פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cmv igm חיובי על אדביטי 90%
    ליטל
    20/03/2009

שלום! אני בת 23 ונמצאת בשבוע 13 להריוני השני (הראשון הייתה הפלה בשבוע 7). בבדיקה שגרתית אצל הרופא הוא שם לב שבבדיקות דם במאי 2008 היה לי cmv igm שלילי והigg הוא 3.1h וכרגע (בבדיקות דם מרץ 2009) זה יצא חיובי, igg 5.0h והאדביטי 90 (מראה על הידבקות מעל 3 חודשים, לא??). הרופא שלח אותי לייעוץ גנטי (אלך כמה שיותר מהר). ביצעתי שקיפות עורפית ויצא תקין, הסיכון הוא 1:8923. ברשותי כלב, האם ישנו סיכוי שיש את הוירוס TOXOPLASMA? כי עד כמה שביררתי זה רק בחתולים. אשמח לאינדיקציה.. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cmv igm חיובי על אדביטי 90%

הוספת תגובה

• CMV

ד"ר פלד
    20/03/2009

אם IGG היה חיובי ב 2008 הרי את מחוסנת ואין צורך לברר את הנושא שוב. אין קשר בין CMV לטוקסופלזמה. את מצב החיסוניות שלך לטוקסופלזה יש לבדוק בבדיקת דפ נפרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי igg

ליטל
    21/03/2009

לא רשום במאי 2008 ש igg הוא חיובי אלא רשום 3.1h (זה אומר שזה חיובי?) ובמרץ 2009 רשום 5.0h.. ואני בעצם כבר מחוסנת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך IGG

ד"ר פלד
    22/03/2009

יש צורך לברר אצל הרופא שלך שמכיר את המעבדה שלשם נשלחה דגימת הדם מה אומר כל ערך וערך שכן יש שוני בין מעבדות שונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי
    דני
    20/03/2009

שלום, בת 31, הריון ראשון. עובר אחד. בשבוע 16+1 בוצעה בדיקת חלבון עוברי תוצאות : AFP fot pregnancy 1.43 Mom AFP for pregnancy 51.52 ng/ml HCG (pregnancy) 0.56 MoM HCG (pregnancy) 14.34 U/ml Estriol (uE3, pregnancy) 0.92 MoM Estriol (uE3, pregnancy) 1.11 ng/ml Maternal age related risk 1/739 Risk (age+Biochem) 1/9999 האם על סמך התוצאות הללו ניתן להיות שקטים ולוותר על ביצוע מי שפיר? אציין ששקיפות + סקירה מוקדמת היו תקינות לחלוטין. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• חלבון עוברי

ד"ר פלד
    20/03/2009

את בקבוצה שנחשבת לסיכון נמוך ללדת עובר עם תסמונת דאון! אולם ההחלטה הינה מורכבת יותר ומביאה בחשבון מרכיבים נוספים זה הזמן לבצע דיון מושכל בנושא עם רופא שאת סומכת עליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובת חזיה בהריון??
    lilika1
    20/03/2009

הי החזה שלי קטן ואני לא הולכת עם חזיות אני בתחילת חודש רביעי ואין ספק שהחזה שלי גדל באיזה מידה או שתים אבל הוא עדיין מוצק ועומד השאלה היא אם אני חייבת להתחיל ללכת עם חזיות תומכות? קראתי שלחזה אין שרירים תומכים ואם אני לא אלך עם חזיה עכשיו אז אחרי הלידה כשהוא יחזור למצבו הרגיל, הוא יהיה יותר נפול ולא עומד כמו קודם האם זה נכון?? גם כשהחזה מאד קטן?? אשמח לתגובות!

לקביעת תור
    סגירה
    חובת חזיה בהריון??

הוספת תגובה

• חזיה

ד"ר פלד
    20/03/2009

מטרת החזיה לתת תמיכה לחזה על מנת שהרצועות שמחזיקות אותו במקומו לא יחלשו והוא יצנח. ברור שככל שהשד קטן יותר הסבירות לנפילתו קטנה יותר. לדעתי בהריון ובהנקה יש צורך בחזיה מותאמת היטב על מנת לשמור ככל האפשר על השד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי/מי שפיר
    אורית
    20/03/2009

שלום ד"ר, אני בת 32 בצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17 ולהלן התוצאות: תאריך הוסת האחרון: 12/11/2008 שבוע 17 תאריך לפי בדיקת האולטרא סאונד: 10/02/2009 שבוע 17.1 התוצאות מתייחסות לשבוע הריון כפי שחושב לפי תאריך אולטרא סאונד: 17.1 חלבון עוברי: MON 1.10 (טווח הנורמה עד MON 0.20-2.00) גונדוטרופין שילייתי: MON 1.80 (טווח הנורמה הוא MON 0.15-3.00) אסטריול : MON 0.91 (הנורמה מעל 0.15) הסיכון הסטטיסטי לפי גיל בלבד- 1:627 הסכיון לפי גיל+תוצאות הבדיקה – 1:631 תוצאות שקיפות עורפית לפי גיל+ תוצאות הבדיקה - 1:890 האם מומלץ לבצע דיקור מי שפיר? אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי/מי שפיר

הוספת תגובה

• לפי המתמטיקה הפשוטה

ד"ר פלד
    20/03/2009

את בקבוצה שנחשבת לסיכון נמוך ללדת עובר עם תסמונת דאון! אולם ההחלטה הינה מורכבת יותר ומביאה בחשבון מרכיבים נוספים זה הזמן לבצע דיון מושכל בנושא עם רופא שאת סומכת עליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים עוד שאלה קטנה

אורית
    22/03/2009

שלום ד"ר פלד תודה רבה על תשובתך המהירה ואני אכן אגיע לייעוץ גנטי. השאלה שלי- האם העובדה שהבדיקות דם לא הקטינו במיוחד את הסיכון אמורה להדאיג אותי? שכחתי לציין שהסקירת מערכות תקינה. אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שואלת לאחר חוסר מענה
    מיכל
    20/03/2009

מבולבלת מחזור אחרון ב-17/2/09 ביוץ היה ב-4/3/09 ועדיין לא קיבלתי עשיתי 3 פעמים בדיקת הריון ויצא שלילי הייתי אצל הרופאה ואמרה לי לחכות עד יום ראשון ובמידה ולא אז לעשות בדיקת דם אני מודעאגת וגם יש לי כאבי בטן חזקים ואני כול הזמן עייפה ורוצה לישון איך אני אחכה ליום א???

לקביעת תור
    סגירה
    שוב שואלת לאחר חוסר מענה

הוספת תגובה

• קרוב לודאי שאת לא בהריון

ד"ר פלד
    20/03/2009

והכאבים הם המחזור הצפוי להגיע! אם בדיקת הדם להריון שלילית ביום א בקשי תרופה לזרוז בואו של המחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן עכור
    מ
    20/03/2009

שלום רב, בת 26, שבוע 20+3 הריון ראשון - עד כה תקין. לפני כחודש עברתי דיקור מי שפיר (מבחירתי), לאחר כשבועיים אושפזתי להשגחה מכיוון סבלתי מכאבי בטן תחתונה ורמת הליקוציטים בדם הייתה גבוהה. שוחררתי במצב טוב לאחר יומיים. בביקורת לפני שבוע נאמר לי שספירת הדם תקינה מלבד אנמיה - התחלתי טיפול בברזל. תרבית שתן תקינה. מאז אני סובלת מכאבי בטן לסירוגין (הרבה יותר קלים), חילוף חומרים גבוה יותר (כפעמיים ביום) וביומיים האחרונים הבחנתי כי צבע השתן עכור למרות שאני משתדלת להרבות בשתייה. *תוצאת מי שפיר תקינה תודה לאל* כיצד עלי לפעול? האם יכול להיות קשר לטיפול בברזל? האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    שתן עכור

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה

מימי
    20/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה לדאוג

ד''ר יזהר בן שלמה
    21/03/2009

היות שתרבית השתן תקינה, צבעו של השתן חסר חשיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבור ד"ר יזהר
    רק להוריד לחץ
    20/03/2009

ד"ר שלום רב, רק רציתי לקבל קצת אינפורמציה ב- 2/2/09 גילית שאני בהריון ועשיתי בדיקות בטא שהראו שהכל בסדר התחילו לי דימומים בשבוע חמישי שרק התגברו עם הזמן עשיתי עוד בדיקת בטא שהראה שההורמונים לא עולים כנמו שצריך וזה העיד על הריון לא תקין, באותו יום 15/2/09 הדימומים התחזקו מאוד - ממש כמו מחזור וההריון נפל לי באופן טבעי לצערי.... (נפל בשבוע 6) שבוע וחצי (אחרי ההפלה) עשיתי שוב בדיקת בטא שהתוצאה היתה 8 - האם זה נורמלי, מצב רגיל? בדר"כ המחזור שלי סדיר כל חודש בתאריך קבוע - הייתי אמורה לקבל מחזור ב- 15/3/09 אבל חשבתי שהוא מאחר בגלל ההפלה ולמרות הכל (עקב תחושת בטן פנימית) החלטתי לעשות בדיקת שתן שיצאה חיובית - האם זה נורמלי להיקלט כל כך מהר ? האם הדימום(ממש זרמים של מחזור) שהיה לי ביום של ההפלה ונמשך שבוע וקצת נחשב למחזור? יום א' אני יעשה בדיקת בטא אבל אני רוצה לדעת שזה הריון והכל בסדר ( בע"ה). אודה לתשובתך המהירה לנושא - אני ממש לחוצה מהעניין....

לקביעת תור
    סגירה
    עבור ד"ר יזהר

הוספת תגובה

• תקין

ד''ר יזהר בן שלמה
    20/03/2009

המהלך שאת מתארת הוא של הפלה מאד מוקדמת. הדמם הרב שהיה לך במשך יום אחד גם הוא מעיד על כך. קרוב מאד לוודאי, שבדיקת הורמון ההריון שתעשי ביום א' תהיה כבר שלילית. לשבוע של הדמם את צריכה להתייחס כאל וסת ולהפסיק לדאוג. סיכוי טוב מאד שתהרי שUC CNVHRU,/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות תבחין מרובע
    מאיה
    19/03/2009

שלום רב, קיבלתי את התשובות של התבחין המרובע, ואני מעט מבולבלת. תחילה אציין כי אני בת 32, שבוע 18.4 איני בטוחה בערכים המופיעים על גבי הטופס. מאוד מעדיפה להימנע מבדיק מי שפיר, ואשמח להבין צעט יותר את הערכים המופיעים: AFP 0.69 MOM 29.1 IU/ML HCG 1.40 MOM 35.8 IU/ML U-E3 1.09 MOM 1.21 NG/ML PAPP-A 2.64 mIU/ml 0.91 MOM INHABIN-A 174 pg/ml 1.01 MOM NT 1.3 mm 1.27 MOM לפי גיל ושש בדיקות: 1:4300 לפי גיל בלבד 1:610 מה המשמעות של כל אלה? האם משהו אינו תקין? מהו הערך שבגינו יומלץ על דיקור מי שפיר? תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות תבחין מרובע

הוספת תגובה

• הכל תקין

ד''ר יזהר בן שלמה
    20/03/2009

המשמעות של המספרים היא כדלקמן: הסיכון שלך על פי גילך, לשאת עובר עם תסמונת דאון הוא 1:610. לאחר צבירת כל הנתונים הנוספים, הסיכון שלך לשאת תינוק כזה ירד מאד, והוא עומד על 1:4300.
    קחי את אבי הילד למסעדה טובה, כדי לחגוג את ביטול הצורך בביצוע דיקור מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הריון ללא עובר
    הילה
    19/03/2009

אני בשבוע 6 + ארבעה ימים מהחזרת עוברים קפואים, היום עשיתי אולטראסאונד ונצפה שק הריון ללא עובר. 1. האם עוד יש סיכוי בהתחשב בעובדה שגיל ההריון מדויק? 2. הופניתי לאולטראסאונד נוסף בעוד שבוע ולבצע בדיקת סוג דם וספירת דם, מה הסיבה לכך? 3. במידה וגם אז לא יהיה עובר וגם לא אקבל את המחזור , מה הפרוצידורה להפלה ומה הן האפשרויות?

לקביעת תור
    סגירה
    שק הריון ללא עובר

הוספת תגובה

• KPH VXSR

ד''ר יזהר בן שלמה
    20/03/2009

1. חכי את השבוע, כי אין מה להפסיד. יש סיכוי, קטן, שיראה דופק.
    2. בדיקת סוג הדם מיועדת לקבוע את הצורך במתן חיסון למניעת תגובה של האם לסוג דם התינוק, במידה שהיא RH שלילי.
    3. ניתן לקבל כדורים לגרימת הפליטה של ההריון (85% הצלחה במניעת גרידה) או שניתן מיד לבצע גרידה.
    במהלך השבוע של ההמתנה, אם יופיע דמם, פני מיד לרופאך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל
    קרן
    19/03/2009

היי קיבלתי מחזור ב14.2 והוא הסתיים ב19.2(מחזור אחרון)אני דיי חדשה בעניין אז אני לא יודעת מה הכוונה ווסת אחרונה.האם הווסת האחרונה היא מתי שקיבלתי את המחזור או מתי שהוא הסתיים. עשיתי בדיקת דם ב(אתמול)18.3 התוצאה הייתה בטא 388. אני לא יודעת אם זה תקין בינתיים,מזה אומר?יום לפני הרופא עשה בדיקה ולא ראה שק הריון.באיזה שבוע אני בכלל?? הרופא אמר לי לחזור אליו שבוע הבא.ולחזור על הבדיקת דם פעם שניה בעוד מס' ימים. הבעיה היא שאני נורא מפחדת כי אני חשה בכאבים ממש ממש לא חזקים בצד שמאל בשחלה.אני לא יודעת אם אלה כאבים נורמליים או לא.פעם ב אני מרגישה כאבי בטן לא נוראיים. כל החיים אני סובלת מכאבים לא חזקים בשחלה בצד שמאל לפני שבועיים גילה הרופא שיש לי ציסטה קטנה ולא מזיקה.האם הכאבים קשורים אולי לזה.? מזה יכול להיות?הבדיקת דם תקינה?הכל בסדר?באיזה שבוע אני?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד שמאל

הוספת תגובה

• המון שאלות

ד''ר יזהר בן שלמה
    20/03/2009

ראשית, עשי כפי שרופאך הציע. זה יענה על הצורך לדעת אם ההריון תקין (חזרה על בדיקת הדם ואולטרהסאונד במועד שנקבע).
    כשיש כאב בטן, לא ניתן לדעת אם מקורו בשחלה או באיבר תוך בטני אחר. במידה שיש לך כאב ברמה בלתי נסבלת, עליך לפנות לבדיקת רופא. ההגדרה של בלתי נסבל היא שלך.
    התאריך שנקרא "הוסת האחרון" הוא היום הראשון לדמם הוסתי האחרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם כל הכבוד... :-)
    ClickRisk
    19/03/2009

1. מדוע ביצוע דיקור מי שפיר באופן פרטי, אמור לעלות כ"כ הרבה (כ 3,000 ש"ח ?) ברור לי (לדוגמא) מדוע סקירה פרטית עולה הרבה יחסית, מדובר במומחיות רבה ועתירת ניסיון של הרופא, עם שונות גבוהה מאוד בין רופא אחד למשנהו, תלות בטביעת העין, פענוח הנתונים ע"י הרופא, הבנתו וניסיונו. אך דיקור מי שפיר, למרות הסכנה שבו, הוא פעולה טכנית פשוטה ביותר, נכון שצריך לשים לב שלא פוגעים בעובר וכו', אבל ביחס לסקירה, הדיקור הוא פעולה פשוטה וטכנית בעיקרה, כך שלא ברור לי המחירים המופקעים שדורשים הרופאים הפרטיים, פרט לסיבה "שהם יכולים, והורים משלמים" 2. חשוב לי שביצוע בדיקת דגימת מי השפיר (כלומר, המעבדה המגדלת את התרבית וכו') תתבצע בתל השומר, מישהו יודע אילו רופאים/קליניקות שולחים אתה דגימה לתל השומר ? 3. לפני מי השפיר, מעוניינים לבצע בדיקת אולטרסאונד הממוקדת במדידות ארוכות (גפיים וכו'), וע"פ ממצאי הבדיקה, שהרופא יחליט האם לקחת דגימה נוספת ממי השפיר, האם אפשר לבצע זאת ממש באותה בדיקה ? כלומר, שהרופא שיבצע את דיקור מי השפיר, יסתכל קודם באולטרסאונד, יבצע את המדידה, ואם יש צורך ע"פ תוצאות המדידה, יקח דגימה נוספת. (אגב, כיצד נקראת הבדיקה שתתבצע על הדגימה הנוספת ?) תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    עם כל הכבוד... :-)

הוספת תגובה

• את צודקת

ד''ר יזהר בן שלמה
    20/03/2009

היות שלדעתך הפעולה פשוטה וטכנית, לכי לכל מקום ציבורי, והמנעי מתשלום.
    אני מניח, שיש נשים, שרואות דווקא באולטרהסאונד פעולה פשוטה, ואינן מוכנות לשלם עליה כסף גדול.
    אחרות וודאי מניחות שאין הבדלים כלל בין המעבדות לציטוגנטיקה של בתי החולים השונים. עם אלה אני גם מסכים מאד.
    המזל הגדול הוא, שזאת מדינה דמוקרטית. מי שרוצה משלם. את בדיקות המעקב, שיש בהן יעילות משמעותית, ממילא המדינה, דרך קופות החולים, מספקת (סקר משולש, דיקור אחרי גיל 35, סקירת מערכות אחת וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות של הבטא
    א.ו.
    19/03/2009

שלום רב,מחזור אחרון 08/02/09 אני מקבלת מחזור כל 45 יום ביום ראשון 15/03/09 עשיתי בדיקת דם יצא בטא 60 היום 19/03/09 עשיתי בדיקת דם ויצא בטא 390 , האם העלייה תקינה? איזה שבוע אני?

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות של הבטא

הוספת תגובה

• שבוע.

ד``ר איילון לחמן
    19/03/2009

לא.ו. שלום.
    העליה ברמה תקינה. גיל ההריון בודאי צעיר. בדיקת העלקול שתבצעי תיתן התשובה לגיל. אגב כדי שיראה שק הריון ברחם,הרמה צריכה להיות מעל 1000.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת - המשך

שני
    19/03/2009

אלו התוצאות - מה אתה יכול לומר על זה? <=2 S Proteus mirabilis <=2 S Proteus mirabilis <=2 S Proteus mirabilis . S Proteus mirabilis 4 S Proteus mirabilis 8 S Proteus mirabilis <=0.25 S Proteus mirabilis <=1 S Proteus mirabilis 16 I Proteus mirabilis <=1 S Proteus mirabilis <=1 S Proteus mirabilis 4 S Proteus mirabilis 128 R Proteus mirabilis <=0.25 S Proteus mirabilis <=4 S Proteus mirabilis <=4 S Proteus mirabilis <=20 S Proteus mirabilis

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בהריון
    שני
    19/03/2009

אני בשבוע 11 של ההריון ונראה שיש לי דלקת בשתן. הרופא שלי התלבט והחליט לא לתת לי אנטיביוטיקה וביקש שאבדק עוד שבוע שוב. אני קצת מוטרדת. האם יש סיכון להריון עם דלקת כזו? האם מסוכן לקחת אנטיביוטיקה בשלב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בהריון

הוספת תגובה

• דלקת.

ד``ר איילון לחמן
    19/03/2009

לשני שלום.
    השאלה כיצד נעשתה האבחנה. האם קימת תרבית שתן חיובית עם שם של חידק וכמותו בשתן..אם כן יש לשקול טיפול. אם לא לבצע בדיקת תרבית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת -המשך

שני
    19/03/2009

אלו התוצאות - מה אתה יכול לומר על זה? <=2 S Proteus mirabilis <=2 S Proteus mirabilis <=2 S Proteus mirabilis . S Proteus mirabilis 4 S Proteus mirabilis 8 S Proteus mirabilis <=0.25 S Proteus mirabilis <=1 S Proteus mirabilis 16 I Proteus mirabilis <=1 S Proteus mirabilis <=1 S Proteus mirabilis 4 S Proteus mirabilis 128 R Proteus mirabilis <=0.25 S Proteus mirabilis <=4 S Proteus mirabilis <=4 S Proteus mirabilis <=20 S Proteus mirabilis

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור/השתרשות
    שמרית
    19/03/2009

שלום, הייתי אמורה לקבל מחזור ביום שני, אתמול הופיעו לי מעט כתמים חומים, והיום יש לי דימום קל. הכל מלווה בכאבים בבטן כמו כאבי מחזור. האם מדבור בדימום השתרשות/במחזור... האם כדאי לעשות בדיקה? אודה מאוד לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור/השתרשות

הוספת תגובה

• השתרשות.

ד``ר איילון לחמן
    19/03/2009

לשמרית שלום.
    מה הבעיה לבצע בדיקת הריון ולעת בדיוק מה המצב?.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל בשבוע 31+ 5
    שלי
    19/03/2009

יצאה 1600 גרם. באיזה אחוזון אני?

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל בשבוע 31+ 5

הוספת תגובה

• זה לא את זה העוברית

ד"ר פלד
    19/03/2009

העוברית ( נקבה ) בשבוע 32 משקל 1600 נמצאת באחוזון 30. זה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה