מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות סקירה מורחבתשירן09/03/2009
שלום רב, אתמול ביצעתי סקירה מורחבת אשר תוצאותיה היו תקינות. שבוע הריון לפי תאריך וסת אחרונה 22+3, אך לפי הא.ס שבוע הריון מתאים ל21+4 האם הפער הוא משמעותי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה09/03/2009את גיל ההריון משנים על פי ממצאי אולטרהסאונד, רק אם הוא נעשה בשבועות שלפני 12, ואם ההפרש גדול מעשרה ימים. בשלב שאחרי שבוע 20 מתחילים להופיע הבדלים בין בני האדם (עוברים הם בני אדם) ויש גדולים ויש קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ויטמנים בשליש הראשון של ההריוקרן08/03/2009
האם קיימת המלצה לתוספות ויטמנים בשליש הראשון חלהריון מלבד חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם מתעלמים משאלתי?
קרן17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין
ד''ר יזהר בן שלמה17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץשרה08/03/2009
שלום אני בשבוע 8 + 4 מידי פעם אני מרגישה שיש לי דופק מהיר בלי שום סיבה נראית לעין וגם כשאני הולכת לשכב לנוח זה נמשך ויכול לקחת זמן רב עד שזה עובר. לפעמים אני מתעוררת משינה ומיד מתחילות דפיקות מואצות. באחת הפעמים שזה קרה מדדתי הדופק ויצא 91-92 לדקה. היום גם מדדתי חום והיה 37 זה פעם שניה בשבועיים האחרונים שהחום 37 למיטב זכרוני לפני ההריון חום גופי נמוך יותר. אני בת 35 הריון שני [הקודם-הפלה טבעית מוקדמת] [אציין שאני בריאה בד"כ רזה פעילה..] האם זה נורמלי בהריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק.
ד``ר איילון לחמן09/03/2009לשרה שלום.
ממליץ שתגשי למעקב אצל רופאהמשפחה לצורך ביצוע תרשים לב ממושך ,עלמנת לנסות לאבחן הסיבה. בנוסף לבדיקות דם לבלוטת התריס וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גרמתי נזק???לחוצה08/03/2009
שלום בתחילת ההריון היו לי כמה שרירים תפוסים בגב ובמשך שבועיים לסרוגין בשבוע 12 לערך הקפתי את מותני במגבת חמה שחוממה על רדיאטור האם גרמתי נזק? האם ממצא של ציסטה צווארית בסקירה מוקדמת הינה תוצאה של כך?? לחוצה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק.
ד``ר איילון לחמן09/03/2009ללחוצה שלום.
המגבת אטינה סיבה לכיסית הצווארית וגם אינה מוכרת כגורמת נזק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריוןלילך08/03/2009
המחזור שלי לא סדיר אבל הארוך ביותר הוא של 30 יום. המחזור האחרון שלי היה ב-5.2, היום עשיתי בדיקת הריון ויצא לי קו שני חלש מאוד. הרופא שלי אומר שזה לא חד משמעי כי הוא מאוד חלש ושאחכה עוד יומיים לבדיקה חוזרת, אבל אני מחפשת חיזוקים מכל כיוון אפשרי. האם יש סיכרוי שאני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס זה פס!
tuly8208/03/2009גם אם יש פס אחד חלש - זה הריון! אבל הכי טוב זה לבצע בדיקת דם ולהיות בטוחה ב-100%. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפס.
ד``ר איילון לחמן09/03/2009ללילך שלום.
המלצתי שתבצעי בדיקת דם ותדעי בדיוק המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה שאלותפולי08/03/2009
אני בת 38, אחרי 2 הריונות כימיים והריון נוסף (לאחר מחזור של איקאקלומין+אוביטרל) שהסתיים בסוף שבוע 7 בהפלה טבעית לפני 7-8 חודשים(לטענת הרופא היה שק חלמון גדול מדי שלדעתו הראה על בעיות כרומ' בעובר + העובר נראה צעיר יותר ביחס לשבוע). בכל מקרה החל דימום והיתה הפלה טבעית מלאה. בדצמבר האחרון עשיתי טיפול הורמונלי של פיוריגון + הזרעה שנעשתה ב- 1/2 (אוביטרל 31/1) ב- 17/2 בדיקת בטא ראשונה- 67 19/2 90 הרופא אמר שהבטא לא מעודדת ושנעשה בטא נוספת 3 ימים לאחר מכן אגב, במקביל לוקחת כל הזמן תמיכה של אנדומטרין. 22/2 בטא נוספת - 295 24/2 636 מכיון שנראתה הכפלה תקינה קבענו א"ס ראשון לתאריך 5/3 (לטענת הרופא זה שבוע 6+4) בא"ס נראה שק הריון ובתוכו שק חלמון וזהו. הרופא לא לקח מידות כלשהן ורק אמר שהוא ציפה לראות עובר ודופק ומכיון שאין נחזור על הדיקה עוד שבוע ונראה מה קורה(הוא כן אמר שהשק מלא ויפה אם זה משנה משהו) עד כאן העובדות. שאלותיי: 1. אני בעלת עודף משקל גדול בעיקר בטני.האם יכול להיות שבמכשור לא מספיק מקצועי או רופא שזו לא המומחיות שלו יכולים לפספס עובר או דופק?הוא לחץ לי לא מעט על הבטן תוך כדי בדיקה 2. איך בכלל מזהים שיש עובר? או שרק מחפשים את הדופק ולפי זה יודעים? 3. האם יכול להיות שיש טעות בחישוב שבועות ההריון עקב הבטא שצלעה בהתחלה ועקב כך שב- 15/2 היה לי מעין דימום ישן יבש חום שגיליתי כשקמתי מהשינה והרופא אמר שכנראה השרשה מאוחרת? 4. גם אם אין טעות בחישוב גיל ההריון, האם יכול להיות שהשק ריק כרגע ובכל זאת יופיע פתאם עובר עם דופק עוד כמה ימים או שהסיכויים קלושים? 5. עקב תמיכת האנדומטרין, אם חס וחלילה ההריון לא מתפתח כמו שצריך,האם בכלל יכול להתחיל דימום או הפלה טבעית כל עוד אני משתמשת באנדו'? או שאני חייבת להפסיק תמיכה קודם? 6. האם כדאי ללכת לעשות את הא"ס הנוסף במקום אחר(כלומר לא אצל הרופא) או שמכיון שכבר נבדקתי במכשור מסוים, עדיף להיות עקביים? מצטערת על כל המלל הרב. אני פשוט מאד מוטרדת. ההריון הזה מאד חשוב לנו!! תודה רבה פולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות.
ד``ר איילון לחמן09/03/2009לפולי שלום.
אם נצפה שק ההריון בודאי אם היה עובר הוא היה נצפה ללא קשר למידות הבטן.אגב,אם את מודעת לכך למה לא מרזים? זה גם יכול הרי מעט להפריע לקליטת הריון.בכל מקרה יש להמשיך ולבדוק בעל קול.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודש ראשוןתמי08/03/2009
שלום ובוקר טוב אני בחודש ראשון ויש לי מלא גזים והפרשות האם זה תקין? אשמח לתשובתכם בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן09/03/2009לתמי שלום. יכול להיות שזו תופעה תקינה ,היא לא נדירה בהריון. אבל כדי לומר זאת,את חייבת לגשת ולהיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןמלי08/03/2009
אני בתחילתו של הריון טבעי, הרופא שלח אותי לבצע בדיקת זקיקים, כך בכל מקרה הסובבים אותי מכנים אותה, האם העובדה שהביתא יצאה מעט נמוכה מהרגיל אומר משהו? מ4500, כעבור שלושה ימים 11,000? האם העובדה שאני עדיין מניקה מעט מההריון הקודם שלי משפיעה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה תקין
ד''ר יזהר בן שלמה08/03/2009עליית הורמון ההריון היא בקצב שנראה תקין
הציטוט שלך לגבי אולטרהסאונד זקיקים הוא שגויץ
ההנקה אינה מזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ליבי08/03/2009
יש לי איחור של יומיים שאף פעם זה לא קורה רק בהריונות.עשיתי בדיקת שתן שיצאה שלילית.אין לי תופעות של הריון כאבים בחזה ובחילות.האם בכל זאת יש סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי בעוד מספר ימים
ד''ר יזהר בן שלמה08/03/2009אולי הביוץ שלך התאחר, ורק בעוד כמה ימים הורמון ההריון ימצא בבדיקת הדם. אולי יבוא וסת (גם זאת אפשרות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורןאביטל08/03/2009
שלום רב, יש לי פטריה בציפורן. האם זה יכול להסב נזק לעובר? האם מותר בהריון למרוח תמצית נוזלית מאשכוליות אורגניות 100% טבעיות(GSE) על הציפורן הנגועה ע"מ לטפל בפטריה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטריה לא מזיקה
ד''ר יזהר בן שלמה08/03/2009וכמו כן כל מה שתמרחי מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפסיק גלולות?שירלי07/03/2009
שלום, אני בת 28, אני לוקחת גלולות כבר כמה שנים, הייתי רוצה לדעת מתי כדאי לי להפסיק לקחת גלולות אם אנחנו רוצים להתחיל להיכנס להריון בעוד כחצי שנה? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לפני שתבקשי להרות
ד''ר יזהר בן שלמה08/03/2009לגוף אין "זכרון" של הטיפול בגלולות, ולכן לא נחוצה תקופת "התנקות".
יחד עם זאת, בחלק מן הנשים הנוטלות גלולות, הפסקת הגלולות לא מביאה בעקבותיה וסת סדיר, ולכן הכניסה להריון עלולה להתאחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות בחודש שביעיסיון07/03/2009
אני בשבוע 29, עד חודש רביעי הקאתי בלי הפסקה , עכשיו- חודש שביעי כשאני אוכלת המון אני פשוט מקיאה, אבל רק כשאני אוכלת ארוחה רצינית. האם זה מסוכן, האם זה יכול לפגוע בהתפתחות העובר? או לגרום לו לנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר פרדי דוד07/03/2009לשאלתך המסקנה המשתמעת היא שכדאי לך לאכול ארוחות קטנות יותר . יש מצב שהעומס על קיבתך גורם להקאות . אזי שני את הרגליך.
העובר לא יינזק אם לא תגיעי למצב של התייבשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהפלה וצירי לידהנעמי07/03/2009
האם הכאבים הגליים החזקים שסבלתי בזמן ההפלה לפני הגרידה (עד שהעובר, שבוע 7, נפל, פשוטו כמשמעו) הם אותם כאבי הצירים בלידה, בשלביה הראשונים? כעת אני בהריון ותוהה אם הצירים חזקים יותר, או שמדובר פחות או יותר באותה רמת כאב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר פרדי דוד07/03/2009קשה לענות על שאלתך כי תחושת הכאב תלויה בנקודת הסף של זה שחווה אותם
בכל אופן ההתכווצויות בזמן הפלה דומות לצירים אך לא לצירי הלידה. ללא ספק צירי הלידה חזקים יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהשירה05/03/2009
אני בהריון תאומים IVF שבוע 26-הריון בסיכון גבוה עם התקצרות צוואר הרחם ושיליה נמוכה מאוד-כנראה פתח, יש לי פטריה בצוואר הרחם ואני לא סובלת מזה ומעדיפה להכניס לגוף כמה שפחות תרופות בזמן ההריון. שאלתי היא האם הפטריה יכולה לפגוע בעוברים או לסכנם עכשיו או בלידה? האם כדאי לטפל בכל זאת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד''ר פרדי דוד07/03/2009לקראת הלידה יש לטפל בקנדידה מאובחנת ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןענבל05/03/2009
אני בשבוע 17+5 , במהלך קיום יחסי מין התחלתי לדמם, דימום קל. היום יש לי מעין הפרשה חומה נרתיקית ... הגיוני? להלחץ? לרוץ לרופא? יכול להיות שצוואר הרחם כל כך רגיש? זה הריון שלישי שלי ומעולם זה לא קרה לי... ( ועל זה נאמר , תמיד יש פעם ראשונה ... ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר פרדי דוד07/03/2009דימום אחרי יחסי מין דורש בדיקת רופא ואיבחון הסיבה.
במקרה שלך יש לשלול:
1. שליה נמוכה
2. ארוזיו (פצע שיפשוף) בצואר הרחם
3. פוליפ בצואר הרחם
4. שיפשוף פציעה בזמן יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)