מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקוציט בשתן -הריון שבוע 9עדן30/07/2008
אודה לכם על תשובתכם .. בבדיקת שתן נמצא ליקוציט 100 שהטווח הוא 0-10 התרבית היא שלילית מה לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/08/2008בשלב ראשון רצוי לחזור על הבדיקה בנוסף לבדיקת דם לתפקודי כליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברישירה30/07/2008
שלום. עברתי בדיקת חלבון עבורי גיל הריון בבדיקה 17, AFP 0.3 HCG 2.46 UE3 0.71 הסיכון במועד הלידה לפי גיל ובדיקות 1:214 לפי גיל בלבד 1:1447 שקיפות עורפית תקינה וסקירות תקינות בריאה לחלוטין. רציתי לשמוע חוות דעת על נתוני הבדיקה תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/08/2008תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת / שטיפת שיער בהריוןאילנה29/07/2008
האם מומלץ? מותר? אסור? תודה !
ד``ר יורם גלעדי29/07/2008מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאחסוי29/07/2008
בטא 1300 ביום ה-31 מהווסת האחרון (בשבוע 4 ו-3 ימים) - זה תקין? האם הרמה הגבוהה יכולה להעיד על תאומים?
ד``ר יורם גלעדי29/07/2008מזל טוב
מדובר בהריון צעיר. את מספר העוברים ניתן לדעת בבדיקת US בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מדאיגות- עגבתshhhhhhhh29/07/2008
קיבלתי תוצאות בדיקה : TREPONEMA SCR./TPHA POSITIVE RPR NEGATIVE נא לחזור כעבור שבועיים Treponema SCR by ELISA מה המשמעות? האם אני חולה בעגבת? זה לא הגיוני בעלי ואני נאמנים זה לזה והשותפים היחידים למין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגבת.
ד``ר איילון לחמן29/07/2008שלום.
יש לנהוג על פי הוראות המעבדה ולחזור על הבדיקה.אם חיובית ניתן גם להתיעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון שריריםשלי29/07/2008
שלום לכם אני בחודש שלישי להריון ביצעתי בדיקה לניוון שרירים ונמצאתי נשאית רציתי לדעת מהן ההשלכות לגבי ולגבי העובר וגם לגבי ביתי בת ה-4 כשהייתי איתה בהריון לא היתה עדיין הבדיקה הזו. לתשובתכם המהירה אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון שרירים.
ד``ר איילון לחמן29/07/2008לשלי שלום.
הנכון לעשות,כמקובל במקרים כאלה,הוא לבדוק בדחיפות את בן זוגך. אם גם הוא נשא יש לבדוק העובר באמצעות בדיקת מי השפיר. אם בן זוגך אינו נשא,אין דאגה וגם אין צורך לבדוק את בתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא לאחר לידהשירלי29/07/2008
שלום ילדתי לפני 5 שבועות (25.06.08) בסוף שבוע 40 לידה רגילה, הריון ספונטני ותקין הלידה היתה תקינה אך השליה לא יצאה ונאלצו להוציא לי אותה ידנית. הייתי בביקורת אצל רופאת נשים והיא ביצעה בדיקה ידנית בלבד ואמרה לי שהכל תקין וניתן לחזור לפעילות גופנית רגילה. האם ניתן לקבוע לפי בדיקה ידנית בלבד שהכל תקין? לא צריך לבצע בדיקת אולטראסאונד בנוסף לבדיקה הידנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין כי הלידה עברה ללא חתכים
שירלי29/07/2008אך היו לי קרעים פנימיים שנזקקו לתפרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה.
ד``ר איילון לחמן29/07/2008לשירלי שלום.
אכן ניתן לקבוע על פי בדיקה ידנית שהכל תקין.אחרת איך היו בודקים לפני המצאת העל קול.כמובן אם משהו חריג בבדיקה,אז כמובן יש מקום לבדיקת על קול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסבירות?שרה29/07/2008
שלום לכולן, אני רוצה להודות מראש על כל יעוץ ותגובה אני בת 26 , לוקחת גלולות כבר 6-7 שנים רצוף בחודש האחרון פספתי 2-3 גלולות. אני נשואה ומקיימת יחסים באופן רגיל. המחזור החודשי שלי מדייק כמו שעון. המחזור האחרון לא הופיע - אפילו לא דימום מועט, רק מעט הפרשות במשך שעתיים או משהו כזה. המחזור שלי מופיע ביום חמישי בלילה והפעם הוא לא הופיע. היום אני אמורה לקחת גלולה ראשונה לחודש. ביצעתי בדיקה ביתית אתמול בערב והופיעה תשובה שלילית. האם יתכן שאני שהריון? מה הסיכוי שהביקה שגויה? בנוסף רציתי לצייך כי חברה טוב שלי בדיוק גילתה שהיא בהריון ואני מסייעת עם ההכנות.. האם יתכן שהגוף מדמה הריון? הזדהות? ספטומים? תודה רבה על כל העזרה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר29/07/2008גם מתח ולחץ יכולים לגרום לדחיית המחזור.
בכל אופן הייתי חוזר ליתר ביטחון על בדיקת ההיריון ואם היא אכן שלילית הייתי מתחיל את החפיסה החדשה במועדה.
כמו כן הייתי מאד משתדל לא לשכוח שוב גלולות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרה30/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ורוקנירה29/07/2008
אני בשבוע 36+3 ומלפני שבוע אני מתעוררת כל יום בלילה מהפרשת רוק מוגברת על הכרית והפנים, אפילו כמה פעמים בלילה. התופעה היא רק בלילה. אודה לכם על הסבר לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד''ר בני שכטר29/07/2008במהלך ההיריון תופעה של יצור יתר של רוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף!IDIT28/07/2008
עשיתי בדיקת דם בכלל למחלות למין ובהיערות של התוצאות (נכתב שלילי בעיקרון) זה נכתב---> Treponema SCR by ELISA עשיתי חיפוש של זה בגוגל והגעתי לכאן. זה אומר שאני בהריון?? בבקשה תשובה דחופה זה הדבר הכי מלחיץ שקרה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מה שקורה
ד''ר בני שכטר29/07/2008שעושים חיפושים בלי מושג למה.
אחת הבדיקות שעושים לשנים בהיריון היא הבדיקה הנ"ל שהיא הבדיקה לגילוי של מחלת העגבת.
לך כפי הנראה עשו בדיקות למחלות מין באופן כללי, וכך כאשר חיפשת ללא קשר את הבדיקה התגלגלת לפורום של היריון.
את יכולה להתחיל לנשום מחדש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50ורד28/07/2008
שלום רב! עשיתי העמסת סוכר והתוצאה היא 131.60. האם התוצאה תקינה או שמאובחנת כסכרת הריון? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר בני שכטר29/07/2008הבדיקה נחשבת כתקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים?חסוי28/07/2008
המחזור האחרון שלי היה ב-6/6/2008. יש לי מחזורים ארוכים ולא סדירים. התחיל מעקב זקיקים ב-13/6/08.....שהתמשך על פני מס' שבועות וכמעט כשכבר הרמנו ידיים.......ואז...היה זקיק והורמונים טובים.....הוזרק אוביטרל ב- 8/7 הזרעה 1 ראשונה ב-9/7 והזרעה שניה ב-10/7. אני רוצה לדעת מתי תאריך הלידה המיועד, ורוצה לוודא שהחישוב שאני עושה נכון: האם למעשה אין להתייחס לתאריך הווסת האחרון (6/6) אלא לתאריך של שבועיים לפני ביוץ (26/6/08) ???? ואז האם התאריך המשוער ללידה יהיה 2/4/09????? מודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מסיק משאלתך
ד''ר בני שכטר28/07/2008שאת כבר בהיריון.
בעיקרון החישוב לפי היום הראשון של המחזור האחרון.
במהלך השליש הראשון של ההיריון מן הסתם תבצעי אולטרה-סאונד לוידוי דופק. שם גם ישוו בין גיל ההיריון לפי האולטרה-סאונד לגיל ההיריון לפי המחזור האחרון. אם הפער ביניהם לא יעלה על שבוע, אזי התאריך לחיושב ישאר המחזור האחרון. אם הפער יהיה יותר משבוע, יעשו לך תיקון של גיל ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן בהריון. המשך שאלה
חסוי28/07/2008תודה על תגובתך.יש לי עוד כמה שאלות אם אפשר: א. למה בעצם במקרה של הזרעה, בו יודעים באופן מדוייק את מועד הביוץ - לא מחשבים 38 שבועות מרגע הביוץ (אני מניחה שזה מה שיעשו בסופו של דבר לאור ההסבר שלך)????? ב. כהמשך לתאריכים שפירטתי , בטא=1263 ב-27/7 - האם תקין? ג. אני אמורה לעשות בדיקת בטא כל יומיים בהתחלה? ד. (שאלה אחרונה) - הרופא שלי אמר לי לבוא ביום ה הקרוב (31/7) לראות שק הריון. מה הטעם בעצם? לא אמורים לחכות לשבוע 7-8 לדופק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר29/07/20081. מזל טוב, נראה תקין
2. ככה מחשבים, אין מה לעשות. ברגע שיהיה דופק באולטרה-סאונד יהיה חישוב מדוייק יותר.
3. למה הוא הזמין קודם? לא יודע, תשאלי אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכם!לינה28/07/2008
שלום רב. בלידה אני אהיה בת 28 בדיוק. עד כה נעשתה שקיפות עורפית וסקר ביוכמי טרימסטר ראשון אשר יחדיו ניבאו סיון של 1/8000. בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 16+4)נראו אגני כליות האחד 2.7 מ"מ והשני 3.7. לפי הרופא הדבר מגביר סיכון להפרעות כרומוזומליות. עשיתי חלבון עוברי: AFP 1.09 MOM AFP 43.36 NG/ML HCG 2.61 MOM HCG 56.07 U/ML ESTRIOL 0.88 MOM ESTRIOL 1.21 NG/ML סיכון לפי גיל 1/1118 סיכון לפי גיל יחד עם הבדיקות 1/425 האם תקין? האם לאור הממצאים בסקירת מערכות כדאי לבצע דיקור מי שפיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב
ד''ר בני שכטר28/07/2008שאת צריכה לגשת עם כל התוצאות לרופא/ה שלך שמכירים אותך ועוקבים אחריך כל ההיריון.
שם תשבו על כל התוצאות ותחליטו ביחד מה לעשות.
יעוץ גנטי, זו אופציה טובה בשביל לקבל מושג ולאחריו להחליט האם לבצע דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר קושיות לפני כניסה להריוןcheckup28/07/2008
חומצה פולית : 1. האם יש סוגים שונים של חומצות פוליות ? במידה וכן, מה ההבדלים בינהם ומה מומלץ ? 2. קראתי שהכמות המומלצת עלתה (היתה 0.4 מ"ג ליום), האמנם ? 3. במידה ולוקחים כדור ברזל שמכיל גם 0.4 מ"ג חומצה פולית, האם האינטרקציה עם הברזל באותו כדור, בעייתית ? בדיקות גנטיות : 4. חלק מהבדיקות רלוונטיות רק למי שממוצא אשכנזי חלקי או מלא, אך באחד האתרים כתוב היה שגם מדינות הבלקן (למשל, תורכיה) רלוונטיות להגדרה של אשכנזי. האם אכן נותנים את הבדיקות הללו גם למי שאינו אשכנזי (למרות שהבדיקה היא רק לאשכנזים), מתורכיה (לדוגמא) ? 5. במידה ומוכנים לשלם ע"מ לבצע את כל הבדיקות הגנטיות המוכרות, האם זה אפשרי, או שיסרבו לבדוק אותנו ? 6. במידה ומישהו מבצע בדיקה שאינה מיועדת למוצאו, האם אפשר בכלל להסיק מסקנה לגבי תוצאת הבדיקה ? 7. שמעתי שיש בדיקות נרחבות ואמינות יותר שניתן לבצע ע"י שליחת בדיקת הדם לחו"ל, יש למישהו פרטים בנושא ? * קראתי שכף שמן פשתן ביום מספקת את הכמות הנדרשת לאומגה 3, וגם כוללת אומגה 6, לידיעתכם :-) Thanks !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מלחיץ
ד''ר בני שכטר28/07/2008כל השאלות מזכירות לי את הבחינות כשהייתי סטודנט..
1. אין הבדל
2. 0.4 מיקרוגרם הוא המינון המומלץ לרוב הנשים, אבל לא יקרה אסון אם תקחי יותר.
3. אין בעיה ביחד עם הברזל.
4. הכי טוב להקשיב ליעוץ הגנטי ולעשות את הבדיקות שהם ממליצים. כל בדיקה מעבר לכך תהיה מיותרת וחבל על הכסף.
5. לגבי בדיקות שנשלחות לחו"ל, אני יודע על בדיקות כאלה בנוגע לדיקור מי שפיר. אינני יודע לגבי בדיקות אחרות ואת זה תצטרכי לשאול במכון הגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימיטל28/07/2008
שלום רב. האם התוצאות תקינות? גיל הריון בעת הבדיקה: 17+6 AFP 1.84 Mom AFP 78.68 (ng/ml) HCG 0.36 Mom HCG 7.20 E3 1.01 Mom E3 1.58 age related risk: 1:464 (my age 33.8) risk after biochemistry: 1:9999 תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
ד''ר בני שכטר28/07/2008אז אכן הבדיקה נראית תקינה.<br />
להמשך גשי עם התוצאה לרופא/ה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)