מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכל הגוף שבוע 32 אחרי חיסוןשואלת29/05/2015
היי, חוסנתי היום נגד שעלת ועברתי בדיקה שגרתית אצל הרופאה והכל היה תקין. מתחילת הלילה הופיעו לי בחילות חזקות וכאבים בכל הגוף. חשוב לציין שאני מרגישה תנועות והקפדתי לשתות הרבה. האם ללכת לרופא? אני במסגרת צבאית וזה קצת פרוצדורה לראות רופא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכל הגוף שבוע 32 אחרי חיסון - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/05/2015שלום.
אם הכאבים ממשיכים יש צורך להיבדק.יתכן שהכאבים הם תגובת רגישות יתר לחיסון.ניתן כמובן גם לגשת למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בשבוע 13מירב28/05/2015
במשך כיומיים אני סובלת מכאבי בטן שבאים והולכים והבטן גם קצת רגישה למגע. האם זה מצב טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בשבוע 13 - תגובה
כדי לענות על השאלה , יש צורך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר מועטותkineret28/05/2015
שלום,
אני בשבוע 21+4
מזה כשבועיים מרגישה תנועות עובר.
בהתחלה התחושה הרגישה די חזקה. ואפילו הוא הקפיץ לי את הבטן..
אפשר להגיד שאני מרגישה את התנועות כבר כל יום פעם אחת או יותר.
בשבוע האחרון יצא שהייתי פעמיים באולטרסאונד.
בשתי הפעמים העובר כמעט לא זז והיה צריך "להעיר" עם המכשיר.
זז בקושי בקיצור..הטכנאית והרופא אמרו לי שזה תקין וכל עובר והאופי שלו..
אני מודאגת מכיוון שבבדיקות מוקדמות יותר הוא נראה יחסית פעיל. (גם מצץ אצבע וכד'). ומדובר כבר בשתי בדיקות ולא אחת..
הייתי בתקופה הזאת קצת במתח ובמאמצים פיזיים - חיפשתי ועברתי דירה.. אולי זה השפיע? האם זה צריך להדאיג? אני שותה הרבה מים אגב.
יש לי תור לרופא (בסיכון, לאחר ivf וגיל) רק עוד יותר משבוע..
בנוסף השליה בדרגה 2 משבוע 20 זה בסדר?
(אורך הצוואר תקין והוא סגור)
סליחה על האורך ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר מועטות - תגובה
בגיל הריון צעיר זה ,אין עדין משמעות מיוחדת לעוצמת התנועות. אגב האם השיליה קדמית.?.במצב כזה בגיל ההריון הזה אכן מרגישים מעט פחות תנועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלת מזון בהריוןטלי28/05/2015
שלום רב, אני בשבוע 12, ואני חושדת שאכלתי משהו מקולקל אתמול בארוע שנכחתי בו. לצערי נכנעתי לחשק ואכלתי חומוס, למרות שיש כאלה שאומרים שלא מומלץ ואני באמת לרוב נמנעת. לקראת הערב הרגשתי קצת בחילות וכאבי בטן אך לא היו הקאות או שלש לולים מובהקים. הדבר שאני חוששת ממנו הוא כמובן כל החיידקים של הטוקסופלזמה וליסטריה. איך אפשר לוודא שלא נדבקתי במשהו? האם יש משהו לעשות בנידון? האם לבקש הפניה לבדיקות , ואם כן מתי לעשות אותן? פשוט אין לי תור לרופא נשים בקרוב ואני ממש לחוצה. בתודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלת מזון בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/06/2015שלום. הפניה לבדיקות למזהמים ניתן לקבל מרופא המשפחה באם את מאד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוףש.א27/05/2015
אני נוטלת גלולות סרזט באופן קבוע מזה כשלוש וחצי שנים. לא פיספסתי אף גלולה במהלך החודש האחרון, אך כן טופלתי בכדורים בשם:"פלוקונאזול". לאחר חישוב, הבחנתי שיש לי איחור במחזור של שלושה שבועות (וסת אחרונה ב 9.4.15). כמו שכבר ציינתי, אני נוטלת גלולות סרזט מזה מספר שנים ומעולם לא היה לי איחור כה גדול במחזור. התייעצתי עם רופא שאמר שיעילות הגלולות עלולה להיפגע בעקבות הכדורים שלקחתי... לכן ביצעתי אתמול בדיקת דם לאבחון הריון ותוצאת הבטא נרשמה: "שלילי 2". גם בדיקת שתן שעשיתי היום הייתה שלילית. בבדיקת אולטראסאונד מהיום בבוקר לא נמצאה כל בעיה רפואית שמסבירה את האיחור בוסת. אני ממשיכה ליטול את הגלולות כרגיל אך המחזור לא מופיע ואין שום סימן לכך שהוא צריך להגיע... מידי פעם יש כאב קל מאוד וקצר באחד מצידי הבטן התחתונה, אך לפני כשבוע היה לי יום שלם של דקירות שהופיעו ממש בתחתית של הבטן בצד שמאל..אני מבולבלת ולא יודעת מה מצבי...רציתי לשאול האם ישנם מצבים נדירים שבהם קיים היריון ובבדיקת הדם הבטא יוצאת שלילית אחרי איחור כל כך גדול...? או שאם הבטא שלילית לגמרי ייתכן שזהו היריון מחוץ לרחם שעדיין לא נצפה באולטראסאונד?.. לא יודעת אם זה בסדר שאני ממשיכה ליטול את הגלולות ואם זה לא יכול להזיק לעובר, אם קיים הריון בכלל...בבקשה עצה דחופה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2015שלום.
בדיקת הבטא הופכת חיובית באם קיים הריון ,ללא קשר למיקומו.אם עדין עיכוב במחזור ניתן לבצע בדיקה חוזרת של רמת הבטא.לא ציינת הסיבה לנטילת סרזט לאורך שנים.כי אלו הכדורים למניעה בעיקר בתקופת ההנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ש.א27/05/2015תודה על תשובתך. רציתי רק לשאול, למקרה שמדובר בהריון...אני ממשיכה ליטול את הגלולות סרזט כי אני לא יודעת אם יש הריון. האם זה לא פוגע בעובר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/06/2015שלום.
לבצע בבקשה בדיקת דם להריון באם עוד לא בצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מדומיםעדי26/05/2015
האם צירי ברקסטון היקס יכולים לנבוע מחוסר שתיה?
האם צירים אלו יכולים לגרום לקיצור צוואר הרחם למספר דקות?
איזה סיבות יכולות להיות לקיצור צוואר באופן זמני למשך גמה דקות ולפתיחת הפה הפנימי?
מדובר על שבוע 12 ולאחר מכן הצוואר נסגר ואורכו 38-40 ממ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה דילגתם על שאלתי..בבקשה תשובה.
ליאת27/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירים מדומים - תגובה
צירי ברקסטון היקס,על פי הגדרתם אינם גורמים לקיצור הצואר.לא ברורה שאלתך:"מדובר על שבוע 12ולאחר מכן הצואר נסגרואורכו39-40ממ" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתצירוף מקרים?25/05/2015
שלום , יש לי שאלה שמאד מטרידה אותי . הייתי במקלחת 5 שעות לאחר אחד מבני הבית...סכין הגילוח שלי היה על מים ואני חוששת שזה היה נוזל זרע. (השתמשתי בסכין לצורך גילוח אזור אינטימי) האם אפשרי להיכנס להריון בדרך זו? לאחר שבועיים גיליתי שאני בהריון , וזה כמובן היה משהו מתוכנן כי אני ובעלי ניסנו להיכנס להריון כבר מס חודשים קודם. אני מאד מוטרדת ומבוהלת מהעניין ...האם זה צירוף מקרים? הביוץ שלי היה כ4 ימים בערך לאחר האמבטיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
האמת סיפור קצת מוזר.לא מוכרת לי צורת כניסה להריון בעקבות גילוח אזור אינטימי עם סכין עם זרע.אגב של מי הזרע הזה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בהריוןשירה25/05/2015
שלום רב,
נתקלתי במספר פעמים בודד לאחר השתנה על כתם ורדרד-כתמתם.
לא מופיע כל פעם
האם יש סיבה לחשוש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2015שלום. לא הבנתי השאלה. האם את בהריון?ומה זמן הכתמים.בנוסף האם נבדקת בענין אצל רופאך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה נוגדנים חייבת תשובהמלי25/05/2015
COOMBS INDIRECT POS
הערות לבדיקות
COOMBS INDIRECT
לא זוהה נוגדן ספציפי
חובה: שם ות.ז. על המבחנה
מה זה אומר שאני צריכה לעשות את הזריקה או לא ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת תשובה דחוף
מלי27/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה נוגדנים חייבת תשובה - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2015שלום. אםרמת הנוגדנים ל-RH קימת גבוהה אין טעם בקבלת הזריקה שהיא בעצמה הנוגדנים ל-RH. ממליץ שתתיעצי עם רופאך ,כדי שלא יהיה טלפון שבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתהריונית24/05/2015
שלום,
אני בהריון ברוך השם.
אני לפעמים מוסיפה קטשופ מסוג היינץ למזון במקרה הסתכלתי ברכיבים וראיתי שהוא מכיל חומץ מכוהל שלהבנתי הוא נגזרת של ויטמין a
האם מסוכן לעובר? אני מאד דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2015שלום. בנושא השפעת חומרים על העובר יש לפנות למחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות.בכל מקרה אישית לא שמעתי שאסרו על נשים בהריון לאכול קטשופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בהריוןיערה24/05/2015
שלום,
לפני חודש ביצעתי בדיקת סיסי שליה שמיד בעקבותייה הופיע דימום כבד שנמשך כיום אחד.מאז עבר כחודש במהלכו המשיך הדימום ועדיין יש לי הפרשות חומות ולעיתים הפרשות דמיות. בבדיקת אולטראסאונד נצפתה המטומה בגודל 7* 1.2ס"מ.
האם מומלץ להיות בשמירת הריון במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2015שלום. לגבי שמירת הריון,יש להתיעץ עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותDINA24/05/2015
היי.
אני מחר מתחילה שבוע 14.
1. יש לי מעט נקודות לבנות וסדקים על הפיטמות.. כשאני לוחצת על הפיטמה יוצאת מעין מוגלה.. זה תקין?
2. אני די תשושה.. שווה לעשות בדיקת ברזל או שזה נורמלי בכל מקרה?? לפני חודש וחצי התוצאה היתה תקינה.
3. זה בסדר לבצע סקירה 1 בשבוע 15+4 או מאוחר?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
לגבי נושא הפטמות,נשמע כדלקת פטריתית. יש לגשת ולהיבדק ולקבל טיפול בהתאם.לגבי התשישות בודאי יש לבצע בדיקות דם.לגבי הסקירה ,מבצעים עד השבוע ה-16.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
DINA27/05/2015העניין עם הפטמות הוא כך לפחות שנה כבר.. זה לא כואב ולא מציק...
עדיין נשמע כפטריה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/05/2015לום.
התשובה הפשוטה היא בבקשה לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר התפך לרוחבטלי24/05/2015
שלום
שבוע 36, בעוד 3שבועות יולדת בקיסרי(קבעו קבר תאריך) בגלל 2 לידות קודמית בקיסרי, העובר התפך כמה פעמים מראש לעכוז והפוך וכרגע תקוע לרוחב , אני ממש מרגישה שהוא שוכב לרוחב, שאלה האם זה לא מסוכן לעובר לשאר ככה עד הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר התפך לרוחב - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2015שלום. העובר בודאי משנה תנוחתו עוד מספר פעמים. אז לא לדאוגכרגע. רק אם יופיעו כאבים מיוחדים או אי נוחות,יש לפנות לבדיקה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא פוריותאסתי21/05/2015
הי...מתי בעצם פונים לרופא פוריות ? אני בת 29.5 מנסה להכנס להריון אולי 8 חודשים...היו לי שני הריונות כיימים.
עשיתי בדיקות הורמונים קרישיות בלוטת תריס. בדיקות גנטיות. תודה לאל הכל תקין.
האם צריכה לפנות לרופא פוריות ?????
חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
אסתי26/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא פוריות - תגובה
כדאי שקודם תתיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלת בהריוןלילך21/05/2015
שלום רב,
אני בהריון שלישי, שבוע 27. מתלבטת מאד האם לבצע את חיסון השעלת - זאת לאחר קריאת מאמרים ודעות בעד ונגד. יש לציין כי אני מקפידה לבצע את כל חיסוני השגרה לילדיי. לעומת זאת, מחיסון נגד שפעת אני לרוב נמנעת.
להתלבטות שלי מתווספת דאגה - בתור תינוקת כאשר קיבלתי את החיסון המשולש, כשעה לאחר מתן החיסון היה לי חום גבוה מאד, התחלתי להכחיל ולהיות אפטית ופוניתי לבית חולים שם ניתנו לי תרופות להורדת חום. בהמשך לא קיבלתי מנות נוספות של החיסון. להוריי נאמר שמדובר ברגישות למרכיב השעלת בחיסון. שני ילדיי חוסנו בחיסון המשולש ללא תופעות מיוחדות.
אשמח לעצתכם בנושא,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שעלת.
דר אילון לחמן24/05/2015שלום.
כמובן אם יש היסטוריה שלך של אלרגיה לחיסון. את לא לוקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)