מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וירוסים וחום בהריוןדניאל25/06/2012
היי,
אני בשבוע 7 ומלפני שבוע (6) התחיל לי וירוס בבטן של שלשולים והקאות שנמשך כ 5 ימים מלאים, יום לאחר שעבר לו הוירוס התעוררתי עם 38.8 חום וצינון(כן כן..באמצע הקיץ)
האם יש קשר בין כל ה"נפלאות" שעוברות עליי לבין ההריון?
נטלתי אקמול בלבד להורדת החום כל 4 שעות
האם יש סכנה כלשהי לעובר?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוסים וחום בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור25/06/2012שלום לך
דאגי לשתיה מרובה . המשיכי באקמול ללא חשש להורדת החום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד בהריון?ה25/06/2012
שלום, אתמול קנינו יוד עם אלכוהול במקום פולידין בתור חומר מחטא שישב בבית, לאחר ששמתי קצת על פריחה מוזרה שהופיעה לי באזור הירך ראיתי בעלון שכתוב שהשימוש ביוד בשליש הראשון או האחרון של ההיריון הוא רק בהמלצת הרופא.
איזה סיכון יש בשימוש חיצוני בחומר מחטא והאם עשיתי טעות נוראית? ההיריון שלי תקין והייתי אצל רופא נשים לפני שבועיים והוא אמר לי שאין צורך להמשיך במעקב כי הכל בסדר תודה לאל, האם מותר לי להשתמש בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד בהריון? - תגובה
רצוי שלא להשתמש בתכשירי יוד לאורך ההריון. שימוש חד פעמי נטול כל סכנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה?
הה26/06/2012סתם מתוך עניין, כיצד תרופה שהיא מחטאת והשימוש בה חיצוני מסוכנת/מזיקה להריון?
נ.ב- תודה רבה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה? - תגובה
ד``ר אריה לידור26/06/2012שלום לך
היוד נספג בעור עובר למחזור הדם ונקלט על ידי בלוטת המגן ובכך משובש ת פעילותה החשובה לאם לעובר ולהריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא מעל 1000 IULליאורה25/06/2012
עשיתי בדיקת הריון ויצא לי מעל 1000..
אני מבינה שזה חיובי אבל למה לא הביאו מספר? המחזור שלי לא סדיר ואין לי מושג באיזה שבוע אני.
זה שכותבים מעל 1000 זה נניח אומר שזה פחות מ-10000 למשל? ואז זה אומר שאני בערך בשבוע 6?
התור לרופא רק שבוע הבא ואני מאוד סקרנית.. ובכלל אולי אני בשבוע מתקדם יותר ויש בדיקות שאני צריכה לעשות כמו שקיפות עורפית..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אבל..
טיפטיפ25/06/2012עשו לך בדיקת בטא איכותית ולא כמותית.
מציעה להמתין לאץ סאונד. ממילא בשלב זה כבר אין הרבה ערך להכפלות הבטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא מעל 1000 IUL - תגובה
אכן אפשר היה לציין מספר מדויק. מכל מקום בצעי בדיקת אולטרהסאונד לקביעת גיל ההריון המדויק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםקורל25/06/2012
האם שלשולים מוכר כאחד התסמינים להריון?
(מלבד כאבי ראש, סחרחורות, בחילות וכד' שאותם איני חשה)
טרם ערכתי בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
אין זה מסימני ההריון. בצעי בדיקת ביטא ופני לרופא משפחה לטיפול בשלשולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן הריון?קורל25/06/2012
המחזור שלי סדיר - מגיע כל 32-31 יום.
קיימתי בחודש הקודם יחסי מין פעם אחת בלבד - ביום ה - 27 למחזור.
קיבלתי מחזור כרגיל, אחרי 32 יום.
אני יודעת שלפעמים מקבלים ווסת למרות שיש הריון.
האם בהתחשב בקבלת המחזור וביום קיום היחסים - יש סיכוי להריון? ואפילו הסיכוי הקטן ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן הריון? - תגובה
בצעי בדיקת הריון אך הסיכוי לכך שאת בהריון אפסי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון תקין?haya25/06/2012
שלום רב ,
הווסת האחרון היה לי ב24/5/12 ועד עכשיו לא קיבלתי מחזור , אתמול עשיתי בדיקת דם והבטא הייתה 45 האם זה תקין ? אני מפוחדת כי עברתי הפלות בפעם שעברה! נא להרגיע אותי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההריון תקין? - תגובה
התוצאה חיובית. כדי לדעת אם תקין יש לבצע מעקב ביטא . אם צומח סימן לתקינות. מעל ערך של 1500 יכולה לבצע בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ונטילת אבץלירוי25/06/2012
בוקר טוב
תחילת הריון שבוע 6 האם ניתן ליטול אבץ לחיזוק השיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ונטילת אבץ - תגובה
כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ובעיהרעות25/06/2012
הריון שני שבוע 10+3 , נמצאה המטומה ברחם לא גדולה (דימום סאבכוריאני), יש לי טיסה של 6 שעות בעוד כמה ימים האם זה יכול לסכן את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ובעיה - תגובה
האם את מדממת? האם גודל ההמטומה השתנה?
אם התשובה היא לא ל2 השאלות ופרט לכך מעקב ההריון והעובר תקינים יכולה לטוס
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רעות25/06/2012קצת מדממת, בעוד שלושה ימים אדע אם ההמטומה גדלה. אם אני מדממת אחרי שכבר גילו את ההמטומה זה סימן שהיא גדלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אריה לידור27/06/2012שלום לך
אם את מדממת בטלי נסיעתך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טבורישיר24/06/2012
שלום
האם אתם ממליצים לשמר דם טבורי
אני עם תאומים וזו ממש הוצאה ענקית באיזור ה 10000 שח
האם זה ממש חשוב לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טבורי - תגובה
אין חובה בכך . רק אם זה רצונך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל של מי שפירגל24/06/2012
ערב טוב,
ריבוי קל של מי שפיר סה"כ 225 מ"מ.
שבוע 32.
מה עלי לעשות?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל של מי שפיר - תגובה
בצעי העמסת סוכר מלאה של 100 ג"ר המשיכי במעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקאקלומיןpearl24/06/2012
צהרים טובים...הייתי צריכה להתחיל איקאקלומין ביום החמישי לווסת....וביום הראשון של נטילת הכדורים שכחתי את הכדור של הערב (נוטלת פעמיים ביום) המשכתי כרגיל בוקר למחרת....האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאקלומין - תגובה
אין בכך כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות הריוןמאי24/06/2012
שלום רב,
ביצעתי הזרעה ב 29/5 לאחר טיפול במנגון ואוביטרל. כיצד עליי לחשב את שבועות ההריון (מיום ההזרעה או מיום המחזור המדומה) ? באיזה שלב אפשר לבדוק אם יש דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבועות הריון - תגובה
יום ההזרקה ייחשב כיום הביוץ. כלומר הוסת האחרון המחושב הוא 2 שבועות לפני כן. משבוע 6 ניתן לצפות בדופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שונה לאחר לידה וגלולותיעל24/06/2012
שלום רב,
אני כשבעה חודשים לאחר לידה. את המחזור הראשון מאז הלידה קיבלתי כשלושה חודשים אחריה. מאותו מחזור, במשך שלושה חודשים, נטלתי גלולות מליאן. הפסקתי בסוף החפיסה השלישית על מנת לנסות להרות.
הבעיה- המחזור מאז הגלולות שונה ממה שהיה מלפני הלידה- הוא מתחיל בהפרשות חומות ודמם קל ביותר במשך 3 ימים ורק אז מתחיל הדימום המסיבי שנמשך עוד 5 ימים בערך.
בעבר היה לי דימום רגיל של 4 ימים ועוד יומיים הפרשות וזהו.
האם זה תקין? סה"כ לקחתי גלולות במשך זמן מועט בלבד. האם ניתן להרות עם מחזור כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שונה לאחר לידה וגלולות - תגובה
לאחר לידה או הפלה או הפסקת גלולות ייתכנו שינויים במופעי הוסת. אין זה מונע הריון אפשרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת אינטרגרייטד,נגה24/06/2012
בדיקת אינטגרייטד, חלבון עוברי
הנתונים הם:
תוצאה סופית אינטגרייטד יצאה לפי גיל ובדיקות 1/3900
חלבון עוברי גיל ובדיקות 1/1500
שקיפות 1/5900
מה זה אומר לגבי ואיך אני מבינה את הסיכון שכל תוצאה אומרת אחרת
והאם מומלץ לעשות מי שפיר
אודה לכם לתשובה
אני בשבוע 20
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח בדיקת אינטרגרייטד, - תגובה
התוצאה תקינה ומרמזת על סיכון נמוך. אם גילך מעל 35 מומלץ למרות כך לבצע דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותת משקלחגית23/06/2012
שלום רב,
הנני נמצאת בתת משקל (BMI 16) , גובה 162 ס"מ, משקל 42
אני חודש לפני חתונה,אמנם שנה וחצי בערך אחרי החתונה אנחנו לא מעוניינים בהריון בנתיים אך רציתי לדעת האם תת משקל מפריע בהריון? אני מאוד מאוד רגישה, קשה לי עם גלולות שגורמות לי לבחילות והקאות ועקב כך הפסקתי אותן,וכל דבר משפיע עלי ויש יש לי בחילה וחולשה.
האם זה נובע מתת משקל והאם רצוי שאני אעלה במשקל לפני אנחנו חושבים על הריון?
ראוי לציין שאני לא יכולה לאכול הרבה, ולפעמים באמת אוכלת באופן לא מסודר ומדלגת על ארוחות.אני בת 22 כרגע ואני על אותו משקל מגיל 16.
האם עקב תת משקל יהיה לי קשה להכנס להריון או זה נכון שכשנמצאים בהריון בתת משקל יש יותר תופעות לוואי כמו בחילות והקאות ויש מצבים של שמירת הריון מוקדם מהרגיל ותינוקות שנולדים בתת משקל?
אשמח לתשובות ,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותת משקל - תגובה
רצוי להתחיל הריון במשקל סביר לא בעודף ולא בחוסר. מכיוון שעדיין אינך מתכננת הריון פני לדיאטנית לעיצוב משקלך בטרם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)