פורום קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד אפשר לקבל אישור לקנאביס רפואי?
    קטייב יוסף
    12/10/2020

שלום וברכה , אני נכה 100 אחוז אם פוסט טראומה עוד מגולני . לאחרונה עברתי ניתוח בכתף לא בהצלחה ואני כניראה יעבור ניתוח נוסף . עברתי ניתוחים בשני היידים במהלך חיי . הכאבים כל כך חזקים אפילו משכחי כאבים לא עוזרים . כאבי ראש בחילות מרעב בגלל שאני אוכל פחות והכדורים החזירו לי את הכאבים של האולקוס . אני בכלל לא ישן בלילה . המנתח המליץ לטיפול בקנביס ושלח אותי למקם את כאב. מכבי מסרב לתת לי את הטיפול . מה אני עושה ? לעבור לקופת חולים אחרת ? בנתיים התחלתי בעצמי את הטיפול ופחות כדורים . אני אוכל יותר ונושם טוב . משרד הבריאות רוצה להמשיך לתת לי זריקות נגד PTSD ואני מסרב . אך אתם יכולים לעזור לי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קנביס לכאב

ד``ר בן עמית
    15/10/2020

שלום,
    אני ממליץ להגיע למרפאת כאב, לשם המלצה על קנביס במידת הצורך. יש גם במכבי רופאי כאב שממליצים, ואם לא - במרפאות כאב של בתי חולים.
    בהצלחה
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משתמשת בסי בי די פו ספקטרום
    פרידה
    09/10/2020

שלום,
    במשך4 שנים היו לי תופעות של התקפי חולשה נוראים ששיבשו לי את החיים בצורה בלתי ניסבלת עברתי בדיקות רבות ולא נימצאה בעיה פיזיולוגית הבדיקות טובות ביקשתי מרופא המישפחה סי בי די שידעתי מחיפושים רבים להקלה על החיים שלי שזה הדבר שיכול לעזור לי במיוחד הפול ספקטרום וביקשתי מהרופא מירשם לזה והוא השיב את פני ריקם, אין לך כלום זו בעיה נפשית והפנה אותי לפסיכולוג הלכתי והמשכתי לסבול, מה שהציל אותי העובדה שקרוב מישפחה שלי הוא חי בגרמניה והוא רופא אלטרנטיבי הוא שלח לי את השמן המדהים הזה שאני משתמשת כבר 3 חודשים ורוב הבעיה העיקרית שלי ניפתרה וזאת מהימים הריאשונים לטיפול פשוט לא יאמן מכיון שכך הייתי שמחה אילו יכולתי לרכוש את השמן כאן עם מירשם ולכן פניתי אליכם אז אנא חיזרו אלי , קיבלתי השבוע 30cc שזה מספיק לי ל3 חודשים כך שאינני ממהרת אבל אני בהחלט זקוקה למירשם קבוע אם תוכלו לסייע לי בנדון תודה

הוספת תגובה

• CBD והתקפי חולשה

ד``ר בן עמית
    10/10/2020

שלום,
    יש לפנות למומחה מתאים, אשר עליו להמליץ למשרד הבריאות על זמן זה במידה ומתאים. השאלה היא מה הבעיה הרפואית - בכדי להפנות למומחה הנכון. אם נפשית - אשמח להפגש.
    בהצלחה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור לקנביס רפואי לאחר כריתת אונה בסרטן ריאה
    אסבן שושנה
    07/10/2020

עברתי כריתת אונהעקב סרטן ריאה לפני 6 חודשים עדיין סובלת כאבי תופת קיבלתי בב"ח תרופות מאוד חזקות וסבלתי מכאבי ראש בחילות הקאות וגופי מקבל רק אופטלגין אני לוקחת בכמויות אדירות ולא עוזר איכות חיים 0 מה עלי לעשות

הוספת תגובה

• קנביס לכאב

ד``ר בן עמית
    10/10/2020

שלום,
    לדעתי עליך לפנות למומחה בכאב.
    בהצלחה מכל הלב
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקנאביס לבעיות של חרדה ודיכאון
    חסויה
    30/09/2020

היי רציתי לשאול כמה שאלות ברשותך!
    קצת רקע: לא אוהבת תרופות לא אלכוהול לא סמים!
    שמעתי שיש שמן קנאביס ללא סוטול ותופעות לוואי?
    ואים זה מתאים להתקפי חרדות ודיכאון? ואיך מוציאים רישיון! הכדורים לא טובים לי משתמשת עם כדורי טבע אך זה לא עוזר לי
    תודה אשמח לתשובה .

הוספת תגובה

• קנביס ללא סוטול

ד``ר בן עמית
    03/10/2020

שלום,
    כרופא, אני בהחלט שותף לרצון בקנביס "לא ממסטל". מוצרים עתירי CBD, קנבינואיד שאינו ממסטל, נפוצים יותר ויותר, ואנחנו לומדים כיצד להשתמש בהם. עדיין מוקדם לומר אם הטיפול יעיל, אבל אני בהחלט שמח על האפשרות להתנסות בכך - הנזק האפשרי קטן עד לא קיים. אם תרצי, אשמח להפגש ולעשות איתך נסיון מבוקר כטיפול בחרדה.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להוציא רישיון לקנאביס לטיפול בחרדה?
    מאיר דדון
    29/09/2020

אני סובל מחרדות ולאחרונה התחלתי להשתמש בקנביס רפואי ואני מרגיש הקלה גדולה כשיש לי התקף ואני ללא רשיון אני רוצה להתייעץ איזה סוג כדאי לקחת ואיך להוציא רשיון..מקווה שתחזרו אליי תודה מאיר דדון

הוספת תגובה

• רשיון לקנבס לחרדה

ד``ר בן עמית
    03/10/2020

מאיר היקר,
    התשובה הקצרה היא - זה בלתי אפשרי. קנביס עוזר לטווח קצר, אבל מחמיר חרדה לטווח הארוך, ולכן לא מאושר כטיפול בחרדה בשום מקום בעולם.
    אולי אם לקחת המון תרופות פסיכיאטריות וניסית ממש הכול, משרד הבריאות יאשר לך מיצוי (שמן) CBD, אבל כל דבר אחר - אין סיכוי, חבל על המאמץ.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לטפל בהפרעות אכילה ובחרדה וכאבים
    א
    29/09/2020

שלום, אני סובלת מהפרעות אכילה שנים רבות (אנורקסיה) ומחרדה, ושום טיפול תרופתי לא היה לי טוב, רק עשה תופעות לוואי ויותר גרוע. בנוסף, אני סובלת מפיברומיאלגיה וכאבים כרוניים בגוף, גם אוסטאופניה.
    שאלתי היא, האם טיפול בקנאביס יכול לעזור, והאם אין חשש בגלל הפרעות אכילה/חרדה לסיכון למשהו פסיכוטי חלילה או פגיעה נפשית? (קראתי שקנאביס עלול לעורר התקפים פסיכוטיים גם לאדם שמעולם לא חווה כאלו). האם הקנאביס יכול לעזור לחרדה? אני סובלת מאוד מכאבי תופת עד כדי חוסר שינה או התעוררות באמצע הלילה. תודה

הוספת תגובה

• סיבידי עשוי לסייע לסימפטומים שתארת

שלי
    30/09/2020

ממחקרים שנעשו לאחרונה ובמהלך השנים התגלה ש CBD עשוי לסייע למגוון סימפטומים, מחרדה, דיכאון, כאב כרוני ועוד.
    כמובן שעל כל אדם שמן הסיבידי ישפיע בצורה שונה ולכן חשוב להתחיל במינון קטן ולהגדיל בהתאם לתוצאות.
    כמובן שמומלץ להתייעץ עם רופא לפני שימוש בקנאביס רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנביס והפרעות אילכה, חרדה וכאבים

ד``ר בן עמית
    03/10/2020

הי א,
    תודה רבה על השיתוף. האמת היא שאיש לא יוכל לענות לך על כך בוודאות - CBD הוא טיפול אינדיבידואלי וחדש יחסית, עם מיעוט עדויות מחקריות ליעילות במה שציינת. אני חושב שהבטיחות בהחלט טובה, ו-CBD לא יוכל להחמיר, בסבירות גובהה, את מצבך הנפשי. את מוזמנת להיות בקשר, ואם נחליט יחד ששווה לנסות, בהחלט אשמח לעבור איתך את הדרך הזאת.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן סיבידי לחרדה מנסיון אישי

אין חכם כ
    05/10/2020

רציתי לספר לדוקטור ולשואלים קצת על הניסיון שלי עם שמן cbd.
    אני בן 36, סובל מהתקפי חרדה כבר שנים רבות. ניסיתי שיחות, תרופות וטיפולי cbt, מיינדפולנס, דיקור, דיאטות/תזונה יעודיות ועוד ועוד.
    הפסיכיאטר שלי המליץ שננסה שמן cbd ופנה ליק״ר וקיבלתי שמן t1c20 וגם t1c28. סהכ 2 בקבוקים.
    הרופא לא ידע להגיד לי כמה ואיך לקחת- אז הרוקח נתן הנחיות.
    התחלתי מטיפה שלוש פעמים ביום וכל יום הוספתי קצת. הגעתי ל4 טיפות, 3 פעמים ביום. בהתחלה לא הרגשתי כלום. רק טעם רע בפה וצרבת בגרון. ביןם השמיני התחיל קצת תחושה של דופק ושילשולים. ביום ה14, התקפי החרדה גדלו והתעצמו. לא נרדמתי בלילה. לא מצאתי מנוחה. כאבי ראש וסחרחורות.
    התקשרתי לרוקח והוא אמר שלדעתו זה לא קשור כי לסיבידי אין תופעות לוואי. התקשרתי לפסיכיאטר והוא אמר מייד להפסיק. ורק אחרי 3 ימים מההפסקה המצב נרגע וחזר לשיגרה.
    זה הסיפור האישי שלי. זה לא אומר שלכם זה יקרה. אבל נמאס לי שכל הזמן אומרים שאין לזה בעיות. שזה בטוח לשימוש- אז חשוב לי לספר את הסיפור שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של CBD

ד``ר בן עמית
    06/10/2020

"אין חכם כ" יקר!
    קודם כל, בחירת שם מצויינת :) ומצויין שאתה מגיב, בשביל זה יש פורום.
    להבנתי - לא נטלת מיצוי CBD, אלא מיצוי T1C20, T1C28 - בשניהם ריכוז THC של 1% "על הנייר", אולם בפועל יתכן הרבה יותר. גם 1% THC, כאשר לוקחים כמה טיפות, עשוי להיות משמעותי; אני מניח שזה לא היה קורה אם היית נוטל מיצוי CBD טהור, כמו T0C24, מה שאני ממליץ לנסות.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון לקנאביס רפואי לחולים במחלת כליות ולחץ דם
    ישראל
    15/09/2020

אני חולה במחלת כליות ולחץ דם האם אוכל לקבל רישיון לקנאביס רפואי?

הוספת תגובה

• קנביס במחלת כליות

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

שלום,
    תלוי מהי מחלת הכליות. אם המחלה גורמת לפגיעה עצבית, למשל, קנביס יוכל לעזור, וגם בנסיבות אחרות. אני מציע להתייעץ עם הנפרולוג, או ליצרו איתי קשר ואנסה לסייע בניתוב.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקנאביס רפואי לכאבים קשים של הבטן
    מיכל שמואלי
    15/09/2020

אבי בן ה-94 מרגיש רע מאד. ממעט לישון בלילה למרות האופטלגין הניתן לו, ממעט לאכול. נאנק ונאנח 24-שעות ביממה. מה שמציק לו בעיקר זו הבטן. כואבת ונפוחה. הייתי רוצה לתת לו קנאביס רפואי. כיצד ביכולתי לקבל אישור?

הוספת תגובה

• קניבס בגריאטריה

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

שלום,
    יתכן וקנביס יוכל לסייע באיכות חייו. את מוזמנת לפנות ונחשוב בשיחה טלפונית מה הכי נכון עבורו.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה שמנים מומלצים נכון להיום לילדים על הספקטרום?
    נטע
    02/09/2020

נכון שבסופו של דבר זה ניסוי וטעיה אבל רציתי לשמוע מנסיונכם - ההורים והמטפלים - ממה כדאי להתחיל נכון להיום (יודעת שהמוצרים מאוד דינאמיים).
    ברישיון: C=20 T=1. תודה רבה!

הוספת תגובה

• מיצוי קנביס לאוטיזם

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

שלום,
    המוצרים אכן דינמיים, אבל T1C20 הוא מוצר הבחירה הראשון, למיטב ידיעתי. אין לי מידע לגבי חברות מומלצות.
    בהצלחה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מה ששאלתי

נטע
    19/09/2020

שאלתי על חברות/ מוצרים ספציפיים שיותר מומלצים ל asd

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות מומלצות ל-ASD

ד``ר בן עמית
    20/09/2020

הי,
    אין לי מידע לגבי יתרון של חברה זו על אחרת. אין מחקר בנושא, רק שמועות לצערי.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון לקנאביס - מינון שאינו מספיק לחודש
    איתמר
    21/08/2020

דוקטור בן עמית אני איתמר מההודעה למטה יש לי רישיון ל30 גרם. אני דרך פסיכיאטר פרטי עדיין נוטל ארסנל של תרופות פסיכיאטריות בייחוד מכיוון שה30 גרם לא מספיקים לחודש וגם המינון לא נכון. למה אני לא יכול לפגוש רופא שיסדר את זה כמוך לדוגמא שפסיכאטריים ששוחחתי עימם אמרו לי לפנות אליך כי אתה תעשה סדר. ובמקום זה אני צריך לשלם 1000 שקל על כל ביקור של 3 דקות אצל פסיכיאטר פרטי שאמר לי בריש גלי שזה נטו עסקי מבחינתו ורק בדרך הזאת יעלה לי את המינון ו/או הכמות? ממתין לתגובתך הנאורה.

הוספת תגובה

• פסיכיאטריה פרטית

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

איתמר היקר,
    התקשיתי לתת כותרת, כי אני לא מבין לגמרי את השאלה. אכן מכעיס שבגלל הרגולציה, כמעט ולא מתאפשרת עבודה עם קנביס במגזר הציבורי. אני בקשר עם משרד הבריאות בנדון, ומאמין שהסוגיה הזאת תפתר, אם הנושא יתוקצב ע"י משרד הבריאות. בינתיים קופות החולים לא מקבלות תקציב עבור קנביס, ועל כן זה שירות פרטי ויקר, למרבה הצער. זה לא באשמת הרופאים הפרטיים - זה בהחלט עדיף מאשר שלא יהיה שירות בנושא כלל, ואנשים יקנו בטלגרס. בכל מקרה, אני מאמין שהנושא ישתפר.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב וטראומה לאחר תאונת דרכים והוצאת רישיון קנאביס רפואי
    תום
    17/08/2020

שלום אני אחרי תאונת דרכים שבה שברתי את עצם השוק והקרסול עברתי 2 ניתוחים שמו לי פלטינות ברגל נפגעתי בכתף ובראש סובל מכאבי ראש וטראומה מטופל בכדורים נרקוטיים ובציפרלקס. יש לציין שעברה שנה מהתאונה ועדיין סובל מכאבים ברגל ביום יום. רציתי לדעת אם יש לי אפשרות להוציא רישיון לקנאביס רפואי ומה התהליך? תודה

הוספת תגובה

• קנביס לאחר פציעה

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

שלום,
    לדעתי הסיכוי הטוב ביותר יהיה לפנות לרופא כאב, אשר יוכל להתרשם מהסיכוי שקנביס יסייע בכאבים; אחרת ניתן יהיה לפנות לפסיכיאטר (אני או כל אחד אחר - אפשר בקופת החולים) כדי לראות האם יש פוסט טראומה וקנביס יתאים. אלה לדעתי ההתויות העיקריות המתאימות למקרה זה.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קנאביס מוריד או מעלה לחץ דם ודופק?
    ראובן
    17/08/2020

שמן קנאביס, מוריד או מעלה לחץ דם ודופק? הדעות והמחקרים סותרים.
    תודה.

הוספת תגובה

• קנביס, לחץ דם ודופק

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

הי,

אכן, המחקרים סותרים. זה מאוד תלוי. בעקרון, קנביס מוריד מעט לחץ דם באופן חולף, וכפיצוי - עולה הדופק. אבל זה מאוד תלוי באדם וברקע הרפואי.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ראובן
    19/09/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדלת מינון וכמות - מחלות כרוניות נוסף לפוסט טראומה
    איתמר
    06/08/2020

אני מאובחן כלוקה בפוסט טראומה, בנוסף ברקע מספר מחלות רקע, לופוס, פיברומיאלגיה ובנוסף אני עיוור לחלוטין (חבר מסייע לי בכתיבה) יש לי רישיון חצי שנה למה אני לא מקבל מענה לכל המחלות אלא רק לפוסט טראומה ולמה התחילו איתי עם מינוך נמוך וכמות נמוכה? כשהפסיכיאטר שאני מטופל אצלו אומר לי אין מה לעשות אם היית מקבל מה שאתה צריך לא הייתי מרוויח כסף...

הוספת תגובה

• הגדלת מינון וכמות

איתמר
    07/08/2020

דוקטור בן עמית אם דילגת על תשובה לפנייה שלי להסיק מזה שאתה לא יכול לעזור לי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שיענה הרופא-

אורח
    08/08/2020

אני לא רופא ולא מתיימר להחליף את ד״ר בן עמית.
    אני אנסה לענות לך ממה שאני מבין-עד שהדוקטור עמית יגיב.
    אז קודם כל, אין צבר מחלות או סימפטומים.
    כאילו, זה שאתה סובל מכמה בעיות רפואיות, זה לא אומר שמגיע לך, אקסטרא תרופה או מינון.
    איך אני אסביר את זה..? כאילו..
    אם אדם סובל מזיהום בשן וזיהום באצבע, לדוגמא.. הוא לא בהכרח צריך פי שתיים יותר אנטיביוטיקה.
    ולשאלה של המינון- על פי הוראות משרד הבריאות, המינון ההתחלתי הוא 20 גרם בחודש. ‏אם זה מספיק-סבבה.
    אם הרופא שלך חושב שתריך לעלות במינון, הוא יכול להגדיל ב10 גרם נוספים בכל פעם.
    תרגיש טוב אחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לחבר ובציפייה לדוקטור

איתמר
    09/08/2020

שנית אני מכיר הרבה שהמינון ההתחלתי שלהם היה 50 גרם ומשיחה איתם זה תלוי אם אתה מגיע לרופא מוסמך להנפיק או לרופא שממליץ אם מדובר ברופא שממליץ הוא יעשה איתך תהליך של 20 גרם ויעלה ב10 בכמות ובהמשך או לפני במינון ועד שתגיע לכמות שמספיקה ומינון נכון אתה תשלם הרבה כסף. אם מגיעים לרופא מוסמך הוא יכול להתחיל גם מ50 גרם ולעלות עד איזור ה80 גרם. ראה דוקטור לכאב ברקת שיף שיבושם לכולם מדוע אני צריך לסבול אני צורך בממוצע ביום 3 גרם ומקבל רק 30 גרם בחודש תעשו את החישוב לבד אני נאלץ לקנות רעל מטלגרס ועובדים עליי הרבה כי אני עיוור רק בגלל שאני צריך לעבור בירוקרטיה ולשפוך הרבה כספים דרך רופא פרטי שימליץ. אשמח לקבל עזרה וכן למתעניינים יש שיפור משמעותי עם הקנאביס אבל הוא פשוט לא מספיק לי אפילו לחתי חודש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון קנביס

ד``ר בן עמית
    19/09/2020

שלום חברים,
    קודם כל תודה על התשובות מחברי הפורום - זאת בדיוק המטרה, שחברים יוכלו לענות זה לזה, וכל עוד זה בצורה מכובדת כפי שהיה - אני מתמוגג מנחת. התשובות גם נכונות, ישר כוח. אכן מספר אבחנות לא משמען מינון גבוה יותר - יתכן ומינון קנביס קטן יוכל להוביל לשיפור במספר תחומים. הסיפור של המינון ההתחלתי הוא פשוט: זה החוק. מתחילים בעשרים גרם. במרבית המקרים זה לא מספיק, במיוחד משום שמרבית המטופלים (שאני רואה, לפחות), כבר צורכים כמות גדולה יותר, עוד טרם הרשיון, ולכן יש להם סבילות. אבל זה החוק, ואין כאן שום שיקול דעת, וזה מוביל להוצאות מיותרות ואני אישית מתנגד לכך, אבל בדרך כלל בעמדת מיעוט. אני מאמין שזה יעבור מהעולם בשנתיים הקרובות.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילה של cbd ו-thc בהתקפי אפליפסיה או במיגרנה
    נשכחתי...
    05/08/2020

שלום.
    כתבתי שאלה לפני כמה זמן וכנראה לא שמת לב לשירשור. אז ברשותך מצרף את השאלה שוב.
    בהמשך לתשובה שלך לסבטלנה לגבי תפקיד cbd לעומת thc.
    אתה כתבת לסבטלנה שthc עובד על הרגע. לעומת cbd שפועל בטווח ארוך.
    אז אם cbd לוקח זמן עד שעובד- למה הוא ניתן בזמן התקפי אפילפסיה לילדים..? (ראיתי הרבה סרטונים שמראים איך זה מרגיע מיידית)...
    אם thc פועל במיידי - למה במיגרנה למשל, לוקחים גם כשאין התקף.?

אני חושב גם מתוך קריאת מאמרים וגם מנסיון כמטופל שסובל מ TN.
    שיש בילבול בין הדברים הטובים בקנאביס לדברים הרעים...
    הרעים הם דיי מידית. בעישון - תוך דקות. בשמן - שעה פלוס.
    הטובים- שבועיים ויותר. או אולי יש בילבול במטרה..
    כאילו.. הסוטול.. יש חולים שלא רוצים להרגיש צפים ולא מפוקסים ועייפים.. ויש חולים שזה נעים להם. עוזר לברוח מהכאבים...

‏בדיוק בגלל זה צריך לקחת קבוע ולא רק שחושבים שצריך…
    מה אתה חושב דוקטור?
    מוזר שזה בכלל שאלה פתוחה ברפואה..
    כאילו.. מה, אין בדיקות מעבדה שמראות מה זמן הניקוי או זמן הפעולה של החומרים בגוף? שכחתי איך קוראים למונח הרפואי...

נ.ב.
    גם אני מסתכל וקורא פה ולאללה עף על התשובות שלך.
    לומד הרבה.
    תודה

הוספת תגובה

• CBD, THC ומה שבינהם

ד``ר בן עמית
    21/08/2020

שלום,
    תודה על המחמאות! קשה לענות בכתב, והעלית טענות תקפות ביותר; אז ככה - אנחנו יודעים מעט מאוד, אלה אכן שאלות טובות ולא על כולן יש תשובה. התפקיד של קנביס במיגרנה מאוד שנוי במחלוקת ולא בהכרח יש צידוק למה שתיארת. לגבי CBD - סרטונים ביוטיוב אינם ממש מידע מדוייק, התקפים חולפים גם ספונטנית, ובכל זאת - אכן ההשפעה נוגדת הפרכוס של CBD היא משהו אחר מאשר ההשפעה שלו על מצב רוח, יכול להיות שמשהו משפיע מיד על פרכוס, אבל לוקח לו חודש להשפיע על מצב רוח. טוב ורע - בעיני המתבונן (אופוריה שזאת תופעות לוואי? טוב? רע? וכו'). יש המון בדיקות מעבדה, אבל חשוב להבין שמה שאין בו ערך כלכלי - לא מבוצע. מדע זה נחמד אבל מישהו צריך לשלם עבורו, ועל כן יש טכנולוגיות רבות שהיה מעניין להעזר בהן אבל אין צידוק כלכלי לכך.
    מאחל לכולנו להמשיך ללמוד!
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה מחודשת לרפורמת הקנאביס
    אורח
    05/08/2020

שלום דוקטור,
    רציתי לשמוע מה דעתך על ההצעה של סגן שר הבריאות, קיש יואב. לרפורמה המחודשת לרפורמת הקנאביס?
    האם זה יפתור את הבעיה המרכזית?
    יוזיל מחירים? או להיפך?

בחודשים האחרונים צצו הרבה חברות שנותנות שרותים של ליווי לקבלת מרשם וגם הדרכה לשימוש במחירים הזויים. מאות עד אלפי שקלים בחודש למוצר, שלפחות לדעתי, צריך היה להינתן על ידי הרופא המטפל.
    אתה ממליץ לפנות לחברות כאלה?
    מי צריך לדעתך להסביר לחולה איך להשתמש? כמה? מתי וכו..?
    האם לדעתך צריך קיש לטפל גם בבעיה הזאת?

סליחה שאני מקשה בשאלות,
    אני אוהב את הפורום ומעריך את דעתך.
    כי אתה כנה. אמיתי. לא מתיפייף ומניפוליסט כמו אחרים ..
    תודה, אורח

הוספת תגובה

• הרפורמה של הרפורמה

ד``ר בן עמית
    07/08/2020

הי,
    שאלה טובה - עוד מוקדם לדעת. לדעתי מגמת הצעתו של קיש נכונה, והיא כוללת הוזלת מחירים; ההדרכה צפויה עדיין להתבסס על בתי המרקחת (כולל בתי המרקחת "של המגדלים", שמבחינתי זה פחות גרוע מאשר לנהל טיפול של ילד הלוקה באוטיזם בדלפק של הסופרפארם). ככלל, לדעתי איכות המוצרים תשתפר, והמחיר ירד אבל רק במעט. כאשר קופות החולים תכנסנה לנושא תהיה הוזלה של המפגש עם הרופא. אני מסכים שאים פתרון טוןב לנושא של הליווי וההדרכה - הגורם המקצועי לכך הוא הרופא (או האחות שעובדת עימו), אבל ברפואה הציבורית אין ידע ומשאבים לכך, וברפואה הפרטית זה יקר; יש פער בין הידע המקצועי של הרופא במחלה, לבין הידע המקצועי של המגדלים בצמח. לכן אני לא יודע אם ההדרכה תצמח מהמרפאות שיפתחו התמחות בכך (אני חושב שזה הכי נכון), או שתמשיך להתבסס על המגדלים, שלחלקם ידע רב וכוונות טובות. חלק מהרפורמה של קיש כוללת הקמת חברה מקצועית של רופאים אשר תתווה את המדיניות - לדעתי זה צעד ראשון ונכון בכדי לבנות גשר ורצף בין המרפאה לבין "בית המרקחת". בקיצור - אני לא יודע ממש, אבל אופטימי. מקווה שקיש ישאר בתפקיד מספיק בכדי ליישם את ההחלטה, שכיוונה נכון לדעתי.
    תודה על השאלה ובהצלחה לכולנו,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה