מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריה חוזרת בהריוןגלי04/09/2011
שלום,
אני בשבוע ה18 להריוני ואני סובלת מפטריה עיקשת,
טופלתי פעמיים בנרות אגיסטן בשבוע 15 ובשבוע 17+4.במינון המקובל 3 נרות כל פעם.
מה עלי לעשות/ליטול בכדי להיפטר מן הפטריה? האם זה עלול להיות מסוכן להריון?
האם כדי לקחת משטח בכדי לאפיין את זן הפטריה ובעיקבותיו טיפול ספציפי יותר בהתאם לתרופות המותרות בהריון?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה חוזרת בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור05/09/2011שלום לך
פטרת בהריון שכיחה מאד.
רצוי לטפל במידה וגורמת לאי נוחות וכן סמוך ללידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת חלבון עובריJane04/09/2011
TRIPLE TEST AFP
---------------
נתוני הריון: שבוע הריון: 18.0 משקל: 74 מס.עוברים: 1 גיל 35.2 ------------
חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 30.00 NG/ML 0.72 MOM ) )
HCG 24.50 IU/ML 1.40 MOM )
UE3 0.99 NG/ML 0.94 MOM )
סיכונים: 1:427 הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:377 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
שלום!
האם לפי הבדיקות האלו יש צורך בביצוע בדיקת מי שפיר?
לא הייתי רוצה לעבור למרות הגיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת חלבון עוברי - תגובה
עניתי על שאלה זו למעלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- עובר ללא דופקאנני 304/09/2011
שבוע 12.4 שקיפות עורפית- רופא גילה שאין דופק.
לצערינו הרב . נסענו לביח מיד אחכ , שוב בדיקת רופא US וגינלי - התעקשתי שהופר יחכה קצת והוא חיכה ואכן אין דופק.
אמרו לי שיכול להיות שבבדיקת US נוספת כן יהיה דופק .... היתכן ?
אני בסטרס ומרגישה ממש בסרט רע אשמח לעזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה- עובר ללא דופק - תגובה
לצערי אם ב 2 בדיקות שונות לא נמצא דופק בשבוע בו את נמצאת המדובר בהפלה נדחית שיש לסיימה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודה בשבוע 11יעל04/09/2011
שלום רב, אני בשבוע 11+3, הריון תקין, יומיים לפני שקיפות עורפית. הבוקר לאחר יציאה מעט קשה שמתי לב שיש הפרשה ורודה בהירה בניגוב. האם לגשת לרופא שלי בדחיפות או שניתן להמתין לתור לשקיפות (כמובן במידה שהדימום לא מתגבר...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה ורודה בשבוע 11 - תגובה
אפשר להמתין לבדיקת השקיפות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירלילך04/09/2011
שלום,
רציתי לדעת במידה ויש בעיה כרומוזומלית מקבלים תשובה מהמעבדה לפני הזמן (לוקח פחות משבועיים) או שאין קשר בין הדברים...
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
משך ההמתנה לתוצאת בדיקת מי שפיר רגילה כשבועיים - שלושה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגוףמיטל04/09/2011
אני בשבוע 36,
לפני כמה ימים יצאו לי פצעים מגרדים על החזה, הבטן, הגב ובפנים
ניסיתי למרוח "צינק" אבל זה לא עוזר.
האם הפריחה הזו קשורה להריון? האם מדובר במשהו שצריך להדאיג אותי?
באיזה תכשיר עליי להשתמש כדי להפסיק את הגרד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגוף - תגובה
עלייך לפנות לרופא עור לאבחון וטיפול בהתאם. מציע שתבצעי בדיקת תפקודי כבד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהשוש04/09/2011
בוקר טוב
אני ילדתי לפני כ-3 חודשים בניתוח קיסרי. יום לאחר הניתוח המוגלבין שלי היה 8.6. אני לא מניקה. חודש אחרי הלידה קיבלתי ווסת שארכה כ-5 ימים. חודש לאחר מכן קיבלתי את הווסת השנייה לי והתחלתי לקחת גלולות ומאז יש לי דימום חזק בלי הפסקה כולל קרישי דם.
ברצוני לציין ש-6 שבועות לאחר הלידה המוגלובין שלי היה 10.2.
האם זה נורמלי שאני מדממת הרבה זמן? והאם במצב כזה אני לא מאבדת עוד דם כך שהמוגלובין שלי צונח יותר?
אודה לך על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
שוש04/09/2011רציתי לציין שלאחר הניתוח התפתח אצלי המטומה גדולה בבטן ועכשיו יש חשד לבקע בבטן התחתונה ובבדיקת סונר התגלה שיש לי שטפי דם וקרישי דם. האם כל זה קשור אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/09/2011שלום.
עליך לגשת ולהיבדק ,כדי לברר פשר הדימום.חבל על הדם שאת מאבדת בינתים,ביחוד לאור חוסר הדם אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץנטלי04/09/2011
בוקר טוב,
יש לי שאלה חשובה השבוע הייתי אצל הרופא נשים שלי והוא אמר לי כי הוא רואה שיש לי ביוץ ביום שבת 3/9- שאלתי אותו מתי אני יכולה לנסות להיקלט הוא אמר לי שישי שבת,
אנחנו קימנו יחסים ביום שבת 3/9 בשעה 22:30,
מה זה אומר לדעתכם?
האם היה עדיין ביוץ?
האם חכול להיקלט.
?
האם זה פוספס כבר
ספקות ספקות ושוב פעם חוסר ודאוות השם יתברך יעזור - אמן
תודה יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/09/2011שלום. הביצית מחכה לזרע עד 72 שעות מרגע הביוץ. נקוה לכן בע"ה, לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בהריוןליאת04/09/2011
שלום,
אני שבוע 20 והתחילו לי בימים האחרונים כאבי גב תחתון שלא עוברים.
מה אפשר לעשות על מנת להקל על הכאב?
יכול להיות שהכאב קרהבגלל שכיבה מרובה במיטה/ספה (אחרי דיקור מי שפיר)?
ודבר נוסף- הבטן טרם יצאה לי- היא ממש קטנה ובבוקר בקשי רואים אותה ולא רואים שאנ בהריון.
האם זה נורמלי?
מתי בדרך כלל יוצאת בטן ממש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון בהריון - תגובה
ממליץ שתגשי להיבדק על מנת להסיר כל הדאגות והחששות מליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון-המשך
ליאת04/09/2011אני נבדקתי שבוע שעבר ואין ,טפו טפו, בעיה עם העובר. הבעיה היא אצלי- כאבי גב.
ולגבי הבטן מתי היא יוצאת פחות או יותר - יש לזה תשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברליאת04/09/2011
בוקר טוב ד"ר,
יש לי דופלר בייתי (מכשיר בייתי לשמיעת ומדידת דופק העובר) ורציתי לדעת מהו דופק עובר שנחשב תקין? המכשיר מראה לי גם מה הדופק שלו.
אני בשבוע 19+3, הריון ראשון עם עובר זכר.
האם הדופק משתנה ככל שהעובר גדל וההריון מתקדם?
תודה רבה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/09/2011שלום. דופק עוברי תקין נחשב בין 120 ל160 לדקה.אגב למה את בודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק עובר- תגובה
ליאת04/09/2011הי ד"ר,
לשאלתך-אני בודקת על מנת להרגיע את עצמי- זה מרצון ולא המלצה של רופא.
לא ענית לי האם הדופק משתנה בהתאם לגיל ההריון?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר ומצג עכוז, שבוע 35דורית04/09/2011
שלום,
בשבוע 34-35 התגלה לי ריבוי מי שפיר AFI 260, בנוסף העובר הינו במצב עכוז.
עד כה כול הבדיקות היו בסדר, כולל אקו לב. גודל העובר כ- 2.5 ק"ג.
האם ניתן לבצע היפוך כאשר יש ריבוי מי שפיר?
מתי מומלץ לעשות את ההיפוך?
מה הסיכוי ללכת לניתוח קיסרי כתוצאה מהיפוך?
איפה מומלץ לעשות היפוך +/ ניתוח קיסרי וע"י מי?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר ומצג עכוז, שבוע 35 - תגובה
בריבוי מים קל יותר לבצע ההיפוך.יש תמיד סיכון לסיבוכים בזמן ביצוע ההיפוך,יתכן עדין שיחזור למצג ראש.לגבי המקום לביצוע ההיפוך-התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה - לאחר הפלהתמר04/09/2011
שלום.
ביום ד' לפני 11 ימים עברתי הפלה בהרדמה מלאה (שבוע 10 + 3).
נאמר לי לא לקיים יחסים במשך שבועיים,
ושאין בעיה לנסות להיכנס להריון מייד, ברגע שיש ביוץ.
בליל אמש חשתי כאבי ביו., בדקתי הבוקר ולפי המקלון אני מבייצת.
א. האם יכול להיות שערכת הביוץ אינה מדייקת ומושפעת מהורמונים הקשורים לשאריות הריון?
ב. אם לא - האם יש בעיה שאקיים יחסים היום (כלומר טרם חלפו שבועיים?) אציין שהדימום פסק יום לאחר ההפלה, ושפיזית אני חשה בסדר.
אין באפשרותי להתייעץ עם רופא ישירות עד מחר, ואני לא רוצה להחמיץ את חלון הביוץ...
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - לאחר הפלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/09/2011שלום. בעקרון מומלץ להמתין מחזור אחד לאחר ההפלה ואז להיכנס להריון.יש רופאים שמאמינים שאם "הרחם מוכן, יקלט ההריון טוב.ההחלטה בידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. השאלה האם ערכת הביוץ עשויה
תמר04/09/2011לטעות ולבלבל שאריות הריון עם ביוץ,
והאם יש בעיה פיזיולוגית בקיום יחסי מין תוך 11 יום ולא תוך 14, כפי שאמר לי הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח העמסת סוכר 100efi2204/09/2011
שלום,
אני בהריו תאומיםן בשבוע 25 ועשיתי ביום חמישי העמסת סוכר 100 לאחר שהעמסת סוכר 50 לא יצאה טוב (145).
ואלו התוצאות:
זמן 0= 86
זמן 60 = 170
זמן 120 = 159
זמן 180 = 70
הייתי מעוניינת לדעת האם התוצאות יצאו בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח העמסת סוכר 100 - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/09/2011שלום,
כן התוצאות ,בע"ה,יצאו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה בעקבות שאיפה של דבק סיליקוןירדן04/09/2011
שלום רב, אני בשבוע 27 עם תאומים. מצבי הכללי טוב.
בעלי אתמול תיקן משהו ועשה שימוש במעין דבק סיליקון לאיטום. אף על פי שלא הייתי נוכחת בדיוק באותו חדר ולא הייתי במגע ישיר עם הדבק, הדבק הפיץ ריח חזק מאוד וחשתי בחילה אחר כך למשך שעתיים בערך. פתחנו את כל החלונות ואיווררנו את הדירה אך עדיין אינני שקטה. האם עלי לעשות משהו בנידון? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה בעקבות שאיפה של דבק סיליקון - תגובה
להמנע להבא משאיפת חומרי ניקוי הדברה וכ"ו. לא נגרם כל נזק לך להריון או לעוברים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ירדן05/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםשיר03/09/2011
שבוע 34. צירים מוקדמים משבוע 31.
מאיזה תדירות של צירים לגשת לחדר לידה וכמה זמן לספור את זה(שעה,שעתיים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים - תגובה
אם יש מספר צירים בשעה יש לגשת ולהיבדק. ניתן לבצע בדיקת המוניטור לצירים גם בקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)