מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בטאשלי25/04/2009
שלום
אני בשבוע 5 פלוס יום להריוני ובדיקת בטא יצאה 1393
האם התשובה סבירה לגיל ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הזמן
ד''ר יואב פלד26/04/2009לעשות אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד?
שלי26/04/2009מה יראו שם? אמרו לי שדופק רואים רק בשבוע 7, האומנם??
יש לי תור רק עוד שבוע וחצי
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבדילנה25/04/2009
הי,
אני בשבוע 28. הרמתי היום את בת אחותי שמשקלה 25 ק"ג למשך מספר דקות. האם זה יכול להזיק לתינוק שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל א !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ד''ר יואב פלד26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךאורית25/04/2009
שלום לרופאים -
שבוע 24 - לפני לקיחת ברזל המוגלובין עומד על 10.3
(לפני כניסתי להריון היה 12.6)
לכן התחלתי לקחת ברזל קל של אלטמן, (קל בגלל שאני סובלת מהעיכול וטחורים גם לפני ההריון ובלידה קודמת סבלתי מזה מאוד!!) ועדיין המוגלובין עומד על 10.4
האם בגלל שהברזל קל הוא לא מספיק טוב?
יש לכם המלצה על ברזל עדין וטוב שלא גורם לבעיות בעיכול?
תודרה רבה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה זמנית
רחלי26/04/2009יקירתי,
אני לא רופאה ובכל זאת - מאד יכול להיות שהביוץ מתרחש לפני שאת מתחילה לחוש את הכאבים בחזה, הואיל והכאבים מסמנים עליה ברמת הפרוגסטרון אחרי הביוץ. אני מציעה לך בחום - לא לספור ימים - אלא לקנות בדיקת ביוץ בסופר פארם - לעקוב אחרי ההוראות היטב - וכך תגלי את מועד הביוץ המדויק.
יכול מאד להיות שאתם מפספים אותו כל הזמן כי את מבייצת לפני התאריך שאת חושבת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטערת התגובה היא לורד ולא לך
רחלי26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי???
סיגל26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי
ד''ר יואב פלד26/04/2009פריפול 3
אקטיפרין F* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה היריון?לולי25/04/2009
שלום. לא היה עדיין איחור במחזור אך חשתי עיפות, כובד ובחילות. בבדיקת דם נמצאה תוצאה חיובית (HCG=34.10). כבר שמחנו. אך בימים האחרונים נעלמו הסימנים ואני מרגישה פיזית כרגיל. האמנם אני בהיריון?... תודה על תגובתכם המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לחזור על הבדיקה
ד''ר יואב פלד25/04/2009יתכן ומדובר היה על הריון כימי כלומר בדיקה חיובית הפכה לשלילת ואת כבר לא בהריון עכת
רק בדירת דם להריון נוספת תקבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתאיה25/04/2009
שלום,
האם יש סכנה כלשהי בביצוע שתי סקירות מוקדמות - אחת אצל רופא פרטי והשנייה בקופ"ח?
ברור לי שזה די מיותר, אך אני מעוניינת להקטין סיכונים וכיוון שמדובר בתוספת של כמאה שקלים בלבד, זה נראה לי משתלם...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה
איה26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סכנה אבל
tuly8226/04/2009אני באופן אישי לא רואה צורך לעשות 2 סקירות מוקדמות... גם ככה אח"כ עושים סקירה מאוחרת.
תוודאי שלא התבלבלת לגבי ה-100 ש"ח.. כי בקופ"ח (מכבי, אולי גם באחרות) ניתן לעשות רק סקירה אחת (המוקדמת או המאוחרת) דרך הקופה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת
איה26/04/2009הבנתי. תודה רבה. איזו סקירה אם כך עדיף לעשות באופן פרטי את המוקדמת או המאוחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 41פנינה25/04/2009
האם הריון בגיל 41 אחרי 12 שנה מהלידה האחרונה, באופן עקרוני אני בריאה וגם הריונות די ריגילים, האם הריון בגיל כזה נחשב הריון בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון מוגבר
ד''ר יואב פלד25/04/2009רק בשל הפלות בשיעור גבוה יותר ושיעור יותר גבוה של מומים כרומוזומלים. פרט לכך אין כל מניעה להרות
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת DS SCREEN טרימסטר ראשון?קרן25/04/2009
מה בדיוק היא בודקת?
היכן היא מתבצעת?במעבדת קופ"ח ככל בדיקת דם?ביחד עם השקיפות העורפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי ששכחתם לענות לי.אודה לתשובה
קרן25/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בדיקת דם
ד''ר יואב פלד25/04/2009מתבצעת במספר מקומות
העלות מסובסדת על ידי הביטוח המשלים של הקופות ( חינם לתאומים )
בודת מספר חומרים ביוכימים בדם
דומה במקצת בעיקרות של החלבון העוברי אבל לא זהה לו
יש צורך בבדיקת שקיפות עורפית על מנת לשקלל את התוצאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה על טוסטוס בזמן הריוןקרן24/04/2009
שלום,
בעלי נוהג על טוסטוס ומדי פעם מרכיב אותי. אני בשבוע 12.
חברה ספרה לי שהרופאה שלה אמרה לה שלא לנהוג על טוסטוס בזמן ההריון. האם יש בכך ממש? מה הסיכון?(מלבד המובן מאליו במקרה של תאונה).
בתודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט לכך שהרכב
ד''ר יואב פלד25/04/2009לא בטוח
אין סיכון נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןחדשה בהריון24/04/2009
שלום רב לכל הרופאים
אני בשבוע ה 10 הריון שני ההריון הראשון הסתים בהפלה טבעית
אני די קטנה במימדים אני מטר 55 ומשקלי 37 (אני לא אנורקסית זה מבנה גוף) גילי הוא 21
יש לי בטן די גדולה נראה כאילו אני חודש 4 וזה די מפחיד אותי ואת בעלי.
האם זה נורמלי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009בגין השינוי ההורמונלי בעת ההריון, הגוף צובר נוזלים ו"מתנפח" כרצונו במקומות שונים ובזמנים שונים. הסירו דאגה מלבכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקונומיקהשירה24/04/2009
שלום דר',
אני כרגע בתחילת ההריון שבוע 5+1. במהלך השבוע השלישי (מאז הביוץ ועוד חמישה ימים לאחריו) ניקתי לפסח עם המון אקונומיקה. היו מעט כוויות עם הידיים. באותו זמן כמובן לא ידעתי שאני בהריון. האם יש חשש שנגרם זנק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך חוזר בלידה שניהרוני24/04/2009
אני בהריון שני עם תאומים. ולאחר לידת ואקום קשה עם עובר שנולד 4.200 ק"ג. בוצע חתך בעקבותיו פסקו כאבי ההחלמה לאחר חודש בערך מהלידה. עוד כשנה מאז הרגשתי כאבים באיזור החתך בעת תרגולי סטודיו סי. וגם השפה מאז ועד היום נפוחה מאוד, עבה ומצולקת. אני חוששת מאוד מביצוע חתך נוסף בלידה הקרובה. במידה ויבוצע חתך האם תיחתך שוב אותה השפה? אם כן, האם ההתאוששות תיהיה שוב קשה בעקבות מצבה הנוכחי? האם ניתן לבקש חיתוך השפה הבריאה? ושאלה אחרונה, האם ניתן לבקש ולקבל אישור ל קיסרי מראש על סמך המצב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי בלידת תאומים
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009כל אישה עם הריון תאומים זכאית לסיימו בניתוח קיסרי על פי דרישתה, היות שאין מידע אם דרך זו עדיפה על לידה רגילה או נחותה ממנה.
לדעתי, על רקע המהלך לאחר לידתך הקודמת, כדאי לסיים בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת שאלה חשובהמעיין24/04/2009
שלום אני בשבוע 35 נמצאת עם צירים סדירים וכואבים ביותר הושפזתי משבוע 27 בהפסקות כל פעם למשך שבועיים ושוחררתי ושוב אושפזתי עד שבוע 34 אני סובלת מסינפיוליזיס שמוסיף לי לכאבים בצורה מטורפת אני מקיאה פעמיים ביום מרוב הצירים ויש לי רק פתיחה של אצבע וצוואר מקוצר 50 אחוז ללא התקדמות ברצוני לציין שיש לי עוברית גדולה בשבוע 33 הערכת המשקל שלה היתה 2758 במידה והמשיך לסבול האם בתחילת שבוע 37 אוכל לבקש זירוז והאם עושים את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על שאלות
מעיין24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי ברופא המטפל
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009מצבך יכול לקבל תשובה רק מרופא אישי שיבדוק אותך, ויהיה שם לטפל בך.
אם תרצי, התקשרי אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשבוע 37נועה24/04/2009
יש לי מדי פעם הבלחות של כאב באיזור המפשעה והנרתיק אשר חולפות אחרי מספר שניות. נשמע נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, לגמרי
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור הרחם 5 ימיים לאחר ביוץלימור24/04/2009
אני בת 28 בריאה בדר"כ עם הפלה אחת בעברי בשבוע 14 לפני חצי שנה.
אני מנסה להכנס להריון והביוץ היה לפני 5 ימים והחל מאתמול יש לי כאבים חלשים מאוד באזור הרחם (כמובן שאני עדיין לא יודעת האם נקלטתי או לא).
מההריון הקודם שלי לא זכור לי שזה היה!
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבטן התחתונה
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009אין דרך לדעת את מקורם. תמיד אפשריים כאבים, במיוחד שכהגדרתך, הם קלים מאד.
לא הייתי מבסס תחזית על הדמיון לכניסתך הקודמת להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםטלי23/04/2009
לרופאים הנכבדים שלום רב
הריון ראשון לאחר הפרייה חוץ גופית, בת 38 , שבןע 20 .
להלן פרטים כלליים :
שקיפות תקינה
חלבון עוברי תקין
מיי שפיר - מחכה לתשובה
מתחילת ההריון עליתי 700 גרם (התחלתי את ההריון 30ׂערך BMI
ביצעתי בדיקות דם ואחת מהן יצאה לא כ"כ תקינה
HbA2 -תוצאה 3 כאשר ערכי הייחוס הם 2.2-3.3
HbF-תוצאה 0.7 כאשר כרכי היחוס הם 0.0-0.5
HEMOGLOBIN - 96.3 כאשר ערכי היחוס 96.8-97.8
הרופא הפנה אותי להמטולוג. האם זה מצב מסוכן? האם זה בר טיפול? ממה נובע?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה
טלי24/04/2009בטעות רשמתי HEMOGLOBIN במקום HEMOGLOBIN -A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן טלסמיה בצורה קלה
ד''ר יזהר בן שלמה24/04/2009הטלסמיות הן שורה של מחלות, ברובן קלות, שנגרמות עקב ליקוי תורשתי בייצור המוגלובין. המוגלובין F המוגבר שלך הוא עדות אפשרית לכך. היות שעד היום היית בריאה, קרוב מאד לוודאי שההריון יעבור ללא תקלה.
חזקי ואמצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)