מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרומת דםאורית27/04/2009
האם אפשר לתרום דם בהריון?
שבוע 20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009לאורית שלום.
התשובה היא לא. לא מקובל לתרום דם בהריון. העובר צריך את כל הדם כדי לקבל את כל צרכיו.
אחרי הלידה ,מס שבועות,אין בעיה אם הכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהליזי27/04/2009
בהריונות קודמים בחודש תשיעי הייתי מרגישה השומעת את מי השפיר בבטן כמו נזילת מים מהברז כמה ימים ולאחר מכן הופיעה הירידת מים אני בתחילת הריון שבוע 10 ובלילה אני שומעת שוב את מי השפיר זה לא קירקור בטן אלא השתפכות מים ממש מפחיד למה זה משמיע קול האם תקין ונורמלי ואין מהלדאוג? יתכן שזה ריבוי מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009לליזי שלום.
האמת שאלה חריגה. לא שמעתי על נשים השומעות את נזילת המים.אם את מודאגת,גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהשרון27/04/2009
בס"ד
אני נמצאת כרגע בשוע 10. יש לי שקיפות עורפית ב6/5 בעזרת ה'.
העניין שהייתי אצל הרופא שלי רק כשהייתי השבוע 6+5 ימים, הוא ראה דופק ועובר, ואמר לחזור רק בשבוע 11 לעשות שקיפות.
יש לי מספר שאלות:
1. האם זה מקובל שהייתי אצלו בשבוע 6 + 5 ימים ואני חוזרת רק בשבוע 11? אני לא אמורה לבקר אצלו בתדירות יותר גבוהה?
2. בדרך כלל, יש לי בחילות, גודש בחזה וכו'. היום קמתי וכאילו כלום. האם זה קורה או שאני אמורה לדאוג?
3. יש לי לפעמים הפרשות (סורי) בצבע צהוב. זה תקין?
4. יש לי לפעמים כמו כאבי מחזור שנמשכות כמה דקות? האם זה תקין?
בבקשה תענו לי, אני בלחץ
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בשליטה
ליזי27/04/2009זה נורמלי הכל תקין בינתיים חכי בסבלנות לשקיפות עורפית וגם לזה לא הייתי מצפה בכליון עיניים זה רק סטטיסטיקה באולטאסונד יש עובר עם דופק ברוך בהשם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009לשרון שלום.
כל רופא קובע חעצמו את סדר הפגישות.אבל נושא ההפרשה הצהובה מצריך בדיקה,תרבית וטיפול. אז בבקשה לחזור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות??מורן2627/04/2009
שלום רב
ללא גלולות כבר מפברואר מחזור אחרון ב21.3,לא קיבלתי ב21.4 והופיע דימום קל מאוד שנמשך יומיים מה23.4 .2 בדיקות ביתיות שליליות. לא יודעת מה לעשות
1.האם עליי לבצע בדיקת דם בכל זאת?
2.האם ייתכן שלא קיבלתי מחזור ועליי להתייחס לתאריך הביוץ הבא?
אני מאוד מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ליזי27/04/2009אם התוצאות מראות שלילי אז זה שלילי ודימום קל זה יכול להיות גם וסת קצרה שלאחריה נקלטים במהירות בינתתים חכי עוד כמה ימים ואז תעשי בדיקת דם מציעה לך אחרי יום העצמאות או אפילו שבת הדימום לפי דעתי הינו וסת קצרה בנוגע לגלולות לוקח כמה חודשים אחכ להתעבר בגלל ההורמונים לוקח בערך כמה חודשים לא חודש ולא חודשים לפחות5 חודש חכי בסבלנות עוד קצת יהיה טוב בעזרת השם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009למורן שלום.
ממליץ שאכן תבצעי בדיקת דם ואז תדעי בדיוק מה מצבך.להזכירך שהזמן הממוצע בארץ לכניסה להריון ללא טיפול הוא שנה.אז לצאת מהלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לבדיקתמי שפירלילך26/04/2009
שלום רב,
שמי לילך בת 32.5, בשבוע 19.6 להלן תוצאות הדיקות השונות:
תבחין משולש (גיל הריון מחושב לפי US 17.6 לפי וסת אחרונה 17)
A.F.P – 2.17 MOM
A.F.P – 88.56 NG/ML
HCG – 1.27 MOM
HCG – 28.22 U/ML
ESTRIOL – 1.14 MOM
ESTRUOL – 1.59 NG/ML
סיכון לפי גיל 1:605
סיכון לפי גיל +בדיקות ביוכימיות 1:6648
סקר טרימסטר ראשון (גיל הריון מחושב לפי US 13.1 לפי וסת אחרונה 12.5)
CRL – 54.4 MM
NT- 1.03 MOM
NT – 1.10 MM
PAPP –A – 1.86 MOM
PAPP – A – 6597 MIU/L
FRWW BETA HCG – 1.48 MOM
FRWW BETA HCG – 46.9 NG/ML
סיכון לפי גיל 1:670
סיכון לפי גיל +סקר טרימסטר ראשון 1:7200
שקיפות עורפית (שבוע 11.5)
שקיפות עורפית – 1.1 מ"מ
CRL – 54.4 MM
חישוב ל-DS+ סמנים
דופק עוברי 160
נצפתה עצם אף
סיכון לפי גיל 1:601
סיכון לפי גיל +שקיפות עורפית 1:3756
תוצאות הסקירה המוקדמת תקינות
האם יש המלצה לביצוע דיקור מי שפיר באופן כללי? האם יש המלצה לביצוע דיקור מי שפיר בעקבות התוצאה הגבוהה של החלבון העוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר יואב פלד26/04/2009כל הבדיקות הלא פולשניות שלך תקינות ומראות על סיכון נמוך לעובר עם תסמונת דאון
יחד עם זאת העיניין הוא סטטיסטי בעיקרו
אני באופן אישי ממליץ לבצע דיקור מי שפיר אבל יש לא מעט שיחלקו על דעה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןלילך26/04/2009
שלום ,
אכלתי היום סלט עם גבינה בולגרית במסעדה ולאחר כשעתיים חשתי כאבי בטן נוראיים.לאחר מנוחה תחושתי השתפרה,אך אני מאוד דואגת שמא האוכל היה נגוע באיזשהוא חיידק. מה עליי לעשות? אני חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגע
ד''ר יזהר בן שלמה27/04/2009אם גופך לא הגיע למצב של מחלה קשה וממושכת בגין אוכל כלשהו, אין למצב שום השפעה על התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןלילך26/04/2009
שלום ,
אכלתי היום סלט עם גבינה בולגרית במסעדה ולאחר כשעתיים חשתי כאבי בטן נוראיים.לאחר מנוחה תחושתי השתפרה,אך אני מאוד דואגת שמא האוכל היה נגוע באיזשהוא חיידק. מה עליי לעשות? אני חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לאכול במסעדה הזו שוב
ד''ר יואב פלד26/04/2009בנתיים את בריאה וסביר מאוד להניח שלא נגרם כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות ושקיפות עורפיתאבי26/04/2009
שלום,
כמה אחוזים מן ההריונות מופסקים בצורה יזומה עקב ממצאים לא תקינים בבדיקות אלו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
ד''ר יואב פלד26/04/2009אין נתונים מדוי'קים לאיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחוסר באינזים g6pdשיר26/04/2009
היי,
אני בהריון דיי טרי, בעלי רגיש לפול ובבדיקת דם אושר חוסר של האנזים g6pd.
אני יודעת שהנטיה היא גנטית, האם אסור לי כעת לאכול פול או להחשף למוצר אחר המתפרק ע"י האנזים עקב סכנה לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לאכול הכל
ד''ר יואב פלד26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהגלית26/04/2009
שלום
אני היום התחלתי את השבוע ה-24.
הייתי בסקירה שנייה והכל תקין ,אך המדידות של העובר תואמות שבוע 22.5 ומשקל העובר 534 גרם.
אני מרגישה כל הזמן תנועות עובר.
האם זה תקין? מה זה אומר לגבי התפתחות העובר.
אני ממש לחוצה אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שנייה - המשך
גלית26/04/2009שכחתי להוסיף שהחלבון העוברי המורחב יצא 1:20,000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמן הסתם טעות בחישוב גיל ההריון
ד''ר יואב פלד26/04/2009יש לעקוב בכל מקרה אחר גדילת העובר עד שבועיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת סוכררוני26/04/2009
הנני בשבוע הרביעי וארבעה ימים נעשה היום בדיקה להמסת סוכר והתגלה שהתוצאה היא 207.1 מה עלי לעשות?
המודאגת
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות למרפאת סוכרת בהריון
ד''ר יואב פלד26/04/2009לקבל הדרכה דיאטטית וגלוקומטר
יש לך סוכרת הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון? האם תקין?רינה26/04/2009
שלום,
מחזור אחרון ב3.3.09 , המחזור שלי לא סדיר, כמו כן אורך הממחזור שלי ארוך (בין 33 יום ל50 יום)
לפני כשבוע הרגשתי עייפות , רגישות בחזה , ודחיפות במתן שתן. בבידקות שתן ביתיות קיבלתי תשובה חיובית, בבידקת דם שעישתי קיבלתי בטא 16.0 . אני חוששת מהערך הנמוך של הבטא, האם זה תקין? האם מדובר בהריון ?
הרופא שלי בחופשב ככה שאני מאוד לחוצה אודה לכם אם תענו לי במהרה. תודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטה נמוך מאוד
ד''ר יואב פלד26/04/2009יש לחזור על הבדיקה אחרי יום העצמאות ונדע
אני יודע שאת בלחץ אבל אין מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלייה אחוריתצורית26/04/2009
שלום (:
מה המשמעות של שלייה אחורית?
האם זה בין השאר אומר שמרגישים את תנועות העובר מוקדם יותר?
האם יש לכך השלכות לגבי הלידה? שהיא קלה יוץר או להיפך?
האם השיליה יכולה לשנות מקום (ולהפוך למשל לקדמית) במהלך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהיבט המעשי
ד''ר יואב פלד26/04/2009אין לזה כל משמעות מבחינתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאעפרה26/04/2009
תאריך מחזור 13.03. ביוץ או ב-31.3 או ב6.4. היום עשיתי בדיקת דם. בטא יצאה 6240. האם תקין?
תודה רבה, עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
עפרה26/04/2009אשמח לתשובה,
תודה, עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אולטראסאונד יגיד
ד''ר יואב פלד26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםח26/04/2009
שלום,
אשתי בשבוע 8.
לפני שבועיים התחיל דימום קל שנראה שפסק בשבועיים שחלפו.(יש לפעמים מעט הפרשה).הרופאים המליצו על מנוחה.
היום לא נצפה באולטרסאונד דימום ברחם ונראה שהכל תקין.כולל דופק.
שאלתי,מה הסיכויים שכעת יהיה ההריון תקין?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים מצוינים
ד''ר יואב פלד26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)