מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פולית מינון גבוהליבי23/09/2011
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה23 להריוני, ואני נוטלת אומגה 3 להריון בשם "אומגה 3 תשעה חודשים" . הטבליות הן בשילוב עם חומצה פולית 400 מק"ג. לאחרונה הרופאה ביקשה ממני לקחת ברזל (הכל תקין אבל היא פשוט ממליצה את זה לכולן) אך כל כמוסות הברזל שנספגות בקלות מכילות גם כן 400 מק"ג חומצה פולית. אם אקח אותן תהיה בגופי כמות של 800 מק"ג חומצה פולית. האם זה יותר מדי? האם עודף חומצה פולית עלול להזיק בשלב זה של ההריון?
תודה על תשובתכם,
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית מינון גבוה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/09/2011בוקר טוב
כמות החומצה הזאת היא 0.8 מ"ג
אנחנו נותנים גם כדורים של 5 מ"ג
כמות זו לא יכולה להזיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית אודות רישומי אולטרסאודהדסה23/09/2011
שלום רב,
אני ובן זוגי החלטנו ההריון הזה שאנחנו רוצים לגלות את מין העובר בהפתעה בלידה ובבדיקות בקשנו שלא לדעת את מין העובר.
באולטרסאוד של סקירת מערכות, כשצפיתי בטקליטור בבית ראיתי במסך הכחול עם הרובריקות השונות בראש המסך לפני פרוט גודל העובר ולאחר שמי ותעודת הזהות שלי ורובריקת DOB (ריקה) ואח"כ -
" - sex: female מיד הבנתי שזו בת ואח"כ חשבתי לעצמי שאולי הכוונה לנבדקת (לי)??
לא חשבתי שזה כל כך יטריד אותי ושהסקרנות תהרוג אותי אך הנה אני מתבוססת בסקרנות וממש רוצה לדעת כבר מה מין העובר (והבדיקה הבאה שלי עוד חודש!)
כמובן שבטופס פרוט הבדיקה שקבלנו הביתה לא פורט המין ועכשיו מאוד מעניין אותי אם אכן הכוונה למין העובר, איזו משמעות רפואית יש לכך שהיה כדאי לציין את זה במערכת האולטרסאונד אם ההורה לא מעוניין לדעת את המין...
במילים אחרות - האם יש משמעות רפואית למין העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישומי אולטרסאוד - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/09/2011ערב טוב
מכשיר העל קול בודק נשים בהריון
לכן מופיע אוטומאטית שהנבדקת נקבה
הרישום לא מתיחס למין של העובר שלך אלא למין שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת קלה סביב בטן העוברצילי22/09/2011
מה הסיכוי להריון תקין אם גילו בשבוע 10+5 ימים בצקת קלה סביב בטן העובר?[אני אמורה לעשות אולטרסאונד חוזר בהמשך].לחוצה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת סביב בטן העובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/09/2011ערב טוב
אין כל סיבה להיות לחוצה.
כל מה שצריך לעשות זה בדיקת שקיפות עורפית מסודרת = פורמלית עוד 3 ימים
אם בשבוע 11 שקיפות עורפית תקינה אין מקום לדאגה.
מכשיר טוב רואה לפעמיים מעט נוזל ללא משמעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי והריוןנ.22/09/2011
שלום,
רציתי לשאול האם יש סיכוי חלילה לפגוע או לאבד הריון במהלך השליש הראשון בעקבות לחץ נפשי (מתח, כעס, בכי קיצוני...).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי בהריון
סיוון23/09/2011זאת שאלה מאוד טובה שגם אני רציתי לשאול, אנא ענו לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ס. מאוחרת וUS - קצת לחוצהמאיה22/09/2011
שלום, שבוע 23+4, בדיוק לפני שבוע, כשהייתי בשבוע 22+4 עשיתי ס.מאוחרת.
עשיתי היום US ולהלן 2 שאלות:
בס.מאוחרת העובר שקל לפי ההערכה 569 גרם.
1. היום בUS- בביקורת, (לא אמרתי שאני אחרי סקירה) שקל אותו משקל (570). בדיעבד התברר לי שאם הייתי מודיעה שכבר עשיתי סקירה לא היו עושים הערכת משקל ושעושים רק כל שבועיים. בכל אופן האם זה סביר? האם הגיוני שלא יעלה גרם בשבוע? או שהוא עולה ויש סטיה במדידות של כל רופא?
2. היום בבדיקה היקפי ראש קטנים בשבוע -מתאים לשבוע 22 (בטן והשאר בסדר). האם זה תקין עדיין?
תודה, קצת לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס. מאוחרת וUS - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/09/2011
ערב טוב
מכשירי העל קול אינם מדוייקים
מכשיר על קול לא יכול למדוד שינויי שחל בשבוע
מכשיר העל קול גם לא מדייק בהערכת גיל בטווח של שבועיים
כלומר אם את שבוע 24 והעל קול מדד שבוע 22 אין בעייה
כדאי לבצע בדיקה עוד שבועיים מהקודמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר תדמור
מאיה22/09/2011תודה רבה לך ד"ר. לא ידעתי שאי הדיוק הוא עד כדי כך.
אעשה אחת לשבועיים.
שנה טובה ומבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה בטן מוזר...מעיין22/09/2011
אני נכנסת לשבוע 30 זה הריון ראשון שלי
עליתי מתחילת ההריון 6 ק"ג ( הגובה שלי 1.80 )
ויצאה לי רק בטן עליונה ומעט תחתונה
זה נראה מוזר כאילו הבטן מחולקת לשניים כי נשאר קו מותן
הרופא שלי לא ממש מתייחס לזה כל עוד העובר בסדר והכל תקין
אני מקנאה בכל אישה עם בטן עגולה וסקסית ברחוב :)
מכירים את התופעה?
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה בטן מוזר. - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/09/2011ערב טוב
בשלב זה של ההריון מודדים את העובר ומי השפיר
אם גודל העובר וכמות מי השפיר תקיניים אז גודל הבטן וצורתה לא חשוביים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שניהאילנה22/09/2011
עדיין לא קיבלתי תשובה ואשמח אם תענו לי...
עברתי סקירה שניה (שבוע 23) והרופא לא היה עדין כל כך ולחץ יחסית חזק על הבטן עד כדי שהרגשתי אי נוחות וכאב כל הבדיקה. אני מניחה שהרופא הוא בעל ניסיון רב אך עדיין רופא המעקב שלי הרבה יותר עדין ולא מכאיב. האם לחיצה חזקה באולטראסאונד מדי יכולה לפגוע בעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שניה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/09/2011ערב טוב
לחץ על הבטן בזמן סקירה לא יכול לגרום לנזק לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשות של הבטן בעת ציריםמיטל22/09/2011
בוקר טוב,
למיטב הבנתי, כאשר יש צירים ניתן להבחין בהתקשות של הבטן,
שאלתי היא - האם כל הבטן מתקשה? כולל בצדדים ולמטה? או שיש אזורים ספציפיים שמתקשים?
קורה לי לפעמים שהבטן מתקשה באמצע אך בצדדים עדיין רכה (אני בשבוע 38).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה אודה לתגובה
מיטל25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSשיר21/09/2011
שלום רב,
הייתי מעוניינת לשמוע את חוות דעתך/המלצתך בנוגע לביצוע בדיקת GBS. אני יודעת כי בישראל הבדיקה אינה כלולה כאחת הבדיקות המומלצות בהריון (לעומת ארה"ב), אולם נראה כי מספר הנשים בארצנו, המבקשות לבצע את הבדיקה הולך וגדל. הדעות חלוקות (על אף שאני לא מבינה מדוע לא לעשות זאת ובמיוחד שניתן לטפל ע"י אנטיביוטיקה בשעת הצורך) ואני כבר ממש מבולבלת...
אודה מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS - תגובה
ד``ר אריה לידור22/09/2011שלום לך
אין כל בעיה בבצוע הבדיקה . אין היא פולשנית ואינה כואבת. אין צורך לבצע אותה כשגרה אלא במקרים המצדיקים זאת. יחד עם זאת יכולה לבצע הבדיקה ללא קושי . פני לרופא שלך ובקשי לבצעה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן משחה בתחילת הריון -שבוע 6דנית21/09/2011
שלום לכל באי הפורום
אתמול סיימתי אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בדרכי השתן ויש לי גרד חזק מאוד בנרתיק וכאבים בזמן קיום יחסי מין.
אני בהריון בשבוע ה 6. פניתי לבית מרקחת לקנות משחת אגיסטן אבל האחות אמרה שזה לא מומלץ להשתמש במשחות בשליש הראשון של ההריון כיוון שהמשחה מכילה סטרואידים..
האם נכון הדבר? האם יש פיתרון אחר להפסקת הגירוד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן משחה בתחילת הריון -שבוע 6 - תגובה
יכולה להשתמש ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה מאוד שהפעם תתיחסו לשאלתי !!!!רין21/09/2011
יום התחלת הוסת האחרונה שלי היה ב- 04.07 ותאריך הביוץ חל בתאריך 18.07
עליי לבצע בדיקת שקיפות עורפית בקרוב והבנתי שזה חייב להיות בין השבוע ה- 11 לשבוע ה-13 הבעיה שאינני יודעת באיזה שבוע אני, בכל מקום ברשת אומרים שיש לחשב מיום הוסת האחרונה והרופא מחשב כנראה מתאריך הביוץ, אם כך באיזה שבוע אני לעזאזל???????????
תוצאות בדיקות ביטא:
03/08/2011 :
Beta Subunit, hCG mIU/mL 246.0 Ref. values: neg<5; pos>25
13/09/2011:
Beta Subunit, hCG mIU/mL 95834.8 Ref. values: neg<5; pos>25
שלחתי פעמיים בעבר הודעה לגבי הנושא אך לא קיבלתי מענה, מקווה מאוד שהפעם תתיחסו לשאלתי ברצינות ותגיבו.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בשבוע 11
רות21/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובה מהד"ר....
רין22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה מאוד שהפעם תתיחסו לשאלתי !!!! - תגובה
את בשבוע 11+3 וזה הזמן לבצע שקיפות עורפית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בטןליאת21/09/2011
יש לי התכווצויות במותניים,וכאבים בבטן העליונה?
מה זה אומר?(שבוע 7)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בטן - תגובה
אין זה אומר מאומה ללא בדיקה. פני להבדק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בהנקהמישהי21/09/2011
שלום. ילדתי לפני שבוע. בבדיקת תרבית שתן נמצא שיש זיהום בדרכי השתן, והרופאה רשמה לי אנטיביוטיקה MOXYVIT FORTE (למשך 10 ימים, 3 פעמים ביום). רציתי לשאול האם נטילת האנטיביוטיקה הזאת מותרת בהנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בהנקה - תגובה
יכולה להשתמש בה ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדליה21/09/2011
שלום,
אני בשבוע 35 ואתמול ביצעתי בדיקות דם כפי שהרופא ביקש
היום התקבלו תשובות וחלקן מחוץ לטווח.
המוטלוגיה-ספירת דם -מכשיר
wbc-leucocytes 13.4
lymphocytes% 21.8
neutrophils 8.97
המוטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
band% 7.3
lymphocytes%confirm 17.3
Myelocytes % Confirm 1.3
כל השאר יצא תקין כולל שתן כללי ובקטריולוגיה.
ברצוני לציין שאני משתמשת במשאף כ שבועיים בגלל בעיות נשימה אני אמורה לסיים את הטיפול שבוע הבא.
האם יש לי ממה לחשוש?
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ממליץ שהמטולוג יבדוק תוצאות אלו ויחווה את דעתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Giardia lambliaמשה21/09/2011
אני בהריון שבוע 8
בבדיקה אצל בעלי התגלה למבליה
רציתי לדעת מה הסיכונים עבורי במידה ונדבקתי או אדבק בעתיד
והאם יש טיפול מומלץ לנשים בהריון או אפשר לא לטפל עד אחרי ההריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Giardia lamblia - תגובה
ראשית חשובה המניעה. מכיוון שהטפיל מועבר במגע עם הפרשות המעי ( צואה) יש להקפיד על היגיינה מירבית. בצעי בדיקה גם את במידה ושלילית אין צורך בכל טיפול. במידה וחיובית יש לטפל בהתאם למקובל ( מטרונידזול)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)