מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץישועת ה'05/03/2009
האם כאשר אשה מקבלת מחזור חודשי לאחר לידה, היא גם מבייצת, או שיכול להיות מצב של ווסת אך ללא ביוץ. אשה בת 30.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן07/03/2009לישועת ה שלום.
במצב טבעי כלומר ללא נטילת גלולות או כדורים הומונליים,המחזור מופיע 14 יום לאחר הביוץ.כלומר היה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - אנא עזרה בפיענוח..תמולה05/03/2009
שלום! לאחר 3 בדיקות ביתיות (כולן חיוביות) היום עשיתי בדיקת דם. התוצאה היא HCG-B Qualitative (B) 569 IU/L האם ניתן להסיק מכך שאני אכן בהריון בצורה חיובית לחלוטין? אשמח לתשובה! סקרנית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שאת בהריון! מזל טוב וברוכה הבא
מודאגת06/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד''ר פרדי דוד07/03/2009אכן התשובה חיובית ואת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאענבל05/03/2009
שלום, אני בשבוע 5.4 לערך. בטא שלשום הייתה 3400, והיום 6700. האם תקין, למרות שלא בדיוק הכפלה ביומיים? מקווה שכן! ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר פרדי דוד07/03/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי דקירה בשיפולי הבטןשלי05/03/2009
אני חשה מספר ימים כאבי דקירה חזקים בסמוך לקו הבקיני ביחוד בקימה מישיבה ומשכיבה. נשמע נורמאלי? (שבוע 30)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמאלי לחלוטין
ד''ר יזהר בן שלמה07/03/2009ההריון מרופף את חיבורי עצמות האגן זו לזו, ולכן אפשרי כאב מהסוג שתיארת. זה חסר משמעות לגבי ההריון עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לתסביב שחלתי בשבוע 16דנה04/03/2009
האבחון נעשה על סמך מיקום הכאבים. (נפסלו מיומה ובעיות כירורגיות כמו אבנים ובזמן ההתקף גם אפנדציט נשלל) האם ניתן לאבחן באופן ודאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אף רופא לא יודע לענות על השאלה
דנה07/03/2009בפורום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון קרוב לוודאי עם אולטרהסאונד
ד''ר יזהר בן שלמה08/03/2009מכשירי אולטרהסאונד מתקדמים, שבהם ניתן לראות האם בתוך הגוש הנצפה יש זרימה או אין, מאבחנים באופן טוב מאד שיזור של השחלה. אני מניח שהרופא המטפל שלך יודע זאת, ודאג לשלול את האפשרות הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה יכולה להתבצע בכל שלב? הרופא
דנה08/03/2009שלי אמר שרק כשהיא בצקתית ניתן לראות אותה, לכן פניתי בכלל בשאלה כאן. הוא קבע את אבחנתו על סמך הכאב ולא על סמך בדיקת אולטרסאונד. בדיקת האולטרסאונד בביה"ח שללה מיומה (ע"פ בדיקת זרימה כפי שרתה מתאר) ובעיות כירורגיות שאינן קושורת להריון. בביה"ח לא דיברו איתי כלל על תסביב שיליתי. הרופא שלי אמר את זה לאחר שתיארתי לו את הכאב, מיקומו, האופן שבו חלף וכל מה שנשללת בביה"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הביוץישועת ה'04/03/2009
בס"ד אני 3 חודשים אחרי לידה, קיבלתי ב-24/1 ולאחר מכן קיבלתי מחזור ב-9/2. היה לי קשה מאוד להיטהר (אני שומרת נידה), אך לבסוף נראה לי שהעסק הסתדר. בד"כ אני מקבלת כל 27-30 ימים, נדיר שהמחזור מגיע לאחר 24-25 יום. ברצוני ללמוד יותר על גופי ולתעד את מה שמתרחש שם כל חודש. שאלתי היא, אם אורך המחזור היה 24 ימים, והיו לי כאבים עזים בבטן, (שבד"כ אני מרגישה אותם היטב כל אמצע חודש)בתאריך 25/2, וערכת הביוץ הראתה 2 פסים חיוביים בתאריך 24/2, האם הביוץ התאחר, ולא בדיוק 14 יום לאחר מועד הווסת האחרון? ערכת הביוץ בתאריך 21/2 ו-22/2 שלילית. כאבי הבטן שחשתי הם כאבים שחולפים לאחר מס' שעות, אך מנטרלים אותי מפעילות שוטפת. (אני נוטלת מסטיק תימני, שהריון הקודם, גם איחר לי את הביוץ). סליחה על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך יעוץ פנים אל פנים
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009ברמת הפירוט שמסרת, קשה לשחזר את העובדות במדוייק.
פני לרופאך ודוני אתו בדברים פנים אל פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצהאש04/03/2009
אני בשבוע 4+3. היום כשהטלתי שתן ראיתי שנפל איתו גוש קטן צהבהב. לא היה דם וגם עכשיו אין לי דימום. האם יכול להיות שמדובר בביצית המופרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009ביצית מופרית לא נופלת לשרותים. גודלה כגודל נקודת עפרון והיא מצויה בחלל הרחם. אם אינה שתולה בו, אין היא יכולה להפריש לדם את אותו הורמון, שבגינו בדיקת הדם מורה על קיום ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלונקס וציפרלקס בזמן הריוןמורן04/03/2009
שלום רב שמי מורן ואני נמצאת במצוקה גדולה , חשה בלבול ומרגישה נזרקת ממקום למקום . אני בהיריון שבוע 15(ווסת אחרונה 19.11) וכל הבדיקות עד עכשיו עם העובר תקינות . הבעיה שאני מטופלת ב – 1 ציפרלקס (10 מ"ג) מחודש פברואר שנה שעברה וב – 1.5 קלונקס (0.75מ"ג) מחודש נובמבר .. ראשית ברצוני לציין שהשילוב בניהם גרם לי לתפקוד טוב יותר מכל תרופה בעבר והתחלתי להשתמש בהן לאחר המלצת רופא משפחה וזאת לאחר שהטיפול התרופתי של הפסיכיאטרית כשל למשך למעלה משנה (בנוסף לציפרלקס לקחתי אלטרול שלוש פעמים ביום בהמלצתה לפני הקלונקס). הבעיה שלי היא שאני נקרעת כרגע בין הבריאות שלי לבין הבריאות של העובר ובין רופא המשפחה שלי לפסיכיאטרית . בהתייעצות עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות וגורמים נוספים נאמר לי שהשילוב בין הקלונקס לציפארלקס מסוכן לעובר ויש להפסיקו מיידית במשך שבועיים אני מתייסרת מכאבים וחרדות בגלל הירידה ההדרגתית לכדור אחד ואף לחצי כדור של קלונקס בהתייעצות עם רופא המשפחה הוא שב וטען שבמקרה כזה אין ברירה וחייבים לחזור למינון הרגיל כי הנזק האישי לי מסב במידה מסוימת גם נזק לעובר מה שקורע אותי .. הפסיכיאטרית טוענת שחייבים להתאים תרופה אחרת אך כאמור טיפולה כשל בעבר.. אני מבקשת עזרה וייעוץ מה לעשות ? למי להקשיב , להמשיך עם הטיפול התרופתי שמועיל לי אך מזיק לעובר או להיפך .. בריאות העובר חשובה לי יותר מבריאותי ואני רוצה את מה שהכי טוב בשבילו גם במחיר כאב האם אוכל למצוא איזון מסוים או מינון מסוים בתרופה שתגרום לי שקט נפשי בעניין העובר וכאב פיזי מופחת. מודה מראש מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רצוי להוסיף לבלבול
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009כעדותך, את ממילא מבולבלת בין מספר רופאים ומרכז טרטולוגי. נראה לי, שלהוסיף לרשת הדעות, הסותרות לעתים, גם רופא מרחוק, שוודאי שאינו מכיר את כל הנסיבות, היא טעות. דבקי ברופא אחד, רצוי רופא נשים, ומולו נסי לנהל את לבטייך. ריבוי עצות אינו מה שאת זקוקה לו במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריגלית04/03/2009
שבוע 17+1 מחר אני עושה בדיקת חלבון עוברי. האם עלי להיות בצום לפני הבדיקה? האם זה בסדר שאני עושה את הבדיקה בשבוע 17 ויום? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התזמון תקין ואין צורך בצום
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להסבר.פנינה04/03/2009
לצוות הרפואי שלום. אני בת 29 הריון ראשון , שבוע 4 .4 הריון תוך רחמי. לאחר טיפול באיקוקלומין וזריקה . מזה חמישה ימים הפרשות חומות, בכמות מעטה . ירידה של E-2 תוך 4 ימים מ195 ל 183 ירידה של פרוגסטרון תוך 4 ימים מ 8.42 ל 6.06 בטה ממשיכה לעלות ועומדת על 2985 שאלתי היא: האם הערכים המוכים של פרוגסטרון וE-2 + ההפרשה החומה מרמזים על בעיה בעובר ? מה אמורים להיות הערכים התקינים של מדדים אלו? האם ניתן לעשות משהו על מנת לעלות את הערכים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן יגיד
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009הערכים של הורמון ההריון (BETA-HCG) מתועדים כמכפילים עצמם כל יומיים בהריון תקין. ברמות שאותן ציינת, קרוב לוודאי שההריון תקין. המדד הטוב ביותר הוא תחושתך. הזרזוף החום הוא כרגע לא ממש חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת ותחילת הריוןנונה04/03/2009
סיימתי היום את השפעת שהייתה לי במהלך ה5 ימים האחרונים אשר במהלכם גילתי שאני בהריון שבוע 4 ממש בהתחלה. האם ישנן בדיקות מייוחדות שאני צריכה לעשות בגלל שאני הייתי חולה. יש קשר לסיכון של ההריון . יש קשר לחיידק ה-cmv? יש לי תור לרופא עוד 3 שבועות בשבוע 7. מה אתם ממליצים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה לשלול CMV
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009רצוי לקחת סרולוגיה ל-CMV כעת, ובעוד שבועיים. לפי שתי הבדיקות העוקבות, ניתן יהיה לקבוע בוודאות אם מחלת החום הייתה CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 4 +יומייםנונה04/03/2009
לפני כ3 חודשים עברתי הפלה בשבוע 8 מכיוון שלא היה דופק. קבלתי מאז 2 מחזורים וב2.2 זה היה המחזור האחרון ועכשיו אני שוב בהריון. אני בלחץ הסטרי בעקבות מה שעברתי ולא יודעת מתי ללכת לרופא לבדיקה הראשונית של האולטרסאונד,מה אתם ממליצים? כמו כן איך אדע ומה הסיכויים שיהיה לי הריון מחוץ לרחם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי לא לחיות בסרטים
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009גשי לרופא בהקדם, כדי לוודא שההריון תוך רחמי. הסיכוי לכך הוא קטן ביותר, אך אם זה מטריד אותך, עכשיו בערך כבר ניתן לקבוע מיקום ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי-הסיכוי קטן להריון מחוץ
נונה05/03/2009לרחם? מה קורה אם אחכה לשבוע 7 לבדיקה?האם זה מסוכן בתניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת נכון את הד"ר...
tuly8207/03/2009אכן הסיכוי להריון מחוץ לרחם הוא קטן... ובדר"כ הוא מלווה בתסמינים נוספים, כגון דימום וכאבים. בגלל שאת לחוצה הד"ר ממליץ לך ללכת לרופא עכשיו כדי לוודא את מיקום ההריון ( שניתן לראות החל משבוע 5). בשלב מאוחר יותר שבוע 7-8 ניתן יהיה לראות גם דופק. בשביל השקט הנפשי שלך, הייתי הולכת גם השבוע וגם בשבוע 8. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם-מקווה שהכול יהיה בסדר
נונה08/03/2009בהריון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיכון ממשי בהמתנה לאולטרהסאונד
ד''ר יזהר בן שלמה07/03/2009אם לא מופיעים כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה04/03/2009
הי, יש לי שאלה: עשיתי אולטרה סאונד (שבוע 35+5) ונכתב שיש לי שליה קדמית ימנית רובה על קיר ימני לטרלי. מה זה אומר? (עד לפני שבוע היא היתה שליית פתח) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009רק שליית פתח מהווה בעיה. כל שאר הוריאציות הן סה"כ ציון עובדה יבשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יזהר בן שלמה-תוצאת CMVסקרנית04/03/2009
שלום, אני בהריון שבוע 10+1 וביצעתי בדיקת CMV לאחר שחליתי בשפעת. להלן התוצאות: CMV Ab IgG 0.4 AU/mL CMV Ab IgM 0.22 Nonreactive את אותה בדיקה ביצעתי חודשיים לפני הכניסה להריון ויש הבדל בתוצאה: (בבדיקה הקודמת לא רשום כלום ב IGM מלבד NONREACTIVE: CMV Ab IgG 0.4 AU/mL CMV Ab IgM Nonreactive אני מבינה שלא חליתי בוירוס, אבל מדוע הפעם יש 0.22 ב IGM? האם זה בטוח שלילי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה תקין
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009כל הערכים שציינת הם מאד נמוכים. יחד עם זאת, פני לרופא המטפל עם דפי התשובות המקוריים, כדי שיוכל לאשר את התרשמותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןשיר04/03/2009
שלום רב . חודש שעבר עברתי הפלה בשבוע 6 משום שהפסיק הדופק . ההפלה נעשתה באמצעות 2 כדורי ציטוטיק. לאחר ההפלה ( שהדימום שלה נמשך שבועיים ) לא קיבלתי מחזור ונכנסתי להיריון . עכשיו אני בשבוע 7 ( + 3 ימים ) וכבר ניצפה דופק והכול בסדר. שאלתי : האם זה מסוכן שנכנסתי להיריון בלי לחכות למחזור אחרי ההפלה ? האם החומר של כדור ההפלה יכול להשפיע על ההיריון הזה? אני ממש מודאגת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל טוב
ד''ר יזהר בן שלמה04/03/2009מלכתחילה ההמלצה היא לא להרות לפני שמופיע וסת אחד. לאחר מעשה, אם הרית והכל תקין, אין ממה לחשוש יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)