מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...אורית19/03/2009
האם מותר בהריון להתקלח במים חמים מאוד? לא אמבטיה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר גם מותר
ד"ר פלד19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FISHאורית19/03/2009
שלום לרופאים! בת 31 שבוע 19 עברתי דיקור מי שפיר באופן פרטי ב - 17.3 (בגלל תוצאת חלבון עוברי+איניהיבין 1:55) היום התקשרו אלינו מהמעבדה לגבי תוצאת FISH תקינה! האם זה אכן אומר באופן מוחלט שהעובר לא סובל מתסמונת דאון? עדיין צריך לחכות לתוצאת מי השפיר? מתי בערך תגיע התשובה של המי שפיר? זה ממש מורט עצבים לחכות.... תודה מחכה לתשובתכם המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לשאול את הרופא שביצע את הבדיקה
ד"ר פלד19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת FISH
אורית19/03/2009אבל עד לתשובה מהרופא, הייתי רוצה לדעת מה תשובתכם המקצועית... האם אפשר לקבל אותה? בשביל זה הרי קיים הפורום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת FISH - לא נענתה אפשר תשובה???
אורית20/03/2009אבל עד לתשובה מהרופא, הייתי רוצה לדעת מה תשובתכם המקצועית... האם אפשר לקבל אותה? בשביל זה הרי קיים הפורום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשחלות בעקבות נטילת אנדומטריןמש19/03/2009
שלום, אני בשבוע 5+3 ונוטלת אנדומטרין 400מ"ג ביום עקב שתי הפלות קודמות בתחילת שליש ראשון. בתחילת ההריון (באיחור של יומיים) היו לי דקירות שאני מכירה מטיפול צילוטק כהתכווצויות של הרחם. מאז האדנומטרין אין לי התכווצויות יותר אבל יש לי כל הזמן כאבים באזור השחלות והיום זה כבר ממש כאבים חזקים. אציין גם כי בכל שחלה יש לי ציסטות אחת לפחות אנדומטרית האם הכאבים הם נורמאליים? לאור ההפלות הקודמות ולאור גילי (34) אני בפאניקה מוחלטת מכל דבר כרגע. אין לי כל דימום (במקרים הקודמים החל דימום) בינתיים (ברוך השם) אבל אני ממש מפחדת. עוד לא ביצעתי בדיקת דופק (יש לי תור לשבוע הבא) ולא בדיקות בטא. רק בדיקת מקלון ביתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפאניקה לא מוצדקת
ד''ר יזהר בן שלמה19/03/2009בניגוד לאיברינו החיצוניים, שאת המקומות בהם אנו מרגישים בצורה מדוייקת, את איברינו הפנימיים איננו חשים בצורה מדוייקת. לכן, את אולי חשה כאב בבטן התחתונה, אך אין לדעת אם מקורו בשחלות. במידה שהכאב שאת חשה הופך לבלתי נסבל (ולא רק כי הוא מפחיד, אלא ממש כואב) פני לרופא. אם הוא אינו כזה, קחי את בן זוגך למסעדה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומןת בבטן בתחלת הריוןשירה19/03/2009
שהיתי בסיום מחזור קיבלתי הרפס בחיך שלאחר כמה ימים עבר ההרפס והופיעו לי נקודות אדומות בבטן תחתונה שגירדו לי רק באמבטיה כמו גרד של סימני מתיחה בהריון , מסתבר שזה היה מחזור אחרון לפני היריון , ההרפס הופיעה במח זור וכנראה ממש בתחילת הריון הופיעה הנקודות האדומות אני לא יודעת אם יש קשר ניגשתי לרופאת עור והיא נתנה לי מרשם לא השתמשתי ושגיליתי שאני בהריון הראתי את המרשם לרופא נשים והוא לא התיחס פניתי שוב לרופאת עור ושאלתי אם זה אדמת מכיוון שאני בהריון למרות שהיה לי אדמת בילדותי והיא אמרה סעי לשלום זה לא אדמת הכל בסדר בכל זאת אני קצת חוששת באם יש לי סיבה לפחד הנקודות כנראה הופיעו ממש בכניסה להריון עשיתי בדיקות דם שהכל תקין חוץ מסוכר טיפה גבוה יש סיכון חלילה שהעובר יפגע מזה ? מזה ? מפחדתתתת יש לציין שללא הופעת חום רק גרד באמבטיה עם מים חמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתבסס על מי שבדקו אותך
ד''ר יזהר בן שלמה19/03/2009את מבקשת מאתנו, שלא בדקנו אותך, שנביע דעה על מה שנבדק על ידי הרופאים האישיים שלך. זאת בקשה בעייתית, מפני שבתחום הפריחות בעור, מראה עיניים הוא החשוב ביותר. הייתי נוטה להאמין לרופאת העור שלך, בצירוף הקביעה שלך, שכבר חלית באדמת בעבר. במקרה הגרוע ניתן לבדוק נוגדנים לאדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה .....חדשה.........19/03/2009
היי. אני ב"ה בהריון שבוע 14+2 ,מענין אותי לדעת: האם אני כבר בטרימסטר שני? האם אני כבר בחודש רביעי או עדיין שלישי? כי סיימתי ב"ה 14 שבועות מלאים +2. אשמח לתשובה.... תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בשליש השני להריונך
ד''ר יזהר בן שלמה19/03/2009ההריון נמשך, מן היום הראשון לווסת האחרון ועד הלידה (בממוצע) 40 שבועות. הוא מתחיל למעשה בשבוע השני, כי אז ההפריה. למרות זאת, נהוג להחשיב הריון שמעבר לשבוע 13 מלא, כהריון בשליש השני. החשיבות של הקו הזה היא בשל כך, שאיברי העובר למעשה הושלמו בשבוע זה, ומכאן ואילך הוא פשוט גדל.
אשר לעניין החדשים, רופאים לא סופרים בחדשים, אלא בשבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת הרחםמורי19/03/2009
שלום, אני בשבוע ה- 12. מזה כמה שבועות שאני מרגישה כאילו שרירי הבטן תפוסים קלות. עם תרגילי הבטן הפסקתי מיד כשגיליתי על ההיריון. האם יתכן שמדובר בכאבים של גדילת הרחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד''ר יזהר בן שלמה19/03/2009הריון מוקדם, וודאי אם הוא ראשון, כרוך בשינוי בתחושות הגוף. תחושותיך יכולות להיות ממין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהחסוי19/03/2009
שלום, אני בשבוע 36+2 להריוני הראשון. לפני כמה ימים קניתי אייס טי דיאטטי (יש לי סכרת הריון), טעמו היה קצת מוזר, אך לא ייחסתי לכך חשיבות. אתמול כששתיתי מאותו הבקבוק הבחנתי במשהו דמוי צמר גפן שוחה בו. לאחר בירור מול החברה נאמר לי כי כנראה מדובר בעובש. אני נורא מודאגת, האם יכול היה להיגרם נזק כלשהו לי או לעובר? אנא תשובתכם בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסירי דאגה מלבך
ד''ר יזהר בן שלמה19/03/2009לכל היותר את עלולה לשלשל. הרעלה מאסיבית וודאי שאינה צפויה לך. קרוב לוודאי שכלום לא יתרחש, לך או לתינוקך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמוניםClickRisk19/03/2009
תודה רבה על התגובות לשאלות הקודמות, כעת חדשות :-) 1. חלבון עוברי / תבחין משולש / תבחין מרובע : הבנתי שמומלץ לבצע בשבוע 17 בדיוק, האם הכוונה ל 17+0 או לכל השבוע ? 2. האם גם למי שמתכוונת לבצע בכל מקרה מי שפיר, כדאי להוסיף גם אינהיבין A לתבחין המשולש (ההופך אותו למרובע) ? 3. האם ניתן לבצע מי שפיר בשבוע 16+0, והאם יש בעיה לבצע זאת לפני חלבון עוברי/תבחין משולש ? (או שנכון שעדיף לבצע את מי השפיר לאחר התבחין המשולש, ע"מ שלא יטה את התוצאות) 4. מי זכאי לעשות מי שפיר ללא תשלום ? והאם כאשר הרופא הפרטי בסקירה המוקדמת אומר שכדאי אולי לשקול מי שפיר, זה מספיק כדי להיות זכאים למי שפיר ללא תשלום ? 6. במידה ונעשה מי שפיר באופן פרטי, האם ביכולתינו לבחור באיזו מעבדה יתבצע ניתוח תוצאות הדגימה ? (הכוונה היא למכון/מעבדה שבה מגדלים את התרבית במשך כשבועיים וכו') 7. קיבלתי המלצות על ד"ר ליפיץ לדיקור מי שפיר, מישהו יכול לספק פרטים כגון האם הפרטי של הרופא, מהיכן הוא, היכן הקליניקה ומה העלות ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמונים.
ד``ר איילון לחמן19/03/2009לCLIKRISK. שלום.
המלצתי שתפני לרופא הנשים שלך ותתיעצי עמו בנושא השאלות שהעלית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השאלה על דיקור מי-שפיר
אורית19/03/2009השם הפרטי הוא שלמה והוא פרופ' ויש עליו המלצות מעולות לדיקור מי שפיר, מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 34אפרת18/03/2009
לפני כשבועיים עברתי אולטראסאונד והעובר היה במצב עכוז. אני בטוחה שעדיין במצב זה כעת כי אני מרגישה את הזווית די בוודאות. האם בשלב כזה יש עוד אפשרות סבירה שהעובר יתהפך? עד מתי מחכים לכך עד שמוחלט על ניתוח קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבוע 37 אפשר להחליט ואפשר להפוך
ד''ר יזהר בן שלמה19/03/2009במקומות שבהם נהוג לבצע היפוך חיצוני, נוהגים לעשות זאת בשבוע ה-37, כדי שאם יווצר צורך בניתוח מיידי, הילוד כבר בשל. במידה שאינך מעוניינת בנסיון היפוך, מנתחים בערך בשבוע ה-39.
לפרטים את יכולה להתקשר אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורמזל18/03/2009
הנני בחורה בשנות ה20 המאוחרות ,מחזור סדיר ותקין עד לשלושת החודשים האחרונים שמחזורי החל להקדים מעט. הוסת הקדימה מעט החודש ולאחר 8 ימים מסיום המחזור קיימתי יחסים לא מוגנים ולאחר 36 שעות נטלתי פוסטינור.. לאחר 5 ימים מנטילת פוסטינור הופיעו דימומים נוספים שונים מעט מהוסת הנורמטיבית למשך 3 ימים רצופים,מצויין בעלון שישנן תופעות לוואי כגון שיבושים במחזור אך לייתר ביטחון ושקט נפשי האם תופעה זו נורמלית או שעליי להערך להריון לא רצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור.
ד``ר איילון לחמן19/03/2009למזל שלום.
ככתוב בעלון ,הפוסטינור גורם לדמם לא סדיר.אבל עליך להיות עירנית ובתאום עם רופאך לשלול אפשרות של הריון שבכל זאת מתפתח. הסיכויי כמובן קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכננים הריון ראשוןיעל18/03/2009
היי, אני ובעלי מתכננים הריון ראשון. אני מאומצת. אין בידי שום מידע רפואי. בעלי מרוקאי שלם. אילו בדיקות גנטיות עלינו לבצע טרם ההריון? האם יש צורך בפתיחת תיק אימוץ? אודה תשובה מהירה ככול שניתן, תודה, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון.
ד``ר איילון לחמן19/03/2009ליעל שלום.
מאחר ואין מידע כאמור על מוצא הוריך ניתן לכן לבצע את מירב הבדיקות.זאת על מנת לכסות את מירב האפשרויות.לחילופין להועץ עם יועץ גנטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל מאוחררחלי18/03/2009
אני בת 41 ומתכננת הריון שלישי, האם חוץ מתיסמונת דאון ששכיחותה עולה עם הגיל יש עוד סיבות מדוע לא להיכנס להריון בגיל מאוחר? עלי לציין שאעבור את כל הבדיקות כולל מי שפיר כמובן. ממה שונה הריון בגילי מהריון בגיל 30? יש סיבות אחרות שעלי לדעת? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן19/03/2009לרחלי שלום.
עם הגיל יש כידוע יותר סיכויים לבעיה אצל העובר במקביל לתסמונת דאון. בנוסף מערכות הגוף שלנו אינן בגיל 40 כבגיל 30 לצערינו.כמובן שכלזאת אינו כלל הוראת נגד להריון.לחצות הכביש יותר מסוכן.כמובן שאת זקוקה ליתר השגחה ומעקב מאשר בגיל 30,כאמור מבחינת העובר ומבחינתך את. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט יחסי של מי שפיר שבוע 32שלי18/03/2009
במעקב גדילה בשבוע 32 נמצאה כמות מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה. נתבקשתי לחזור למעקב בעוד כשבועיים. האם הכמות יכולה לעלות? או שרק מוודאים שהיא לא יורדת? האם מיעוט מי השפיר יוצר קושי טכני במדידת גדילת העובר ( ראיתי שהטכנאית ממש מתאמצת להשיג "תמונה טובה") . אני חשה בהתכוצויות מוזרות בבטן העליונה, לפי מוניטור שעשיתי לא מדובר בצירים, ההתכווצויות היו קיימיות כבר משבוע 28 אז כמות מי השפיר שנצפתה היתה תקינה אך "עלו מדרגה" מבחינת תכיפות וחוזק בשבועות בהם אובחן המיעוט. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן19/03/2009לנטע שלום.
כמות מיהשפיר היא מדד עבור פעילות השיליה.ירדה בכמות יכולה להראות על ירידה בתפקוד השיליה.חשוב במקביל לראות התפתחות העובר.את זקוקה להמשך מעקב צמוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום סכנה לא לך ולא לעובר
ד"ר פלד19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
שלי19/03/2009חוץ ממעקב צמוד יותר האם תנועות העובר יכולות להוות מדד להעריך תפקודי שלייה תקינים ? אני מרגישה אותו יותר עירני וקופצני מאי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית על שאלתי -דחוףףמ18/03/2009
חברה שלי בשבוע 34 מרגישה מהבוקר כאילו העובר עומד לצאת לה והמון לחץ על שלפוחית השתן. מרגישה כל רגע צורך לפיפי ולא באמת יש לה.. האם זה אופייני לשבוע שבו היא נמצאת??? לפני שבועיים היא עשתה אולטרא סאונד וראו שהעובר במצג ראש והתמתקם כבר כנראה ללידה . האם יש סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה
ד"ר פלד18/03/2009לפנות לרופא להיבדק ולבקש בדיקה לשתן לכללית ולתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-דחוף
מ18/03/2009מה יכולה להיות הסיבה להרגשותיה? למה בדיקת שתן קשורה? הדאגה היא בעיקר בגלל שהוא נמוך כ"כ (כנראה) זה מאיים על לידה בקרוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הסימפטומים של מחלת CMVמש18/03/2009
הריון שלישי ללא ילדים (שתי הפלות קודמות) שבוע 5+2 לא נמצאתי מחוסנת לוירוס (כנראה שלא חליתי בעבר) מהם הסימפטומים באם חליתי במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
ד"ר פלד18/03/2009אם רמת הנוגדנים שלך מעידה שלך שלא נחספת לנגיף הרי כמובן שלא חלית ולא היו לך כל תסמינים. התסמינים של CMV יכולים להיות החל ממחלת חום קלה וחולפת לא כל תסימינם מיוחדים ועד מחלה הגורמת לתשישיות כמו מחלת הנשיקה. הבעיתיות במחלה היא שבמבוגרים המחלה יכולה להיות חסרת תסימינים אך השפעתה על העובר יכולה להיות דרמטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)