מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה יתכן?מיטל08/01/2015
שלום,
קיבלתי מחזור ב22.9 ואחריו ב11.11. מאז לא קיבלתי שוב. עשיתי 4 בדיקות הריון בהפרשים גדולים של זמן וכולן יצאו שלילי. בבדיקת דם שעשיתי שלשום (6.1.15) יצא לי בטא 154. עשיתי שוב היום בדיקת הריון ביתית ויצא לי שלילי. יש לי תור לרופא נשים רק בעוד שבוע. האם בינתיים תוכלו להגיד לי האם זה הגיוני? האם יש סיכוי להריון? או אולי זה מצביע על משהו לא תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יתכן? - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2015שלום לך
יש להמשיך במעקב ביטא בבדיקות הדם ולא בבדיקות ביתיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שאילו הם סימני השתרשות?אני08/01/2015
שלום,
קיימתי יחסים ב1.1 שזה היה בזמן ביוץ או 24 שעות לפני.
כך בכל אופן הראה הסטיק לבדיקת ביוץ.
ב- 6.1 החלו לי התכווצויות בבטן תחתונה, שהולכות ובאות
ממש כמו מחזור אבל הרבה יותר קלות ונסבלות. היה גם כאב בגב תחתון וכמה טיפות ממש קצת של דם ורדרד וכעת נעלם. הפרשות מוגברות מעט מהנרתיק.
לאחר 24 שעות הכאבים פסקו לחלוטין לגמרי כאילו לא היו בכלל, אין שום דימום ואין שום כאבים בשום מקום.
ואני מרגישה לגמרי בסדר כאילו כל מה שחוויתי אתמול לא קרה בכלל...
המחזור אמור להגיע רק עוד 10 ימים. והוא מגיע בול מדויק כמו שעון כל 28 יום
גם הביוץ תמיד מתרחש אצלי בול ביום ה-14. האם מה שחוויתי אתמול היו סימפטומים של השתרשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן שאילו הם סימני השתרשות? - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2015שלום לך
מוקדם מדי . מתאים יותר לתסמיני ביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי גרידהאיילה07/01/2015
שלום,
לפני כחודשיים עברתי גרידה בעקבות עצירת התפתחות העובר (זה היה הריון חמישי) וכעת גיליתי שאני בהריון (שבוע 4 מהמחזור).
מתוכננת לי טיסת עבודה בעוד כשלושה שבועות. בעיקרון אני טסה הרבה, וטסתי גם בשלבי הריון שונים (תחילה-אמצע) ומעולם לא היו לי בעיות, הריונות "חלקים".
ולשאלתי: האם בהריון לאחר גרידה עליי להישמר יותר מאשר בהריון רגיל? (בכל הנוגע למאמץ, לטיסות עבודה וכו')
מצפה מאד לתשובתכם
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי גרידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/01/2015שלום.
שאלה קשה. מאחר ואנו לא יודעים ההסבר המדויק לחוסר התפתחות ההריון האחרון,לא ניתן להשיב בודאות על שאלתך.כמו שצינת כבר טסת בעבר בהריונות ולא היתה בעיה. מצד שני אולי דברים השתנו בגופך.שוב אין לי כל אפשרות לענות על שאלתך.כדאי כמובן להתיעץ עם רופאך המכירך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאאסתי07/01/2015
שלום למומחים..
אני אחרי הפלה טבעית..אני עושה בדיקות בטא.
כרגע הבטא 6.
בבדיקת אולטראסונד שעשינו הרחם נקי.
אפשר לקיים יחסי מין ? (בלי מטרה להיכנס להריון)
מה זה אומר שהבטא 6..?
היא חייבת להגיע לאפס?
אני צריכה לעשות עוד בדיקת דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
המקובל לשלול שארית הריון כאשר הרמה מתחת ל-5,אליה את ממש קרובה.לגבי קיום יחסים לא צריכה להיות בעיה,אם את חוגנת בפני הריון חדש כרגע.כדאי למען הרוגע הסופי לחזור על בדיקת הדם בעוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאנה07/01/2015
ששלום
רני בשבוע 4
מהבטא יצא 121 זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
יש לעקוב אחר העליה ברמת הבטא המכפילה עצמה בין 24 ל48 שעות. על פי כך נדע באם ההריון תקין.להזכיר כדי לצפות בשק ההריון בבדיקת אולטרה סאונד,הכמות צריכה להיות בסביבות ה-1000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה08/01/2015שלום
המחזור אחרון שלי הייה ב6.12
מחזור יחסית סדיר..
אתמול בדיקת בטא יצא 121.5
אם יש עוד סיכוי להריון תקין
הבדיקת בטא הבאה ביום ראשון ואני מאוד לחוצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שבוע 8הדס07/01/2015
היי,
שבוע 8 להריון,
בבדיקות דם שעשיתי נתקבלו התוצאות הבאות:
TSH 0.12
T3 3.6
T4 1.3
ובנוסף בבדיקת שתן התקבלה התוצאה - Urine culture --- significant growth
Kleb.pneumoniae
CFU / ML 10,000
1. האם בלוטת התריס תקינה? גם בהריון קודם הייתה לי תשובה דומה ואמרו לי שזה על רקע הריוני (ההריון והלידה היו תקינים)
2. האם יש לי חיידק בשתן? זה מסוכן לעובר? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שבוע 8 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/01/2015מציע לפנות לאנדוקרינולוג ורופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהשילת06/01/2015
שלום רב
נקלטתי מיד לאחר טיפול בקלומיד.
שבוע 7 ניצפה עובר ללא דופק.
עברתי גרידה.
האם יש מצב שנטילת הקלומיד גרמה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/01/2015לא,
הקלומיד עזר להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהמורני06/01/2015
שלוםשמי מורן בת 29,
בתאריך 21.10.14 ילדתי בן ראשון
הלידה ארכה 12 שעות והסתיימה בוואקום
ועד היום 6.1.15 לא קיבלתי מחזור
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/01/2015סביר והגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותאורית06/01/2015
שלום רב,
אני בשבוע 15 ומתגוררת בהונג קונג .
לא ביצענו בדיקות גנטיות לפני הכניסה להריון.
אני ממוצא עיראקי ובעלי חצי עיראקי חצי תימני.
בדקנו מול הרופא המטפל שלנו בהונג קונג לגבי אפשרויות לביצוע בדיקות גנטיות. אך לא ניתן לבצע אותן פה.
האם בשבוע הנוכחי כבר מאוחר מידי בכדי לבצע את הבדיקות?
במידה ולא מאוחר מידי, האם כדי להגיע לישראל בכדי לבצע אותן?
או שישנה גם האפשרות לשלוח את בדיקות הדם מהונג קונג לישראל?
אודה לתשובתכם בהקדם.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/01/2015תבררי עם מעבדות זר.אולי ניתן לשלוח בדיקות לארץ או שתבואי לקחת בדיקות כאן.
צריך לבצע את הבדיקות דחוף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת טיפולי פוריות תלויה בקפאין גםvika06/01/2015
בוקר טוב,
אני אחרי מספר הזרעות על בסיס טבעי כושלות.
עכשיו מטופלת בזריקות מונפור ואני שבוע וחצי אחרי הזרעה.
בכל הפעמים הייתי שותה בממוצע 2 כוסות נס ביום (לרוב בכוסות חד פעמי המשרדיות שהן קטנות יותר).
גם הפעם שתית מספר פעמים. והתחיל בי לחלחל חשש שאולי הנס קפה שאני שותה תורם לכישלון הטיפול כי ידוע שקפאין לא מומלץ בהריון? האם זה כך גם לפני שהריו נקלט ואני בתהליכי טיפול?
האם כדאי לסגור את הפינה והחששות אני צריכה להפסיק לגמרי שתיית נס קפה? (קשה אבל אם צריך אעשה זאת, בהריון ראשון לא שתיתי בכלל).
מבולבלת וזקוקה לתובנות בנושא.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחת טיפולי פוריות תלויה בקפאין גם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/01/2015שתי כוסות קפה נמס לא פוגעות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?!מיכלוש06/01/2015
המחזור האחרון שלי היה ב-26.11, אני בדר"כ מקבלת מחזור די סדיר (לפעמים מאחר לי ב-4 ימים). היום ה-6.1 ועדיין לא קיבלתי מחזור. עשיתי 6 בדיקות ביתיות לגילוי הריון וכולן יצאו שליליות מלבד אחת שהפס השני היה מאוד מאוד חלש. (אולי גם כבר התחלתי לדמיין...). מה קורה לי?! אני בהריון? אני לא? בהריונות הקודמים שלי זה היה מאוד ברור לי. עשיתי בדיקה ביתית וזה יצא חיובי. אשמח לעזרה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא?! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/01/2015תעשי בדיקת הריון בדם.
ותפני לרופא נשים מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירות מוקדמת ומורחבתאיט05/01/2015
שלום, בשתי הסקירות הרופא התקשה לראות את הקיבה ולבסוף הוא ראה אותה קטנה מדי. הרופא טוען כי העובר פשוט לא בלע באותו זמן את מי השפיר אך לדעתו אין לנו מה לחשוש כיוון ששאר הבדיקות תקינות. כמות מי השפיר נמצאת בטווח הנורמה. למרות זאת הוא הזמין אותנו לבדיקה נוספת בעוד שבועיים. השאלה היא האם יש לי סיבה לחשוש ובאילו צעדים כדאי לי לנקוט? ו בנוסף מה הן ההשלכות במידה ובאמת יש בעיה עם הקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירות מוקדמת ומורחבת - תגובה
ד``ר אריה לידור05/01/2015שלום לך
אינני יודע מה גילך מה תוצאות השקיפות או מעבדת השקיפות . מכל מקום יש לחזור על בדיקת האולטרהסאונד כולל הערכת כמות מי השפיר ובאם הממצא יתמיד יש לפנות ליעוץ גנטי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריה בהריוןאני04/01/2015
הי, אני בשבוע 26 אתמול בערב אכלתי במסעדה במלון מרק שהכיל גבינת גרוייר... המלצר ששאלתי אותו על הגבינה שלא ידעתי את שמה ... טען כי הגבינה מפוסטרת ואין בעיה.. היום במקרה באותה מסעדה הבנתי לאחר בדיקה עם השף כי הגבינה אינה מפוסטרת... לאחר קריאה על הגבינה הבנתי כי אינה רצוייה לנשים בהריון.. וכי מכילה חיידקים.. שיכולה לגרום לליסטריה. אני מודאגת נורא, אני מאוד מקשיבה להוראות של מה מותר ואסור בהריון.. מה עושים??? מה הסיכון? אשמח לחוות דעת מקצועית בנושא .
מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה בהריון - תגובה
אכן יש להקפיד על מזונות טריים לא משומרים וגבינות מפוסטרות ללא תפריט של בשר נא או דגים נאים. ליסטריה הינה מחלה קשה המלווה בחום כאבי בטן והקאות שאם לא הופיעו כפי הנראה לא נחשפת לחיידק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריון בסיכוןדניאלה03/01/2015
שלום וברכה,
רציתי לשאול , אני במעקב בהריון בסיכון עקב התקצרות צוואר הרחם בשבוע 27 ל-22 , המעקבים לאחר מכן הראו שהכל בסדר.
כרגע אני בשבוע 32 ועדיין במעקב בבדיקה של תרבית שתן יצאה לי התוצאה הבאה:
Staphylococcus aureus
100,000 CFU/ml-גדול מ
חיידקים
Staphylococcus aureus - (1)
1 VitekAntibiotics
S Ciprofloxacin
S Gentamicin
S Nitrofuranto R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive
ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג
האם יכול להיות שיש לי דלקת בשתן? האם זה יכול להיות משהו שיכול לפגוע בעובר? והאם יכול להיות שהדלקת בדרכי שתן היא זאת שגרמה לקיצור צוואר הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב הריון בסיכון - תגובה
אינני חושב שזו הסיבה לקיצור הצוואר מכל מקום יש לטפל בזהום בדרכי השתן כפי שמצויין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpc באונה השמאליתרוני02/01/2015
שלום רב
בסקירת מערכות מאוחרת שבוע 23 התגלה כי יש ציסטה בגודל של 5 6 ממ באונה השמאלית של העובר מלבד זאת הכול תקין ברוך ה בסקירה ואין ממצאים נוספים.
בדיקת integrated מצורפת בקובץ
אודה להערכתך האם יש חלילה מה לדאוג מפני כל תסמונות?
קראתי משהוא על תסמונת אדוארדס האם ה integrated שוללת את זה?
תודה רבה
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpc באונה השמאלית - תגובה
התוצאות תקינות וללא סיכון מוגבר. אינני יודע מהו גילך. אם מעל ל35 מומלץ לבצע דיקור מי הפיר וכמובן להמשיך במעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..אני בת 30 האם
רוני06/01/2015ישנם בדיקות שאתה ממליץ לי לבצע בעקבות הגילוי של הציסטה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)