מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחים להיכנס להריון...:-)20/04/2009
שלום רב,
אני בת 27, בריאה, עברתי בדיקה גניקולוגית שהיתה תקינה לחלוטין. בעלי גם בריא אך יש לו היסטוריה במשפחה של בעית פוריות (הוא לא יודע מהי הבעיה או למי מהוריו היתה אותה).
כבר חמישה מחזורים שאנחנו מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה. המחזור שלי סדיר בשנה האחרונה ונמשך 26-29 ימים. אני מקפידה לקיים יחסי מין בימים 13-15 למחזור (שלמיטב ידיעתי אמורים להיות ימי הביוץ, תקנו אותי אם אני טועה).
האם מומלץ בשלב זה לבצע בדיקות פוריות?
בנוסף, במחזור הנוכחי יש לי איחור של מספר ימים, ואינני מרגישה כי הווסת עתידה להגיע בקרוב (לא מופיעה לי רגישות בשדיים שתמיד מופיעה כ-4 ימים לפני מועד הווסת). למרות זאת, 3 בדיקות הריון ביתיות של חברות שונות שקניתי יצאו שליליות. האם יכול להיות שלמרות שהבדיקות שליליות אני בהריון?? האם עלי לבצע בדיקות נוספות ואם כן מתי?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר מדוע דילגת עלי? מחכה לתשובתך...
:-)20/04/2009תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי שנה
ד''ר יזהר בן שלמה21/04/2009הרפואה מגדירה משך זמן של שנה עד שראוי לטפל. תני לעצמך את השנה, לפני שתפני ליעוץ וטיפול.
אם בדיקות השתן שליליות, אינך הרה. כמו כן, הריון מוקדם דומה לתחושות שלפני בוא הווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי אוויר ותהיי רגועה
טלטל21/04/2009
אל תכנסי ללחץ זה הכי חשוב ברגע שאת בלחץ נפשי יהיה לך לדעתי יותר קשה להיכנס
זה יגיע את תראי והכל יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
:-)21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עוברליאת20/04/2009
הי,
אני בשבוע 30. רציתי לדעת באיזה שבוע בדרך כלל העובר במצג שהסבירות שהוא ישנה אותה נמוכה? הבנתי שאם הוא במצג ראש בשבוע 32, סביר שהוא כבר ישאר כך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת נכון
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלימור20/04/2009
רציתי לשאול אם רק בביוץ אפשר להכנס להריון או בעוד ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בביוץ
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009אך אם התקיימו יחסי מין בטווח של 3-4 ימים קודם לו, אפשר להרות מן הזרע, שממשיך לחיות בגוף האישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר-50לילך20/04/2009
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- 74 GLUCOSE 50g
הי,
רציתי לדעת האם מהימנות תוצאה זו יכולה להיפגע אם:
א. שתיתי כוס מים במהלך שעת ההמתנה לבדיקת הדם.
ב. בדיקת הדם נלקחה לאחר 50 דקות מסיום שתיית 50 מ"ל סוכר.
ג. האם התוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינה
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה במקצתמורן20/04/2009
שלום רב ד"ר יקר,
הנני בהריון שבוע 18 ואלו הן שאלותי:
1) האם חסר בויטמין D יכול להאט במעט את הארכת עצם הירך בעובר?
2) האם שינוי תזונתי יכול לסייע במידה וישנה מדידה של עצם ירך קצרה בכשבוע ביחס לגיל ההריון ( כמו למשל ויטמין K שיסייע בדילול הדם וזרימה טובה של דם לעובר )
3) האם חשיפה של כ-20 דקות ביום לשמש (בנוסף לויטמין D שנלקח), ללא חשיפה ישירה של הבטן , יכולה להשלים חסרים או שמא הדבר אינו מומלץ ויכול לגרום נזק לעובר?
כל השאלות הללו בהנחה שבדיקת מי השפיר וחלבון עוברי תצאנה תקינות.
תודה רבה על תשובותיך, מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף פרשנות
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009עצם ירך קצרה במקצת, בגיל זה של ההריון, יכולה להיות תוצאה של שוני של חצי מילימטר בבדיקה. כשלעצמו, מדד זה אינו חשוב. הוא בעל משמעות רק אם הוא מצטרף לשורה של סמנים אחרים, אם עולה חשד לתסמונת נרחבת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאורית20/04/2009
שלום אני בשבוע 20
לפני כמה ימים החל כאב בטן תחתונה בעיקר בזמן קימה בבוקר ובתנועה
בימים האחרונים הכאב התפשט לכם הבטן.
הייתי במוקד בדקו צירים מוקדמים ואולטרסאונד ובדיקת שתן והכל בסדר
ממה יכול לנבוע כאב זה
אני מרגישה שזה כמו כאב דלקתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שמהפרדות מפרק עצם החיק
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009בעיקר אם זה מתחזק בתנועה והליכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה..דיקלה20/04/2009
שלום, אני בהריון ראשון, שבוע 8+ 3 ימים.
אתמול עשיתי אולטרסאונד על מנת לשמוע את דופק העובר.
לא היה דופק והרופאה טוענת ששק החלמון פרוץ והרקמה העוברית לא תואמת את גיל העובר (הוא בגודל 0.52 מ"מ). הוא נהיה קטן במידות מאז האולטרסאונד מלפני חודש.
יתרה מזאת, הרופאה אמרה שרוב הסיכויים שתהיה לי הפלה טבעית ושאין להיריון הזה סיכוי.
בכל מקרה נקבע אולטרסאונד נוסף לעוד שבוע לבדיקה נוספת.
האם המצב אבוד? האם באמת אני יפיל? האם אפשר לעשות משהו להציל את ההריון שלי?
בבקשה תעזרו לו, אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי, זה דחוף
דיקלה20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, נראה שאבוד
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009אם במשך חודש לא גדל והתפתח, סימן שהוא לא חי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דיקלה20/04/2009מה עלי לעשות? יש טעם לחכות שבוע לאולטרסאונד? או שעלי לגשת לבצע הפלה? או לחכות שיפול לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וויטמין Dלונה20/04/2009
לאחרונה מצאו כי קיים חסר בויטמין D אצל רוב האזרחים הישראלים והמליצו לתת ויטמין D במינון של 400 יחידות בינלאומיות ליום עבור כלל האוכלוסיה.
האם אישה בהריון צריכה אף היא להתחיל תוספת זו או שאין טעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם זה יהפוך להנחיה מחייבת
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009בויטמינים מסיסי שומן (כמו D) יש גם תסמונות עודף, ולכן כדאי להמנע מלקיחה עצמאית ללא בקרת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם במנח אחורילונה20/04/2009
שלום, עוד לפני ההריון הבחנו רחם במנח אחורי.
כיום אני בהריון ראשון והתחלתי עתה שבוע 11.
האם לתנוחת הרחם יש קשר להריון? האם יש כל השפעה? האם יש השפעה על העובר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש חשוב
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009הסירי דאגה מלבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהענבל20/04/2009
אני בת 37 . עברתי כבר 4 הזרעות – רציפות חודש אחר חודש ללא הפסקה :
בראשונה הזרקתי אורביטרייל לפני ההזרעה, בשנייה אקאקלומין, אסטרופם ואורביטרייל
ולפני שתי האחרונות גונל-אפ בכמות של 112 חמישה ימים ואורביטרייל - היו לי הרבה זקיקים כ - 15 ולמרות זאת לא נכנסתי להריון.
הפרופסור שמטפל בי אומר שלדעתו יש להמשיך בינתיים באותה הדרך . שאלתי אותו לדעתו על צילום רחם - תשובתו היתה שאינו ממליץ היות ואין הסטוריה בעיתית כדוגמאת דלקות , מחלות מין וכו' ... הגם שמדובר בהליך פולשני לא נעים ועם סיכונים . הגם שעוד מעט אולי נחליט לעבור ל IVF כך שזה מיותר. מה לעשות ? אני צריכה לקבל היום החלטה איך ממשיכים. דרך אגב אני לקוחה של הכללית ואשמח לקבל המלצה הן לרופא מומחה בתחום הפוריות והן לרופא לביצוע צילום רחם אם אחליט לעשות זאת. תודה : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להקשיב לרופאך
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009ואת גם יכולה להחליף אותו. אבל חשוב ללכת עם הרופא על פי המלצתו.
אם את צפונית, תוכלי להתקשר אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשרית20/04/2009
אתמול בבדיקה ביתית נמצא כי אני בהריון , אינני לוקחת חומצה פולית. הם עלי להתחיל לקחת ?
באיזה שבוע מומלץ לעשות אולטרסאונד לבדיקת תקנינות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחילי היום
ד''ר יזהר בן שלמה20/04/2009אולטרהסאונד בשבועיים איחור של הווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודש רביעיתות19/04/2009
שלום רב!
אני נמצאת כעת בשבוע ה16 להריוני השני. לפני כ3 ימים התחיל גרד באיזור הפות וכעת נוכחתי לגלות מין פצעונים לבנים באיזור שמעל לפתח הנרתיק. זהו גרד מטריד. בשיחה עם מזכירת הרופא היא אמרה שאין טעם לבוא לבדיקה ואין מה לעשות חוץ מלשים משחה ונרות היות ואני בהריון. האם אין צורך לאבחן את הבעיה? הם יש מצב זו יכול לגרום לכך שלא אוכל ללדת לידה טבעית? (או שאני פשוט מקשקשת... :))
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האפשרות האחרונה היא הנכונה
ד''ר יואב פלד19/04/2009מקשקשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובקרן19/04/2009
מחר אני מתחילה את השבוע התשיעי , בשבוע 6 החלו דימומים קלים ובשבוע הארון הופיע ממש דם שלא מפסיק נעשתה בדיקה ע"י הרופא העובר בסדר יש דופק וגדל אך ביקש כי אנוח בבית עד להפסקת הדימום והוסיף כי יתכן שזה מהפרדות השליה ולכן עולות לי כמה שאלות מנסיונכם האם לאחר סיום השליש הראשון עדיין יהיה חשש להפלה ?? והאם כתוצאה מכך יש דימום העובר נפגע מאי קבלת כל החומרים הדרושים מהשליה ?תודה חוששת מאוד מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העובר לא נפגע
ד''ר יואב פלד19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מפחיד באולטרסאונד ראשוןטל19/04/2009
שלום,
אני בהריון שבוע 7 + 6 , עשיתי שבוע שעבר אולטרסאונד ראשון לבדיקת דופק, במהלך הבדיקה הטכנאית אמרה שהכל תקיו, היום לקחתי את הדו"ח וכתוב "ממצא טפולי: שחלה שמאלית מבנה עכור 15 מ"מ" , מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר
ד''ר יואב פלד19/04/2009שניכנסת להריון מביצית שחרגה משחלה שמאלית
בקיצור בכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריוןאלין19/04/2009
שלום, אני בשבוע 13 להריון, ביקרתי אצל רופא הנשים שלי כבר פעמיים, ובשתי הבדיקות שהוא עשה לי נעשו חיצונית. האם הרופא לא אמור לעשות בדיקה וגינלית בשלב זה של ההריון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חובה
tuly8219/04/2009בעקרון כל עוד נצפה דופק והכל נראה בבירור בגישה הבטנית, אין צורך לבצע בדיקה וגינאלית.
סביר להניח שאת הסקירה המוקדמת יעשו בגישה וגינאלית, כיוון שצריך לראות בצורה טובה ומדויקת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר יואב פלד19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)