מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "B-Nחילות!" - תרופה לבחילותיסמין28/04/2009
ערב טוב
אני בהריון בשבוע ה 7 וסובלת מבחילות הבוקר וגם כל היום, בנוסף הרגשה של שעמום ודכאון חלש
וחולשה, מצאתי באינטרנט חברה שמציגה תרופה לבחילות, להלן שם התרופה והסבר עליה:
"B-Nחילות!" , הינו מוצר ריפוי טבעי המבוסס על ויטמינים בלבד, אשר הוכח במחקרים כמקל בצורה משמעותית על בחילות בהריון. מוצר זה , הינו יעיל ובטוח לשימוש
שאלתי היא: האם תרופה זו מוכרת לכם, והאם אתם ממליצים להשתמש בה, לא תפגע בעוברים?
והאם כל הרגשות שאני חשה הן טבעיות, יש דרך לשיפור המצב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה - תודה
יסמין28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעובר זה לא יפגע
ד''ר יואב פלד29/04/2009אבל גם לא בטוח שיעזור בבחילות
אבל לנסות את יכולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
מעיין29/04/2009אומנם אני לא רופא אבל בתחילת ההריון הנוכחי השתמששתי בתרופה זאת ושאלתי לגביה בשרות הטרטולוגי ואמרו שהיא לא מזיקה למרות התרופה הטיבעית הזאת אני מקיעה עד עכשיו ואני בחודש תשיעי חבל על הכסף שלך תהיי בריאה ואני מאחלת לך הריון קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל ההריוןמריל28/04/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול אם גיל ההריון שלי הוא 8 שבועות ויום - האם זה אומר שהתחלתי שבוע 9? האם זה נחשב לשבוע ה-9?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את נמצאת בשבוע ה 9 אך לא סימת אותו
ד''ר יואב פלד28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענורונה לי28/04/2009
הנני בשבוע החמישי להריון.הלכתי לרופאת נשים שבשלב זה נתנה לי רק חומצה פולית,ללא בדיקות נוספות ונתנה לי הפנייה לאולטראסאונד בעוד 3 שבועות.האם זה תקין?בנוסף אני זוכרת שיש לי סוג דם מינוס 0 וגם היה לי סטרפטקוקוס בנרתיק.אני יודעת שזה מסוכן בלידה!איך בלידה עצמה ידעו מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופאה יודעת מה היא עושה
ד''ר יואב פלד28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת TSH בהריוןדני28/04/2009
שלום,
בת 31 , הריון ראשון מהזרעה. שבוע 22+יומיים. עד כה כל הבדיקות תקינות.
בתחילת ההריון רמת ה- TSH הייתה 7.22. התחלתי לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג (כל יום) חודש אחרי שנכנסתי להריון. בבדיקת דם לפני חודש TSH היה 2.65. האנדוקרינולוגית שלי אמרה שבהריון הרמה המומלצת של TSH היא בסביבות 1 ונאמר לקחת 5 ימים בשבוע אלטרוקסין 50 מ"ג ויומיים 100 מ"ג. היום בבדיקת דם רמת ה - TSH היא שוב באותה הרמה 2.67.
כל שאר הפרמטרים כגון Free Thyroxine ו - Triiodothyronine Free FT3 בנורמה.
הרופאה שלי מקבלת רק ביום שישי ואני בלחץ.
מה מומלץ לעשות - להגדיל את המינון שוב? האם הרמה הזו של TSH מסוכנת לעובר?
מה נחשב לתווך הנורמה בהריון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה השאלה שלי התפספה , אנא תענו.
דני29/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך להיות בלחץ
ד''ר יואב פלד29/04/2009במהלך ההריון זה טבעי וידוע שיש צוך להעלות את מינון התרופה. יחד עם זאת אין בכך דחיפות.
המתיני ליום ו התקשרי לרופאה והיא תעלה לך את מינון התרופה. לאחר ההריון המינון יחזור לרמתו הטרןם הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטבורחגית28/04/2009
לאחר בדיקה אצל הרופא הוא טען כי יש לי שבר בטבור. הוא ביקש כי לא אתאמץ וארים דברים.
הייתי רוצה לדעת ממה זה יכול להגרם, מהן הסכנות וכיצד זה יכול להשפיע על הלידה עצמה אם בכלל. אשמח למענה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה
חגית30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן בלידה
ד''ר יזהר בן שלמה30/04/2009הנטיה לפתח בקע טבורי היא מולדת. אם אין כליאה של מעיים בבקע, הוא אפילו לא כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי עזרה בקשר לתוצאות בדיקת דם לhcgחווה28/04/2009
hcg 9 זה מה שהופיע לי בתוצאות של הבדיקה אתמול, האם אני בשעה טובה עומדת להיות אמא????? ובאיזה שבוע אני נמצאת לפי התוצאה? הרופא היום אמר לי שהתוצאה חיובית אבל הרמה של ההורמון נמוכה, אז יש הריון או שאין???? אודה לך אם תעזור לי, חשוב לציין שהמחזור שלי אינו סדיר אבל בכלל לא קיבלתי מחזור עד עתה שהמחזור הקודם שלי התחיל ב13 והסתיים ב14 למרס...
תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקת דם נוספת
לונה28/04/2009עליך לעשות בדיקה נוספת לבדוק האם ההורמון במגמת עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמילקשייק27/04/2009
שלום,
אני בשבוע שביעי להריון תאומים. ביצעתי היום בדיקות דם ולהלן התוצאות:
בעבודה. TPHA
- mIU/ml בעבודה. VARICELLA ZOSTER IgG
- בעבודה. VARICELLA ZOSTER IgM
- IU/ml בעבודה. TOXOPLASMA IgG
- AU/ml בעבודה. TOXOPLASMA IgM
- IU/ml בעבודה. RUBELLA Ab IgG
- IU/ml בעבודה. CMV IgG
- בעבודה. CMV IgM
- Positive HEPATITIS A IgG
1 - mIU/ml 6.70 שלילי HEPATITIS Bs Ab
- Negative HEPATITIS Bs Ag
- Negative HEPATITIS Be Ag
- Negative HEPATITIS Be Ab
- Negative HEPATITIS C Ab
להלן שאלותיי:
1. האם התוצאות תקינות?
2. האם עליי לחשוש מהעובדה שנמצא היפטיטיס A? ומה ההשלכות לכך?
תודה על העזרה(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעבודה אין תשובות זה עדיין בעבודה..
ליזי27/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגתם עלי...
מילקשייק28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך HCG ופרוטאין מודאגת!!בת3027/04/2009
שלום רב,
וסת אחרונה שלי 10 למרץ, שזה אומר שבוע שביעי בערך, היום ביצעתי בדיקת דם ושתן, כל התוצאות תקינות,
מה שמדאיג אותי היא תוצאה
Beta Subunit, hCG 82702.5 mIU/mL
שנראית לי גבוהה במיוחד, מה זה אומר? האם יש חשש לתאומים?
ובנוסף בשתן:Protein 10 mg/dL
זהו הריון רביעי, שאר ההריונות תקינים לחלוטין ללא פרוטאין בשתן.
יש לציין שאני מניקה, תינוק בן 10 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הטבלות
ליזי27/04/2009לפי הטבלות מתאים פחות או יותר לשבוע 8 ואני מקווה שהפסקת להניק כי כתבת שאת מניקה צריך וחייב להפסיק בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תבחין מרובעהריונית27/04/2009
קיבלתי היום את תוצאות הבדיקה ואודה על פענוח. יש לי תור לרופא בעוד שבוע ואני חסרת סבלנות.
PAPP-A 0.74 MoM
AFP 0.79 MoM
HCG 0.81 MoM
uE3 0.84 MoM
INHIBIN-A 1.04 MoM
NT 1.43 MoM לפי הגיל ושש הבדיקות 1:8200
לפי הגיל (30.8) 1:880
האם כל הערכים תקינים או שיש חריגה בנתון מסויים?
יש לציין כי הסקירה המוקדמת היתה תקינה מלבד מוקד אקוגני (כדור גולף) אחד בחדר השמאלי של הלב. הממצא די מדאיג אותי, האם יש הצדקה לאור הבדיקות + סקירה לבצע מי שפיר?
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ורד28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה פעם שלישית, אודה לתשובה :O)
ורד30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
ד``ר איילון לחמן30/04/2009להריונית שלום.
התוצאה שקיבלת הינה בהחלט טובה.הסיכון הינו מאד קטן, 1:8200. אז מה בעצם השאלה?.לגבי כדור הגולף בלב בהתיעצות עם רופאך אולי לבצע בדיקת אקולב העובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהסיגל27/04/2009
שלום
רציתי לדעת האם יש בעיה עם נטילת אנטיביוטיקה סביב תקופת הביוץ ויום יומיים אחרי. האם במידה של השתרשות זה יכול להוות בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין בעיה
ד''ר יואב פלד27/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן בהריון צעיר.אירה27/04/2009
שלום לכולם.
אני בהריון שני - 9 שבועות. בשבוע שישי פניתי לרופא בתלונה לכאבים, צריבה וכתמי דם באת מתן שתן. בבדיקת שתן הובחן דם שתן ותרבית חזרה חיובית. כרגע בטיפול אנטיביווי של 7 ימים, אך ישנה תופע אחרת, יובש נוראי בפתח הנרתיק והפרשה מוגברת (סליחה על תאור המפורט). התור לרופא רק באוד שבוע... איך ניתן לטפל ביובש? מה פשר ההפרשה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודדאי
ד''ר יואב פלד27/04/2009פטריה נרתיקית לאחר טיפול אנטיביוטי
אגיסטן יפתור הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מוקדמים ללידהליאן27/04/2009
אבקש לדעת מהם סימנים מוקדמים ללידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009לליאן שלום.
חבל שלא היית בקורס הכנה ללידה.
על כל פנים הסימנים הם צירים סדירים לפחות אחד ל10דקותבמשך שעה,ירידת מים,דימום וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאן27/04/2009
אני בשבוע 35, וסובלת מהבוקר מכאבי ראש חזקים במיוחד , האם מותר לי לקחת אקמול או כל כדור אחר ? לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009לליאן שלום.
ניתן לקחת אקמול בהריון.אבל מדאיגה הסיבה לכאב ראש. גשי להיבדק ובעיקר את לחץ הדם,כדי לשלול רעלת הריון שכאבי הראש הינם אחד מסימניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרגת בשלות שיליה שבוע 37נועה27/04/2009
במעקב גדילה ציינה הטכנאית שדרגת בשלות השיליה 2-3, כמו כן מיעוט קל של מי שפיר -9.4afi האם זה ממצא תקין? האם יש קשר בין בשניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009למאיה שלום.
לא צינת מה הסיבה לבדיקה אצל הטכנאית.דרגת בשלות 3,היא הדרגה במועד.לגבי המיעוט-אכן קל מאד,שוה אולי לחזור על הבדיקה לאחר מס ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות........חדשה.........27/04/2009
היי,
אני ברוך ה' בהריון תקין שבוע 19+6.(הריון שני אבל הקודם הסתיים בהפלה בשבוע 6)
ואני עדיין לא מרגישה שום תנועות....
אני יודעת שיש כאלה שמרגישות תנועות רק בשבוע 21 22 אבל מענין אותי לדעת מתי אתן הרגשתן? מה בד"כ?
תודה רבה והמשך יום נפלא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה...
חדשה.........27/04/2009אפשר לקבל יעוץ רפואי בענין......
דעה של רופא זה חשוב מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פקפקתי בזה אבל
שוש27/04/2009כתבת שאת רוצה לשמוע לגבי עוד נשים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות.
ד``ר איילון לחמן27/04/2009לחדשה שלום.
הרגשת התנועות תלויה גם במיקום השיליה. נשים עם שיליה קדמית מרגישות מאוחר יותר בסביבות השבוע ה-22.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)