מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מין בתחילת הריוןחסוי20/08/2008
אני בשבוע 8. האם ניתן לקיים יחסי-מין? יש בכך איזשהו סיכון? מישהו אמר לי שזרע לא טוב ויכול לגרום להפלה, האם עדיף שהגבר יגמור בחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיכי כרגיל
מיקי20/08/2008כל עוד ההריון אינו בסיכון, אין שום בעיה לקיים יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין
ד``ר איילון לחמן21/08/2008לחסוי שלום.
אין שום בעיה לקיים יחסי מין בהריון במידה ואין דימום או גורמי סיכון אחרים.הציטוט שאת מביאה על זרע "לא טוב" הוא קישקוש ואין מאחוריו שום עובדה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בניסוח
חסוי21/08/2008נראה לי שהתנסחתי לא ברור. לא התכוונתי לזרע לא טוב. התכוונתי שהזרע עלול להיות לא טוב להריון..מלשון מזיק........(לא איכותו של הזרע הספציפי). הרי יש את השמועה שאומרת שזרע יכול להאיץ צירים ולידה.אז התכוונתי שאולי בשלבים כה מוקדמים הוא עלול לגרום להפלה. האם בכך יש מן האמת? סליחה על הבילבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אמת
מיקה22/08/2008שוב, רק אם ההריון בסיכון יש להתייעצ עם רופא. אומרים שזרע יכול לזרז לידה אם את כבר בשלב לידה. יש בו חומר שמאיצ התכווצויות ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בסוף שבוע רביעי להריוןטל20/08/2008
בעיקבות דימום קל הלכתי לרופא ובאולטראסאונד נראה דימום ברחם בערך בגודל של שק ההריון. הרופא נתן לי כדורי פרוגסטרון לשימוש ואגינאלי (כדור אחד שלוש פעמים ביום של 200) מבלי לשלוח אותי לבדיקת דם כדי לברר אם חסר לי פרוגסטרון. התחלתי בטיפול שאלתי היא האם יש סכנה בעודף של פרוגסטרון מאחר ויתכן שאן לי בעיה של חוסר בפרוגסטרון? האם זה טיפול מקובל לעצירת דימום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008מגובר בטיפול מקובל כתמיכה בהריון צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בתחילת ההריוןליז20/08/2008
שלום רב, אני בהריון שלישי, שבוע 6 (וסת אחרונה 3/7) בבדיקה אצל רופא נשים נמצא כי יש לי ציסטה בגודל 6 ס"מ. בנוסף לא נשמע עדין דופק, אך נצפה שק הריון. שאלתי, האם יש סיכון? האם יש פעולות שעליי לנקוט בשלב זה ? האם יש להוציא את הציסטה ? אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008יש לבדוק באיזה ציסטה מדובר. ישנן ציסטות המחייבות הוצאה מיידית וישנן כאלה שלא. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שאני בהריון?נטלי20/08/2008
שלום, אני מנסה להיכנס להריון כבר חודשיים, לקחתי גלולות במשך 5 שנים ולאחר שהפסקתי עבר חודש וקיבלתי מחזור עכשיו עבר עוד חודש ועוד לא קיבלתי ואין לי גם את הסימנים שלפני. ערכתי בדיקת הריון ביתית בבוקר בדיוק באותו יום שהייתי אמורה לקבל ויצא תשובה שלילית ועדין לא קיבלתי מאז רציתי לדעת האם יש סיכוי עדין שאני בהריון או שזה מעיד על מחזור לא תקין? ברצוני לציין שלפני שלקחתי את הגלולות היה לי מחזור סדיר ולא היה לי שום בעיה. אשמח לקבל תשובה מהירה תודה מראש נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם
מיקי20/08/2008יכול להיות גם וגם. יכול להיות שאת בהריון ויכול להיות שיש גם שיבוש במחזור. תעשי שוב בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה...לילוש19/08/2008
שלום! אני בהריוני ה 2 בשבוע ה 35 הריון לאחר 6 שנים.. הלידה הראשונה התרחשה בשבוע 39+2 עם זירוז עקב מיעוט מי שפיר (לא משהו רציני) שאלתי היא כזאת מה הסיכויים שגם הלידה הנוכחית תתרחש בשבוע כ"כ מאוחר והאם זה משנה אם היא נעשתה בזירוז כלומר זה מחייב או יותר נכון מה הסיכויים שיקרה מה שקרה בלידה הקודמת? עוד שאלה אני סובלת ממחזורים לא סדירים בדר"כ בגלל זה גם ההפרש של ה 6 שנים פשוט לא הלך בכל אופן המחזור הרשמי שלי היה ב 2007\11\13 אבל בגלל המחזורים הלא סדירים ולפי האולטראסאונד רופאת הנשים שלי קבעה כי היה ביוץ מאוחר והתאריך ו.א הוא 2007\12\16 בכל אופן בשבוע ה 32 נערך לי US מעקב גדילה ומתברר כי העובר לא מתאים לגיל ההריון אלא לשבועיים יותר והרופא שבדק את האולטראסאונד המליץ לשלול סוכרת הריון (מה שאין לי ברוך ה') או לתקן גיל הריון ניגשתי לרופא הנשים שלי והוא פסק לפי כל הבדיקות מהאולטראסאונד הראשון כי הגיוני יותר לתקן את התאריך כרגע אני נורא מבולבלת ומלאה בחרדה מהלידה(שלפי דברי הרופא זה קרב ובא) כי אני לא בדיוק יודעת מתי תתרחש האם מצב כזה מוכר לכם ומה אתם מציעים לי באמת ללכת לפי התאריך המתוקן? או ש...... (אגב בני הראשון נולד מאוד קטן בשבוע 39+2 הוא נולד 2.570 מצטערת על אורך ההודעה אשמח לקבל תשובה שיהיה לילה טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .מקפיצה
לילוש20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילוש
מיקי20/08/2008מה ז"א בשבוע כ"כ מאוחר? זה בדיוק בזמן, זה לא מאוחר. העובר ברחם עד הזמן שהוא צריך וזה 40 שבועות, 39+2 זה לא מאוחר, זה נפלא ובדיוק בזמן. דבר שני, את מכירה מישהי שיודעת מתי הלידה? (חוץ מניתוחים שנקבעו מראש) אף אחת מאיתנו לא יודעת מתי תתרחש הלידה, כולנו בחרדה מסויימת. פשוט תפסיקי לדאוג, זה ייצא בסוף ולגבי התאריכים, חכי לתשובת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה
ד``ר איילון לחמן20/08/2008ללילוש שלום.
לא ברורות לי השאלות. האם ללדת בשבוע 39+2 זה מאוחר? השאלה מה הראו בדיקות האולטרה סאונד המוקדמות יותר,כשהקובעת היא בדכ הבדיקה הראשונה שבצעת לגבי גיל ההריון..מה היתה הערכת המשקל בבדיקה האחרונה שבצעת?.כרגע ,על סמך הצגתך את השאלה ,אין הרי בעיה אז מה הדאגה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירחסוי19/08/2008
אני גרה בתל-אביב. רוצה לעשות מי שפיר אצל רופא בחיפה. הפחידו אותי שלא טובה הנסיעה הביתה חזרה לאחר בסדיקה (כשעה נסיעה). האם יש עם זה בעיה? (כמובן שלא אנהג אלא אנוח מאחור ברכב....). אודה לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישפיר.
ד``ר איילון לחמן20/08/2008לחסוי שלום.
הרופאים בחיפה בהחלט מעולים.אני ברצינות מתכוון לכך.אבל למה שלא תפני לרופא מאזור המרכז ותבצעי הפעולה בתל אביב.?.לגבי הסיכון אכן לא מאד מומלץ להתלתל לאחר הפעולה. כדאי אולי להתיעץ עם הרופא אליו את נוסעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד גבוהאנונימי19/08/2008
אני בת 28, היריון ראשון ותקין,בריאה , אתמול הלכתי לרופא לבדיקה שגרתית והוא מדד לי לחץ דם 150/100 ושלח אותי דחוף למיון(משם שוחררתי לאחר שעה עם לחץ דם תקין ללא טיפול כלשהו, ללא חלבון בשתן) לחץ דם שתמיד עד כה היה נמדד היה תקין בהחלט, כמו כן יש לציין שרק בשבוע וחצי אחרונים הופיעו בצקות ברגליים ואני לא מצליחה להיכנס לשום נעל, היום רופא הופנה אותי כל יומיים לאחות לעשות בדיקת שתן בסטיק ולמדוד לחץ דם, השאלה שלי למה פתאום כזאת עלייה פתאומית והאם זה יכול להזיק להמשך התפתחות של העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו
מיקי20/08/2008רעלת הריוניות - תעשי חיפוש בגוגל על "רעלת הריונית" - זה קורה רק בהריון ולא יודעים מה הסיבה לכך, אך זה מאופיין בבצקות ול"ד גבוה. יש להיות במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008לחץ הדם משתנה מבדיקה לבדיקה בהתאם לגורמים שונים המשפיעים עלינו (אוכל, מאמץ, חום וכו') ולכן מתייחסים רק לממוצע של הבדיקות. במידה ובבדיקוןת חוזרות הערכים יהיו גבוהים זה יכול לרמז על תחילת התפתחות רעלת הריון המצריכה התייחסות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעיכוללירז19/08/2008
אני בשבוע 33 +6 ימים, האם בשלב כזה יש בעיות במערכת העיכול בגלל ההיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעיכול
ד''ר פרדי דוד19/08/2008ההריון משפיע בצורות שונות על גוף האשה ובין השאר ייתכנו שינויים במערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריוןננ19/08/2008
הי אני בהריון, שבוע 16 הייתי בשבוע 11 בביקור ראשון אצל רופאה(מכבי) והיא אמרה לי לחזור אליה רק אחרי סקירת מערכות(שבוע 22) אני לא עושה סקירה מוקדמת. אבל ביקשתי ממנה לעשות לי אלוטרא סאונד והיא לא מוכנה היא אומרת שהתקציב שלה זה אולטרא סאונד אחד בטרימסטר ראשון ועוד שניים בטרימסטר שלישי, האם זה נורמלי?? איך אני יכולה לדעת לאורך כל התקופה שההריון אכן מתפתח כתיקנו? מה הסנטנדט למעקב הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה שטות פעם ראשונה שומעת דבר כזה
א19/08/2008בהריון שלי עשיתי אולטאסאונד כמעט כל שבועיים. תבדקי מול רופא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה קופת חולים?
ננ19/08/2008תאמת כבר הייתי אצל רופא אחר והיה לו יחס גרוע אז עברתי אליה. אולי יש לך המלצה על רופא/ה נחמד וסימפטי ומיקצועי באזור המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על רופא
אלין19/08/2008היי, אם את במכבי יש את ד"ר דניאל טוגנדרייך. הוא רופא מעולה, סבלני ואיכפתי. מקבל במרפאה בגבעתיים. טל: 035117083 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
ד''ר פרדי דוד19/08/2008המעקב השגרתי שמבצעים לאשה בהריון במידה ומהלך ההריון תקין הנו לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל ובהתאם לשבוע ההריון. בד"כ אחת לחודש עד 5 שבועות אם הכל מתנהל כשורה.
אין לבצע בדיקות US מיותרות ובטח לא כל שבועיים אם הכל תקין.
בהריון תקין מומלץ לבצע בדיקת US בשליש הראשון, סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית לפי בחירת האשה (לא כלולים בסל הריאות) סקירה מורחבת בין השבועות 21-23 , מעקב גדילה והערכת משקל בשבוע 31 .
קיימים רופאים שעל מנת לשמוע דופק עוברי מבצעים בדיקה במכשיר ה- US כי אין ברשותם מכשיר אחר שניקרא דופלר שנועד לשמוע דופק עוברי, המטופלת מתרגמת זאת בטעות כאילו ביצעו לה בדיקת US מלאה.
ובכלל, מה מביא אשה בהריון תקין לבקר כל שבועיים אצל הרופא וגם לבצע בדיקת US ?
מכשיר ה- US מופעל לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל בלבד !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, משום ממה דילגתם על הודעתיגלי19/08/2008
האם הריון?
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היריון?גלי19/08/2008
לפנ כחצי שנה הפסקתי להניק. מאז, המחזור אינו סדיר, לעיתים אף ממש קצר-21 יום. את המחזור האחרון קיבלתי לפני 20 יום. וביום השמיני קיימנו יחסים (לכאורה מוגנים - משגל נסוג). אתמול הופיעו לי כתמים חומים בהירים לסירוגין במהלך היום, אבל ממש לא דימום. היום כמעט ואין כלום. האם יכול להיות מצב שמדובר בהיריון? (גם בהיריון הקודם היו לי כתמים חומים). בברכה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
ד``ר איילון לחמן19/08/2008לגלי שלום.
כיצד נוכל לתת תשובה מבלי שבצעת בדיקה להריון?.בתאוריה הרי הכל יכול להיות. בצעי הבדיקות ותקבלי התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותאושר19/08/2008
שלום, אני בשבוע ה 11 להריון, ביצעתי בדיקת ספירת דם, חלק מהתוצאות הראו את הערכים הבאים: RBC -3.9, HB- 11.3, HCT- 34.1 אודה לכם על הסבר לתוצאות האלו ואם יש מה לעשות על מנת לשפר... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה....
אושר19/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד''ר פרדי דוד19/08/2008הבדיקות תקינות.
תוצאות בדיקות מסויימות מצביעות כביכול על ערכים לא תקינים וזאת כי המחשב ותוצאות הבדיקות מכוונים לאשה שאיננה בהריון.
מה שעליך לעשות הוא לדאוג לקחת תכשירי ברזל משך כל ההריון וגם בזמן ההנקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בתחילת הריוןשני19/08/2008
שלום רב- מאחר לי המחזור שבועיים + בשל כאבי בטן כמו לפני כל מחזור ערכתי רק אתמול בדיקת הריון במקלון וזה הראה 2 פסים אחד כהה והשני בהיר בבוקר לאחר שהתפנתי ראיתי על הנייר הפרשה אדמדמה ורדרדה לערך..... האם הנ"ל בסדר??? ולמה כאבי הבטן כמו לפני מחזור? האם זה סביר ? מחכה לתשובתכם המהירה בברכה שני מחר עורכת בדיקת דם לדעת בחיוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות.
ד``ר איילון לחמן19/08/2008לשני שלום.
מה יותר פשוט מלגשת ולהיבדק אצל רופא נשים ולקבל במקום תשובות לכל השאלות??..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות מחזור בתחילת הריון
שני20/08/2008ד"ר שלום- הבעיה הינה שלקבוע תור לרופאת נשים זה קרוב לחודש ורציתי תשובה מהירה יותר עד לתור... כמובן שמחר עושה בדיקת דם ואסתמך על כך עד לרופאת נשים. שיהיה סופ"ש נעים ד"ר איילון תודה בכל מקרה. :-] שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
ד``ר איילון לחמן20/08/2008לשני שלום.
אני בטוח שאם תדברי עם הרופאה לא תצטרכי להמתין חודש לפגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןפיצפיצ19/08/2008
בוקר טוב- אני ממש בתחילת ההריון - שבוע 4 + 5 רציתי לדעת לאיזה שבוע לקבוע תור לדופק ? והאם יש לעשות עוד בדיקות לפני או לחכות רק לאח"כ ? יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן19/08/2008לזהר שלום.
לא לערבב דברים. בדיקת על קול כדאי בשבוע 7. בדיקות בתחילת ההריון יש הרבה כולל בדיקות גנטיות. זאת יש לבצע מוקדם ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פרדי דוד בהמשך לתשובתך...שירה19/08/2008
קודם כל תודה, דבר שני ביצעתי בדיקת העמסת סוכר 50 גרם בשבוע 24+ ויצא תקין לחלוטין 79 הרופא שלי ממש לא התרגש מהנתונים אמר שהוא גדול בשבועיים ולהגיע עוד 3 שבועות למעקב השאלה היא האם זה מהווה בעיה מסוימת?לא יכול להיות שעובר מתקדם בקצב צמיחה שלו אני גם יודעת שהערכות המשקל לא מדויקות ויש סטייה של 15% ונוסף לכך שבשבוע 37 הקצב צמיחה מאט משמעותית....איזו סיבה נוספת יכולה להיות שהוא מתקדם בשבועיים? דרך אגב אני בחורה רזה אני שוקלת 63 ועד עכשיו שבוע 31+5 העליתי 9.5 קילו שאני יודעת שזה סביר ואני לא מרבה לאכול שטויות. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר פרדי דוד19/08/2008ראשית, טוב עושה רופאך שמזמין אותך למעקב כעבור 3 שבועות , לא יזיק.
שנית, יש להשוות את תוצאת מדידות העובר לבדיקות US קודמות ולראות באם קיימת התאמה
שלישית, לבצע בדיקת US נוספת ולראות באם חל שינוי לטובה או לרעה ובהתאם לכך להחליט על המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)