מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכרמאיה03/09/2011
שלום
כיום בשבוע 21.
לפי הבנתי העמסת סוכר מבצעים בשבוע 24. בשבוע הזה, של ראש השנה, לא אהיה באיזור מגוריי, אני יוצאת לנופש. שאלתי היא:
1. האם ניתן לבצע העמסת סוכר בשבוע, למשל, 23+5?
2. העמסת סוכר משמעה 50 מ"ג או ישר 100 מ"ג? הבנתי שאלו שתי בדיקות עם הנחיות שונות.. (50 מ"ג ללא צום ו-100 עם?)
אשמח לקצת סדר בבלאגן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011ניתן לבצע בין שבוע 24 ועד ל28שבועות.
העמסה של 100 מתבצעת כאשר יש סכרת לאחד מבני המשפחה של האשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בהריוןליל03/09/2011
שלום,
אני בשבוע ה6,הריון אחרי IVF, מקבלת תמיכה נרות אנדרומטרין שלוש פעמים ביום.
כתוצאה של הנרות התפתחה אצלי פטריה שמאוד מציקה לי ומגרדת לי.
במה מותר לי להשתמש? כיצד ניתן להרגיע את הפטריה, גירוד?
מרחתי קרם שנקרא טבע רוקם, האם זה יכול להזיק? האם מותר לי להמשיך להשתמש בו? בו מרגיע במעט את הגירוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011ניתן להשתמש בנרות אגיסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל חריףאור03/09/2011
שלום!
רציתי לשאול האם מותר לאכול אוכל חריף בזמן ההריון? האם אפשר לאכול פטריות?
ובכלל, האם יש הגבלות מבחינת תזונה בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל חריף - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011ניתן לאכול חריף
יש להמנע מאכילת בשר שאינו מטוגן או מבושל היטב
יש להמנע מסושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון ואירוביחדשה03/09/2011
שלום,
האם יש לפעילות אירובית או זומבה , ישר אחרי קיום יחסי מין, בזמן ביוץ, השפעה שלילית על היקלטות? כניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון ואירובי - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחיסון HPVשואלת2803/09/2011
שלום,
אני מתכננת להכנס להריון במהלך החודשים הקרובים, ומתלבטת אם להתחיל בסדרת החיסונים של HPV (בהנחה שאעשה את 2 החיסונים הראשונים לפני ההריון) או שמא לדחות את שלושת החיסונים לאחרי הריון.
יש לציין, כי אובחן אצלי לפני כ-4 שנים הוירוס, וכבר עברתי צריבת תאים ומאז אני במעקב תקופתי אצל רופא הנשים, ואין החמרה.
רופא הנשים אמר לי לאחרונה שנטילת החיסון יכולה למנוע הופעת זנים שונים של הוירוס מאלו שיש לי, ולכן אני מעוניינת לעשות את החיסון.
אודה לתשובותיכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחיסון HPV - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011אין כל בעיה לקבל חסון אף אם את בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאאאאא03/09/2011
שבוע 17,
היום שמתי לב שבכל הבדיקות דם שעשיתי עד היום לא בדקו לי נוגדנים לאדמת.
האם נוהגים לבדוק זאת בתחילת הריון?
האם יש טעם לבדוק עכשיו? אם כן אז מה בודקים נוגדנים והדבקה? איך יודעים האם ישנה הדבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר גדעון נגר03/09/2011נהוג לבדוק בתחילת ההריון
על פי סוג הנוגדנים ניתן לדעת אם קיימת הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
אאאאא04/09/2011יש טעם לבדוק עכשיו בשבוע 17?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אאאאא04/09/2011האם יש צורך לבדוק עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שאני בהריון?שירה02/09/2011
שלום,
אני מתכננת להיכנס להריון, מועד הופעת המחזור אצלי הוא בעוד יומיים.
אני מאוד סקרנית לדעת האם אני בהריון אבל לא רוצה לעשות כבר עכשיו בדיקת שתן כי שמעתי הרבה שלפני מועד המחזור הבדיקות עלולות לתת תשובות שגויות.
אני לא מרגישה שום שינוי בגוף חוץ מזה שהיום מהבוקר יש לי הפרשות מוגברות באופן בלתי רגיל, אף פעם לא היתה לי כמות הפרשות כמו עכשיו.
האם זה יכול להיות סימן להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שאני בהריון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריטל02/09/2011
שלום,
לידת בני הייתה מאוד קשה. 24 שעות שהחלו בירידת מים, בני יצא בווקום, השליה נקרעה ברחם ובנוסף זז לי דיסק בגב, מה שגרם לי לכאבים מאוד קשים ותהליך החלמה של שנה. כרגע אני בהריון שני, חודש תשיעי. אני מתלבטת אם לעשות ניתוח קיסרי ובכך למנוע את הסיכונים של החמרה בגב או לנסות בכל זאת לידה רגילהץ בהריון הזה אני שוחה כל יום ולא עליתי הרבה במשקל, מה שגורם לי להרגיש יותר חזקה.
אני מפחדת מאוד מהסיכונים של ניתוח קיסרי וגם מהסיכונים בלידה רגילה.
אשמח לדעת מה הוא ההליך הבטח ביותר לאם ולעובר?
מהי השיטה בניתוח קיסרי בה השרירים לא נפגעים והסימן הוא קטן?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011איני רואה סיבה לנתוח קסרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון אישי
הריונית03/09/2011לידה ראשונה היה לי משהו דומה. ביצעתי ניתוח קיסרי יזום בלידה השנייה וזה היה חוויה מתקנת. ממליצה בחום. ההחלמה הייתה לי אפילו יותר פשוטה מהוואקום+תפרים של הלידה הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליות רני וסידןמאיה02/09/2011
שלום,
אני בשבוע 22 מזריקה קלקסן.
משום שאני רגישה למוצרי חלב הרופאה רשמה לי שני כדורי סידן קרבונט (600 מ"ג כ"א) ביום.
לאחרונה אני סובלת מצרבת ונוטלת טבליות רני. שמתי לב שכל טבליה מכילה 680 מ"ג סידן קרבונט (ועוד 80 מ"ג Heavy Magnesium Carbonate Ph Eur).
שאלתי:
האם אני יכולה להניח שאם אני לוקחת 2 טבליות רני ביום או יותר, אני יכולה לוותר על כדורי הסידן? אני לא רוצה להיות בעודף...
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבליות רני וסידן - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מאיה02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמהבבצוק02/09/2011
שלום רב,
אני בשבוע 10 להריון ובדיקת דם שעשיתי התוצאות הבאות:
TOXO IgM(Add.-VIDAS) - bord
TOXOPLASMA IgG - Positive >200 IU/ml
TOXOPLASMA IgM-נשלח לאבו כביר
אני יודעת שבשנים 2005 ו2006 לא הייתי מחוסנת למחלה.
יש מצב שאני יוצאת בסדר עם התוצאות הללו או שהגרוע מכל לפני???? אני כבר לא ישנה יומיים.....
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011יש להמתין לתשובה מאבו כביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 28 - אנמיהדנה02/09/2011
שלום,
בת 27 בשבוע 28 (הריון ראשון) בבדיקות דם האחרונות שעשיתי התגלתה קצת אנמיה,
קיבלתי את הערכים הבאים:
rbc-red blood cells - 3.2
hemoglobin - 10
hematocrit - 30.6
לוקחת כבר מס' חודשים שני כדורי ברזל פלוס פמינה של אלטמן ביום אשר מכילים:
ברזל (מברזל ביסנליצינט) 30 מ"ג, ויטמין בי 12 250 מק"ג, חומצה פולית 400 מק"ג וויטמין סי 60 מ"ג.
בעקבות הממצאים הנ"ל, הומלץ לי ע"י הרופא לקחת 3 כדורים ביום. האם זה לא מוגזם? והכמות כפול 3 היא הגיונית לכל רכיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 28 - אנמיה - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011להמשיך בלקיחת הכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 28 - אנמיה
דנה03/09/2011תודה על תשובתך המהירה.
אך, האם יש להמשיך לקחת שני כדורי ברזל? או לקחת שלושה בהמלצת הרופא..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופק-הזמנה לגרידה דחוף!אניס ס02/09/2011
אני בשבוע 12 ושלושנה ימים, אתמול הלכנו לשקיפות עורפית ...התגלה מיד שאין דופק.
פניתי לביח ומשם קבעו לי תור לגרידה .
עצוב לי נורא !
לגבי הגרידה אני נורא חוששת, מאוד מפחדת מכל העניין הזה .
שוקלת אולי לפנות לגרידה באופן פרטי ... איך זה עובד ?
האם אני צריכה לחשוש מהריונות הבאים ? ( יש לי שני ילדים- שני הריונות תקינים ולידות רגילות ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ללא דופק-הזמנה לגרידה דחוף! - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011הסכון להריונות הבאים קטן מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת המסת סוכרחיובית02/09/2011
שלום לדר'
עשיתי בשבוע 26+2 בדיקת המסת סוכר של ה - 50 ותוצאת הבדיקה יצאה 132
כאשר אצל הבן הראשון ( בני בן 10 חודשים שיחייה) התוצאה היתה 98
האם 132 זה תקין ?
והאם יש קשר בין מאכלים מתוקים ואכילת פחמימות לתוצאת הבדיקה
לאמי יש סכרת גילו לה בגיל 50 .
האם התוצאה תקינה 132 ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת המסת סוכר - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011התוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשת עד בכי!!!!ליאת02/09/2011
שלום ,
אני בשבועות הראשונים להריון
לפני ההריון סבלתי מנשירה,עם הזמן היא פחתה אבל לא לגמרי
היה לי ברזל קצת נמוך ולקחתי ברזל,היום אני בערך בשבוע הרביעי להריון והנשירה חזקה מאוד,הבנתי שזה לא אמור להיות כך והפנו אותי מהפורום לרופא עור.
אני בטוחה שנתקלתם במקרים כמו שלי,בבקשה תעזרו לי,נושרים לי כ-200 שערות ביום.הרופא אומר שעד שלא יעברו חודשיים לא לבוא.בינתיים אני רק סובלת,השיער נהיה לי דליל הרבה יותר,אני יודעת שזה פורום היריון וזה לא ממש קשור אליכם.
אבל אולי אתם ממליצים על משהו מסוים שאפשר לקחת בזמן הריון וזה עוזר.
והאם אחרי לקיחת ברזל במשך חודשיים כשהברזל ממש מעט נמוך בבדיקת דם יכולים עדיין לראות שחסר ברזל?
נ.ב זה ממש היסטרי,בבקשה תתיחסו למייל שלי על כל מה שכתבתי כי אני מיואשת לגמרי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשת עד בכי!!!! - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011התופעה שכיחה בהריון .ממליץ על כדורי פרינטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר, כן? לא? מה עושים?אמא של גורי02/09/2011
הריון שני, שבוע 15+ 6, שקיפות + בדיקת הדם שנלוות אליה תוצאה 1:6300 לפי שקלול עם הגיל (31 בלידה)
סקירה מוקדמת הכל הכל תקין , ועכשו צריך להחליט....
חלבון או מי שפיר? או שניהם, יש צורך לעשות תבחין מרובע?
בהריון הקודם לא עשיתי השקיפות הייתה 1:9999 והסקירות + חלבון היו תקינות . והכל בסדר .
אודה לתשובה כמה שיותר מהר שאוכל במידה וכן לקבוע תור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר, כן? לא? מה עושים? - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011ניתן להסתפק בבדיקת חלבון עוברי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר, כן? לא? מה עושים? - תגובה - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)