מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה ביותר,ליאת25/08/2011
שלום,
קיבלתי היום(25.8) תשובה שאני בהיריון אבל המספר 67
חודש עבר קיבלתי ב-19 האם המספר הוא נמוך?
בבקשה תחזרו אליי עם תשבה אני לחוצה מאוד.
תודה
המייל שלי הוא:[email protected]
נ.ב האם יש טיפול כדי שהמספר יגדל
בבקשה תחזרו אליי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ביותר, - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011יש לחזור על הבדיקה בעוד יומיים על מנת לדעת אם ההריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןג???ג25/08/2011
אני בת 53 המחזור מופיע כל 5 חודשים בערך שאלתי האם יש מצב להריון
ועוד, האם אפשרי ליחסים מלאים ללא אמצעי מניעה תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011אין כל מצה להריון
את יכולה לקיים יחסים ללא כל חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןרויטל רביבו25/08/2011
הריון שבוע 6 אחרי אולטרסאונד ראו שק הריון
אתמול דימום קל עם כאבי מחזור היום גושים של דם ובתוכו כמו חלבון ביצה
לאחר עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא חיובי
האם היתה הפלה?
מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011יתכן ואכן קרתה הפלה ספונטנית
יש לבצע USלאשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי
רויטל רביבו27/08/2011אכן היתה הפלה טבעית- לצערי
אך תודה על ההכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי הביוץיולי25/08/2011
שלום רב, לפני כחודשיים הפסקתי לנטול גלולות אחרי מס שנים, נוטלת חומצה פולית כבר חודשיים ומנסה..
הערכתי על ידי מחשבוני הביוץ את המועד הקרוב ובו בזמן מבצעת בדיקות ביוץ ביתיות, לפי מחשבון הביוץ הביוץ אמור להתרחש ב -25.8-27.8.
מה זה אומר אם בדיקות הביוץ לא מראות סימנים שהביוץ קרב?
אני חוששת, יש מצב כזה שאין ביוץ? ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי הביוץ - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011לעיתים יתכן שאין ביוץ
אל חשש הביוץ יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר דמייםאילנה25/08/2011
שלום,
לפני שלושה ימים עברתי בדיקת מי שפיר וראיתי שהמבחנות שנשאבו היו עם נוזל דמי. כששאלתי את הרופא (נחשב מומחה מנוסה בתחום) מהי הסיבה, הוא אמר שהמחט חדרה את השיליה (קדמית) ולכן נוצר דימום.
יש לי 3 שאלות:
1.האם יש בכך סיכון למהלך ההריון?
2. האם תיווצר בעיה מבחינת גידול התאים במעבדה?
3. האם תיתכן פגיעה בעובר שיצרה את הדימום?
תודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר דמיים - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011הסבירות לסכון קטנה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?הילה25/08/2011
שלום, אתמול הייתי צריכה לקבל מחזור ולא קיבלתי.. כל מה שהיה זה הפרשה חומה (כמו לפני מחזור) והפרשה חלבונית עם קצת ורוד כזה... ולא טיפת דם ממש..! האם יכול להיות שבקליטה להריון ביום קבלת המחזור יהיו כאלה הפרשות?!? או שפשוט עלי להתאזר בסבלנות עד קבלת המחזור...? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011יש לבצע בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מיקרוצפללינירית24/08/2011
שלום,הנני בהריון ראשון שבוע 41
ומשבוע 36 בערך פתאום ממידי הראש של העובר לא היו תואמים לגיל ההריון בשבוע 37 קטנים ב שלוש שבועות בשבוע 40מ קטנים ב-4 שבועות כאשר מימדי הראש היום -שבוע 41הם:
BPD-88 מ"מ
HC-317 מ"מ
האם מימדים הללו העובר נחשב למיקרוצפלי??
כמה סטיות תקן הממידים הללו מראים?
האם לפי המימדים ההלו ובהתחשב כי שאר מימדי גוף העובר תקינים הינך צופה לבעיה כלשהיא בעובר בעתיד?
האם כל תינוק המאובחן כמיקרוצפלי יהיו לו בעיות בעתיד או שישנם כאלה שאין להם ביטוי קליני בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מיקרוצפללי - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011חסרים פרטים נוספים על מנת שאוכל לחוות דעתי
רצוי להוועץ ברופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית - האם לא מיותר..?ענת24/08/2011
ערב טוב,
אני בת 39, בהריון שלישי שבוע עשירי. בשני ההריונות הקודמים ביצעתי מי שפיר וכן את השקיפות העורפית. היום אני תוהה, אם זה לא מיותר לבצע את בדיקת השקיפות אם בכל מקרה אני מתכוונת לבצע מי שפיר. יש לי תחושה שריבוי הבדיקות לא תמיד מוצדק. בקיצור.על איזה ממצאים עלולה בדיקת השקיפות להצביע שאין רואים זאת בבדיקת מי השפיר?, היכן היתרון או התוספת שיש בשקיפות העורפית לעומת בדיקת מי השפיר? (אשמח אם תענו לי בהנחה שאני מודעת לסיכונים שבביצוע מי השפיר..ובכל זאת מתכוונת לעשותה)
בברכה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - האם לא מיותר..? - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011לעיתים ניתן לזהות ליקויים כבר בשקיפות העורפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין ורעלת הריוןיעל24/08/2011
אני בת 42 הריון ראשון ועם נטיה לסבול ממגרנות.
הבנתי שכל אלה גורמי סיכון לרעלת הריון. האם כדאי לי לקחת מיקרופירין באופן קבוע?האם יש בכך סיכון כלשהו? אני בשבוע שש עשרה ולחץ הדם שלי תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין ורעלת הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011איני רואה סיבה לאספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא טובות בתבחין מרובע-הכיצד?ליאת24/08/2011
ד"ר שלום,
קבלתי תוצאות של חלבון עוברי (תבחין מרובע).
תוצאה סופית סיכוי של 1:140. אני אלך לעשות בדיקת מי שפיר שבוע הבא אבל לא ברור לי איך הגיעו לזה.
כל הערכים יצאו בתוך הנורמה .
האינהיבין A שיצא 2.07 MOM
AFP- 0.9 MOM
HCG-1.62 MOM
E3 - 0.63 MOM.
כמו כן בבדיקת שקיפות עורפית (+שקלול של בדיקת דם שעשיתי אחריה) יצא 1:8200 סיכוי.
אני לא כ"כ מבינה למה התוצאות שלי בתבחין המרובע הם כאלו גרועות ואיך זה הגיוני. הרי יש רק משהו אחד שזה האיהיבין A מכל הבדיקות שעשיתי עד כה שיצא לא טוב.
עשיתי סקירת מערכות ראשונה שיצאה תקינה.
שקיפות עורפית- 1.3 מ"מ + סיכוי של 1:8200 כולל הבדיקת דם.
אני בת 31, הריון ראשון, במשקל ובריאות תקינים ללא היסטוריה אצלי או אצל בעלי של בעיות כרומוזנליות.
אשמח לקבל תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לא טובות בתבחין מרובע-הכיצד? - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011הערכים יכולים להיות תקינים
אך התבחין כולל את היחסים בין המרכיבים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה ותגובה אלרגיתמיטל24/08/2011
נעקצתי על ידי יתוש לפני כיומיים,
מאז האזור התנפח מאד והוא עדיין נפוח (מעט פחות ממה שהיה אתמול אך עדיין נפוח)
ממש כמו תגובה אלרגית לעקיצה
אני שבוע 34,
האם במקרה כזה יש סכנה לעובר?
האם יש צורך להיבדק אצל רופא נשים/ רופא עור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה ותגובה אלרגית - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011אם חלה נסיגה אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- תודה על תגובה
מיטל28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מווווווווולולה24/08/2011
הי אני בשבוע 29 ובשבוע האחרון שורף לי מתחת לשדיים מאד מדי פעם תחושה מוזרה של חום חזק מאד ועובר
זו תופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מווווווווו - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011בהריון תתכנה תופעות רבות
התחושה שציינת תחלוףבהמשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בהריוןמשה24/08/2011
בהריון הראשון שלי, לא היתה לי אפילו נשירה של שערה אחת בכל ההריון.
עכשיו אני שוב בהריון ויש לי נשירה, הייתי אומרת אפילו מוגברת, של כ- 20 שערות ביום.
האם זה תקין? האם חסר לי איזשהו ויטמין בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011נשירה בהריון חינה תופעה מוכרת
התופעה תחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקת צווארעדי24/08/2011
שלום,
אני בשבוע 39 , לפני יומיים לאחר בדיקת רופאה אמרה כי אני עם פתיחה של 2.5 ס"מ ומחיקת צוואר 50%
ביומיים האחרונים אני עם צירים די חזקים כל 15 דק' במשך כמה שעות שאח"כ פשוט נפסקים.
האם אני קרובה ללידה או שזה יכול להימשך גם עוד שבועיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקת צוואר - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011את קרובה מאד ללידה
כשהצירים יהיו תכופים יותר סביר להניח שאתנכנסת ללידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי להריון במצב של ווסת רגילהתמי24/08/2011
שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. הבנתי שפעמים רבות יש דימום קל ביום בו אמורה להיות הווסת. למרות הציפיות להריון, ביום הווסת, הדימום שלי נראה כמו בכל ווסת (לא דימום קל/כתמים אלא דימום רגיל) וכן נמשך מספר ימים כמו בכל ווסת. האם אני יכולה להיות בטוחה שאינני בהריון?
תודה,
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי להריון במצב של ווסת רגילה - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/08/2011בדיקת דם תשלול או תאשר הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)