מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי גלולות למניעת הריוןעידן31/07/2008
שלום רב דר'. שתי שאלות ברשותך: 1. מהו הזמן שבו ניתן להתחיל לקיים יחסי מין מרגע נטילת הגלולות, האם ניתן להתחיל ליטול אותן בכל שלב של המחזור? 2. האם ניתן לעכב את מועד הוסת של חברתי למשך מס' ימים (4) ע"י כך שתמשיך ליטול את הגלולות למשך אותם ימים? תודה רבה מראש על טרחתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/08/20081 - יש להתחיל את החפיסה הראשונה מהיום הראשון של המחזור ואז את מוגנת כבר ממחזור זה. לאחר מכן - שבוע הפסקה בין חפיסה לחפיסה
2 - כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטא לאחר הפרית מבחנהאפרת31/07/2008
שלום דר' מבקשת תשובתך הדחופה לבעייתי - בת 36, ללא ילדים, אחרי הפרית מבחנה ראשונה הושג הריון, ביום ה - 12 רמת בטא 84, ביום ה- 14 רמת בטא- 116, ביום ה - 16 רמת בטא 176 וביום ה - 18 רמת בטא 325 האם עליה זו מעידה על התפתחות לא תקינה ?? האם יש סיכוי להריון??? אני בשבוע הרביעי ו - 5 ימים להריוני. מבקשת תשובך במהרה.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/08/2008העליה אכן איטית יחסית אך קשה לקבוע כרגע את תקינות ההריון. יש להמשיך לעקוב אחר בדיקות דם + US כדי לבדוק את תקינות ההריון ומיקומו (חוץ או תוך רחמי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלתחסוי31/07/2008
מספר שאלות אם אפשר: 1. אם ווסת אחרונה ב-25/6/08. באיזה שבוע אני היום? להבנתי אני בשבוע 5 ויום אחד, האם זה נחשב שנכנסתי לשבוע 6? שאלה 2 - ב-11/8/2008 יש לי בדיקת דופק. זה יהיה בשבוע 6 וחמישה ימים, האם המשמעות היא שזה כבר שבוע 7? והאם התיזמון אינו מוקדם מדי? שאלה 3 - עד מתי ליטול אנדומטרין? האם לאחר בדיקת הדופק הזו, אפשר יהיה להפסיק? מאוד מודה
ד``ר יורם גלעדי02/08/20081 - כיום - שבוע 5 ו - 3 ימים. ההריון נחשב 6 שבועות רק לאחר סיום של 5 שבועות + 7 ימים
2 - כנ'ל. התזמון בסדר
3 - בדר'כ נוטלים אנדומטרין עד שבוע 8 אלא אם כן יש אינדיקציות נוספות שמצדיקות המשך הטיפול.
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
חסוי02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגוף שבוע 37קארין31/07/2008
אני בשבוע 37 להריון , מזה שבוע יש לי פריחה וגרד בכל הגוף חוץ מהפנים, הייתי מאושפזת יומיים ולאחר בדיקות מקיפות אמרו שזה גרד שנובע מההריון ושאין מה לעשות עם זה, ושזה יעבור לבד אחרי הלידה, אני ממש משתגעת מזה ומגרדת עד דם, ולא יכולה לתפקד, המשחות שנתנו לי לא עוזרות בכלל. האם יש עוד משהו שאתם יכולים להמליץ על מנת להקל על הגרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קארין
קארין31/07/2008במקרה גם לי קוראים קארין ואני בשבוע 26 ומזה כשלושה שבועות שיש לי גירודים בגוף, עקב כך הופנתי לבדיקות דם לתפקוד כבר והתשובות תקינות, יחד עם זאת יש לי תור ביום שני הקרוב לרופא עור ואני כמעט בטוחה שגם הוא יאמר לי שהכל תקין, במקרה שלי הגירודים בכל הגוף ללא פריחה או סימנים כלשהם ואני ממש מבינה אותך כמה זה קשה ומציק. אני חושבת שאין הרבה מה לעשות עם זה, רופאת הנשים שלי ביקשה שבשבוע שאני ממתינה לרופא עור להימנע ממגע עם סבון בגוף, קרמים, בשמים... אני יכולה לומר שזה קצת עוזר אבל עדין התחושה מציקה. מקוה שיעבור לך מהר, אחרי הכל את לקראת הסוף. שיהיה בהצלחה קארין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי02/08/2008ניתן לנסות תחליב שנקרא "דרמקס" של דר' פישר. זה יכול להקל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בהריוןשי31/07/2008
אני בשבוע 17+1 לפני שגילתי שאני בהריון הייתי מעשנת 10 סיגשיות ליום. ביום שגיליתי שאני בהריון הפסקתי אך מיום ליום זה נהיה לי יותר קשה ואני כל הזמן חושבת על הגבר הנוראי הזה שמקרא סיגריות! שאלתי היא כמה השפעה יש לסיגריות על העובר האם ניתן לעשן מדי פעם? האם בעובדה שאני כל הזמן חושבת של זה ורוצה לעשן מזיקה לעובר שלי מבחינה פיזית ונפשית?
ד``ר יורם גלעדי02/08/20081 - סיגריות אינן מומלצות בהריון מכיוון שעלולות לפגוע בהתפתחות העובר
2 - למיטב ידיעתי, מחשבות לא גורמות נזק לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה???זיוה31/07/2008
שלום אני בשבוע 21 והבוס שלי חולה במחלת הנשיקה.... כבומבן שהוא מסתובב במשרד כל הזמן ולפעמים משתמש בטלפון המשרדי. אני משתדלת לאחר שהוא מדבר לנקות את הטלפון אבל אי אפשר לדעת. השאלה שלי האם זה יכול לסכן אותי או אות העובר? ומה אני אמורה לעשות במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצת שאלה דילגת עלי....
זיוה02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה.
ד``ר איילון לחמן02/08/2008לזיוה שלום.
כפי שנאמר יש להתרחק, כפי שאת כבר עושה וכמוכן להוציאו לחופשת מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץמיה31/07/2008
שלום רב, הינני בת 34 + 2 בנות, ועתה אנו רוצים בן!!!! המחזור החודשי שלי מופיע בממוצע מידי 30 יום. שזה אומר שביום שבת הקרובה אני אמורה לבייץ. מצד שני בדיקת ביוץ ביתית שעשיתי הראתה חיובי ביום ג' האחרון, ומצד שלישי אתמול חשתי כאבים בצד ימין של הבטן (שמעידים על ביוץ ככל שאני יודעת). על כן שאלתי היא מתי להערכתכם אני אמורה לבייץ. וכפי שציינתי חשוב לי לדעת את המועד ולא להקדים בקיום היחסים ואז להכנס להריון של בת. אודה לתשובתכם המהירה והמלומדת בהקדם. תודה, מיה
ד``ר יורם גלעדי02/08/2008הביוץ מופיע כ 12-24 שעות לאחר תוצאה חיובית בבדיקת הביוץ הביתית. לגבי הנושא של בן או בת אינני יכול להתחייב...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותרונ י31/07/2008
שלום לכם, אשמח להעזר בידע שלכם בנושא מטריד: האם התכווצויות באזור הרחם בתחילת ההריון - ממש בשבוע-שבועיים הראשונים זה דבר נורמלי? (ההתכווצויות מרגישות כאילו כל רגע צריך להגיע מחזור - זה כאבים חזקים כמו לפני מחזור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד''ר בני שכטר31/07/2008אבל אם זה נמשך כדאי להבדק בכדי לראות שההיריון ברחם ושהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןלילוש30/07/2008
שלום! יש לי שאלה קצת מורכבת אשמח אם תהיה לכם תשובה בשבילי.. אז ככה אני סובלת ממחזורים לא סדירים בדר"כ מאז ומתמיד אני בת 24 יש לי ילד 1 ואני בהריוני השני בכל אופן המחזור האחרון שלי היה ב 2007\11\13 מחזור מאוד מוזר קצר מאוד ודימום נוטה לצבע חום כהה עד שחור (מאז לא קיבלתי)בכל אופן אחרי המחזור הייתי במעקב אצל רופאת הנשים שלי והיא לא ראתה הריון ב12\23 הייתי אצלה שוב והיא לא ראתה הריון אחרי שבועיים הגעתי שוב לברר בדיקת זרע של בעלי שאגב לא יצאה תקינה צמיגית מדי והרופאה קבעה כי הוא צריך לקחת ויטמינים וכו' ואז בבדיקה ווגינלית שנערכה לי גילינו שאני בהריון הרופאה קבעה שהקליטה הייתה ב 12\16 ז"א ו.א לפי החישוב הזה אני כרגע נכנסת לשבוע ה 33 ערכתי את כל הבדיקות בזמנן כולן ברוך ה' יצאו תקינות כולל ההעמסת סוכר 50 מ"ג(תוצאה 108).. בשבוע שעבר ניגשתי לאולטרסאונד מעקב גדילה ומתברר כי העובר גדול בשבועיים מגיל ההריון . שאלתי היא כזאת מה הסבירות שלמרות שהעמסת הסוכר יצאה תקינה אכן יש לי (חלילה) סוכרת הריון?? ומה הם התסמינים שאני יכולה לשים להם לב??? או שמה באמת החישוב של הרופאה שלי הוא לא נכון וגיל ההריון לא מחושב כמו שצריך?? אני רוצה לציין שאת הילד הראשון ילדתי במשקל 2.570 ועכשיו בתחילת החודש ה 8 כבר אומרים שהעובר שוקל 2 קילו כמעט מצטערת על אורך השאלה אבל אודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב לי על השאלה יום טוב לכולם .!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/07/2008בעיקרון אם בדיקת העמסת הסוכר הייתה תקינה לא אמורה להיות סכרת. אם בהערכת משקל רואים שישנה חריגה רצינית ישלחו אותך שוב לבדיקה.
קשה לומר האם הרופאה טעתה. יש צורך לחשב וסת אחרונה (מחושבת, לא אמיתית בפועל) לפי האולטרה-סאונד הראשון שביצעת או השקיפות ולפיה לראות האם זה מדוייק או שאכן יש טעות בגיל ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (:
לילוש01/08/2008תודה על ההתייחסות (: יום טוב ושבת שלום לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה?ניראל30/07/2008
שלום רב חצי שנה עברה מאז הלידה של ביתי הלידה הייתה קשה והיו קרעים רבים- התפרים היו חיצוניים,פנימיים וכפולים. 4 ימים אחרי לא קמתי מהמיטה,רק אחרי 10 ימים שוחררתי הביתה. מאז כאבים עזים בנרתיק, ואני יודעת שזה במקום הצלקות. בבדיקה שנערכה לי נראו הצלקות והורגשו מאוד לדברי הרופא. הוא אמר שייקח זמן עד שיעבור. שלח אותי לפיזיוטרפיה ביו פידבק. התחלתי,לא נראה אופטימי ממש. הקושי העיקרי שלי הוא הכאב, הוא לא תמידי. אבל כשאני הולכת, עומדת, לעתים בישיבה, לעתים סתם בשכיבה יש מן דקירות נוראיות כאלה. והכי הכי נוראי זה בזמן הווסת, מרגישה שהכל נשרף לי שם. יש לי 2 שאלות: 1. מדוע בזמן הווסת הכאב גובר? 2. האם יכול להיות שמשהו שם לא בסדר, מלבד סתם צלקות חמורות? 3. האם ניתן לעשות משהו, לפנות לרופא מומחה, משהו? כל עצה תתקבל בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/07/2008אכן בדיקה אצל רופא מומחה יכולה להחכים.
בסופו של דבר הזמן יחד עם הביופידבק, עסיוי מקומי ואולי טיפול מקומי (תלוי בהיקף ומיקום הבעיה) יכולים לשפר ולעזור.
לעיתים אין מנוס וצריך אפילו לעשות ניתוח לתיקון המצב.
אני מקווה שטיפול שמרני יספיק ולא יהיה צורך מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בהריוןשולי30/07/2008
שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים שבוע 14. מתחילת ההריון הופיעו לי ממש ממש מעט הפרשות חומות ההפרשות מופיעות פעם ביום (לא בהכרח לאחר קיום יחסים או עבודה מאומצת). באולטרסאונד הכל נראה תקין, גם צוואר הרחם ובדיקת שקיפות העורפית תקינה. האם זה נורמלי? האם זה מעיד על בעיה עכשווית או עתידית? אני רוצה לציין שאני מאוד רזה, האם יש קשר? תודה, שולי
ד''ר בני שכטר31/07/2008אין קשר למשקל.
כתם חום משמעו דימום ישן. האם זה אומר שיש סיכון? יתכן, אבל יש צורך במעקב ובמנוחה ולראות כיצד מתפתח. אני בטוח שרופא/ת הנשים שלך תדרך אותך מה לעשות בענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותדקלה30/07/2008
שלום, אני בשבוע 17 וההקאות נמשכות:משתדלת להחזיר את מאזן הנוזלים אך חוששת שההקאות והמאמץ שבהקאה (לחץ על הרחם) עלול להזיק לעובר- כמו כן, בעת הבחילות וההקאות אני לא מצליחה לנשום סדיר ומגיעה לקוצר נשימה וכשאני יכולה אני מתחילה לנשום עם תחושת חנק- האם יש חשש שלא מגיע מספיק חמצן לעובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש
ד''ר בני שכטר31/07/2008לחנק של העובר.
אני מציע שתגשי לרופא/ה שלך ותראי האם את יכולה לקבל משהו להקל על הבחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםורד30/07/2008
שלום רב! האם לחץ דם 150/80 (ללא בצקות וללא חלבון בשתן) מהווה סיכון לעובר? תודה.
ד''ר בני שכטר31/07/2008מצב של יתר ל"ד מהווה סיכון לאם וגם לעובר.
יש צורך במעקב לחץ דם צמוד בכדי לראות האם מדובר בתוצאה מקרית או משהו קבוע ולפי התוצאות לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מי שפיר גודל העובריעל30/07/2008
ברשותכם כמה שאלות .... א. אני בשבוע 29-30 לפני שבועיים עברתי הערכת גדילה של העובר ונמצא כי הבטן AC קטנה בשבועיים מגיל ההריון וכל הפרמטרים האחרים תואמים את גיל ההריון אתמול עברתי הערכה נוספת ונמצא כי הבטן של העובר קטנה ב5 ימים בלבד, האם יכול להיות שהפער הושלם או שנובע מטעות במדידה.? ב. בשבוע זה משקל של 1300-1400 ג' זה תקין? ג. מדידת כמות מי השפיר לפני שבועיים היתה 101 מ"מ ואתמול 96 מ"מ בקופ"ח (בה עשיתי את הבדיקה) עשו מזה עניין וגרסו שאני צריכה לעשות מעקב כל 3 ימים, בבית החולים בו אני עושה את המעקב גרסו כי אין צורך להלחץ וזה לא מיעוט משמעותי ולאור התפתחות העובר אין שום צורך במעקב מעבר לכל שבועיים. מה דעתך? ד. שאלה נוספת הלחץ דם שלי נורא נוך מדידה אחרונה 50/86 לפני כן 60/90 האם זה יכול להשפיע לרעה על העובר?
ד``ר יורם גלעדי02/08/20081 - לבדיקות ה US יש טווח טעות של 10% . במידה ובבדיקות עוקבות יש עליה במדדים של העובר הרי שמדובר בעובר תקין
2 - כן
3 - ניתן להסתפק במעקב כל שבועיים
4 - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודדדדדעדן30/07/2008
הריון קודם מולה חלקית בשבוע 7.5 בוצעה גרידה תאריך-24/12/07 היום ב"ה אני בהריון שבוע 9 . בשבוע 7 ו5 ימים נצפה עובר+דופק והכל תקין כולל בדיקות דם .. האם חלילה וחס יש סיכוי שתופיע כעת מולה ?? אני בלחץ אטומי ........ מכוון שהרופא שלי אמר שאם היא לא הופיעה עד עכשיו אז היא לא תופיע .. יש לי ילד בן שנה ++ בהריון ספונטני ותקין לחלוטין..
ד``ר יורם גלעדי02/08/2008הסימנים של מולה מופיעים בדר'כ בשבועות המוקדמים של ההריון. כך שאת יכולה להיות רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)