מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת גלולותרוני07/07/2012
שלום!
אני לוקחת גלולות ואני רוצה בקרוב לנסות להיכנס להריון. רציתי לשאול האם מומלץ לעשות הפסקה של חודש או יותר בלקיחת גלולות לפני שרוצים להיכנס להריון או שניתן להפסיק וישר לנסות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר אריה לידור08/07/2012שלום לך
אין צורך בהמתנות בין הפסקת הגלולות לתחילת נסיונותיך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחוץ לרחםהריון לאחר מט06/07/2012
אז ככה
הייתי בהריון בערך בשוע ה4 וכמה ימים התחיל דימום. תוצאות בטא היו-253
לאחר 3 ימים-1155 ולאחר יומיים נוספים-2261
כשהדימום התגבר נבדקתי וצפו בכנראה הריון חוץ רחמי. הובהלתי לבית החולים גם שם ראו עדיי עליה תקינה בבטא
ואמרו שהחשד כנראה סביר להריון מחוץ לרחם וקיבתי זריקה להמסת התאים
מה שלא ברור לי.. איך תיתכן עלייה תקינה בבטא בהריון כזה?
בא.ס שביצעו בפעם האחרונה אמרו שמצב כזה יתכן רק אם אולי יש תאומים ועדיין מוקדם לראות דבר מה בתוך הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ לרחם - תגובה
גם הריון מחוץ לרחם הוא הריון התורם לעליית ערכי הביטא. אם ערכי הביטא עולים ( אמורים לעלות באיטיות יחסית) משמע ההריון מתפתח תוך רחמית או חוץ רחמית. תמיד קיימת אפשרות להריון כפול כלומר חוץ רחמי ותוך רחמי אך זו אפשרות נדירה יותר. אם ערכי הביטא ממשיכם לטפס יש לפנות לבית חולים . בערכים של 1500 ומעלה ניתן לראות כבר שק תוך רחמי שאם עדיין לא ניצפה גובר החשש להריון חוץ רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה בחודש תשיעיטניה06/07/2012
שלום רב!
אני בהריון בשבוע 37+2, כמות מי שפיר תקינה ומלבד קשת אאורטה ימנית (כאשר נשללה תסמונת דיג'ורג') אין ממצאים נוספים בעובר. מדדי מעקב הגדילה נכון למעקב האחרון שהיה בשבוע 36+6 (וסת אחרון היה ב 20/10/11) הם:
BPD 93 מ"מ
OFD 123 מ"מ
HC 340.90 מ"מ
AC 323.20 מ"מ
FL 69 מ"מ
נרשם בדו"ח המעקב כי שקלול ממוצע משך ההריון לפי המדדים האלו : 37+2
הערכת משקל: כ-3 קילו
אציין כי בעקבות ממצא קשת אאורטה הימנית, ערכתי גם בדיקת צ'יפ גנטי ובה נמצא כי קיימת מיקרודופליקציה על כרומוזום x
לאחר בירור גנטי אצל שני רופאים מומחים פרטיים התברר כי קרוב לוודאי זהו ממצא שפיר, חסר משמעות, מה גם שמה שחיזק זאת היא העובדה כי ממצא זה קיים גם אצלי וגם אצל אבי ושנינו אנשים בריאים וללא בעיות שכליות.
האם המדידות תקינות לדעתך? אבקש להתייחס בעיקר למדידת ה- HC
(כיוון שנרשם כי היא מתאימה לשבוע הריון 39+2) וה-FL (נרשם כי מדידתו מתאימה לשבוע 35+2)
**בכל המעקבים הקודמים מדדים אלו וכן המדדים האחרים התאימו לגיל ההריון או לשקלול משך ההריון בסטייה קטנה יותר (של כמה ימים או כשבוע). מעקב גדילה קודם בוצע לפני חודש.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה בחודש תשיעי - תגובה
הברור הגנטי תקין והערכת המשקל אף היא תקינה . מציע שתחזרי על אולטרהסאונד לקביעת כמות מי השפיר ו ניקוד ביופיסי של העובר במשולב עם מוניטור עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הורמנליתנטלי06/07/2012
שלום,
עשיתי בדיקה ביום השלישי של המחזור, אני לפני תהליכי פוריות.
רציתי לדעת אם הבדיקה תקינה.
Prolactin 149
LH - Luteinizing Hormone 6.3
FSH 6
Estradiol (E2) 160
Progesterone 1.4
Testosterone Total קטן מ 1.5
תודה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה הורמנלית - תגובה
תוצאות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאנונימית06/07/2012
שלום, עברתי עכשיו על הבדיקות שנעשו לי במהלך ההיריון, חשוב לציין שהייתי במהלך כל ההיריון במעקב רפואי, ביקשתי לדעת עם התוצאות תקינות ובכל פעם נאמר לי שכן.
ועכשיו אני רואה בבדיקה אחת את התוצאות הבאות:
HEPATITIS BS AG - שלילי 0.26
HEPATITIS BS AB- חיובי 42.99
מה התוצאות האלו אומרות? הבדיקה נעשתה לי עוד בתחילת ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
התוצאות אכן תקינו ת ומרמזות על כך שבעבר נחשפת לוירוס ההפטיטיס B או חוסנת כנגדו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקותמורן06/07/2012
שלום שמי , מורן בת 28 אני בשבוע 35+2 להריוני ביצעתי בדיקת דם והתוצאות היו
המגלובין : 10 פרטין 6 .
בשתן : ליקוציטים 500
פרוטאין חלבון 20
רציתי לשאול את דעתך ..
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקות - תגובה
הפריטין שלך נמוך ומצריך ערוי "ברזל"
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 21צליל06/07/2012
בוקר טוב משבוע 18, היו לי כאבים בצד של המשפעה, ימין שמאל, גם בצידי הבטן, הייתי במיון והרופא אמר שכנראה העובר יושב על צלע, ומפתח, לאחר יומיים הייתי אצל הגיניקולוג שלי ובדק ואמר שהכל בסדר, עברתי מי שפיר מחכה לתוצאות,עברתי סקירת מערכות טרמסטר שני אמרו שבסדר, אבל מדי פעם נתקפת בכאבים ואנסה להסביר, במפשעה, עד כדי כך שלא מסוגלת לשים מכנס, צריכה להרים רגל כדי שהרגל השניה תיכנס, דקירות בנרתיק, בנוחיות שעושה צרכים מרגישה כמו משהו תפוס באיזור הנרתיק, מפחדת מה זה צירים מוקדמים,בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 21 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/07/2012בוקר טוב
בירור בשני כיוונים
כיוון אחד על קול וגינאלי אורך צוואר רחם לשלול ציריים מוקדמים
כיוון שני לבדיקת רופא כירורג לשלול הרנייה / בקע / שבר פמורלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התשובה,
צליל07/07/2012מודה לך, אבדקו לגבי השבר,לגבי הבדיקה השניה שציינת,לפני שבוע עברתי סקירת מערכות, טרמסטר שני ואמרו שהכל בסדר,אבל זה לא היה וגינאלי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליות פרוגסטרון לנרתיק - שאלהדנה06/07/2012
הריון שני
שבוע 5 ו-6 ימים.
מיום האיחור במחזור יש לי הפרשות חומות עם גבשושים לא ברורים
באולטראסאונד נצפה שק הריון (ללא עובר)
אחרי שבוע וחצי המליץ הרופא לקחת טבליות פרוגסטרון לנרתיק והתחלתי אתמול בערב (חמישי)
בינתיים ההפרשות לא פוסקות
אני מאד מאד דואגת
האם הטבליות האלה אמורות להפסיק את ההפרשות? תוך כמה זמן זה קורה בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבליות פרוגסטרון ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/07/2012ערב טוב
הריון יכול להיות תקין או לא תקין עם ההפרשות
תקינות ההריון רק לפי על קול וגינאלי לא לפי ההפרשות
בעל קול וגינאנאלי עוד שבוע יהיה עובר עם דופק
טבליות הפרוגסטרון מחזקות קצת אולי ההריון ולא נועדו לטפל בהרפשות החומות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תקינות תוצאות בתא ופרוגסטרורחל05/07/2012
שלום
מחזור אחרון ב 14.5.12, אבל המחזור שלי לעולם לא היה סדיר בגלל שחלה פוליטיסטית. לפני שלושה ימים בצעתי בדיקת אולטראסאונד- הרופא אמר שרואים שק הריון אבל טרם רואים דופק ולפי הגודל נראה כי שבוע 5.
ביצעתי בדיקת דם לבטא והיא 41559.9 mIU/mL
פרוגסטרון 33.6 nmol/L
עד מתי מחכים לדופק?
האם ערכי הפרוגסטרון והבתא תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תוצאות בתא ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/07/2012ערב טוב
ניהול ההריון מעכשיו לפי על קול וגינאלי
לבצע עוד שבוע על קול וגינאלי צריך לראות עובר עם דופק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהone more thing
רחל05/07/2012תודה רבה דוקטור, הרופא עשה לי אולטראסאונד רגיל ולא וגינלי- האם יתכן שבוגינלי בשבוע הזה רואים את הדופק? האם על פי ערכי הבטא אני אמורה להיות כבר בשבוע ה-6 או ה-7?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי עם בטא כזו?אנונימית05/07/2012
שלום,
הריון ראשון גיל 38.
14 יום אחרי הזרעה טבעית- (2.7) בטא 25
יומיים לאחר מכן (4.7) - בטא 46
יש עוד סיכוי או שבגלל שאין הכפלה בדיוק של פי 2, וממילא הערכים לא מזהירים זה אבוד ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי עם בטא ד"ר תדמור
ערכי הבטה עלו
יש סיכוי
לחכות בסבלנות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעור?אנונימית05/07/2012
היי.. אני בשבוע 36+5, היום קמתי עם תופעה מוזרה בפרק היד השמאלית, יש מן כתם יובש כזה שקצת מעקץ ולא נעים, ורואים את היובש. זה יכול להיות תסמין של הריון או מחסור בויטמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדכנת
אנונימית06/07/2012השתמשתי בקרם לחות היפואלרגני של דוקטור פישר שעזר במקצת אבל היובש נשאר ועדיין מעקץ ומציק, אבקש מכם לא להתעלם משאלתי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעור? - תגובה
לא נראה כי הדבר קשור להריון . פני לבדיקת רופא עור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה לאחר הריוןסיוון05/07/2012
באיזה שבוע בדרך כלל מפסיקים תמיכה של אנדרומטרין + פרגינובה לאחר IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי בזמן ההריון
סיוון05/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בשבוע 30shir05/07/2012
שלום לכם
אני בת 33, אמא לשבעה ילדים (5 לידות טבעיות של תינוק אחד ולידה אחת בניתוח של תאומים), בעברי 7 הפלות, מטופלת באספירין .
החל מחודש חמישי אני מרגישה התכווצויות ארוכות וקשות, כאשר בחודשיים האחרונים ההתכווצויות גם בזמן מנוחה,
בנוסף, אני מרגישה לחץ חזק בבטן התחתונה וכאילו הראש בין הרגלים, קשה לי ללכת, אני נעצרת כל מס צעדים.
בבדיקה אצל הרופאה נמצאה פתיחה של 2 ס"מ (אצבע) והיא הוסיפה ואמרה שהראש מאוד נמוך, נדמה לי שהיא אמרה משפט כמו: "הראש נמוךבאגן".
אני מאוד מודאגת, האם הסימנים הללו עשויים להוביל ללידה מוקדמת? האם עלי להרבות במנוחה או שאני יכולה להמשיך חיים רגילים? (יש לציין שאני עובדת מחוץ לבית 6 ימים וכמובן שגם הבית דורש, לא מסוגלת לבצע הליכות, רק נסיעות)
ושאלה נוספת- אחרי קיום יחסים, ההתווצויות ממש קשות וכואבות, אם עלי להמינע?
תודה רבה על הפורום המדהים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לפי סדר הפונים?
שיר06/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות בשבוע 30 - תגובה
אינני יודע באיזה שבוע את . מאד מומלץ שתבצעי ניטור לצירים ( תלוי בשבוע ההריון) והערכת אורך צוואר הרחם באולטרהסאונד (שוב תלוי אם מתאפשר מבחינת גיל ההריון) . מציע שתמנעי מיחסי מין ושוב בתלוי לשבוע ההריון גם טיפול בפרוגסטרון או תרופות אחרות - תלוי בשבוע ההריון בו את נמצאת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות בשבוע 30 - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור08/07/2012שלום לך שוב
מכותרת שאלתך הבנתי כי עד בשבוע 30 . ממליץ על בצוע מוניטור לצירים ואולטרהסאונד לאורך צוואר הרחם וטיפל בהתאם לממצאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות?אנונימית05/07/2012
כבר כמה ימים אני נתקלת בתופעה שמדי פעם האצבעות שלי מתנפחות והעצמות כואבות, הן לא כואבות כל הזמן אלה כשאני מנסה לקפל אצבע או להחזיק משהו חזק, אמרו לי שזה תקין כי בחודש התשיעי להריון הגוף מכין את עצמו ללידה כבר ומחליש את העצמות, רציתי לוודא שזה אכן יכול להיות תסמין תקין של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצמות? - ד"ר תדמור
מדובר על סינדרום ידוע : קרפל טנל סינדרום
נפיחות ובצקת בשורש כף היד גורמת ללחץ על עיצבי היד
חולף אחרי ההריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RH שלילי וזריקת אנטי די-שאלה דחופהמיקה05/07/2012
שלום,
אני בשבוע 27, בעלת RH שלילי. בשבוע 19 עשיתי בדיקת מי שפיר וניתנה לי זריקת אנטי די לאחר הדיקור. אני יודעת שנותנים בד"כ זריקה בשבוע 28 (לאחר בדיקת נוגדנים) וכך אמרה לי הרופאה, אך כשהלכתי לרופאה אחרת היא אמרה לי שמי שעושה דיקור מי שפיר צריכה לקבל זריקה רק בשבוע 32 בגלל שכבר קיבלה זריקה לאחר הדיקור. בבקשה תגידו לי מה נכון ומתי צריך לקבל שוב את הזריקה?? תודה מראש, מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RH שלילי ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/07/2012בוקר טוב
אין הבדל משמעותי בין 28 ל 32 שבועות
בחרו סתם תאריך של אמצע הריון
זה ממש לא חשוב 28 או 32
השאלה מה מצב הנוגדנים בדם.
תעשה זריקה ב 30
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)