מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכלתי מאכלים אסורים בתחילת ההריוןמיכל02/09/2011
שלום,
גיליתי היום שאני בהריון (ילד שלישי), אך נזכרתי מיידית כי לפני כעשרה ימים
כאשר שהיתי בחופשה בחו"ל,אכלתי אוכל שאסור בהריון - אויסטרים, דג נע וגבינה כחולה. אמנם, לא בכמויות גבוהות אבך אכלתי בהנאה. בנוסף, בשל האלרגיות שלי, לקחתי מספר כדורי טלפטס וז'ילרג'י.
עדין לא ראיתי את הרופא שלי אך אני מניחה שאני כיום בשבוע חמישי-שישי.
אני ממש מודאגת. לא ציפיתי שאכנס להריון כל כך מהר ולכן לא עלה בדעתי שאני בהריון בתקופה האמורה.
מה עושים? ? ?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלתי מאכלים אסורים בתחילת ההריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011אין סיבה לדאגה אך מעתה ההמנעי מאכילת מאכלים אסורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזורתושיה02/09/2011
שלום וברכה!
רציתי לשאול ,
כמה זמן לוקח בערך לקבל מחזור
לאחר לקיחת DUPBASTON ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011כ3ימיםבערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בהריוןקרן01/09/2011
שלום, אני בשבוע 22 ויש לי גירודים בלתי פוסקים באזור הירכיים בעיקר,בישבן,בבטן , במותניים ובידיים. לפעמים אני מגרדת עד כדי פציעה. מה אפשר לעשות? זה מתסכל מאוד. האם זה עשוי לפגוע באיזה שהוא אופן גם בעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011ניתן להשתמש בתכשירים שונים להפחתת הגרד.אין כל חשש לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSאלמונית01/09/2011
שלום רב,
הריון שלישי שבוע 37+5 ועשיתי בדיקת GBS ואני לא מבינה את התוצאות :
תהליך הבדיקה : REMARKS MICRO התוצאה Order comments
תהליך הבדיקה :REMARKS MICRO התוצאה : GBS.
תהליך הבדיקה : Vaginal culture התוצאה : צמחה פטריה.
תהליך הבדיקה : Vaginal culture התוצאה : תשובה לפטריות בנפרד.
- לא רשום חיובי או שלילי בשום מקום. חשוב לציין כי אני לוקחת אנטיביוטיקה זינת 250 מ"ג כל יום כטיפול מונע בדלקת בשתן בהריון הזה וכבר סבלתי מפטריות בגלל השימוש באנטיביוטיקה ואולי זה מה שמשפיע על הבדיקה. מבולבלת לגמרי ולכן אודה לתשובתכם. מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011התשובה צריכה להיות חיובי או שלילי אם אין תשובה כזאת יש לברר במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לאישה אחרי לידהתמר01/09/2011
האם מותר לעסות אישה 4 ימים אחרי לידה רגילה ללא בעיות.?
מדובר בעיסוי שוודי עם שמן שקדים עדין לכל הגוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי לאישה אחרי לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובע תוצאותאור01/09/2011
ביצעתי את התבחין המרובע של מעבדות זר ואתמול קיבלתי תשובה עם נתונים מדאיגים.
הסיכון הוא :1:40 בעוד יומיים אני אעשה יעוץ גנטי ואז מי שפיר.
אבל אני מאד מאד בלחץ!!!
אני מצרפת את התוצאות ומבקשת לשמוע חוות דעת (אולי קצת מרגיעה)
ושאלה נוספת , האם יש מצב שעם תוצאות כאלה תהיה תוצאה תקינה במי שפיר???
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין מרובע תוצאות - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011הסכון הוא בערך כ2.5אחוזלתסמונת דאון כך שהסכוי לעובר תקיןהוא כ97.5אחוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני דיקור מאוחרג'ולי01/09/2011
אני בת 27 וחצי נמצאת בשבוע 24 להריוני הראשון לאחר הזרעה. בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 נמצא מוקד אקוגני בשני חדרי הלב. הרופא שלי אמר שעליי להחליט אם לבצע דיקור מי שפיר ובכל מקרב כדאי לחכות לתוצאות החלבון העוברי ולא הפנה אותי לייעוץ גנטי ולבדיקת אקו לב עובר. התוצאות: לפי גיל 1:1200 ולפי גיל+תוצאות בדיקות 1:4300 (בסקר שליש ראשון -תוצאות+בדיקות 1:10000 ).בסופו של דבר לא ביצעתי דיקור אך אני מאוד מודאגת וחרדה מהעניין ואיני מפסיקה לחשוב על זה. בסקירה השנייה נמצא מוקד אקוגני רק בחדר שמאל. הרופא דיבר איתי על דיקור מאוחר ובדיקת פיש אך הדגיש שיתכן כי לא יאשרו לי לבצעה.
האם ממצא אקוגני דו צדדי מעלה את הסיכון יותר? האם יתכן כי לא יתנו לי לבצע דיקור מאוחר? מה עליי לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני דיקור מאוחר - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011מוקד אקוגני בלבד אינו הצדקה לדקור מי שפיר .יש לבצע סקירת מערכות מכוונת לשלילת מומים נוספים ואקו לב עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון?פאולה01/09/2011
היום עשיתי בדיקת העמסת סוכר 100
הנה התוצאות
אני בשבוע 29 הריון 1 לאחר ivf
GLUCOSE (GTT) 0' - 97
GLUCOSE (GTT) 60' - 200
GLUCOSE (GTT) 120' - 111
GLUCOSE (GTT) 180' - 69
האם זה סכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
פאולה03/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת הריון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה נטול קפאין בהריוןלילך ל.01/09/2011
האם זה בסדר לשתות קפה נטול קפאין בהריון?
לרוב אני רגילה ל2 כוסות עד 3 של קפה הפוך או נס קפה רגילים
אם אמשיך לשתות 2 רגילים ואחד נטול זה בסדר או יכול להזיק?
האם הפוך פחות טוב מנס קפה ואינו מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - עדיין ממתינה לתשובה.
לילך ל.05/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה נטול קפאין בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור07/09/2011שלום לך
הצריכה המותרת בהריון כ 3-4 כוסות של קפה מכל סוג ביום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר גדולההריונית01/09/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 33+4, ביצעתי העמסת סוכר גדולה כיוון שהעובר בשבוע 32+3 שקל 2.300 ק"ג.
תוצאות הבדיקה:
בצום- 75
60 דקות- 180
120 דקות- 178
180 דקות- 70.
האם הבדיקה לא תקינה? מה עליי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר גדולה- הקפצה
הריונית04/09/2011שלום,
אני בהריון שבוע 33+6, ביצעתי העמסת סוכר גדולה כיוון שהעובר בשבוע 32+3 שקל 2.300 ק"ג.
לציין, העמסת סוכר של 50 יצאה תקינה- 112.
תוצאות הבדיקה:
בצום- 75
60 דקות- 180
120 דקות- 178
180 דקות- 70.
האם הבדיקה לא תקינה? מה עליי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר גדולה - תגובה
ד``ר אריה לידור05/09/2011שלום לך
התוצאה אינה תקינה. התחילי מעקב הריון במרפאת סכרת הריון או מרפאת הריון בסיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בשתןהלן01/09/2011
שלום, בהריון שבוע 11 יש לי שריפה בשתן מזה 3 שבועות.בדיקת שתן ותרבית שתן תקינים.תרבית שלילית.מה אמורה לעשות?מסוכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בשתן - תגובה
ד``ר אריה לידור01/09/2011שלום לך
אין סכנה אך רצוי לחזור על בדיקת התרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוס-שאלה חשובה מאוד!ליאת01/09/2011
שלום,
אולי זו שאלה טיפשית אבל חשובה בשבילי
אני בהריון,בשבועות הראושונים וכהגעתי לעמדה שלי היו מלא נמלים,ביקשתי שירססו,האם יש סכנה לעובר.
אני כל-כך רוצה להיזהר ואני נחשפת לכל מיני דברים ואני חוששת
בבקשה תענו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוס-שאלה חשובה מאוד! - תגובה
אין סכנה אך השתדלי להתרחק מחומרים כימיים כגון ריסו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהשירי31/08/2011
שלום רב!
ילדתי לפני 5 שבועות. הדימום הראשוני לאחר הלידה נפסק לאחר שבועיים.
היום היו לי הפרשות דמיות חלשות ולא רציפות.
יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה וידוע לי שהדבר מעכב את המחזור החופשי.
האם זהו תחילתו של המחזור? אם לא מה יכולות להיות ההפרשות הללו?
התור לרופא שלי הוא רק בעוד שבוע וחצי, אשמח לתשובה.
תודה רבה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
די אופייני לדמם טיפתית תוך כדי הנקה. האם קיים סיכוי להריון?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מים?שני31/08/2011
שלום רב,
בהריון שבוע 28+4. היום בזמן שהייתי בשירותים שמתי לב לטפטוף של מספר טיפות בודדות/רטיבות, בצבע שקוף לגמרי ללא ריח יוצא דופן. הדבר הפסיק תוך מספר שניות ומאז האזור יבש לחלוטין. האם יתכן ומדובר בירידת מים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים? - תגובה
כדי לדעת זאת עלייך להבדק כולל בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן בהריוןאנונימית31/08/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 21 של הריון שני.
לא יודעת אם זה חשוב, לידה ראשונה הייתה לידה רגילה ויחסית לא ארוכה, לפני כשנה.
בערך ב 3 שבועות האחרונים החלה אצלי תופעה של בריחת פיפי אם אני מתעטשת או משתעלת חזק. זה קורה גם אם השלפוחית לא מאוד מלאה.
רציתי לשאול אם זאת תופעה ידועה? נורמלית?
לא זכור לי שהיה לי את זה בהריון ראשון.
האם יש צורך לטפל בזה איכשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן בהריון - תגובה
זוהי תופעה שכיחה בהריון
אם לאחר הלידה עדיין תמשיך תופעה זו יש לאבחנה ולטפל בה בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן בהריון - מקפיצה
אנונימית02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה! לא שמתי לב שענו לי כבר
אנונימית02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)