מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- parvovirus b19אילן27/04/2015
שלום,
כבר כמה ימים שאני סובל ממחלה ויראלית עם חשד ל-parvovirus.
הבעיה היא שאני שהיתי הרבה בקרבת ידידה שלי שהיא בהריון (שבוע 25).
מה עליי לעשות? להגיד לה שתלך להיבדק?
אני מאד מודאג,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר parvovirus b19 - תגובה
ד``ר אריה לידור29/04/2015שלום לך
אכן שתבדק גם קלינית וגם אולטרהסונוגרפית וגם רמת נוגדנים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Anti dיוסי26/04/2015
שלום יש לי שאלה ,
אישה שהפילה בשבוע 8 , לאם Rh שלילי .
האם זה מחייב מתן אנטי D ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Anti d - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/04/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ..מלי26/04/2015
אני בשבוע 25 מחר .. העובר קטן לשבוע בשבוע וחצי בערך ..
לאחר כל הבדיקות שעשיתי מי שפיר + רעלת הריון הכל יצא תקין ,
הרופא ביקש ממני בדיקת דם לבדיקת קרישיות דם ..
האם זה יכולה להיות הבעיה ??
האם יש בעיה זה יכול להיות משהו רציני שפוגע בעובר ??
האם יש מה לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה .. - תגובה
ד``ר אריה לידור26/04/2015שלום לך
הבדיקה מיותרת. המשיכי במעקב צמיחה כולל זרימות בחבל הטבור ובמח העובריים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב מועד ביוץ ומחזורשני25/04/2015
שלום
המחזור שלי נמשך כשבוע כשב 3 הימים הראשונים יש דימום ממש ממש קל ואחריו 3-4 ימים עם דימום רציני יותר. לשם חישוב מועד הביוץ- מתי עלי לציין את מועד המחזור האחרון? מהיום הראשון של הדימום הקל או רק מיום התגברות הדימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה..
שני26/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מבקשת תגובה..
שני27/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב מועד ביוץ ומחזור - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/04/2015שלום.
אינפורמציה נוספת החשובה לתשובה.מה ההפרש בין המחזורים. זה יקל על מתן התשובה.ברגיל אנו סופרים המחזור מעת הופעת הדימום הרציני יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שני27/04/2015תודה על התשובה
ההפרש בין תחילת כל דימום הוא 30-31 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי בהקשה עזרהאני25/04/2015
בהריון הקודם החלבון עוברי היה לא טוב ועברתי מי שפיר. הכל היה תקין. אני בהריון וחושדת מאד לעבור שוב את אותו הסרט. האם זה אומר שאם בהריון הקודם הבדיקהלא הייתה תקינה אז גם בהריון הזה? האם יש סיכוי שהגיל יהפוך את התוצאה לגרועה יותר? יש סיכוי שאקבל תוצאה טובה?? אני חוששת מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי בהקשה עזרה - תגובה
אם גילך מעל 35 עלייך לעבור דיקור מי שפיר אחרת המשך מעקב רגיל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מומלצת של חומצה פולית בהיריוןגלית25/04/2015
שלום,
אני בשבוע 21 להיריון.
עד שבוע זה נטלתי כדורי פרנטאל. (המכילים בין היתר 1mg חומצה פולית)
כעת, הרופאה נתנה לי כדורי פולקס (המכילים בין היתר 0.4mg חומצה פולית) וכדורי אלספה 9 חודשים (המכילים בין היתר 0.4mg חומצה פולית)
ובנוסף להמשיך עם כדורי פרנטאל.
בסיכום הכללי יוצא שאני צריכה ליטול 1.8 מ"ג חומצה פולית ליום.
האם יש צורך ליטול כמות כזו של חומצה פולית ליום?
האם יש צורך להמשיך עם כדורי פרנטאל ?
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מומלצת של חומצה פולית בהיריון - תגובה
הכמות המומלצת הינה 0.4 . אך לא נגרם כל נזק מכמויות כפי שציינת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותרונית23/04/2015
בעלי ואני מנסים להיכנס להריון. אני עדיין לא יודעת אם נקלטתי, אבל מה שקרה הוא - שליקקתי בטעות בשר חי, כי טעמתי את התיבול שלו לפני הטיגון.
כמו כן, יש לנו שכן עם תחול בית, ושערה של החתול הזה נכנסה לי לפה.
האם יש לי מה לחשוש במידה וכן נכנסתי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/04/2015שלום .
הרבה אין מה לחשוש. לודא כי החתול מחוסן ולא העביר לך מחלת הטוקסופלסמה. בבדיקת דם פשוטה יודעים.להבא הקפידי יותר ושיהיה הריון קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין התשובה שניתנה
רונית30/04/2015ואם בבדיקת הטוקסופלזמה יוצא כי igg חיובי ו- igm שלילי זה אומר שאני מחוסנת?
ז"א שגם אם לכאורה אדבר אין לי חשש לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן22/04/2015
שלום,
אני בשבוע 34 ורצה לבקר חברים שיש להם תינוק בן 4 חודשים שחולה באבעובות רוח.
לי כבר היה שהייתי קטנה.
האם זהמסוכן? עדיף לא ללכת אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/04/2015שלום.
אם חלית בעבר סביר להניח שאת מחוסנת.אבל לא כדאי לקחת סיכון מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת anti body screenמירב22/04/2015
שלום רב, אני בהריון ראשון, שבוע 8, סוג דם O+ בבדיקה ANTI BODY SCREEN I התוצאה היתה חיובית + הערה "פנל לא ברור" מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה? אני ממש לחוצה.... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על שאלות?
מירב24/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת anti body screen - תגובה
יש לחזור על הבדיקה לגילוי נוגדנים נוספים אם יש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי שתןמ.21/04/2015
שלום רב.
אני בהריון שבוע 9 ובבדיקת שתן לתרבית גילו אצלי דלקת בדרכי שתן חשוב לי לציין כי זה הריון שלישי ובשתי ההריונות הקודמים גם כן סבלתי מדלקת בדרכי השתן ללא סימנים שרק בתרבית שתן התגלו אך טופלתי באנטיביוטיקה מקרודנטין מפני שאני רגישה לאוגמנטין ובשתי ההריונות הקודמים הדלקת חלפה ולא חזרה.
בפעם הזאת רופאת המשפחה שלי טוענת כי החיידק עמיד חלקית למקרודנטין ובעקבות היותי רגישה לאוגמנטין אינה יודעת כיצד לטפל בי.
לכן אשמח להכוונה מה עליי לעשות? איזה טיפול עליי לקחת? אם הרופאה שלי אפילו לא יודעת מה לתת לי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי שתן - תגובה
ניתן להתיעץ עם רופא המשפחה בנושא הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת ספינהשבוע 3521/04/2015
שלום,
הייתי אתמול במיון עקב הפניה של הרופא עם חשש לעיכוב בגדילה.
במהלך המוניטור ראו שיש לי צירים סדירים, מה שהוביל לבדיקת פתיחה.
אני לא בלידה, הצוואר סגור והרופא אמר שהעובר גבוה (בספינה -3).
שאלתי היא:
האם לא בעייתי לעשות בדיקת ספינה כשצוואר הרחם סגור? זה לא דורש פתיחה של צוואר הרחם ועלול לגרום לזירוז או בעיות אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
שבוע 3523/04/2015בנוסף היום היתה הפרשה שונה מהרגיל שדי דומה לתיאור של פקק רירי, אם כי אינני באמת יודעת איך זה אמור להראות.
האם הפקק יכול לנשור עקב הבדיקה? ואם כן, האם נשירתו עקב הבדיקה משמעותה לידה מתקרבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
אין כל דאגה. ההפרשה אינה אומרת כלום בשלב זה. את נשמעת מודאגת. שוה שתגשי לרופאך שיבדוק וירגיע אותך.חבל על המתח המיותר כעת.שוב בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בדיקת ספינה - תגובה
הספינה היא בליטה בדופן אגן הירכים שלך.בודקים היחס בין גובה הראש לבין בליטת הספינה היוצאת כאמור מקירות האגן שלך. מה בעצם הדאגה??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בשבוע 17ליטל21/04/2015
יש לי לחצים בטן זה טבעי לשבוע 17 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בשבוע 17 - תגובה
משום הרחם הצומח. ליתר בטחון פני לבדיקת רופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד ראשונהמגי20/04/2015
שלום רב,
אני בת 29, נשואה.
לקחתי גלולות כ- 10 שנים והפסקתי את השימוש בהן ב- 26.2.15.
חשוב לציין כי לא קיבלתי מחזור לאחר הפסקת הגלולות.
ביצעתי יחסי מין עם בעלי ב- 13.3.15. כעבור שבוע בערך היה לי דימום קליל ביותר של מס׳ שעות בודדות. עשיתי בדיקת הריון ביתית ב- 25.3.15 והתשובה הייתה שלילית.
ביצעתי בדיקה נוספת ב- 30.3.15 והתשובה הייתה חיובית. ב- 1.4.15 ביצעתי בדיקת דם והבטא הייתה 790.
אתמול הייתי בבדיקת אולטרסאונד ראשונה, ראו שק הריון ושק חלמון והרופא אמר שהוא מזהה סימן לקוטב עוברי אך זהו זה. ** אמורים לראות עובר בשלב הזה? **
הרופא אמר שאו שההריון צעיר ממה שאני חושבת (אמרתי לו שבוע 7 + 2 ימים) אך שאם אני מתעקשת שקיימנו יחסי מין פעם אחת בלבד במשך כל החודש (ב- 13.3.15) אז 99 אחוז שההריון לא תקין.
סיכמנו שאחזור אליו עוד 10 ימים לבדיקה נוספת.
רציתי לשאול- ואשמח לתשובה כנה ואמיתית- האם יכול להיות שהפגישה בין הזרע לביצית נעשתה לאחר 3-5 ימים כך ששבוע ההריון שלי הוא למעשה 6 (+4 או +6) ושזה פשוט באמת מוקדם מידי? או שרוב הסיכויים שההריון אכן לא תקין?
הוא לא אמר לי מה גיל ההריון לדעתו והוא לא היה נראה אופטימי.
מצרפת תמונה של האולטרסאונד
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
מגי21/04/2015שלום,
בהמשך לשאלתי על האולטרסאונד שביצעתי לפני יומיים-
עשיתי היום בדיקת דם והבטא יצאה 97,268.
האם זה אומר משהו על תקינות ההריון? איזה שבוע זה? יכול להיות שהכל מתפתח כרגיל רק ללא עובר ולכן הבטא ממשיכה לעלות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אולטרסאונד ראשונה - תגובה
ד``ר אריה לידור26/04/2015שלום רב.
שכיח מאד כי הביוץ אינו סדיר לאחר הפסקת גלולות ולכן גיל ההריון אינו ודאי. יש לקבוע את הגיל המדויק על פי אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אולטרסאונד ראשונה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/04/2015הרופא צודק עדיף לבדוק עוד 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין הילודmichal18/04/2015
שלום, האם ברגע המפגש של הזירעון עם הביצית כבר ידוע מה המין?
אם לא,אז אחרי כמה ימים נקבע המין של העובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין הילוד - תגובה
ד``ר אריה לידור19/04/2015שלום לך
מי שקובע את המין הוא תא הזרע מסוגX-בת ומסוגY- בן וזה במפגש זרע./ ביצית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה דחוףף לבוקר שאחרימלי17/04/2015
שלום ,
אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה וטוען שלא יודע אם השאיר בפנים זרע. המחזור הקודם היה בערך לפני חודש, אני אוטוטו צריכה לקבל שוב.
השאלה שלי האם הזרע יכול להיקלט בשלב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה תשובה דחוףף לבוקר שאחרי - תגובה
ד``ר אריה לידור19/04/2015שלום לך
אם איחור בוסת יש לבצע בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)