מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליה על צלקת ניתוחיתליה04/05/2015
ד"ר שלום אני בהריון שלישי לאחר שני ניתוחים קיסריים
בשתי הסקירות אמרו שהשיליה יושבת על הצלקת הניתוחית וכנראה לא תזוז וזה יסבך את הניתוח וידורש היערכות מוקדמת.
עד כמה זה מסוכן?האם במצב כזה השיליה בהכרח נעוצה? מתי רצוי לנתח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה על צלקת ניתוחית - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/05/2015שלום.
אכן שחלה היושבת על הצלקת הינה תופעה בעייתית.שחלה נעוצה פירושו שרקמת השיליה חודרת אל תוך רקמת שריר הרחם.כתוצאה מכך לא ניתן להוציאה.דבר זה גם גורם לדימום מוגבר.באם קיימת אבחנה שכזו,הטיפול הוא להחדיר (במכון הרנטגן) מיכשור מיוחד לכלי הדם המובילים הדם לרחם ,לפני תחילת הניתוח,כדי לעצור הדימום.גם קיים סיכון לרחם.מומלץ שתפני בהתיעצות עם רופאך ,למרפאת הריון בסיכון של אחד מבתי החולים כדי שיכינו ויקבעו את מועד הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאדאני04/05/2015
בת 40, וסת סדירה. לאחר הפסקה של 3 חודשים מגלולות קלייר. ו.א 26/2.
בבדיקה הבוקר: רירית 12 מ"מ וזקיק 17.
האם ייתכן שאני בביוץ על אף העובדה שלא קבלתי מחזור?
אודה לתשובתכם הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאד - תגובה
ד``ר אריה לידור10/05/2015שלום לך
ביום תוצאה זו את סמוך מאד לביוץ. וסת צפוי כעבור 10-14 יום מתוצאה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מיןיוליה04/05/2015
שלום.
עשיתי בדיקת סקירת מערכות בשבוע 14 ואמרו לי שזאת בת, אך לדעתי אני לא חושבת כך, כי הרופא לא כל כך הסתכל טוב,האם יכול להיות שזה טעות?
ובאיזה שבוע אפשר לראות את המין באןלטראסאונד רגיל אצל רופא נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מין - תגובה
אכן אפשר . אך למען הסר ספק בצעי בדיקת אולטרהסאונד נוספת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי מין
יוליה10/05/2015עם אני אעשה בדיקת אולטראסאונד רגילה אצל רופא נשים, אפשר לראות את המין בבדיקה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר שבוע 30אני04/05/2015
בת 36, הריון ivf שהתחיל כתאומים, בוצע דילול בשבוע 16 בגלל תסמונת די גורג.
ביום חמישי התגלה קיצור צוואר ל 16 מ״מ, אושפזתי לשלושה ימים וקיבלתי זריקה להבשלת ריאות. שוחררתי עם צוואר 19, מחיקה של 60%.
כרגע ממתינה להמשך מעקב אצל הרופא ולתור שלי למרפאה תלהריון בסיכון.
מה אני אמורה לעשות בינתיים? האם יש סיכוי שהצוואר ייתארך ויגידו לי לחזור לשיגרה רגילה? האם המצב מחייב שמירת הריון מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בכל זאת?
אני09/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקצרות צוואר שבוע 30 - תגובה
יש להמשיך ולעקוב אחר אורך הצוואר הן ידנית והן באולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זקיקים פנימיתשושי04/05/2015
דר נכבד,
לאחרונה מטרידה אותי המחשבה שאם בבדיקה ואגינלית של מעקב זקיקים משתמשים בקונדום,איך אדע אם אין בו קוטל זרע לצורך בדיקות אלו?ולאורך כמה זמן ההשפעה?
ב. אם משתמשים בבדיקה זו בחומר סיכה מה משך ההשפעה אם ביקשתי להפסיק להשתמש בג' לזה לצורך הבדיקה,בכדי שלא ימנע אפשרות לנסיון להרות?
כלומר כמה זמן לוקח לרחם להתנקות מחומרים אלו במידה ויש השפעה?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זקיקים פנימית - תגובה
אין בקונדום לשימוש כיסוי מתמר האולטרהסאונד חומר קוטל זרע ולגל אין כל השפעה שלילית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ואומגה 3 בהריוןשלי03/05/2015
אני בהריון שני, שבוע 10 ואני לא זוכרת באיזה שבוע צריך להתחיל לקחת ברזל ואומגה 3. (יש זמן עד התור הבא שלי לרופאה). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל ואומגה 3 בהריון - תגובה
עלייך ליטול חומצה פולית. ברזל על פי ספירת דם ואומגה 3 בכל עת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Urine dipslide cultעדי03/05/2015
בהריון, שבוע 5.
תוצאות הבדיקה: 30,000 (-) b/cc גרם.
תקין? במידה ולא - מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Urine dipslide cult - תגובה
תקין אך כדאי לחזור על בדיקת תרבית שתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץנטלי03/05/2015
שלום,
האם ביוץ ביום ה-32 למחזור יכול להיות תקין מבחינת הריון תקין?
אני שאולת כדי לדעת אם לקיים יחסים במטרה להיכנס להריון או לחכות לביוץ יותר נורמאלי. בדרך כלל המחזור שלי יותר 30-39 יום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
הריון יהיה תקין לאחר כל ביוץ בכל מועד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק העוברפאולה03/05/2015
שלום
אני בשבוע 29 ויומיים אני מרגישה מידי פעם דופק בבטן כאשר אני מרגישה תנועות עובר, האם יתכן שזה דופק העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק העובר - תגובה
אינך מרגישה דופק עובר. מרגישה את דופק עצמך או תנויותץ העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהאדיר03/05/2015
שלום ,
מהו גובה הרחם 4 שעות אחרי לידה ?
בגובה ה Symphiasis
או 2/3 ה symphiasis
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידכון
אדיר03/05/2015סליחה התכוונתי 3/4 ה symphisis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתחפאולה02/05/2015
שלום
אני שבוע 29+2 ורק עכשיו ראו שיש לי שליית פתח גבולית, לא סבלתי מדימומים
האם עדיין יש סיכוי ששלייה תעלה ואוכל ללדת לידה רגילה?
תודה מראש
פאולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/05/2015שלום.
אכן קיים סיכוי שהשיליה תעלה כלפי מעלה.תנחכה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליית פתח
פאולה02/05/2015המון תודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתן לא תקינה בהיריוןמיכל01/05/2015
שלום רב,
אני בהיריון בשבוע 13. לפני מספר ימים ביצעתי תרבית שתן שגרתית והתוצאה היתה כי התרבית חיובית וכי קיים חיידק בשם Enteroc. Faecalis.
שאלותיי הן:
1. כיצד ניתן לטפל במצב זה? אם צריך לקחת אנטיביוטיקה, האם מותר לקחת אנטיביוטיקה בהיריון, גם בטרימסטר הראשון? האם יש סכנה כלשהי לפגיעה בעובר?
2. על איזו אנטיביוטיקה היית ממליץ במצב זה, במידה ויש לי רגישות ל-G6PD?
3. יש לציין כי את תרבית השתן הקודמת (לפני הנוכחית) ביצעתי לפני 5 שבועות, לכן ייתכן כי אני נמצאת כחודש עם דלקת בדרכי השתן ללא ידיעתי. האם החיידק שהתגלה אצלי ו/או הדלקת עצמה היו עלולים לגרום נזק כלשהו לעובר? (מבחינת מומים או השלכות אחרות)
4. האם יש קשר בין דלקות בדרכי השתן שלא טופלו במועד לבין פיגור שכלי אצל העובר? במחקר גדול בארה"ב שכלל כ-84 אלף הריונות, הסיכון לפיגור שכלי או עיכוב התפתחותי בקרב הנשים שלא נטלו אנטיביוטיקה היה גדול ב-40 אחוז בהשוואה לנשים שכן נטלו אנטיביוטיקה.
5. במידה ואכן יש סיכון לפיגור שכלי/עיכוב התפתחותי/מומים כלשהם בעקבות החיידק, האם עלי לפנות לרופא מומחה כלשהו בנושא (למשל זיהומולוג)? האם יש דרך לערוך איבחון מוקדם? מה עלי לעשות במצב זה? כי אני יודעת שאם נדבקים ב-CMV למשל אפשר לבדוק במי שפיר אם העובר נדבק. מהו הדין לגבי חיידק של מערכת השתן?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן לא תקינה בהיריון - תגובה
דלקת בשתן היא לא דבר חריג בהריון.אין קשר לעובר בשלב זה.כמובן שעליך לפנות לרופאך לקבלת טיפול על פי הרגישות לחידק.גם חשוב לא להגזים בסיכונים האפשריים,.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאעדי30/04/2015
תחילת מחזור אחרון 28.3.15.
ביוץ משוער (לפי בדיקות ביוץ 11.3.15).
ב-27.4.15 תוצאות הבדיקה: 1,746 IU/L.
ב-28.4.15 נראה באולטרסאונד שק הריון קטן.
היום (30.4.15) תוצאות הבדיקה: 5,979 IU/L.
האם העלייה נראית תקינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
אכן העליה נראית תקינה.מומלץ כמובן המשך מעקב עם אולטרהסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר אפשר לשאול שאלהמלי30/04/2015
קבלתי תוצאות ורציתי לדעת מה זה אומר
שם הבדיקה
תוצאה
תוצאה לעומת טווח הנורמה
ANTI CARDIOLIPIN IgA 1.1 U/ml
0.0
סמן - ערך תקין
1.1
20.0
הערות והסבר
סגירת הערות עבור בדיקת ANTI CARDIOLIPIN IgA
ANTI CARDIOLIPIN IgG <1.6 הערות והסבר
סגירת הערות עבור בדיקת ANTI CARDIOLIPIN IgG
ANTI CARDIOLIPIN IgM <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת ANTI CARDIOLIPIN IgM
A.B2 GLYCOPROTEI IgG <1.4
סגירת הערות עבור בדיקת A.B2 GLYCOPROTEI IgG
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 0.2 U/ml
0.0
סמן - ערך תקין
0.2
20.0
סגירת הערות עבור בדיקת A.B2 GLYCOPROTEI IgM
SSA (Ro) SINGLE <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת SSA (Ro) SINGLE
SSB (La) SINGLE 0.4 Index
0.0
סמן - ערך תקין
0.4
0.9
סגירת הערות עבור בדיקת SSB (La) SINGLE
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט להלן הערות והסבר
סגירת הערות עבור בדיקת ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
DNA (ds) Ab 3.0 IU/ml
0.0
סמן - ערך תקין
3.0
6.0
סגירת הערות עבור בדיקת DNA (ds) Ab
RNP <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת RNP
Sm (anti Smith Ab) <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת Sm (anti Smith Ab)
RNP A <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת RNP A
RNP 68 <0.2
SmRNP <0.2
SmRNP
SSA-60 <0.2
SSA-52 <0.2
CHROMATIN 0.5 Index
0.0
סמן - ערך תקין
0.5
0.9
סגירת הערות עבור בדיקת CHROMATIN
JO-1 <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת JO-1
SCL-70 <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת SCL-70
ANTICENTROMERE Ab <0.2
סגירת הערות עבור בדיקת ANTICENTROMERE Ab
RIBOSOMAL P Ab <0.2
הערות לבדיקות
ANTI CARDIOLIPIN IgA
80< חיובי גבוה
20-40 חיובי נמוך
40-80 בינוני
ANTI CARDIOLIPIN IgG
20-40 חיובי נמוך
40-80 בינוני
>80 חיובי גבוה
ANTI CARDIOLIPIN IgM
20-40 חיובי נמוך
40-80 בינוני
>80 חיובי גבוה
A.B2 GLYCOPROTEI IgG
20-40 חיובי נמוך
40-80 בינוני
>80 חיובי גבוה
A.B2 GLYCOPROTEI IgM
20-40 חיובי נמוך
40-80 בינוני
>80 חיובי גבוה
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
See DNA Ab CONFIRMATION
לרופא: הסבר באתר המעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה תודה
מלי30/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה בבקשה לשאלה שלי
מלי03/05/2015??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתנטלי30/04/2015
היי אני בת 33.5 וקיבלתי תוצאות של בדיקות דם לשקיפות עורפית שלא מובנות לי ואף מלחיצות אשמח לעזרה ופיענוח
סיכון לפי גיל ובדיקות 1:1124
סיכון לפי גיל בלבד 1:499
סיכון לטריזומיה 1:10000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/04/2015לום.
התוצאות הן לחלוטין תקינות ויפות.כלומר הסיכון למחלה לפי גילך בלבד הוא 1:499. אבל הסיכון מאד ירד בעקבות הבדיקות והוא 1:1124.לתסמונת דאון הסיכון הוא 1:10000.אז מה הלחץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נטלי30/04/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)