מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בטיפות עיניים פטנולעמית30/06/2012
שלום,
אני נמצאת בשבוע 10 להריוני
משתמשת כבר מס' שנים בטיפות עיניים פטנול (עקב דלקת אלרגית בעיניים)
האם יש חשש מהשימוש בטיפות אלה?
האם עליי להפסיק להשתמש בהם?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטיפות עיניים פטנול - תגובה
ד``ר אריה לידור02/07/2012שלום לך
המשיכי להשתמש לפי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות בשליש השלישיאנונימית29/06/2012
שלום, היום בעזרת השם התחלתי שבוע 36, כבר כשבועיים יש לי אירועים חוזרים, בעיקר אחרי ארוחת ערב שפתאום אני מרגישה מטושטשת ומאד עייפה, העיניים נעצמות ולפעמים אפילו יש בחילה קלה, האם כדאי לי לפנות לרופא ולבדוק עם הבלוטת תריס והברזל בסדר או שזה יכול להיות תסמין תקין של ההיריון? הייתי במעכב עד שבוע 33 כשהרופא אמר לי שאין צורך לחזור עד לבדיקת הGBS כי הכל תודה לאל תקין ובסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות בשליש השלישי - תגובה
ממליץ בדיקת לחץ דם ספירת דם בדיקת סוכר בצום וTSH
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרה קולון בהריוןמירית29/06/2012
שלום,
האם בטוח לעשות הידרה קולון (שטיפת מעיים) בהריון?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרה קולון בהריון - תגובה
מאד לא מומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתכשיר נגד כינים בהיריוןיוליה29/06/2012
שלום!אני בשבוע 27 אצל ילד ראשון גיליתי כינים וישר התחלתי בטיפול.ואז הרגשתי גירוד בראש גם אצלי-האם מותר להשתמש בתכשיר זה כטיפול מונע גם בשבילי,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתכשיר נגד כינים בהיריון - תגובה
כן ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן מגרדת שבוע 35קים28/06/2012
הריון שבוע 35+5
הבטן מגרדת, יש סימני מתיחה חזקים בצבעי אדום-סגול-כחול-שחור בכל מקום, הקרם המיוחד שבו השתמשתי כבר הפך ללא יעיל (קרם לסימני מתיחה שבזמנו הפיג את הגירודים)
האם יש משהו שיכול לשפר את המצב?
בנוסף לזה, עקב הגירודים והעור הרגיש שלי הופיעו על גופי הרבה נקודות קטנות ואדומות באזורים בהם גירדתי ואני יודעת שעם אמשיך בקצב הזה רק אפצע את עצמי עוד יותר.
דבר נוסף, לפני כשבוע הייתה לי עקיצת יתוש קטנה ואדומה בירך וגירדתי אותה, ידוע לי שהעור שלי רגיש אבל מעולם לא נגרם לי נזק שכזה מעקיצת יתוש, קודם כל העקיצה כנראה נפתחה ונהפכה לפצע קטן עגול ומסביבו הכל האדים וגירד, כרגע זה התחיל לעבור תודה לאל אבל רציתי לשאול עם ייתכן וזאת לא עקיצת יתוש אלא אחד מתסמיני הריון כי שמעתי משהו אודות כתמים אדומים ומגרדים שמופיעים לקראת הסוף, ורציתי לשאול עם ייתכן שההיריון הגביר את הרגישות שלי בעור וזה מה שגרם לעקיצה לעבור זמן כה רב ולהגיע למצב נורא שכזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרד - תגובה
ראשית פני לבדיקת רופא עור . במידה ויאבחן את הסיבה לכך בהריון עצמו יש לבצע תפקודי כבד שמידה ולא תקינים יהיה צורך לשקול זרוז לידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי גלולותהודי27/06/2012
לקחתי גלולות במשך 3 חודשים והפסקתי, אני עדיין מניקה.לא קיבלתי מחזור כבר חודש ויש לי בחילות, עיפות, מצבי רוח ואני כל הזמן רצה לשירותים. עשיתי בדיקת הריון ויצא תשובה שלילית.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
הודי27/06/2012הכוונה לבדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריההה27/06/2012
שלום, אבחנו אצלי פטרייה בנרתיק בגלל הפרשות ירקרקות וגם כי שמו לי איזה חומר בזמן בדיקה ואגינלית שהתחיל מאד לשרוף ולגרד ונאמר לי שזה התגובה של הפטרייה לחומר. אתמול התחלתי טיפול בעזרת הגלולות שמחדירים פנימה שרשם לי הרופא והשאלה שלי היא כזאת, שאלנו את הרופא עם בן זוגי צריך לעבור גם טיפול כלשהו כדי לא להדביק אותי מחדש בפטרייה והוא אמר שלא אבל על העלון של התרופה היה כתוב שבן זוגי צריך למרוח איזשהו קרם אחרת אני אדבק שוב בפטרייה, בכל מקרה, מה עושים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון חשוב ובקשה לא להתעלם מהודעתי
אנונימית29/06/2012קודם כל אשמח לקבל מענה לשאלתי הקודמת ואני מוסיפה כאן עוד שאלה חשובה בנושא,
ביום שלישי יש לי תור לרופא שכנראה ולא אצליח להקדים, אתמול סיימתי את הטיפול עם הגלולות והיום במשך כל היום הרגשתי את החומר של הגלולה יוצא החוצה, בהמשך גם התלווה לזה קצת הרגשה של גירוד ואי נעימות ושקלתי עם להשתמש בקרם אגיסטן שהרופא רשם לי למקרים שהמקום ייגרד או ישרוף אבל לא השתמשתי כי לא הבנתי עם אפשר למרוח אותו בפנים (בין השפתיים הפנימיות) או לא.
זאת יכולה להיות סוג של תגובה אלרגית או החמרה בפטרייה? איך ואיפה משתמשים בקרם? האם כדאי להשתמש בו עם ייתכן שהגלולה (אגיסטן) יצרה את הגירוד הזה מלכתחילה? לא ידוע לי שיש לי אלרגיות או משהו, למרות שלאחרונה העור שלי רגיש מבדרך כלל ואפילו הייתה לי פריחה מעקיצה של יתוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליות הריוןשירי27/06/2012
לאחרונה עברתי בדיקת הריון ואלו הנתונים שקיבלתי שנראים לי מעט חריגים:
ראשית
HCG QUANT.(S) 4111.70 MIU/ML
זה אומר הריון נכון?
CMV-IGG 9.70 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*
POSITIVE
NEGATIVE< 0.4
BORDERLINE 0.4-0.6
POSITIVE>0.6
CMV-IGM NEGATIVE
RUBELLA -IGG 251.00 IU/ML
.15 : לא מחוסנת IU -קטן מ
(30 : מחוסנת (כייל נוגדנים חיובי נמוך IU 15 עד IU
.30 : מחוסנת IU -גדול מ
TPHA NEGATIVE
VIT.D 25-OH 23.20 NG/ML
VIT.D 25-OH <10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10-30 NG/ML = INSUFFICIENCY
אודה לך אם תוכל לומר לי מה המשמעות ואם הכל בסדר, תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלליות הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור27/06/2012שלום לך
התוצאות תקינות. בצעי אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםm12327/06/2012
שלום,
אתמול ביצעתי בדיקת דם שהראתה progesterone 44.1
רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
התוצאה מרמזת על כי היה ביוץ
אם מתאחר הוסת בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על צד ימין - מודאגתאורלי27/06/2012
שבוע 30, היום נרדמתי על צד ימין. התכוונתי לנמנם אך בסוף התעוררתי לאחר שעה באותה התנוחה.
האם מסוכן לעובר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על צד ימין - מודאגת - תגובה
אין כל סכנה בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאמר לי
קים28/06/2012שבכל מהלך ההריון אפשר לישון באיזה תנוחה שרוצים, אמנם שינה על צד שמאל היא יותר בריאה לעובר או משהו אבל זה לא פוסל את השאר.
האם זה לא כך?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמסת סוכר 100גל27/06/2012
בוקר טוב
בעקבות מי שפיר ריבוי קל, הוחלט שאלך לעשות עמסת סוכר 100
רופאה אמרה לי 3 ימים לפני הבדיקה דיאטה פחמימות.. האם נהוג ? ומדוע?
אני בשבוע 33
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמסת סוכר 100 - תגובה
ד``ר אריה לידור27/06/2012שלוםלך
אפשר להסתפק בצום של 8 שעות לפני הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםםאני26/06/2012
ערב טוב יש לי שאלה האם זה אפשרי להיות בהריון גם אם את מקבלת מחזור ?
ואני מדברת על המחזור הראשון אחריי המיקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוםם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/06/2012יתכן דימום הנראה כוסת קל בתחילת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןdana26/06/2012
שלום רב. אני מתכננת טיסה לקלפורניה (טיסה מאד ארוכה) כאשר אהיה בשבוע 13-14. אני יודעת כי אין מניעה לטיסה עצמה , אך יש סכנה לקרישיות יתר.
אשמח לקבל המלצות כיצד עליי לנהוג בטיסה כדי לא לסכן את העובר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/06/2012יש לשלול בעיות קרישה
לשבת במעברים או מחלקה ראשונה
להרים רגליים בטיסה בזמן שינה,
לקום כל שעה שעה וחצי ולהסתובב לצורך הזרמת דם ברגליים.
תבררי מה עדיף עי רופא נשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקר שליש ראשוןdana26/06/2012
שלום רב. שבוע 11+3. ביצעתי אתמול בדיקת דם לבדיקת סקר PAPP- A ובעוד שבוע אבצע שקיפות עורפית. ניתנה לי האופציה במעבדה לקבל שיקלול התוצאות עם תוצאות השקיפות העורפית מיד לאחריה , או להמתין לתבחין מרובע ולבצע שיקלול של הכל יחד. (ואז אחוזי האיתור גבוהים יותר). שאלתי היא, מה היתרון בלקבל את השקלול כבר עכשיו? מה אמור להנחות אותי בהחלטה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקר שליש ראשון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/06/2012שיכלול השקיפות עם סקר ביוכימי ראשון מגיע לאחוזי ניבוי גבוהים יותר מכל בדיקה נפרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vasa previaאפרת26/06/2012
אני בהריון בשבוע 32
אובחנה אצלי שילייה מרגינלית vasa previa
בביקורת שעשיתי היום הודיע לי הפרופסור כי ניתוח קיסרי ייערך רק בשבוע 38
האם זה לא מאוחר מדי ? האם כדאי לגשת לחוות דעת נוספת ?
חשוב לציין כי ב- 2 הריונות קודמים יילדתי לידה טבעית בשבוע
37 + 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vasa previa - תגובה
ד``ר אריה לידור26/06/2012שלום לך
מצב של VASA PREVIA אכן מחייב ניתוח קיסרי. אפשר להקדים לשבוע 37. יש להמנע מבדיקות וגינליות ומקיום יחסי מין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)