתאילן יקנעם09/02/2020
אני חולה סרטן ערמונית עם גרורות אני מחפש רישיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון לקנביס במחלה גרורתית
ד``ר בן עמית11/02/2020אילן היקר,
אני מצטער לשמוע. צריך המלצה מאונקולוג (או אורולוג, במקרה זה). אם יש לך מכתב שכזה, או רוצה עזרה במציאת רופא מתאים, אתה מוזמן לפנות אלי ואשמח לסייע.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס ותרופות להורדת לחץ דםמגי05/02/2020
סובלת מפיברו כאבים עיצביים ,בעיות שינה וכאבי גב הייתי משתמשת בקאנביס ועזר לי מאוד.לאחרונה יש לי לחץ דם גבוהה ולוקחת טיפול 100מ"ג×3 וטרנדייט+2×טריטייס2.5 מ"ג.השאלה האם אפשר להמשיך להשתמש בקאנביס שמקל על כאבים ובעיות שינה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ותרופות ליתר לחץ דם
ד``ר בן עמית11/02/2020מגי היקרה,
יתכן וקנביס ישפיע על רמת התרופות, אולם לא סביר שבצורה דרמטית. יתכנו השפעות נוספות של קנביס על לחץ הדם, כגון סחרחורות במעבר משכיבה לעמידה, וכיו"ב. כדאי לעדכן את המטפל העיקרי, כגון רופא המשפחה, ולנטר את לחץ הדם כאשר נעשה שימוש במקביל.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר קנאביס עם G6PD? האם יש אלרגיות לקנאביס?דיצה22/01/2020
היי סובלת מכאבי גב בכל הגב עליון ותחתון עם שברים פעילים ,
האם קאנביס יכול לעזור לכאבים שמשתרעים לכיוון הבטן והסרעפת ? האם יכולה להיות אלרגיה לקנאביס? אני עם G6PD - חוסר באיזים בצורה משמעותית - האם מתנגש עם לקיחת קאנביס ? לוקחת גם בלילה קסנגיס (מינון נמוך 0.25 ) האם מתנגש עם הקאנביס ? הכוונה לשמן קאנביס . מודה מאוד על תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקנביס
ד``ר בן עמית23/01/2020שלום,
באופן תיאורטי יכולה להיות תגובה אלרגית לכל דבר, אבל לא מדובר בתופעה מוכרת. ישנן תגובות לא רצויות לקנביס (כגון חרדה או בחילה) אבל לא אלרגיה, בהיותה הפרעה של מערכת החיסון. לגבי סוג הכאבים להם עוזר קנביס - בעיקר ישנן עדויות עבור כאב ממקור עצבי, ולכן תלוי מה אבחנת הכאב ממנו את סובלת. אני לא מכיר בעיה עם G6PD, או קסנגיס. כמובן שמוזמנת לייעוץ מקיף במרפאתי בכל שאלה נוספת.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס רפואי ומיוזיטיס טיפול עם מדכאי חיסוןמיכל01/01/2020
לאחרונה אובחנתי עם דרמטומיוזיטיס ואני מטופלת בין השאר עם סטרואידים ומדכאי מערכת חיסון. האם קנאביס רפאוי יכול להקל על דלקת השרירים ? התחושה היא שהשרירים תפוסים כל הזמן ויש קושי רב בתנועה ומתיחת השרירים, וכמו כן, יש כאב עם מגע ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ומיוזיטיס
ד``ר בן עמית02/01/2020שלום מיכל,
בהחלט שאלה מעניינת; אני לא חושב שהנושא נבדק לעומקו אי פעם. ככלל, קנביס עשוי להרפות שרירים, ובכך לסייע. בנוסף, לקנביס השפעה נוגדת דלקת, ובכך "דומה" לסטרואידים ויתכן תיאורטית שיוכל לסייע גם דלקתית. כך שיש סיבה לאופטימיות זהירה - כמובן שמדובר בטיפול תומך בלבד ולא בתרופה למצבך.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקנאביס לאור פוסט טראומהדר05/12/2019
היי ד"ר עמית,
אני סובלת מפוסט טראומה, לאחרונה יש לי תופעה חדשה של קשיים בשינה, האם מומלץ להתחיל בהליך לקבל מרשם לקנאביס רפואי? הוא יכול לעזור לי לישון טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס רפואי ו-PTSD
ד``ר בן עמית07/12/2019שלום דר,
PTSD היא אחת מההתויות בהן קנביס עוזר ביותר - ובפרט בשינה. יש לי נסיון רב ומוצלח בטיפול בקנביס באמצעי זה (בשילוב טיפול תרופתי, במקרה הצורך). אשמח להפגש ולבצע ייעוץ מעמיק יותר.
בברכה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קנביס רפואי מתאים לטיפול במיאלומה?פנחס30/11/2019
אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס רפואי ומיאלומה
ד``ר בן עמית07/12/2019שלום פנחס,
לא ידוע כי קנביס משפר את מהלך מחלת המיאלומה, אבל יתכן ויעזור בתסמינים, כגון בחילה, כאבים, הפרעות שינה וכיו"ב. אשמח להפגש לייעוץ ולבחון את המקרה יותר לעומקו.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה רפואית לחולי סרטןשלומי21/11/2019
שלום לך ד"ר, רציתי לדעת האם יש שוני בין שימוש בשמן לבין עישון מריחואנה מבחינת ההשפעה על הגוף ומה מומלץ יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס רפואי וסרטן
ד``ר בן עמית07/12/2019שלום,
בגדול יש שני סוגים של השפעה - השפעה על מהלך המחלה, והשפעה על התסמינים הנלווים (כאבים, בחילה מכימו וכיו"ב). תפרחת משפיעה מהר יותר אבל גם חולפת יותר מאשר שמן. מעבר לכך - זה מאוד מורכב, וצריך לבחון את הנושא לעומק. אשמח לערוך פגישת ייעוץ.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון פאסיבי של קאנביס רפואיעודד31/10/2019
אח שלי חולה ומקבל קאנביס רפואי. אני יושב איתו בחדר ורציתי לדעת אם החדר מלא בעשן האם מעישון פסיבי אני יכול להתמסטל? האם אני יכול לקבל השפעה כלשהי? האם לא להיות בחדר איתו שהוא מעשן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון פאסיבי של קנביס
ד``ר בן עמית07/12/2019הי עודד,
החשיפה משמעותית רק אם החדר מאוד לא מאוורר והוא משתמש כבד מאוד.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מריחואנה משפיעה על אספרגר?אנונימוס16/10/2019
אני אחדד את שאלתי,
אצל בני אובחנה תסמונת אספרגר כבר בהיותו בן 4, היום הוא בן 16, התחילו לא מזמן תופעות של עצבנות שמתבטאות בחביטת הראש שלו בשולחן/ משקוף או כל דבר שעומד מולו. שמתי לב שהשרירים שלו ננעלים וקשה לגשת אליו בזמנים אלה. האם שמן קנאביס יכול לסייע במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ואספרגר
ד``ר בן עמית30/10/2019שלום,
אכן ישנן עדויות ראשוניות לפיהן קנביס יכול לעזור בהפחתת התנהגויות סטראוטיפיות (כגון חבטת הראש בשולחן) במטופלים המאובחנים על הרצף האוטיסטי. כאמור מדובר בעדויות ראשוניות, ולכן זוהי עדיין לא התויה המאושרת ע"י משרד הבריאות; לכן על המטפל (לאחר היכרות יסודית) להמליץ על הטיפול באתר משרד הבריאות - זה מאוד פשוט לביצוע.
בהצלחה
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה רפואית והסוגים המתאימיםנועם06/10/2019
סבתא שלי בת 90, היא חווה קשיים מנטליים שונים בעיקר סביב שכחה בטווחים די קצרים של כמה ימים ויש ימים של דברים שקרו לה אפילו באותו היום. זה גורם לה לתסכול רב והמון מחשבות לא טובות. היא גם לוקחת כדור בשם סירוקוול. רציתי לדעת האדם אינדיקה טוב למצבים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ודמנציה
ד``ר בן עמית12/10/2019נועם היקרה ( או היקרה),
ההשפעות של קנביס על תפקוד מנטלי בגילאים האלה עדיין לא ידוע; ודאי שאין מידע שמצביע על כך ששימוש בקנביס עשוי לעזור. יתכן וקנביס יכול לסייע, בעיקר במניעת התנהגות בלתי מבוקרת, אבל אין מידע לפיו משפר את הריכוז והזכרון. מכיוון שכך, אין גם מידע לגבי זנים מסויימים ופעילותם (כמו סטיבה/אינדיקה וכיו"ב). אני מעורב במחקרים בתחום הדמנציה והקנביס - מקווה שנוכל לפרסם ממצאים חשובים בקרוב.
בברכה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגשות השפעות הקנאביס עם משככי כאביםדורה24/09/2019
האם ישנן תרופות לשיכוך כאבים המתנגשות עם השפעותיו של הקנאביס? סובלת מכאבים כרוניים וחוששת שאינו יעיל עליי בגלל ריבוי משככים שאני נוטלת על בסיס יומי, האם הגיוני לחשוב כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ומשככי כאבים
ד``ר בן עמית28/09/2019שלום,
קנביס לא ממש משכך כאבים. הוא עוזר לישון למרות הכאב, והוא מסיח את הדעת מהכאב, אבל הוא לא גורם לכאבים להעלם באופן שבו משככי כאבים עושים זאת. לכן ההשפעה שאת חווה מקנביס היא כנראה ההשפעה הנורמלית שלו - הציפיה שיפחית משמעותית בכאב היא, לצערי, לא ציפיה ריאלית. כמובן שיתכן ואת לא משתמשת בזן מתאים, בכמות מתאימה ובדרך נכונה, ואפשר יהיה להגיע לתוצאות טובות יותר; אני זמין אם ברצונך להפגש להתייעצות.
בברכה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה רפואית וקלונקסאני24/09/2019
היי, כמה זמן לאחר שלקחתי קלונקס (1.5 מ״ג) מותר לי לעשן מריחואנה רפואית ? זאת אומרת תוך כמה זמן הקלונקס מתנקה לגמרי מהגוף? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס וקלונקס
ד``ר בן עמית28/09/2019שלום,
השפעת קלונקס היא כ-24 שעות, אבל מתקה מהגוף לחלוטין בתוך מספר ימים. בפועל לא יקרה שום נזק כתוצאה מלקיחה של קלונקס וקנביס יחד. כמובן שבאופן כללי עדיף למעט בצריכה של קנביס וקלונקס - כי לשניהם תתכן התמכרות - אבל אין שום סיכון מיוחד בנטילה שלהם בו זמנית.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית בעקבות קאנביסנעמה13/09/2019
יש לי חשש שאצל בעלי התפתח מאפיינים של מחלת הסכיזופרניה בעלי משתמש בקאנביס רפואי כבר שש שנים מאז שהחל להשתמש החלו תופעות של חרדה דכאונות מחשבות שווא לא הגיוניות שרודפים אחריו מנהלים אחריו מעקבים הוא מאשים אנשים בכל מיני דברים בלי שיש עובדות לחשדות במילה פשוטה רואה את המציאות בצורה מעוותת משיחות איתו הוא לא משתכנע שמשהו לא בסדר איתו לא מוכן ללכת לטיפול זה משפיע על כל תחומי החיים זוגיות חברים משפחה עבודה כיום לא עובד בגלל ההפרעות האלה אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס כגורם לפסיכוזה
ד``ר בן עמית19/09/2019נעמה היקרה,
שימוש בקנביס אכן עשוי לגרום להפרעה באיזון הנפשי, ואף לפסיכוזה, בעיקר באנשים המועדים לכך. אם יש חשש שבעלך סובל מפסיכוזה (למשל - אם משוכנע בדברים שאינם נכונין, כגון שעוקבים אחריו) - חשוב להפנותו לייעוץ מקצועי, בעדיפות ע"י פסיכיאטר, או ע"י איש מקצוע אחר (כגון פסיכולוג, רופא משפחה, עו"ס וכיו"ב). את גם מוזמנת להתקשר למרפאתי ולהתייעץ. כמובן שאם ישנו מקרה חירום כלשהוא יש לפנות למשטרה וכיו"ב. ובנוגע לקנביס הרפואי - חשוב לפנות לרופא שמבצע אחריו את המעקב (או לכל הפחות זה בהמליץ למשרד הבריאות על הרשיון) ולדווח לו, בכדי שיוכל לשקול האם ראוי להתייעץ בנוגע לביטול הרשיון מחשש כי גורם לנזק שעולה על התועלת.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)