מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזוזות עובר שבוע 23 +3לי05/09/2011
שלום רב,
אני בהריון ראשון, שבוע 23+3, לפני כחמישה ימים עשיתי סקירה שניה שהיתה תקינה.
ביממה האחרונה אינני חשה בתזוזות כפי שחשתי עד כה. האם יש סיבה לדאגה? או שזה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות עובר שבוע 23 +3 - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/09/2011שלום.
ירידה בתנועות העובר דורשת בדיקה רפואית.לא לדחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתייעץ פהאאאאא05/09/2011
שבוע 17+2 בשבוע שעבר היו לי כאבי בטן התחתונה זה עבר ליומים וחזר אתמול, אני מרגישה מן לחץ חזק בבטן ממש ממש למטה באמצע.
הלכתי למיון והכל בסדר אך מה שמדאיג זה שראש העובר למטה (ככה נאמר לי). האם זה נורמלי בשבועות באלו? והאם המקור לכאבים זה בגלל זה?
חוץ מזה הכאבים לא עוברים במיוחד כואב יותר כשאני שוכבת על הצד.
מה עוד ניתן לעשות?
זהו הריון לאחר הפריה ואני מאוד לחוצה לאורך כל ההריון האם זה גם מקור לכאבים?
תודה שקראתם עד הסוף ומודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתייעץ פה - תגובה
הייתי ממליץ לגשת להיבדק כולל ביצוע בדיקות דם ושתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומוסיפה שאלה
אאאאא05/09/2011איזה בדיקות דם צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אאאאא06/09/2011איזה בדיקותדם צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
ששששש09/09/2011חשוב לי לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
ששששששששש12/09/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והריוןדקלה05/09/2011
אני עוברת כל יום בכניסה לרכבת במעבר ביטחון לבדיקה בטחונית אשר מצפצף במידת הצורך וכמובן מוציא קרינה. אני בחודש חמישי. האם יש סכנה בכך?אין ממש אפשרות לעבור מהצד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה והריון - תגובה
הכתובת הרשמית לתשובות על שאלות מסוג זה נמצאת במשרד הבריאות,בטל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברילילי05/09/2011
שלום רב !
שלום רב !
אני בת 39, כעת אני בשבוע ה- 19 להריוני. עשיתי שקיפות עורפית ואחרי כן סקירת מערכות מוקדמת והרופא אמר שהתוצאות תקינות. לאחרונה עשיתי חלבון עוברי:
AFP - ריכוז : 53.9 NG/ML
MOM : 1.23
HCG- ריכוז : 70.1 U/ML
MOM : 2.82
ESTRIOL- ריכוז : 1.4 NG/ML
MOM :0.93
לפי בדיקת ערכי הייחוס שאמורים להיות, תוצאות ההורמונים הם בתוך הנורמה, אני לא מבינה מדוע הם קבעו בסוף הבדיקה: "סיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:120"
ו"הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכמיות 1:90", כלומר הבדיקות העלו סיכון, מה בדיוק לא תקין בבדיקות ?
מודה על תשובתך מראש
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי
לילי05/09/2011למה דילגו עליי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת חלבון עוברי - תגובה
התוצאות מוכנסות לתוכנת מחשב מעודכנת הבודקת השילוב בין התוצאות ומוציאה רמת סיכון. כמובן מומלצת,על פי משרד הבריאות, בדיקת מי השפיר שתראה באופן חד משמעי בריאות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר 50 מג"רויקה05/09/2011
שלום
עשיתי היום בבוקר העמסת סוכר. באתי ללא ארוחה ולא הבאתי איתי לימון.
האם שני הדברים האלה קריטיים להצלחת הבדיקה?
האם זה אומר שאצטרך לחזור על אותה בדיקה?
יש לציין כי לא נאמר לי שצריך לאכול לפני הבדיקה. וגם לא אמרו לי להצטייד בלימון.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת העמסת סוכר 50 מג"ר - תגובה
ד``ר אריה לידור05/09/2011שלום לך
הלימון נועד להקל על הבדיקה שצריכה להעשות שלא בצום. חזרי על הבדיקה בתנאים הנדרשים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהז"א שאני חייבת לחזור על הבדיקה אחרי
ויקה05/09/2011שאכלתי ארוחת בוקר? זה חובה?
האם הבדיקה שעשיתי היום לא תהיה אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת חלבון עובריליאת04/09/2011
שלום,
אני בת 33, בשבוע 18+2 להריון ראשון.
אחרי בדיקת שקיפות עורפית ההסתברות לעובר עם תסמונת דאון היתה 1:4207 (משוקלל עם הגיל), סקירת המערכות המוקדמת היתה בסדר גמור והיום קיבלתי את תוצאות בדיקת החלבון העוברי:
AFP בגובה 0.92
HCG בגובה 1.37
uE3 בגובה 0.87
סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל 1:580
סיכון סינדרום דאון 1:970
סיכון Trisomy 18 של 1:10000
אשמח לדעת האם התוצאות תקינות והאם במצבי יש סיבה לאור התוצאות והגיל לבצע בדיקת מי שפיר (שכמובן מפחידה אותי מאוד).
תודה רבה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקת חלבון עוברי - תגובה
התוצאות תקינות ומלמדות על סיכון נמוך. דיקור מי שפיר רק אם תחפצי בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת ברזל משפיעה ברובה על מצבחנה04/09/2011
האם ולווא דווקא על מצב העובר?
התחלתי לנטול ברזל פלוס פמינה של אלטמן עקב ברזל נמוך 9
עד כה נטלתי 2 פריפול ביום
אני מפחדת שהשינוי לכדור החדש לא יעשה את העבודה גם כן ושזה יכול להשפיע לרעה על העובר
האם מותר לנטול 2 כדורים ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נטילת ברזל משפיעה ברובה על מצב - תגובה
המינון נקבע לפי רמת ההמוגלובין. אין חשש מנטילת יותר מכדור אחד. לאור ספירת הדם שלך מציע שתבצעי בדיקת פריטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע בין סקר שליש 1 לשקיפות עורפיתרעות04/09/2011
ביצעתי ביום ראשון סקר שליש 1 וביום ראשון שמייד לאחריו אני מבצעת שקיפות עורפית. ואני פתאום חוששת שהמרווח גדול מדי. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע בין סקר שליש 1 לשקיפות עורפית - תגובה
אין חשיבות למרווח כל עוד הבדיקות בוצעו במסגרת החלון המותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח וצירי ברקסטון היקסקומפקטית04/09/2011
שלום רב,
אני בשבוע 34+6 הריון שני אחרי טיפולי ivf, הריון ראשון ספונטני הסתיים בלידה רגילה.
אובחנתי עם שיליית פתח מרכזית כבר מאמצע ההריון -ככל הנראה מהטיפולים ואני מתוכננת לעבור קיסרי בעוד כחודש. בנתיים אין בעיות עם השילייה ואני מרבה לנוח.
בימים האחרונים יש לי צירי ברקסטון היקס ככל הנראה. האם מצבי הכולל מצריך פניה למיון ואשפוז?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח וצירי ברקסטון היקס - תגובה
מציע מעקב תכוף של מוניטור לצירים. כל עוד אין צירים סדירים ניתן להמתין למועד הניתוח שנקבע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר 100 ג'רינת04/09/2011
שלום
אבקש לפענח תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100 ג':
בצום - 59 MG/DL
לאחר שעה - 170 MG/DL
לאחר שעתיים - 130 MG/DL
לאחר 3 שעות - 53 MG/DL
האם זה תקין??
אודה על תשובה בהקדם,הרופא שלי בחו"ל עד שבוע הבא.
בברכה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות העמסת סוכר 100 ג' - תגובה
התוצאה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינה אימובןליאור04/09/2011
שלום לכל הצוות ,
אני בהריון וכבר בשבוע ה 25 , ויש לי בעיה רצינית בשינה ולוקחת כדורים נוקטורנו ? רציתי לשאול אם התרופה "אימובן" היא בדיוק כמו נוקטורנו כי הרוקח נתן לי אימובן במקום נוקטורנו והבטיח שזה אותו דבר ?? אני מאוד דואגת על העובר ורוצה לדעת אם התרופה מזיקה לו?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה אימובן - תגובה
אין הבדל בין התרופות. רצוי לקחת לפי צורך ולהשתדל להפסיקם לפני הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירליאת04/09/2011
הי,
2 שאלות בבקשה:
1. כמה זמן אחרי דיקור מי שפיר אפשר לחזור לעשות ספורט (הליכות ברגל)?
2. כמה זמן אחרי דיקור מי שפיר אפשר להשתמש בנרות אגיסטן (בגלל פטרת בנרתיק)?
עברו 5 ימים מאז- זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
אם מהלך ההריון תקין יכולה לבצע 2 הדברים ששאלת לגביהם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת חלבון עובריJane04/09/2011
TRIPLE TEST AFP
---------------
נתוני הריון: שבוע הריון: 18.0 משקל: 74 מס.עוברים: 1 גיל 35.2 ------------
חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 30.00 NG/ML 0.72 MOM ) )
HCG 24.50 IU/ML 1.40 MOM )
UE3 0.99 NG/ML 0.94 MOM )
סיכונים: 1:427 הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:377 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
שלום!
האם לפי הבדיקות האלו יש צורך בביצוע בדיקת מי שפיר?
לא הייתי רוצה לעבור למרות הגיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת חלבון עוברי - תגובה
לאור גילך והתוצאות הייתי ממליץ לך לבצע דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה שבוע 25ויקה04/09/2011
שלום,
לפני כשלושה שבועות התקררתי, והיה לי שיעול חזק, שהולך ומתמעט, אך עדיין אני משתעלת. הצרבות גם תורמות לשיעול שלי.
כבר כשבועיים בערך אני מרגישה כאבים (כאילו משהו נמתח) בבטן התחתונה שאני קמה מישיבה/שכיבה ו/או הולכת.
מה זה יכול להיות? האם ייתכן שהרצועות מתוחות בגלל השיעול?
זה לא כאבי מחזור או כאב אחר בבטן, אלא כאב של משהו נמתח, (ההרגשה כאילו שהבטן שלי שוקלת המון).
האם עליי להבדק אצל רופא נשים? הייתי אצל הרופא שלי לפני שבועיים והכל היה בסדר.
אגב, לא אמרתי לו עד הכאב, כי אז לא ממש הרגשתי אותם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למענה
ויקה05/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן תחתונה שבוע 25 - תגובה
התחושות משניות קרוב לוודאי לשיעול הממושך. פני לבדיקת רופא משפחה לאיבחון השעול וטיפול בהתאם לצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSמיטל04/09/2011
בתוצאות הבדיקה רשום "פלורה רגילה של הנרתיק"
האם התוצאה תקינה?
אני בשבוע 36
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS - תגובה
התוצאה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)