מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוניטור בהריוןמנוטרת30/04/2015
האם ביצוע מוניטור גורם לעובר לזוז יותר?
לאחרונה נאלצתי לבצע מוניטור מספר פעמים, ושמתי לב שבכל פעם שאני מתחברת למכשיר העובר ממש משתולל לכל אורך הבדיקה. תהיתי אם משהו בניטור עצמו מגרה את העובר לזוז יותר מכרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/04/2015שלום.
התופעה שאת מתארת לא מוכרת כבעיה.לא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטת גופיף צהוב בהריוןshira29/04/2015
אתמול הייתי לראשונה מאז גילוי ההריון אצל רופא הנשים שלי לבדיקת אולטרסאונד(הריון ראשון).עפ מחזור אחרון זה אמור היה להיות שבוע 8,אך לפי גודל העובר הרופא תיקן את זה לשבוע 6+2.
הוא אמר שרואים שק הריון ושאפילו כבר רואים דופק והכל נראה מצויין.
אבל הוא גם ראה ציסטת גופיף צהוב בהריון-הוא הסביר שזה טבעי ואין לי מה להיות מוטרדת מזה.אבל הוא גם ציין שזה בדרכ מגיע לגודל של עד 3 ס"מ בעוד שאצלי זה 6 ס"מ!
אמר שנמשיך לבדוק את זה ולא לדאוג...
אבל אני ממש מודאגת.
האם יש סיבה לדאגה?האם זה יכול לסכן את העובר/אותי?
זה אמור לקטון?ומה עושים לזה?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטת גופיף צהוב בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור29/04/2015שלום לך
אין סיבה לדאגה כל עוד עוקבים אחר גודל ציסטה זו האמורה ללכת ולקטון עם התקדמות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם לא?
shira29/04/2015תודה על התגובה.
ומה קורה אם היא לא הולכת וקטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה דחופהמלי29/04/2015
מה זה אומרהתוצאות שקבלתי
GLUCOSE ---57
FIBRINOGEN---477
HEPATITIS Bs Ag negative הערות והסבר
HEPATITIS C Ab negative הערות והסבר
TREPONEMA SCR./TPHA Negative
TOXOPLASMA IgG Positive >15
TOXOPLASMA IgM Negative
HERPES HSV2 IgG negative
RUBELLA Ab IgG positive
CMV IgG Positive הערות והסבר
CMV IgM negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה דחופה - תגובה
תןצאות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן29/04/2015
חומצה פולית בתחילת הריון צריך לקחת 4 מג או 5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
המינון המומלץ=0.4 מ"ג שהם 400 מיקרוגרם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץ?אושר28/04/2015
המחזור שלי מגיע כל פעם בזמן אחר (פעם אחרי 28 יום ופעם אחרי 37 יום, אין משהו סדיר). איך אני יכולה לדעת מתי הביוץ שלי מתחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ביוץ? - תגובה
אכן קשה לדעת . בתחום של יום 14 ועד 22 על פי תדירות הוסתות שציינת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרון- הריון ספונטניא.28/04/2015
שלום-
בת 39 +
הריון 7 ספונטני- בבית ילד בן 11 חודש, והפלות בשבועות מוקדמים/הריונות כימיים.
בהריון שצלח קיבלתי גם אנדומטרין לשבועות הראשונים.
טופלתי בקלקסאן 60 מ"ג (MTHFR הומוזיגוט) + פרדניזון 5 מ"ג- נוגדנים לבלוטת התריס
ערכתי גם בדיקת פרוגסטרון- 84.0 nmol/L
האם ערך זה מסוגל להחזיק הריון? האם היית נותן פרוגסטרון לחיזוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת פרוגסטרון- הריון ספונטני - תגובה
ממליץ על נרות או כדורי או זריקות פרוגסטרון לחיזוק וכן מעקב אולטרהסאונד . אין צורך בבדיקות פרוגסטרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילת עוברליאן28/04/2015
שלום אני בשבוע 30+4 אתמול ביצעתי מעקב גדילת עובר כל הערכים תקינים (בטווח התקין) אך אשמח להתייעצות כי חלקם מעט נמוכים יותר
כמות מי שפיר 106 מ"מ האם זה לא נמוך?
BPD מ"מ 77.5 מתאים לשבוע 31+1
OFD מ"מ 99.4
HC מ"מ 286 מתאים לשבוע 31
AC מ"מ 246.7 מתאים לשבוע 28+5
Femur מ"מ 56.9 מתאים לשבוע 29+1
ממוצע גיל הריון 30
hc/AC 1.16
Ac/Femur 4.34
BPD/Femur 1.36
HC/BPD 3.69
הערכת משקל 1410
האם יש סיבה לבדוק ש היקף הבטן אורך הירך נמוכים? האם זה קשור למי השפיר שאין הרבה?
אשמח לתשובה האם יש צורך בטיפול מעקב או שאין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילת עובר - תגובה
כל המדדים תקינים . יש להמשיך במעקב שגרתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהחן28/04/2015
שלום האם אפשר לקיים יחסים ממש בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה - תגובה
כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים בתחילת הריוןשחר27/04/2015
שלום,
הייתי בבדיקת שיניים שכללה צילום שיניים . ככל הנראה באותם ימים הייתה השרשה.
האם יש איזושהי סכנה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים בתחילת הריון - תגובה
אין כל סכנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשירה27/04/2015
שלום,
אני נמצאת בשבוע 20 ומרגישה מידי פעם לחץ בלב האם אני צריכה לדאוג או שזה מקובל בשלב הזה? (תחושה של צריבה כזאת לא נעימה כמו קוצר נשימה קצת קשה לי לתאר)
שאלה 2) האם יש סכנה לישון על הגב? אני משתדלת לישון על הצד ומתעוררת כמעט תמיד על הגב בנוסף עד שאני נרדמת אני מתהפכת המון מצד לצד כמעט כל רבע שעה האם זה מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשמח לתשובה, תודה
שירה28/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות - תגובה
אין כל סכנה לעובר מצורת שנתך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהריון.הילה27/04/2015
אני בשבוע 8 ורציתי לדעת האם מותר לי לשחק טניס.
שיחקתי גם לפני ההריון אבל כיוון שזה ספורט די מאומץ אני לא בטוה אם מותר.
אני אציין שבתחילת ההריון היו לי דימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בהריון. - תגובה
אם מהלך ההריון תקין ואינך מבצעת ספורט תחרותי או אירובי יכולה להמשיך ברמה שהית טרם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בטרימסטר שלישי- 3 שאלות...לילך ת.27/04/2015
שלום רב,
אני ובעלי נמנעים מיחסי מין במהלך ההריון מחשש שזה יפגע בהריון באיזשהי צורה...
חשוב לציין שלא קיבלנו הוראה לכך, ועד כה ההריון בריא ותקין, פשוט התחושות האישיות שלנו מונעות מאיתנו כבר חצי שנה.
עכשיו אני בשבוע 30 וחושבת הרבה על הלידה.
1. האם יחסי מין יכולים להקל על הלידה בצורה כלשהי? חשבתי שאולי נתחיל לקיים יחסים החל משבוע 32-33...
2. אם בעלי מצונן, האם בזרע יכולים לעבור חיידקים?
3. האם יש מניעה בשימוש בקונדום של אחת החברות המוכרות בגלל נוזל הסיכה או קוטל הזרע שיש בו?
תודה רבה,
לילך ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בטרימסטר שלישי- 3 שאלות... - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/04/2015שלום.
אם אין גורמי סיכון להריון ,אין סיבה להימנע מקיום יחסי מין בהריון.בהצלחה.אגב אם בעלך מצונן,כדאי אולי להימנע כעת ,כדי שאת לא תדבקי.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, רק לא ענית לי אם
לילך ת.28/04/2015ניתן להשתמש בקונדום של אחת החברות המוכרות, למרות שיש בהם חומרי סיכה וקוטלי זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, רק לא ענית לי אם - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/04/2015שלום.
לא ברור לי הצורך בשימוש בקונדום בהריון.מה הסיבה,האם מניעת העברת מחלות?.באם כן כדאי קודם לרפא הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שישיחגית27/04/2015
שלום עשיתי היום אולטרסאונד שבוע שישי וניצפה שק נוזלי מאןד קטן אבל נאמר לי שבשלב זה היה אמור להיראות שק הריון באופן ברור האם זה תקין ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שישי - תגובה
יש לחזור על הבדיקה על מנת להוכיח קיומו של עובר ודופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בשד בהריוןאחת27/04/2015
האם מכה בשד יכולה להשפיע על העובר?.... זה היה מעין מעיכה חזקה בשד ע"י בתי (בלי כוונה) ....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בשד בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/04/2015לחץ על השד לא יפגע בתינוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..חן27/04/2015
זה הריון ראשון שלי ולא ידעתי שצריך להתחסן לפני לאדמת ולחצבת מה אני יכולה לעשות במיקרה כזה?ואני רק בתחילת ההריון..
ואיך אני יכולה גם לבדוק אם עשיתי את החיסונים האלה כשהייתי ילדה..אני זוכרת רק בבית ספר שהייתי עושה חיסונים אך.לא יודעת איזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/04/2015את יכולה לבדוק נוגדנים אך לא לקבל חיסון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)