פורום קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בקנאביס באסטמה
    קלי
    20/04/2020

אני סובלת מאסטמה קשה. כמעט כלום לא עוזר לי לאורך זמן.כרגע מטופלת גם בזריקות ביולוגיות. אמרו לי שקנאביס רפואי יכול לעזור לי.ורופא הריאות אומר שאין מספיק מחקר בנושא. אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בקנאביס באסטמה

הוספת תגובה

• קנאביס לאסטמה

ד``ר בן עמית
    23/04/2020

קלי היקרה,
    נשמע שאת מאוד סובלת, ולא מקבלת מענה טוב. יחד עם זאת, אני אכן תומך בדעת מומחה הריאות, לפיהן אין עדויות לכך שקנביס עשוי לעזור, ואף יש עדות לכך שיכול להזיק. בנסיבות אלה, איני רואה את משרד הבריאות מאשר טיפול שכזה, למרבה הצער.
    תודה,
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מכאבים ומבקשת לדעת תהליך לקבלת מרשם לקנאביס רפואי
    זהבה
    20/04/2020

שלום, אני סובלת מכאבים ביד אחרי ניתוח לפני 3שנים ועדיין סובלת מכאבים ונימנעת לקחת כדורים נגד כאבים ומבקשת לדעת איך אני יכולה לקבל מרשם לקנאביס רפואי.
    אשמח לתת יותר פרטים בשיחה אישית.
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה

הוספת תגובה

• רשיון לקנביס - כאבים

ד``ר בן עמית
    20/04/2020

זהבה היקרה,
    ככלל, קנביס נמצא בהתויה כטיפול בסוגי כאב מסויימים - ובפרט כאב ממקור עצבי וכרוני, מה שבהחלט יתכן במקרה שלך. ראשית התהליך בהמלצה של מרפאת כאב; את מוזמנת בחום לפנות אלי בפרטי, ואמליץ בשמחה.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הנקה.
    אליה
    14/04/2020

מה ידוע היום על שימוש בקנאביס רפואי בזמן הנקה? האם מומלץ לא להניק ולעבור לפורמולה? תדירות השימוש רלוונטית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הנקה.

הוספת תגובה

• קנביס והנקה

ד``ר בן עמית
    15/04/2020

אליה היקרה,
    במיוחד מאחר ורב הנסתר על הידוע, עדיף לנקוט במשנה זהירות ולהמנע משימוש בקנביס בזמן ההנקה. זאת אומרת שבמידה ולא ניתן להפסיק את השימוש בקנביס, עדיף לדעתי להשתמש בתחליף חלב, שאמנם אינו אידאלי אבל שלגביו הבטיחות יותר משכנעת.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכה לשימוש נכון בקאנאביס
    מאיר עמר
    12/04/2020

שלום ד״ר,
    חג שמח והלוואי ותוכל לעזור לי !
    אני חולה אונקולוגי עם נון הוצקינס ברמה 4.
    משתמש בקאנאביס כבר שנתיים. ניסיתי הההכככללל!!! שמן ריק, שמן רגיל, סגריות, מכשיר אדים... יש לי 70 גרם- וזה עושה לי בעיקר הרבה רע!
    סחרחורת ו יובש בפה וממש מסטול וזומבי.
    הגעתי לייעוץ אצל מנהל המערך בשיבא. סיפרתי לו על הקושי עם הקאנאביס והוא אמר שלדעתו- אני לא משתמש נכון וצריך לעבור הדרכה מחדש. ושהוא ממליץ לי להתייעץ עם המומחית לקאנאביס שעובדת איתם בבית חולים. אמר שיש לה המון ניסיון גם לחולים שהלכו לאיבוד וגם שהיא מתנדבת שבעצמה חולה.
    אמר שקוראים לה ליאת בנאי או בני או בנו או באני או.. לא בטוח בעניין שם המשפחה.
    ועכשיו לבעיה- אמר שישלח לנו בהודעה את מספר הטלפון או המייל של ליאת. ואז התחילה דרמה של קורונה. ואולי הוא שכח או עסוק ..
    ואני לא יודע להגיע אליה.

אדוני הרופא, יש לך אולי טלפון של המדריכה הזאת?
    אתה מכיר אותה?
    בבקשה תעזור לי, אני מיואש. תודה רבה, מאיר

הוספת תגובה

• הדרכה לשימוש נכון בקנביס

ד``ר בן עמית
    15/04/2020

מאיר היקר,

יש לי הפתרון! אני אכן יודע במי מדובר, שמה ליאת בני (מבוטא Bani), ויש לי את הנייד שלה. אני אכן מסכים שהדרכה היא המפתח, ואשמח לעזור ולקשר ביניכם. אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית עם פרטיך (מייל או טלפון) ואשמח להשיב עם הפרטים שלה.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים נוראים בלתי נסבלים
    ליאת
    09/04/2020

אני סובלת מכאבים בכל הגוף אין נקודה שפוסחת עלי הרבה אמרו לי זה נפשי את מדמיינת לכי (לפסיכיאטר / פסיכולוג. )והכל יעבור לך . אז הלכתי גם לזה וגם לזה. הפסיכיאטר רשם לי מספר כדורים שממש לא עזרו לי לכאבים.
    הייתי אצל הרופא משפחה שלי ואצל אורטופד שלי אחרי ששלחו אותי למספר בדיקות (דם. מכונים. City .Emrey) ועוד בדיקות..... שהם יצאו סה"כ טוב. ולקיחת המון ממשככי כאבים וכדורי שינה. שעם הזמן ההשפעה שלהם הלכה ולא עוזרת לרמת הכאבים .עד כדי להגיע מידי פעם לטרם או למיון ומביאים לי זריקה נגד כאבים שזה גם לא עוזר.אני חסרת אונים הכאבים לא מרפים ממני ואני ניגמרת מהם.
    שחזרתי לאחד הרופאים שלי הוא אמר שיש לי פיברו
    שאני לא בדיוק מבינה מזה אומר ומה עוד לעשות על מנת שיעלמו לי את הכאבים, הרופאים שלי שלחו אותי לעוד שני בדיקות נוספות. מה אני יכולה לעשות בינתיים שהכאבים יעלמו. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים נוראים בלתי נסבלים

הוספת תגובה

• קנביס וכאבים

ד``ר בן עמית
    12/04/2020

ליאת היקרה,
    אני מרבה לפגוש לצערי מטופלים רבים הסובלים מכאבים קשים ומפושטים שאין להם מקור ברור או פתרון הסבל שלך ללא ספק רב מאוד, וחייך קשים מנשוא. יש מגוון פתרונות, שאחד מהם עשוי בהחלט להיות קנביס אשמח להפגש ולתת את חוות דעתי בנושא - אין סיבה להתייאש. בסוף ננצח.
    אגב - את מוזמנת בחום לעיין במאמר שלי בנוגע לפיברומיאלגיה - "זה לא הכול בראש, אלא במוח". מקווה שיציע נחמה ורעיונות, ולו רק בגלל שמחדד את ההבדל בין "לדמיין את הכאב", לבין ההבנה שהכאבים מקורם במוח, וזאת מחלה "אמיתית" בדיוק כמו כאבים שמקורם בברך או בבטן.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש רישיון בקרוב
    עזרא
    05/04/2020

אני מעוניין לחדש ולהעלות מינון יש לי 3 שנים רישיון אבל במלחמות ובמינונים שפשטתי רגל לקנות בעצמי להשלים כל חודש, ומה עם הסגר שצורכים כמויות גדולות יותר

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש רישיון בקרוב

הוספת תגובה

• חידוש רשיון והעלאת מינון

ד``ר בן עמית
    08/04/2020

שלום עזרא,
    אכן תקופה מאתגרת, גם בנושא הקנביס. אני עושה את מירב המאמצים בכדי שמטופלי בעלי הרשיון לשימוש בקנביס יקבלו אספקה רציפה; אתה יותר ממוזמן ליצור קשר עם מרפאתי ואעשה מה שאוכל בכדי להבין את הבעיה ולסייע.
    תודה ובהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה קיצוניים
    שגיב
    04/04/2020

היי בן 40 סובל מזה כבר 10שנים מבעיות שינה ,עברתי בירור במכון שינה וגם שם התרשמו מבעיות שינה קיצוניים .ניסיתי כדורי שינה בעבר זה לא עזר והייתי קם יותר גרוע בבוקר יותר עייף פחות אנרגיה . קראתי שקנאביס יכול לעזור לי לשינה יותר טובה היום אני ישן בן 2-3שעות בלילה במקרה הטוב ודיי קשה לי לתפקד אני מרגיש ממש ירידה באיכות החיים שהייתי צעיר יותר זה פחות הפריע כנראה היום אני מרגיש את הקושי מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה קיצוניים

הוספת תגובה

• קנביס לשינה

ד``ר בן עמית
    08/04/2020

שגיב היקר,

בהחלט יתכן כי קנביס יסייע במצבך; יחד עם זאת, הפרעת שינה אינה התויה מאושרת ע"י משרד הבריאות, ולכן זה עשוי להיות מאתגר לקבל רשיון. כמובן שאתה יותר ממוזמן לפנות אלי למרפאה לפגישה אישית, בכדי שנוכל להבין טוב יותר מה הגורם להפרעת השינה ומה ניתן לעשות, ובמידת הצורך, נוכל לבקש אישור מיוחד ממשרד הבריאות, אם נתרשם שזה הדבר הנכון עבורך - לא מזיק לנסות.
    בהצלחה וחג שמח,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפורמת הקנאביס הרפואי
    ראובן
    01/04/2020

שלום ד״ר,
    אני מטופל בקנאביס רפואי למעלה מ7 שנים בעקבות מחלה נדירה שאני סובל ממנה. עד לפני הרפורמה הרופא המומחה שמלווה אותי (ראומטולוג)- מילא עבורי את הטפסים ושלח פעם בשנה ליק״ר.
    כעת, מאז שהחלה הטסדרה החדשה האיומה הזאת- הרופא המומחה מסרב לכתוב בקשת חידוש בטענה שאסור לו ושעלי לפנות לרופאים שעברו הכשרה לכך (רופאים חותמים). כל פניותיי אליו בעניין כולל הדפסת הנהלים וניסיון להסביר כי שתי האופציות תקפות- נכשל.
    וכעת ברשותך לשורש הבעיה.
    אומנם הנחיות משרד הבריאות מגדירות בפרוש כי הנפקת מרשם ע״י רופא שעבר הכשרה, תעשה רק ברפואה הציבורית ועלותה לא תעלה על 278₪ לשנה כולל חידוש/הגדלה/שינוי מרשם.
    כל הרופאים העוסקים בכך, כולל כבודו- עושים זאת ברפואה פרטית ( חלקם מתחבאים תחת עמותה כזאת או אחרת, חלקם יפגשו עם החולה בפרטי אבל יוציאו פיזית את המרשם בציבורי..)
    והעלויות עצומות !!! 350-2600 ₪ ל6 חודשי רשיון. רופאים רבים מתחכמים ומבקשים סכום גדול על הייעוץ הרפואי ו278 ₪ להנפקת המרשם. שוב בניגוד גמור להנחיות משרד הבריאות.
    עלות התרופה עצמה פי 4. עלות המרשמים בשמיים.

רוב המטופלים נכים הסובלים ממחלות קשות ואינם מסוגלים לעמוד במחירים מופקעים אלה.
    מבקש לשמוע דעתך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    רפורמת הקנאביס הרפואי

הוספת תגובה

• רפורמת הקנביס

ד``ר בן עמית
    01/04/2020

ראובן היקר,
    אני בהחלט מבין את תסכולך, ואני שומע אותו ממטופלים רבים שלי.
    ראשית, אני מסכים איתך - אמנם נוספו רופאים חדשים שמוסמכים להנפיק רשיון במקום, אבל עדיין התהליך הישן, בו כל מומחה ממליץ ליק"ר, תקף, ולמעשה - נותר התהליך העיקרי. זאת אומרת, שהרופא שלך אכן רשאי לפנות ליק"ר כמו פעם. אני מבין שהוא חולק על כך, אבל זו המציאות.
    ובאשר לנושא העלויות: אני הראשון שישמח אם קנביס יהיה נגיש לכולם במסגרת הרפואה הציבורית, כמו כל תרופה. למרבה הצער, זה לא כך, משום שמרבית המקומות הציבוריים אינם מסכימים לפעילות זו, ממגוון סיבות, שהעיקרית בהן היא כי הטיפול אינו בסל הבריאות; לכן מטופלים נאלצים לפנות לרפואה הפרטית. כמי שמאמין ביתרונות הקנביס, האמן לי שזה מצער אותי, ואשמח אם קופות החולים יספקו שירות זה, ללא עלות נוספת. לצורך זה, ביליתי פעם אחר פעם בועדות הכנסת ובהנהלת קופות החולים, אולם לצערי הנושא לא התקדם. מכיוון שכך, אני עושה כמיטב יכולתי לכוון מטופלים לפתרון הזול ביותר המתאפשר בימים אלה, ולהתחשב במחיר במי שמתקשה, כפי שיעידו מטופלי.
    לגופו של עניין, במקרים בהם הרופא הציבורי אינו מוכן להמליץ ליק"ר, הפתרון הטוב ביותר הוא לקבל ממנו מכתב המלצה, ולגשת עם המכתב למרפאה ציבורית, כמו למשל מרפאת "רעות", בה אני עובד. זה המסלול הזול ביותר שאני מכיר, ועליו אני מרבה להמליץ.
    אסיים בכך שאני מסכים לחלוטין עם הצורך להנגיש קנביס בצורה ציבורית, ובעלות הגיונית; המציאות כרגע היא שמאחר ומסגרות ציבוריות ממעטות להנגיש את הטיפול בקנביס, הטיפול מתבצע לרוב במסגרת פרטית. כולי תקווה שמשרד הבריאות וקופות החולים ימצאו דרך להתגבר על המחלוקות ולהנגיש את הטיפול במחיר שווה לכל נפש. המפתח הוא לכלול את הקנביס בסל הבריאות. ובינתיים - העיקר הוא לאפשר למטופלים גישה לטיפול הזה במידת הצורך, תהיה המסגרת אשר תהיה.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאביס רפואי למאובחנים בדכאון חרדה ופוסט טראומה
    רונה
    18/03/2020

אני מאובחנת בדכאון קליני חרדה ופוסט טראומה לאחר 5 סבבים של כדורים שלא עוזרים, ואין לי אפשרות לעבור טיפולי חשמל כי יש לי קברנומה במוח , האם קנאביס יכול לעזור לי?

הוספת תגובה

• קנביס לחרדה ופוסט טראומה

ד``ר בן עמית
    19/03/2020

רונה היקרה,
    קשה לענות באופן ספציפי, משום שאיננו מכירים, אולם ככלל - פוסט טראומה עמידה לטיפול תרופתי הינה התויה המאושרת ע"י משרד הבריאות לקנביס רפואי. לכן שווה יהיה להפגש ולבחון האם הטיפול יוכל לסייע לך. אני מזמין אותך ליצור קשר עם מרפאתי לצורך בדיקה; בימים אלה אנחנו גם מציעים אפשרות לביקור וידאו וירטואלי. בהצלחה! ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת רשיון לשימוש בקנביס רפואי
    איתי
    12/03/2020

סובל כשנתיים וחצי מפוסט טראומה שמלווה בסיוטים חרדות ודיכאון.
    טופלתי בציפרלקס, כעת בסימבלטה ומקבל לשינה קאדקס להורדת לחץ דם ולשיאה. בעבר השתמשתי בבונדרומין ולוריבן עד פיתוח סבילות. כל הטיפולים כמובן ע"י פסיכיאטר (פרטי).
    למרות הטיפול חלה החמרה בסימפטומים ומתקשה מאוד לישון.
    גיליתי שמה שעוזר לי לישון, בצורה אפקטיבית מאוד, זה קנביס שמיועד ללילה. (במשך היום אינני משתמש כלל).
    כיצד אוכל לקבל רשיון מסודר לשימוש בקנביס?
    תודה תודה.

הוספת תגובה

• רשיון לקנביס רפואי - פוסט טראומה

ד``ר בן עמית
    12/03/2020

איתי היקר,

אני שמח מאוד שפנית לעזרה. בחלט יתכן וקנביס יוכל להיטיב עימך; אתה מוזמן ליצור קשר ונתאם להפגש ולהתחיל בתהליך.

בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי שמן קנאביס ליום ולילה
    י
    07/03/2020

יש לי שני סוגים של שמן קנאביס- t5c10 ו t3c15.
    יש העדפה לאחד מהם ליום או ללילה או שזה לא משנה? ומה ההבדל ביניהם מבחינת ההשפעה?
    תודה על העזרה!

הוספת תגובה

• סוגי קנביס

ד``ר בן עמית
    08/03/2020

הי,

אמנם יש עוד משתנים שצריך לקחת בחשבון, אבל ככלל - ככל שיש יותר "T", המיצוי מרדים יותר.

בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאביס לאישה מבוגרת לשיכוך כאבים כרוניים
    רוני
    05/03/2020

שלום רב, חמותי בת 91 צלולה מאוד, אך סובלת מכאבים חזקים כיוון שיש לה פריצות דיסק שבגילה לא מנתחים, וכאבי ברכיים קשות וכאבים כלליים בגוף... תרופות לשיכוך כאבים לא עוזרות לה, האם נותנים לאישה בגילה אישור לשימוש בקנאביס לשיכוך הכאבים?

הוספת תגובה

• קנביס בגיל השלישי

ד``ר בן עמית
    05/03/2020

רוני היקר (או היקרה),

בעבר חששנו, אולם בהחלט קנביס מאוד נפוץ כטיפול בגיל זה - יש 9000 מהגיל השלישי שמקבלים קנביס רפואי בישראל, בעיקר שדווקא החלופות בעייתיות מאוד (משככי כאבים, כדורי שינה). במקרה שלה הייתי ממליץ לפנות לגריאטר בכדי להמליץ - אני מרבה לעבוד עם ד"ר אדוה צוק-און, או כל גריאטר אחר שיהיה בראש פתוח לנושא.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חרדות עייפות וחוסר מוטיבציה
    אביב
    27/02/2020

הומלץ לי לקחת ויאפקס ע"י פסיכיאטר
    חושש מאוד מתופעות הלוואי והתמכרות האם יש אופציה ועדיף קנאביס רפואי אולי?

הוספת תגובה

• קנביס או ויאפקס?

ד``ר בן עמית
    28/02/2020

אביב היקר (או היקרה?),
    אני בהחלט מבין את החשש. יחד עם זאת, ע"פ נהלי משרד הבריאות, קנביס מוגדר כ"מוצא אחרון", לאחר כשלון של מגוון תרופות. אינני יודע מדוע הומלץ לך לקחת ויאפקס, אבל סביר שרק במידה והטיפולים המקובלים יכשלו, תהיה אפשרות לדון בנושא קנביס. תמיד אשמח להפגש ולייעץ עוד.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בקנאביס לטיפול בדיכאון ו-OCD
    שוקי
    22/02/2020

שלום רב,

אני מאובחנת עם OCD על סוגיו השונים כבר כ-5 שנים. בנוסף סובלת מדיכאון...ניסיתי כמה וכמה כדורים גם לדיכאון וגם לOCD אך אין עזרה ממשית והדבר היחיד שאני חווה מהכדורים הוא ניתוק רגשי ותחושת "כלום". יש לציין שאני מטופלת גם אצל פסיכולוגית אך השאלה האם יש מקום לשקול שימוש בקנאביס במצבים כאלה? הדיכאון והOCD בעיקר משבשים לי את איכות החיים ובמידה וכן יש אופציה להשתמש בקנאביס אז באיזה צורות? אני גמולה מעישון כבר קרוב לשנתיים ולא מתכוונת לחזור לזה...יש טיפות? ואם כן איך בכלל מבקשים דבר כזה מהפסיכיאטר? תודה.

הוספת תגובה

• קנביס ו-OCD

ד``ר בן עמית
    27/02/2020

שוקי היקרה (?),
    קנביס אינו מוגדר כטיפול ב-OCD או דכאון, ולמעשה (בעיקר מוצרים הכוללים THC) עשוי להחמיר אותם קלות. יש עדויות, מאוד קלושות אמנם, שמיצוי הכולל CBD, אם נלקח בקביעות, יכול לסייע, ויש לי מספר מטופלים שחוו שיפור רב. לכן הייתי מבקש מהפסיכיאטר שלח לשלוח למשרד הבריאות בקשה חריגה לטיפול במיצוי CBD. לחילופין, אם מעוניינת, אשמח להפגש ולעשות זאת עבורך, אם אכן אתרשם שהטיפול יוכל לסייע לך.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שוקי
    27/02/2020

קודם כל תודה על ההתייחסות! אפשר הסבר בבקשה מה זה CBD?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה על השפעות של קנאביס רפואי על כאבים כרוניים
    סקר לימודי
    18/02/2020

היי :) אנחנו מבית ספר תיכון ויש לנו עבודה על כאבים כרוניים ואיך קנאביס רפואי משפיע על הכאבים. אני מצרפת פה קישור אשמח אם תענו לנו על השאלון האנונימי הזה
    https://forms.gle/hxRUB3TCtFCD6TFFA

הוספת תגובה

• קנביס וכאב כרוני

ד``ר בן עמית
    19/02/2020

מקסימים... כל הכבוד על הפרוייקט.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה