מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץ והריוןמור16/06/2013
שלום רב, מחזורי בד״כ סדיר ואורכו סביב ה28 ימים.היום ערכתי בדיקה והיא הראתה שני פסים מאוד ברורים ואף נוטה שפס הבדיקה כהה במעט יותר מהפס קיים והיום זה היום השנים עשר. ניסיתי קצת לקרוא אך לא הבנתי בדיוק- מתי אפשר לנסות להיכנס להיריון? היום ומחר? מחר ומחרתיים? כמו כן, אני חודשיים וחצי לאחר הפלה עקב היריון בושש. בתודה, מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והריון - תגובה
ד``ר אריה לידור16/06/2013שלום לך
התזמונים שהצגת מדויקים וכדאי לנצל אותם לשם השגת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ והריון
מור17/06/2013לא רצוי בעיקרון לקיים יחסי מין יום כן-יום לא על מנת שההפרייה תהיה בעלת סיכויים גבוהים? האם הפלה טבעית מלפני חודשיים וחצי אמורה להשפיע על סיכויי להיקלט?- למרות שמאז המחזורים שלי חזרו להיות תקינים? בתודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ והריון - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2013שלום לך
רצוי לקיים יום כן ויום לא לסרוגין וכך לשמור על כושרו הפורה של הזרע לתקופה ארוכה יחסית. הזרע חי כ 3 ימים והביצית יום אחד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה בבקשה-ביוץ והיריון
מור18/06/2013לא קיבלתי מענה לשאלה השניה ששלחתי אתמול פעמיים בטעות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפסקת הריון תרופתית?קורין16/06/2013
שלום רב,
לפני כ 6 שבועות עברתי הפסקת הריון תרופתית ע"י מפייגין וציטוטק.
בטא 600 סה"כ, שבוע 5.
היה דימום משך כשבוע וקצת וכאשר נפסק הדימום חזרנו בעלי ואני לקיים יחסים.
לפני כמספר ימים הרגשתי מוזר ולמרות שאמרתי לעצמי לא הגיוני בכל זאת עשיתי בדיקה ביתית.
הבדיקה יצאה חיובי!.
האם הגיוני שכעבור 6 שבועות בלבד אני שוב בהריון?
ברצוני לציין כי יש לנו 3 ילדים וזו פעם שנייה שאני עוברת הפסקה תרופתית.
פעם קודמת היה לי בטא 4000 וכעבור שבועיים קיבלתי מחזור.
עכשיו 6 שבועות גם אין מחזור וגם בדיקה ביתית יצאה חיובי.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפסקת הריון תרופתית? - תגובה
מאד חשוב שתבצעי בדיקת דם כמותית . אם בערכים גבוהים ועולים זהו הריון חדש. ולא ייתכן שאריות הורמון זה מההריון הקודם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתכשירים קוסמטיים בהריוןשירה16/06/2013
שלום,
בעיתון של יום שישי התפרסמה כתבה הקוראת לנשים בהריון להמנע משימוש בקרמים ותכשירי קוסמטיקה. האם איגוד הרופאים שותף להמלצה זו? האם כדאי להמנע מהכל?
קניתי בתחילת ההריון קרם של חברת תפוח נגד סימני מתיחה. האם מומלץ להפסיק להשתמש בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתכשירים קוסמטיים בהריון - תגובה
ככלל אין חשש משימוש בתכשירים אלו. כמובן שכל מקרה לגופו ורצוי לעיין במרכיבי החומר ולראות אם בטוח בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעשות העמסת סוכר בצום?מ16/06/2013
שלום,
יש לי מחר בדיקת העמסת סוכר 50 ועוד כמה בדיקות דם נוספות שאני צריכה לעשות בצום. האם ניתן לעשות את העמסת הסוכר גם בצום או שזה עלול לפגוע בתוצאת הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לעשות העמסת סוכר בצום? - תגובה
אין צורך בצום . במעבדה תקבלי 50 ג"ר וכעבור שעה תלקח דגימת הדם לסוכר. דחי את בדיקות הצום למועד אחר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נא עזרתכםדניאלה15/06/2013
שלום רב, אני בת 31 מנסה להיכנס להיריון מזה ארבעה חודשים , לאחר הניסיון האחרון בכמה ימים היו לי דקירות בבטן כל הבטן ולאחר מכן דקירות בבטן התחתונה ומעט כאבים .. האם זה יכול להעיד על כניסה להיריון ? עשיתי בדיקת היריון בבית הייתה שלילית וזה היה ביום השביעי לניסיון האחרון האם עדיין יש סיכוי להיריון? האם סימנים אלה מעידים על היריון אולי? אודה לעזרה כי זה פעם ראשונה שזה קורה איתי הדקירות האלה. והאם זה משהו מסוכן חלילה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נא עזרתכם - תגובה
תחושות אלו אינן ספציפיות ואינן מעידות על כלום. בצעי בדיקת ביטא כשבועיים לאחר הביוץ המשוער
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלא מכפילה את עצמהרעות15/06/2013
שלום רב! ב 2/5 קיבלתי מחזור אחרון. ב 4/6 עשיתי בדיקת בטא שהראתה 40. ב 6/6 עשיתי שוב בדיקה שהראתה 100. ב 13/6 עשיתיהאולטראסאונד במיון שהראה שק הריון מזערי קטן מ -2 מ"מ. באותו רגע גם עשו לי בדיקת בטא שהראתה 638. לפי החישוב שלי היא הייתה אמורה לעמוד על כ1200. כתבו במכתב השחרור שזה או הריון צעיר אך לא נשללת הפלה. אני מודאגת כי הבטא נמוך ועלה בשבוע מ100 ל 638 ולא הכפיל את עצמו כל יומיים כפי שנאמר לי. האם יש סיכוי שיהיה לי הריון תקין למרות הבטא הנמוכה שלא מכפילה את עצמה? היו מקרים עליהם אתם יודעים שבסוף הכל הסתדר? אני בלחץ. נתבקשתי לבצע כל יומיים בדיקת בטא לודא עליה תקינה. מאוד רוצה לקוות שאין זו הפלה. מה הסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלא מכפילה את עצמה - תגובה
כל עוד קיימת עליה בערכי הביטא ההריון המתפתח תקין. המשיכי במעקב ביטא כך שמעבר ל1500 ניתן כבר לצפות שק הריון ברור ומעבר ל6000 עובר עם דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
רעות17/06/2013תודה רבה לך ד"ר. אכן כבר נצפה שק הריון כשערך הביטא עמד על 638 , כנראה ששם המשחק עכשיו הוא סבלנות. נתעדכן בהמשך. מודה לך על התגובה המרגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןלנה15/06/2013
שלום,
אני בת 36, יש לי 2 ילדים ומתכננת הריון נוסף.
לפני כחודש הפסקתי לקחת גלולות. לפני שבועיים היו לי כאבי גב חזקים ולקחתי תרופה בשם ארקוקסיה. כרגע מתעכב לי המחזור ביומיים.
האם יתכן שאני כבר בהריון ואך יכולה להשפיע ארקוקסיה על העובר?
תודה
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דם בשתןקרן14/06/2013
שלום לרופאים, הריון ראשון שבוע 34, ביקרתי במר"מ בשל כאבים ואכן יש צירים לא סדירים ומחיקה חלקית של צוואר רחם אחורי (23 מ"מ) והוא סגור.
עשיתי בדיקת שתן הכל יצא תקין פרט ל:
Erythroytes 25 HIGH
הרופא אמר שזה דם בשתן, אבל אי אפשר לדעת ממה זה.
אשמח עזרתכם, מדוע יש דם בשתן והאם תוצאה 25 היא גבוה? מסוכנת?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/06/2013שלום.
כדאי להרגע. הכמות של 25 תאים,היא מינמלית ביותר.שוה לחזור על הבדיקה וגם לבצע בדיקת תרבית.אגב אני מניח שלא היה דימום נרתיקי בזמן הכאבים.אגב האם הבדיקה התבצעה לאחר בדיקה פנימית?.המשך הריון קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובדשרית14/06/2013
באיזה שבוע כבר נוצר מין העובר?ומתי מומלץ לעשות בדיקת אולטרסונד כדי לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובד - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/06/2013שלום רויטל. מין העובר נוצר מרגע ההפריה.....ניתן לאתר אבר מין זכרי או נקבי כבר משבוע 12 אך כדי לדעת בבטחון יש להמתין עד לשבוע 14-15. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים ראשונים של הריון?דפנה14/06/2013
שלום רב,
האם 3-4 ימים מזמן הביוץ, במידה ונקלטתי להריון זה הגיוני שאחוש עייפות רבה עד כדי ניקור ממש , הפרשה רירית שקופה0 מזה יומיים) ללא ריח או גרד, תחושה כמו לפי מחזור ותחושת "כבדות" בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים ראשונים של הריון? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/06/2013שלום רחלי. התחושות שאת מתארת יכולות להופיע בכל אשה. אין להם שום קשר להריון 3-4 ימים לאחר הביוץ. הורמון ההריון שגורם לחלק ניכר מן התחושות עדיין לא מופרש בתקופה זו של ההפריה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילהשוש13/06/2013
שלום,
לאחר שבסקירה מאוחרת העוברית היתה קטנה בכמה ימים בכמעט כל הפרמטרים, הוחלט על מעקב גדילה.
היום, בשבוע 28 , ביצעתי מעקב גדילה ולהן התוצאות :
70מ"מ BPD מתאים לשבוע 28.2
266 מ"מ Head cir מתאים לשבוע 29
226 מ"מ AB.Cir מתאים לשבוע 27
1.17 יחס HC/AV
49מ"מ Femur Length מתאים לשבוע 26.2
הערכת משקל 1015 גר'
ירך אחוזון 10 לשבוע 28
משקל אחוזון 25
מומלץ מעקב גדילה
אני ממש ממש לחוצה מהתוצאות.
אודה לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ13/06/2013שלום שוש. אני מבין שאת לחוצה אבל....הגדילה הינה בתחום הנורמלי! כל שעלייך לעשות הוא מעקב צמיחה עוד שבועיים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למעקב גדילה
שוש26/06/2013שלום,
שבוע 29+6 ,היום ביצעתי בדיקת מעקב גדילה בשנית בהמשך למייל הקודם.
76 מ"מ BPD מתאים ל30.5 שבועות.
280 מ"מ היקף ראש מתאים ל- 30.5 שבועות
248 מ"מ היקף בטן מתאים ל- 29.1 שבועות
53 מ"מ עצם הירך מתאים ל- 28.2 שבועות
טיביה - מתאים ל 28.4 שבועות
הומרוס - מתאים ל 27.6 שבועות
אולנה - מתאים ל- 28.0 שבועות
משקל עובר 1328 גרם אחוזון 16
אורך עצמות נמדד סביב אחוזון 5
גיל הריון ממוצע עפי מדידות 28.5
אודה לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שוש29/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
שוש01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר בבקשה לענות ל"המשך מעקב .."
שוש07/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה אני בלחץדנה13/06/2013
כותבת פה לראשונה ומקווה לתשובה
אני שבוע ויום אחרי החזרה של עוברים ותמיכה בקרינון ( שניים ליום מלפני יומיים)
בשל שני כשלונות קודמים החלטתי הפעם לקחת חופשה ולשכב על הגב משך רב שעות היום
היום התפתתי ליסוע לעזור במשהו ובגיפ בו נסעתי היו המון טלטלות קטנות וקשות ( כנראה גיפ ישן עם קפיצים לא משהו)
מאז ששבתי הביתה לפני מס שעות אני חשה לחץ חזק בבטן התחתונה וגם יוצאים לי גושים שנראים כמו עודפי קרינון עם גוון מעט אפור.
אני חרדה מאד שאולי שגיתי שנסעתי בג׳יפ ( נסיעה של חצי שעה לכך כיוון)
בפעמים הקודמות כל פעם שהיו הפרשות אפורות - אבל של חתיכות יבשות אפורות שנראו כמו פקקים זה לא צלח לצערי
הפעם זה רק גוון אפרפר בתוך עודף קרינון
האם הנסיעה היתה טעות פתאלית?
האם ההפרשה היא סימן לא טוב?
אין לי מקום לטעויות.. אנא תתפללו עלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אני בלחץ - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/06/2013לדנה שלום.
שוה להמשיך ולקוות.נתפלל יחד איתך להמשך הריון מוצלח.ברור שנסיעה קצרה בגיפ לא אמורה לגרום להפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 37דנה13/06/2013
שלום רב,
שבוע 37+2 הריון תקין, מצג עכוז
ביומיים האחרונים אני מרגישה לחצים כלפי מטה ובעיקר לחצים באזור פי הטבעת (יותר מציק)
הלחצים לא חזקים במיוחד אבל הם מורגשים כל היום.
מעבר לכך אני מרגישה התקשויות של הבטן (לא כואבות) הרבה ביום...
האם שכיח התופעות הנ"ל?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 37 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ13/06/2013שלום דנה. נורמלי ופיזיולוגי ואינו מצדיק בדיקה בשלב זה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב הלחיצות בלידהענת13/06/2013
שלום
אני בשבוע 35, הריון שני.
בהריון הראשון שלב הלחיצות היה 3 שעות, מאוד ארוך ומתיש. שעתיים מתוך השלוש בכלל לא הרגשתי את צירי הלחץ בגלל האפידורל ולחצתי סתם לפי פקודת המיילדת.
התחלתי ללחוץ רק כי המיילדת אמרה שאני בפתיחה מלאה, היא הנחתה אותי לפי המוניטור מתי יש ציר ואז לחצתי.
כמובן שיצאו לי טחורים אחר כך וגם יצאתי עם תפרים עקב חתך בחיץ שהמיילדת עשתה עם מספריים לקראת הסוף כדי שהתינוק יצא.
לקראת הלידה השנייה אני מאוד מפחדת ששלב הלחיצות יהיה שוב ארוך ויש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה:
האם באמת צריך להתחיל ללחוץ בפתיחה מלאה?
האם זה נכון ללחוץ בלי שמרגישים את צירי הלחץ?
האם היה אפשר באותם הרגעים להוריד קצת את מינון האפידורל כדי שארגיש את הצורך ללחוץ במידה וקיים?
במידה ואני רוצה אפידורל גם בלידה השנייה, כמה פעמים במהלך הלידה כדאי לקחת ובאיזה שלב של הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב הלחיצות בלידה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ13/06/2013שלום נעמה. לא צריך ללחוץ מיד עם הגעה לפתיחה מלאה. אך רצוי מאד שלא לעבור 3 שעות מפתיחה מלאה ללא לידה ולכן לאחר כשעתיים, מתחילים "להלחיץ" ברוב בתי החולים, גם אם אין צירי לחץ או שאינם נמושים. בפירוש אפשר להוריד את מינון האפידורל בשלב זה ואף לסגור אותו. אפידורל פקבלים פעם אחת, משאירים קטטר בגב דרכו מוזלף חומר מאלחש ומעבר לכך ניתן להוסיף חומר אם האלחוש אינו מספק. באופן כללי, סביר מאד ששלב הלחיצות בלידה השנייה יהיה קצר בהרבה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריון IVFV.r13/06/2013
שלום ,
ב 1/5 עשיתי החזרת עוברים - ברוך השם ניקלטתי ואני כרגע בערך בשבוע 8 עם תאומים ליפני יומיים באולטראסאונד שזה היה ב 11/5 הם היו בגודל 13 מ״מ
תאריך מחזור האחרון שלי היה ב 17/4 השאלה היא - החישוב המדויק לדעת באיזה שבוע אני - איך בדיוק לחשב - מאיזה תאריך ?!
לי אמרו ליספור 14 יום מיום ההחזרה כולל יום ההחזרה !!!
אשמח לתשובה ממש מדויקת יותר !
ביינתיים מחשבת לפי מחזור אחרון כי התאריך בערך יוצא לי שבועיים ליפני החזרה ,
ניראה לי אני לא בטוחה שאני גם מחליפה שבוע כל יום רביעי ...
אודה לתשובה של חישוב מדויק ונכון יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב הריון IVF - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ13/06/2013אנו מחשבים לפי נתונים:
וסת אחרון
מועד ה IVF
וגיל הריון לפי אולטרסאונד
כמעט תמיד יש סטיה של יום יומים בניהם.
הרופא קרוב לודאי יחשב לפי אולטרסאונד שהוא מדוייק מאד בטרימסטר הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
V.r13/06/2013לצורך העניין לא הייתה שאיבה אלו מוקפאים של שנה וחצי - ההשרשה הייתה לאחר 3 ימים - אז אני מחשבת 14 יום אחורה מיום ההחזרה כולל ?! כי אם כן זה יוצא גם בדיוק יום וסת האחרון ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)