מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מותר לקחת תרופה פסיכיאטרית עם עלה גראס?תמר05/08/2020
מבקשת לדעת האם עם תרופות פסיכיאטריות
ניתן לקחת עלה ירוק גראס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ותרופות פסיכיאטריות
ד``ר בן עמית05/08/2020תמר היקרה,
רבות מהתרופות הפסיכיאטריות בטוחות לשימוש עם קנביס, אבל לא ניתן לענות באופן גורף - אני מציע להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
תודה ובהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מטראומה מורכבת - עומד בקריטריונים לקאנביס?אסתי04/08/2020
שלום דר בן עמית.
רוצה לברר עבור מטופלת - האם טראומה מורכבת מינקות כתוצאה מאובדנים של דמויות משמעותיות כולל דיסתמיה G.A.D הפרעות שינה ועוד.. יכולים לזכות ברישיון לקאנביס?
תפקוד לכאורה נורמטיבי, איכות חיים ירודה, מאובחנת כ- ADD עם מוסחות גבוהה ופגיעה בתפקודים הניהוליים סרטן בעבר כולל טיפולים קשים כימו'/ ניתוח/ הקרנות.
ניסתה סוגים רבים של ssri ו- snri הכדורים איפשרו מיסוך ותפקוד יחסית תקין אך עדין רמת חרדה גדולה מאובדנים וחווית חוסר אונים. אינטילגנציה גבוהה עם קושי במימוש פונציאל. בעיות שינה - עזרה תמידית בבנזודיאזפינים לצורך הירדמות.
שנים רבות בטיפול פסיכותרפי עם הצלחות חלקיות ולא מספקות מבחינת המטופלת.
האם ע"פ הנכתב עומדת בקריטריונים של רישיון לקאנביס?
בברכה
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה מורכבת
ד``ר בן עמית04/08/2020הי,
לצערי בעקרון טראומה מורכבת (ללא עדות ברורה לאירוע טראומתי מסכן חיים וכו') אינה עומדת בקריטריונים של משרד הבריאות. אבל אפשר להפגש, לברר לעומק ולנסות, אם זה הטיפול הנכון ביותר. המציאות מורכבת (אף היא) ויש מקום לשיקולים קליניים פרטניים בכל מקרה...
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מקבלים אישור לקנביס רפואי?אריק26/07/2020
אשמח לשמוע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור לקנביס רפואי
ד``ר בן עמית29/07/2020אריק היקר,
ראשית יש לקבל המלצה בכתב מהרופא המומחה המטפל בך. ניתן גם ליצור קשר עם מרפאתי בטלפון הרצ"ב - ומזכירתי תשמח לסייע.
תודה ובהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד מרשמים של עבור קנאביס רפואיקרן25/07/2020
שלום וברכות. איבדתי את המרשמים של הקנאביס הרפואי... הרישיון נמצא אצלי אך המרשמים אינם. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן מרשמים
ד``ר בן עמית29/07/2020קרן היקרה,
ניתן לדעתי לבקשם מהיק"ר...
ניתן גם לפנות למרפאה בביה"ח "רעות", שם אני עובד - 035081000, וננסה לעזור.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס רפואי או זריקת סטרואידים תחת שיקוףP.r.23/07/2020
שלום רב,
בן 86 הסובל מכאבים עקב בעיות גב תחתון, מותניים, ברכיים. לא מסוגל ללכת או לעמוד. עקב הכאבים - לאחרונה החל ללכת בבית כפוף. ברקע: נפשי, פוליציטמיה ורה, יל"ד, סוכר, ראומטולוגיה.
מטופל בהידראה, פרדניזון, גלוקומין, אוקסאר פלוס ואוקסאר 50, קרדילוק, קרטיה, ברינטלקס, ויאפקס, לוריון,ויטמין b12 וויטמינים d, ליריקה.
עשה פיזיותרפיה, הידרותרפיה (מאז התחיל ללכת כפוף). ניסה מכשיר טנס - לא עזר.
מדבקות בוטרס - בשבוע השני התחיל לדבר שטויות ורופא משפחה הורה להוריד מיד את המדבקה. כדור רוקסט פלוס - לא עוזר. מה עושים?! רוצה קצת איכות חיים.
מוגבל במשככי כאב כי מתנגש עם כדורים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאביס לכאב
ד``ר בן עמית24/07/2020שלום,
אכן יתכן וקנביס יוכל לסייע במקרה זה. יש להביא המלצה לטיפול בקנביס מרופא הכאב; במידה ורופא הכאב אינו מעוניין בכך, יש לפנות לרופא כאב אחר. אני עובד בביה"ח השיקומי "רעות" בת"א ומכיר את רופאי הכאב המצויינים שם (איני רופא כאב בעצמי, אלא פסיכיאטר), אבל כמובן שכל רופא כאב שיאות לתת המלצה זה בסדר גמור. עליו להגיש ההמלצה למשרד הבריאות, או שניתן ליצור עמי קשר ואשמח לסייע.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס רפואי יכול לפגוע בריכוז? מה התנאים לרישיון?מתייעצת20/07/2020
שלום,
אני מאובחנת עם לופוס ופיברומיאלגיה מזה שנים, טופלתי במרפאת כאבי וקיבלתי עירוי לידוקאין, סימבלתה וליריקה ומדבקות בוטרנום וכדורי שינה. תקופה ארוכה ביותר עד שהחלטתי להפסיק כי רק הלידוקאין לא עשה לי תופעות.
הכדורים גורמים לי לא להיות צלולה ומפוקסת, דופק ובחילות. כבר כמה שנים שאני לא לוקחת כלום חוץ מהליריקה מידי פעם ובאופן קבוע כדור שינה שגם איתו אני ישנה רק שעתיים בלילה ומנסה להתמודד עם הכאב אבל בשנתיים אחרונות כאבי הרגליים החמירו מאוד, עברתי ניתוח להסרת גידולים ובביה"ח שאלו אותי למה אני לא מוציאה רישיון לקנאביס.
נתנו לי גם אוקסיקוד וגם המשכך הזה גרם לי לבחילות ושוב תופעות של עצירויות קשות ותחושה של חוסר ריכוז.
השאלה שלי היא האם יש לי אפשרות להוציא רישיון לקנאביס ואם כן אני רוצה לדעת האם קנאביס לא משפיע כמו הכדורים שנתנו לי ופוגע בריכוז? מאחר שאין לי רצון להרגיש כך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס וריכוז
ד``ר בן עמית21/07/2020מתייעצת יקרה,
נושא מורכב, אבל על רגל אחת - קנביס בהחלט פוגע בריכוז. האם יותר או פחות מתרופות אחרות - תלוי בתרופה ובמינון. זה מאוד אינדיבידואלי; בהחלט אפשר להפגש ולבדוק בזהירות. קשה לי לענות מעבר לכך כעת.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אנטי דיכאונית גורמת להפרעות שינה וטיפות קנאביסנועה20/07/2020
שלום ד"ר בן עמית,
בששת השבועות האחרונים אני נוטלת "סרטרלין טבע" כרגע במינון 100 מ"ג ועד לאחרונה במינון 200 ו-150 מ"ג. נאלצתי לרדת כתוצאה מתופעות לוואי מאוד קשות.
הבעיה שמאוד מטרידה אותי ברגע זה הן הפרעות השינה שלצערי שום כדור שינה (בונדורמין נוקטורנו אמביאן CR וגם קלונקס) לא עזרו, אני ישנה בממוצע 4 שעות בלבד. התוצאה עייפות קשה במשך היום עד לכדי חוסר תפקוד.
השאלה - יש ברשותי קנאביס רפואי שקיבלתי לפוסט טראומה T3C15.
האם אני יכולה לקחת את טיפות הקנאביס הללו רק לשינה? האם אין התנגשות כלשהי בין התרופה האנטי דיכאונית לקנאביס הרפואי? (כרגע אני על סרטרלין של 100 מ"ג בלבד).
אני ממש נואשת. מרגישה שחוסר השינה מחזיר לי את הדיכאון. תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס ותרופות נוגדות דכאון ולשינה
ד``ר בן עמית20/07/2020נועה היקרה,
אני אמנם לא מכיר את המקרה פרטנית, אבל ככלל - אין מניעה ליטול טיפות הקנביס לשינה, עם התרופות הנוספות שציינת. אני מאמין שזה יוכל לעזור. כמובן שאשמח להפגש ולתת עוד "טיפים" יותר מתאימםי למצבך, אם תרצי.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בכל הגוף גם במתיחות וגם במנוחהואסים אבו מוך16/07/2020
אני סובל מתחושת חשמל לאורך הרגליים וזרועות.
תחושה שלא מפסיקה ימים ארוכים לפעמים, כאבי ראש כרוניים שלא מפסיקים שיכולים לתקוף אותי חודשיים ברצף. אין חשק מיני, כאבים באזור המפשעה.
אני סובל שנים רבות מהכאבים האלה ולאחרונה גם כאבי גב תחתון. לא רוצה לאבד את התחום שלי בתור פיזיותרפיסט. קושי בשינה, קושי בריכוז גם.
את הכאבים אני מתחיל להרגיש כשאני מתוח אך לא מזמן גם במנוחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס וכאבים
ד``ר בן עמית18/07/2020ואסים היקר,
תודה על פנייתך. אני מניח שמעורב בנושא מומחה בכאב או נוירולוג; אם לא - זו הכתובת. אם ישנו נוירולוג/מומחה בכאב, טופלת תרופתית ובאמצעים נוספים, וחושבים שקנביס יוכל לעזור - אתה בהחלט מוזמן ליצור קשר ואנסה לסייע באמצעות קנביס.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס רפואי האם לוקחים באופן קבוע או לפי צורך?סבטלנה08/07/2020
אני מבקשת לשאול -
האם קנאביס צריך לקחת באופן קבוע או לפי צורך?
הרופא שלי אמר - שזה לא עובד על הרגע. שלוקח בדרך שבועיים ויותר ושאני צריכה לקחת קבוע להתחיל בטיפה אחת בלילה.
כל שלושה ימים להוסיף טיפה, ככה שיהיה לאט לאט טיפה בבוקר וטיפה בצהרים וטיפה בלילה. ואז להישאר ככה קבוע.
גם אם אני מרגישה מצוין וגם אם אני מרגישה זוועה.
הוא אמר משהו על אפקט מצטבר…
הרוקחת, בבית המרקחת סופר פארם שהיא עברה קורס לקנאביס, היא אמרה בדיוק הפוך.
אמרה לקחת טיפה אחת בבוקר, לחכות כמה דקות ואם אני לא מרגישה כלום להוסיף עוד טיפה, ואם צריך אחרי כמה דקות עוד טיפה… אמרה מקסימום שמונה טיפות. ושאפשר לקחת גם ארבע פעמים ביום, מקסימום שמונה טיפות.
אחר כך אני להתקשר לחברה של התרופות bol - אחות בטלפון אמרה לקחת רק פעמיים ביום בוקר ולילה. אמרה, להתחיל משתי טיפות ביום (אחת בוקר, אחת לילה). וכל 4 ימים לעלות עד שנגיע ל 8 טיפות בבוקר ו 8 בלילה.
שכנה שלי, שגם לוקחת קנאביס בשמן בגלל סרטן-אמרו לה שאפשר, אם צריך - לקחת אפילו בקבוק שלם בבת אחת. מקסימום זה יעשה לישון.
אז אני הלכתי לאיבוד.. כי כל אחד אמר משהו אחר...
והאמת דוקטור, לפני יומיים, לקחתי פעם ראשונה טיפה אחת בלילה, עם כפית. כל הלילה לא ישנתי. היה לי זיעה והלב דפק חזק וכאב בראש והקאתי - היה ממש קטסטרופה. בעל שלי אומר שדיברתי שטויות והיה מפחיד. גם אני פוחדת לנסות עוד הפעם. אבל מאוד בכאבים וכבר ניסיתי הכל.
אז איך צריך לקחת את התרופה? קבוע או רק שכואב? כמה טיפות? כמה להגדיל ביום? ומה אם עוד פעם אני ארגיש מפחיד כמו שהיה?
אני לא רוצה להיות מסוממת ככה
השמן שלי הוא thc10 cbd2 סאטיבה לכאב ברגליים מהסוכר.
סבטלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת טיפול בקנביס
ד``ר בן עמית10/07/2020סבטלנה היקרה,
אני מבין היטב את הקושי, חוסר הודאות והצורך בהדרכה. יקשה עלי לענות לך פרטנית, אלא רק בכלליות. בגדול - אף אחד לא יודע. CBD צריך לקחת בקביעות, אבל מכיוון שאת צורך בעיקר THC, ההקלה צריכה להיות מיידית (לא לאחר שבועיים), ולכן את הטוב והרע תוכלי לדעת כבר שעה לאחר השימוש. חשוב להיות רגיש לתסמינים ולא לקחת "בכל זאת", אם מרגישים רע. עדיף להפסיק ולא לעשות נזק מאשר ההיפך. קחי בחשבון גם שקנביס לא מתאים לכולם, והערך שלו בכאבים אינו מוכח דיו, כך שיתכן וזה פשוט לא מתאים. כמובן שמוזמנת לייעוץ מפורט יותר, אם תרצי.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה של סבטלנה...
מתעניין14/07/2020אם cbd לוקח זמן עד שעובד- למה הוא ניתן בזמן התקפי אפילפסיה לילדים..? (ראיתי הרבה סרטונים שמראים איך זה מרגיע מיידית)...
אם thc פועל במיידי - למה במיגרנה למשל, לוקחים גם כשאין התקף.?
אני חושב שיש בילבול בין הדברים הטובים בקנאביס לדברים הרעים...
הרעים הם דיי מידית. בעישון - תוך דקות. בשמן - שעה פלוס.
הטובים- שבועיים ויותר. או אולי יש בילבול במטרה..
כאילו.. הסוטול.. יש חולים שלא רוצים להרגיש צפים ולא מפוקסים ועייפים.. ויש חולים שזה נעים להם. עוזר לברוח מהכאבים...
בדיוק בגלל זה צריך לקחת קבוע ולא רק שחושבים שצריך…
מה אתה חושב דוקטור?
מוזר שזה בכלל שאלה פתוחה ברפואה..
כאילו.. מה, אין בדיקות מעבדה שמראות מה זמן הניקוי או זמן הפעולה של החומרים בגוף? שכחתי איך קוראים למונח הרפואי...
נ.ב.
גם אני מסתכל וקורא פה ולאללה עף על התשובות שלך.
לומד הרבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????????????? נשכחתי
מתעניין19/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי חומר פעיל, פרחים וזנים באריזות קנאביס רפואיאביתר08/07/2020
שלום ד"ר,
אני עוקב אחר הפורום בשקיקה.
כל הכבוד לך על המקצועיות והכנות במתן התשובות.
לפני כמה ימים, הייתה שאלה על אחוזי החומר הפעיל thc לעומת cbd ומה שביניהן. והתשובה שלך היממה אותי.
הייתי בטוח שיש הגדרות ברורות (הספר הירוק) לגבי הרכב הקנאביס והתאמתו לבעיה הרפואית.
לדוגמא חולים אונקולוגים t10c10..
אפילפסיה t1c20
כאב כרוני t10c2 ועוד
Thc מטפל בכאב, חוסר שינה וחוסר תאבון
Cbd מטפל בדיכאון, מערכת החיסון ומצב רוח.
עכשיו אני מבין שאני כנראה טועה.
יותר מזה, לאחרונה הבנתי שאחוז החומר הפעיל בכל אריזה הוא לא באמת מדוייק. כלומר אם כתוב למשל t10c10. בפועל זה יכול להכיל 4% למעלה ו-4% למטה. אז t10c10 יכול גם להיות
Thc6%-10% cbd6%-10% וזה פער עצום.
אריזה יכולה להכיל פרחים עם הרכבים שונים לחלוטין.. וגם זנים שונים..
אז מה הועילו חכמים עם ה״מדיקליזציה״..?
גם עכשיו, אחרי הרפורמה - עדיין כשאני משתמש בקנאביס, אני לא באמת יודע מה הוא מכיל...
t20c4, זה דוגמא נפלאה לאבסורד. כי, עד כמה שאני מבין, ככל שעולה אחוז ה thc יורד אחוז ה cbd ולהפך.
כל המומחים שדיברתי איתם אומרים שאין בעולם תפרחות שמכילות
20% thc ו4% cbd. לדבריהם אם הthc מכיל 15% ומעלה, סביר
שה cbd יהיה נמוך מ1% !!!! ולהיפך. ככל שיעלה הcbd ירד ה thc.
מת לשמוע מה דעתך על העניין הזה?
איך אני אמור לדעת מה מכילה התרופה שלי?
האם מנסיונך כרופא, חשוב באמת לדעת במדוייק מה מכיל הפרח?
האם נכון לדעתך להיצמד לשיטת הרפורמה המודדת אחוזים או לחזור להשען על שמות של זנים (ארז, אלמנה לבנה, גרוזלם וכו)?
הרי אחרי הכל, קנאביס מכיל הרבה יותר מאשר שניים או שלושה מרכיבים
אפקט הפמליה וכל הג׳ז הזה.
המון תודה ובאמת - כל הכבוד על האומץ לומר את האמת שלך.
אביתר חרלפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס - הרפורמה והפמליה
ד``ר בן עמית10/07/2020אביתר היקר,
ראשית כל - חיזקת אותי! תודה רבה, קשה לי לדעת אם אני כותב לחינם ואני שמח שיש עוקבים - כנראה ששווה להשקיע... אני אכן משתדל שהאמת תהיה נר לרגלי, יש המון "חרטא" בתחום ואני תמיד בצד של החולים.
השאלות ששאלת הן רחבות מאוד ויקשה עלי לכתוב מגילה כעת. בגדול -
אני מבין את הרצון "לעשות סדר" - למשל לעשות חלוקה ברורה של חומרים "טובים" ו"רעים" בקנביס, אבל אנחנו לא שם. גם כי אין לנו דרך לדעת מה החומרים הרלוונטיים ביותר לטיפול, וגם כי הטווח של מעט החומרים שאנחנו יודעים מה ריכוזם הוא רחב מאוד (טווח של 6% הוא עצום). לכן בחרנו להתעמק במעט חומרים, להעריך בצורה מאוד גסה מה ריכוזם, ולנסות דרך שני העיוותים האלה להתאים קבוצות זנים למחלות; שזה גם לא נכון עקרונית, כי זן מתאים לתסמינים, ולא למחלה (למשל - חולה טרשת שמתקשה לישון יצטרך משהו דומה לחולה PTSD שמתקשה לישון - זה פחות המחלה, כמו התסמין). יש לזה מעט חריגים - למשל אפילפסיה זקוקה ל-CBD בעיקר, אבל זה נכון לגבי כמעט כל השאר. בפועל, אני מכבד את הרצון של משרד הבריאות לשים תויות על המוצרים ולפקח, אבל אני חושב שהפתרון הנוכחי גס מדי, אנחנו עוד לא שם. בינתיים מאחר והמרשם T20C4 מתאים להמון מוצרים, שהמטופל צריך לבחור אותם לפי שיקול דעתו אצל הספק, ממילא זה חזר למצב שהיה קודם - החברות ממליצות למטופל על זן ("אלסקה", "ארז" וכו'). לרופא כיום אין שליטה של ממש. לגבי "אבסורד ה-T20C4" - לדעתי קלעת בול. אכן כמעט כל המוצרים "החזקים" בארץ בתפרחות הם בפועל T13C0, כאשר חלקם עוזרים יותר וחלקם פחות, כנראה כתלות בטרפנים וקנבינואידים נוספים. כך שאני חושב שלא יהיה מנוס מלחזור לשמות הזנים, לחקור עוד כמה שנים טובות מי מהם עוזר לאיזו מחלה ומדוע, ולקוות לטוב... לפחות מצבנו טוב יותר מאשר בעבר, התחרות והייבוא יגרמו לשיפור באיכות, ויש הנהלה חדשה למשרד הבריאות - כך שאני אופטימי.
תודה ושבת שלום
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון קנאביס לטיפול בבעיות עיכול וכאבים - האם ניתן ודרך מי?שירי02/07/2020
לפני כ-30 שנה לאחר פגיעה בילדות החלו כאבי בטן עזים כל יום מסביב לשעון (כולל יקיצות בלילה מהכאב) ובעיות עיכול חריפות יומיומיות, רופאי משפחה וגסטרו איתם נפגשתי לאורך השנים פטרו כמעי רגיז ואין מרפא ואין פתרון. עקב שנים של התמודדות עם כאבים קשים התפתחו התקפי חרדה רבים, דיכאון, בעיות שינה. בקושי מתפקדת. תרופות למערכת העיכול לא הביאו שום שיפור. לא נעשה אבחון פסיכיאטרי, בהרגשה שלי הבעיה בבטן ופשוט לא מספיק מוכרת ולא מאתרים.
הקנאביס עוזר בהקלה גם לגוף וגם לנפש. האם יש כיוון לקבלת רישיון, ואם כן ממה אפשר להתחיל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס וכאבי בטן
ד``ר בן עמית03/07/2020הי שירי,
אני לא חולק על הקושי, ועל כך שקנביס מיטיב איתך... קשה לקבל רשיון לקנביס עקב חרדה ומעי רגיז, אם אלה אכן הבעיות, אלא רק למחלות מעי דלקתיות ופוסט טראומה. אשמח בכל מקרה אם תצרי קשר במית הרצון לצורך אבחון מעמיק יותר, ואז נראה מה האפשרויות.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת ברשיון לקנאביס רפואי להקלה בכאב כרוניהילה שגב01/07/2020
סובלת מכאב כרוני בגב ובאגן.
סובלת מאוסטאופורוזיס מגיל יחסית צעיר (40) משימוש ממושך בסטרואידים.
משתמשת בכדורים אופיאטים להורדת הכאב למעלה מ-10 שנים...
מעוניינת לנסות להעביר את הכאב עם הקנאביס במקום הכדורים.
אשמח לראות אם תוכל לעזור לי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס וכאב כרוני
ד``ר בן עמית01/07/2020הילה היקרה,
תודה על פנייתך; אני מאמין שקנביס עשוי לעזור, אולם אינני מומחה בכאב, או ברפואת נשים... יש לקבל ממומחה רלוונטי המטפל בך המלצה כתובה, ואז אשמח אם תצרי קשר ואסייע.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לקבל רישיון לקנאביס?נחמני דויד29/06/2020
אני עובר טיפולים bcg לאחר הסרת גידול בכיס השתן. אני משתמש בסידורל... זלדיאר.... אופטלגין... טוביאז 4 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון לקנביס
ד``ר בן עמית29/06/2020שלום,
על הרופא המטפל (במקרה שלך לדעתי אורולוג) להגיש בקשה באתר משרד הבריאות. יש לכתוב בגוגל "טופס המלצה קנאביס רפואי" ולמצוא את הטופס המקוון שעליו להגיש.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת רישיון ללא תיאום לבקשת הרופאאייל28/06/2020
איך מגיע מצב שאני מקבל רישיון עם המלצות של מינון חוזק וצורה והיק"ר מקבל החלטה אחרת ברישיון שלי... אז למה ללכת לרופא בכלל אם היק"ר משנה את הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היק'"ר שינה המרשם
ד``ר בן עמית28/06/2020אייל היקר,
אכן כך קורה לפעמים. איני מהיק"ר כך שקשה לי להסביר מדוע - בגדול מדובר בחומר המצוי בפקודת הסמים, ולכן יש להם הסמכות לעשות זאת, במידה ואינם מסכימים עם הרופא. אבל באמת שאיני צד בעניין וקשה לי לענות.
בהצלחה
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור לשימוש בקנאביס בגלל כתף קפואה ותאונת עבודהיקל ישראל24/06/2020
לאחר בירור וצילום יתברר שאני סובל מכתף קפואה שנגרמה עקב תאונת עבודה סובל מכאבים עזים במשך כל היום ובמיוחד בלילה לאחר שימוש בתרופות לדיכוי כאבים ללא השפעה על הכאב, לאחר שניסיתי קנביס לראשונה בהצעת חברים פעם ראשונה עזר לי להפחית את הכאב,האם אפשר לקבל אישור לשימוש לקנביס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס לכאבי כתף
ד``ר בן עמית25/06/2020ישראל היקר,
ניתן לקבל המלצה לקנביס במקרי כאב כרוני מסויימים, ובהמלצת רופא כאב. אני ממליץ לפנות לרופא מתחום שיכוך הכאב ולהתייעץ.
תודה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)