מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היעלמות בחילות בשבוע 10 - לדאוג?א11/07/2008
שלום רב, אני בת 26, הריון ראשון. שבוע 10 (+2). מהשבוע החמישי בערך סובלת מבחילות, ללא הקאות, כמעט כל יום. בימים האחרונים אני מרגישה שיפור משמעותי בבחילות (ובכלל בהרגשה הכללית). אין לי כמעט בחילות כבר, במיוחד ביומיים האחרונים. האם זה בסדר שכבר בשבוע ה-10 מתחילות להיעלם התופעות לוואי המציקות? אמרו לי שאם התופעות עוברות באופן פתאומי, אז ייתכן שיש בעיה. האם יש סיבה לדאוג? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר גמור
מיה12/07/2008הבחילות אמורות לעבור לקראת סוף השליש הראשון. בכלל, בשליש השני מרגישים הרבה יותר טוב, זה החלק ה"קל" של ההריון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008ל-א שלום.
אם את מודאגת,גשי להיבדק,ודאי שהכל טוב,ונגמרה הדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת מאוחרתקארין10/07/2008
שלום, אני נמצאת שבוע 22+6 - הריון ראשון, לפני יומיים ביצעתי סקירה מורחבת מאוחרת דרך הקופה אצל פרופסור שלא אצין את שמו. אני חייבת לציין שיצאתי מאוד מאוכזבת מהסקירה ומהיחס של הפרופ'. ראשית הבדיקה בוצעה בדיוק 5 דק' כשהוא בעצם מבצע את הבדיקה בעמידה - כאילו מיהר. שנית לא שיתף אותנו כלל במהלך הבדיקה, ושאל אותי פעמיים האם ההריון ספונטני? האם זה הריון ראשון? והאם היו דימומים? כמובן שציינתי בפניו שאכן זה הריון ראשון, ספונטני וללא דימומים, אך שאל את אותן השאלות פעמיים, האם יש סיבה לכך??? האם יכול להיות שראה משהו בבדיקה ולא אמר??? הוא רק ציין שהעוברית נמצאת במצג עכוז ולהמשיך מעקב אצל הרופא המטפל. אני מאוד מוטרדת ולאחר שיחה עם מנהלת המרפאה נאמר לנו שלא ניתן לבצע בדיקה חוזרת כי זה לא מאושר ע"י משרד הבריאות. האם הדבר נכון? או שעלי לפנות למנהל בכיר יותר? אני ממש לא מרוצה מהיחס של הפרופ', כאילו "עשה לנו טובה" שבדק אותנו. כל החויה של הבדיקה נהרסה מבחינתי, אפילו תמונות של העוברית הוא לא נתן לי אלא רק תמונות של החלק העליון של הראש (המח) ובנוסף מאוד מוטרדת מהשאלות ששלא אותי. אשמח לקבל את המלצתכם בנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לקארין שלום.
ממליץ שתראי לרופאך את דוח הבדיקה ועל פי זאת להחליט אם יש צורך בבדיקה נוספת.אגב איכות הבדיקה לא נמדדת עלפי יחס הבודק,עמידתו או ישיבתו.שוב,חשוב לראות הדוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףליטל10/07/2008
שלום אני בשבוע 39 + 3 ואני סובלת מעצירות נוראית כבר מעל שבוע לא הייתי בשירותים וכל כך כואבת לי הבטן מה אני יכולה לעשות אני סובלת מאודדדדדדדדדדדדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לליטל שלום.
את יכולה לעשות שני דברים.אחד ללדת.שנים לקנות כדורי קליפות שזיפים בחנויות טבע,או לקבל תרופות מרופאך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשרית10/07/2008
הרגע קיבלתי תוצאות בדיקת בטא- 51 פרוגסטרון 75.9 אסטרודיונל 1122 לאיזה שבוע זה מתאים?האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לשרית שלום.
מדובר בהריון מאד מאד צעיר.הערכים רק במעט בתחום החיובי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך של החיידק בקיבהיפית10/07/2008
בקשר לכדורים שנתנו לי בגלל החיידק שתיתי 7 ימים 2 כדורים של מוקסיויט כדור אחד בשם קארין וכדור בשם לנטון הייתי שותה את זה בוקר וערב האם הכדורים האלו יכולים להזיק למרות שזה שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לחסויה שלום.
אני מניח שמסרת לרופא המטפל שאת בהריון. בכל מקרה את יכולה להתקשר למכון למניעת מומים מולדים של משרד הבריאות בירושלים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בשבוע 23גלית09/07/2008
שלום, אני בשבוע 23 והיתה לי היום הפרשה חומה משמעותית. אתמול עברתי סקירה מורחבת והכל תקין (פרט לשתי נקודות אקוגניות בלב???). האם הפרשה חומה בשבוע יחסית מתקדם מעידה על בעיה? ממה היא יכולה לנבוע? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לגלית שלום.
הדבר החשוב הוא לגשת להיבדק.האם ההפרשה היא לאחר קיום יחסים?,האם היה שימוש במתמר הפנימי בזמן הסקירה וכו. הדבר החשוב,הוא לגשת ולהיבדק.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאאור09/07/2008
שלום רב, היום הייתי במרפאה ובלי לשים לב שתיתי מבקבוק של מישהו זר שהיה לידי. הבנתי את זה רק לאחר מס' שעות, כשהגעתי הביתה וראיתי את הבקבוק בבית. (כנראה זו תופעה של ההריון....) האם עליי לדאוג שמא נדבקתי ממשהו? האם עלי לעשות בדיקות מסוימות? אני קצת חוששת ודואגת לעוברית שלי... האם יש סיבה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בשבוע 24 - שכחתי לציין
אור09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לאור שלום.
ממליץ שתתקשרי לרופאך ותבררי האם האיש מבקבוקו שתית,חולה במשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות הריוןחסוי09/07/2008
שלום, נמצאת בשבוע 5 להריוני. בבדיקת דם נצפו הערכים הבאים: APTT-SEC 42.9 APTT-R 1.44 האם תקין? האם יש צורך בטיפול תרופתי לחיזוק ההריון? אם כן, אילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לאביטל שלום.
לא כל כך ברור לאיזה תוצאות בדיקות את מתכוונת.אם מדובר בתפקודי קרישה,למה בצעת?התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי09/07/2008
וסת אחרונה 6/6, ביתא 710, נצפה שק הריון. האם הנתונים תקינים? איזה שבוע להריון אני וממתי ניתן לראות דופק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לאביטל שלום. גיל ההריון נספר מהיום הראשון של המחזור האחרון,בתנאי שהמחזורים סדירים.דופק עוברי רואים בד"כ לאחר כ-6.5 שב.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון+דלקת- בבקשה תענו!יפית09/07/2008
שלום, נראה לי שיש לי דלקת. יש לי הפרשות לבנות ומרוכזות, תחושת אי נוחות ולפעמים כאב קל בעת קיום יחסי מין ואולי חומציות כלשהי שגורמת לצריבה מסוימת בעת קיום יחסי מין, בעיקר לבן זוגי. לפני יומיים היו לי כאבים עזים מאוד באזור הבטן התחתונה והרחם. יש לציין שאני חודשיים אחרי ניתוח להסרת בלוטת ברתולין, ויש לי גם נפיחות מאוד מאוד קלה באזור הניתוח, וכאב אם אני לוחצת שם עם האצבע. 1. מה זה יכול להיות? 2. אם יש לי דלקת, האם זה יפריע לניסיוני החודש להיכנס להיריון? 3. בשלושה- ארבעה ימים האחרונים מופיע לי קו נוסף חלש בבדיקת הביוץ. לפי החישוב שלי, אני אמורה לבייץ היום. אך המחזור שלי לא סדיר, והחישובים מראים שעד יום שישי זה אפשרי. איך להתייחס לקו הנ וסף הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008ליפית שלום.
עלפי התאור אכן דלקת. לא ברור למה את לא נגשת להבדק ולקבל טיפול.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהנושי09/07/2008
אני נמצאת בשבוע 31 להריוני. בבדיקות דם התקבלה תוצאת כולסטרול מעל הנורמה בערך של - 257.7 - מה המשמעות? כמה גבוהה התוצאה? מה עליי לעשות אם בכלל? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לנושי שלום.
לא ברור למה בדקת כולסטרול בהריון. באופן נורמלי הערכים עולים בהריון.לכן לא בודקים בדרך כלל.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה 1נעמה09/07/2008
לאחר ivf ו icsi האם לחפש בסקירה הראשונה [שתהיה רחבה] בעיות מסוימות בשל הליכים אלו של יצירת ההריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לנעמה שלום.
לא אין בדיקות לבעיות מיוחדות לתהליך שעברת.
הרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע חמישיnoa09/07/2008
תשובה חיובית בבדיקת שתן, באולטרסאונד נראה רירית רבה, לא שק הריון. היום עשיתי בדיקת דם והחל לי דימום חזק שנראה כמו מחזור. הייתי אצל רופא מיון בקופת חולים והוא אומר שאין מה לעשות, להמתין לתשובות בדיקת דם ולעשות אולטרסאונד עוד שבועיים. וסת אחרונה 6/6/08 אני בלחץ, האם דימום זה נורמלי בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETA 469
noa09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום.
ד``ר איילון לחמן12/07/2008לNOA.
לא, לצערי אין מה לעשות.לא צריך להיות דימום חזק בשלב זה של ההריון.בעקרון זהו לא סימן טוב. עקבי אחר הוראות רופאך,כפי שכתבת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברירחל09/07/2008
האם זה השם הלועזי של הבדיקה: Alpha Feto Protein?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/07/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי דישירה09/07/2008
שלום רב רופאים יקרים! מה פשר הזריקה אנטי די שאמורה אשה לקבל בסביבות השבוע 30 להריונה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/07/2008בנשים עם סוג דם RH- יש לתת זריקת אנטי D שמטרתה למנוע מהאשה לייצר נוגדנים כנגד דם העובר (במידה והוא עם סוג דם RH+ )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)