מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר 50 ג'עינת11/07/2011
שלום,
עלי לבצע את הבדיקה ונאמר לי לאכול ארוחת בוקר רגילה לפני. במידה וארוחת הבוקר שלי זה פרוסה עם שוקולד וכוס שוקו אני עלולה להעמיס עלי סוכר יתר? אם כן מה רצוי לאכול לפני? וכמה זמן צריך לחכות מהארוחה לשתיית הגלוקוג או שאפשר מיד לאחר הארוחה?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 ג' - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/07/2011בוקר טוב
למקומות שונים הוראות שונות.
אני מכיר הוראות של לא לאכול משעה 2400, לבצעה העמסה בבוקר , מותר לשתות מים לפני.
כל אוכל יעמיס על הגוף גלוקוז וישבש הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהמירב11/07/2011
הרופא של לא נמצא ב-10 ימים הקרובים ועשיתי היום בדיקת דם+שתן ואלה החריגות-
Leucocytes (U) 500
Neutrophils #8.37
Lymphocytes % 19.3 (דם)
RDW-Red Cell Distri.Width 15.5
Hemoglobin 11.6
Hematocrit 34.3
RBC-Red Blood Cells 3.69
WBC-Leucocytes 11.7
לציין כי אני בהריון תאומים שבוע 31. מה זה אומר???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה - תגובה
ד``ר אריה לידור12/07/2011שלום לך
תוצאות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות.ליז11/07/2011
שלום ד"ר אני נמצאת בשבוע 31 עם תאומים ובשבוע האחרון סובלת מבחילות
האם זה נורמלי לשבועות האלו שיהיו בחילות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות. - תגובה
בהחלט אפשרי . במידה ומטרידות פני לרופא שלך להקלה על הבחילות
\ בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה לא מוגנת למספר שניות בלבדשני11/07/2011
שלום רב,
רציתי לשאול האם קיימת סבירות להיכנס להריון
בעקבות חדירה בלתי מוגנת של מספר שניות בלבד
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירה לא מוגנת למספר שניות בלבד - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/07/2011הסיכוי קטן אך קיים.
ניתן לקחת פוסטינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה בהריוןנטע11/07/2011
שלום,
אני שבוע 15 והחל מאתמול יש לי כאבי בטן קטנים כמו מיני כאבי מחזור שבאים והולכים. הייתי אצל הרופא - עשה לי אולטרסאונד לוודא גודל צוואר רחם והכל תקין ובסדר (4 ס"מ - אמר שנורמלי). הוא אמר לי שייתכן שזה מהחום ולא מספיק שתיה, ואולי מאמץ במזג אוויר הנוכחי. בנתיים עדיין יש לי כאבים קלים שמגיעים בגלים מידי פעם. לגמרי לגמרי ניסבל אבל קצת מדאיג למרות מה שהוא אמר לי... האם עליי לעשות משהו מיוחד...? ביום יום אני עובדת בעבודה דיי אינטנסיבית - כל היום כמעט על הרגליים, טיפה בשמש, הרבה הליכות ממקום למקום,בקיצור -לא הרבה זמן לשבת וממש לא עבודת משרד מאחורי השולחן. האם עליי לשנות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה ומחכה לתשובה....
מיכל12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן תחתונה בהריון - תגובה
במידה ואכן הבדיקה תקינה מצטרף להמלצה לשתיה מרובה וכן מציע שתבצעי בדיקת שתן לתרבית
\ בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהמוריה11/07/2011
שלום רב צירפתי צילום א.ס מלפני שבועיים שבוע 7 אחרי טיפול הפריה חוץ גופית שבוצע ב 26/5 עוברים טרים שאלתי האם זה תקין?
הרופא אמר שהשחלות עוד מוגדלות מהטיפול הזריקות האם השחלות יחזרו למצב הנורמלי במהלך ההריון? כתוצאה מכך הבטן שלי עדין נפוחה .
האם שחלות מוגדלות פוגועות בהיריון?
תודה ויום טוב מוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה התייחסות לחוצה
מוריה11/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשהההההה
מוריה11/07/2011לא סתם הכנסתי לפה צילום שזה דבר פרטי אלא כדי לקבל חוות דעת נוספת אבל אני מרגישה שמתעלמים ממני אז אם אפשר התייחסות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/07/2011בוקר טוב
העובר נראה תקין
השחלות ירדו לגודל נורמלי עם הזמן ולא מפריעות להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון בבלוטת התריסענבל11/07/2011
שלום רב!
אני בשבוע 28 להריון ולפני שבוע גיליתי שערכי ה-TSH גבוהים,ערכם 8.80,וערך הT4-FREE הינו 9.67, ועל פי הוראת רופא הנשים שלי התחלתי בטיפול באלטרוקסין במינון של 50 ליום,ולערוך בדיקת דם בעוד כ-3 שבועות. ברצוני לציין שבשבוע 5 להריוני בדקתי את ה-TSH וערכו היה 3.27 כלומר דיי מאוזן.משבוע 5 ועד שבוע 28 לצערי לא נבדקתי וכעת אני מודאגת האם ניגרם נזק לעובר? והאם מחסור כזה הינו קריטי? והאם ההידרדרות חלה רק לאחרונה והיא חסרת משמעות?
עליי לציין שהבדיקות והסקירות היו תקינות לחלוטין תודה לאל.
מה דעתכם מחכה לתשובה בתודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון בבלוטת התריס - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2011שלום לך
מהלך ההריון מתאפיין בתנודות רמות הטירוקסין והTSH. זו הסיבה שיש לבדוק לעתים קרוב8ות ולדאוג לאיזון. סטיה מאיזון חדפעמי אינה מסוכנת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח קיסרימילכה10/07/2011
עברתי ניתוח קיסרי לתאומים לפני כ-4 שבועות, כרגע אני עדיין מוגבלת בתנועה, הולכת לאט, מתקשה להתכופף, ולעמוד זמן רב.
כמו כן יש לי כאבים ורגישות רבה בבטן התחתונה ובאזור המפסעה [התפרים החיצוניים לא כואבים], הדבר מתבטא בכעין לחץ נפימי, לפעמים דקירות חדות וכד'.
האם זה נורמלי ומה ניתן לעשות?
מדוע יש עדיין כאבים כ"כ הרבה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
ממליץ לך שתפני לבדיקת רופא לודא שהצלקת תקינה ושהבדיקה הגינקולוגית שלך תקינה אף היא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה שבוע 33מיטל10/07/2011
שלום
אני בשבוע 33, כל היום מרגיש לי כאילו קצה אחד של העובר נמצא בצד שמאל למטה מהתבור. המקום בולט ושורף.
אני מרגישה את תנועות העובר אולם זה לא נראה כאילו הוא זז מאותה הנקודה.
האם זהו מצב נורמלי או שעלי לעשות משהו בנידון, מעבר לאי הנוחות, האם יתכן כי הוא "נתקע" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה שבוע 33 - תגובה
עצם תחושת התנועות הוא סימן מעודד לתקינות ההריון. המשיכי לעקוב אחר תנועות אלו
בהצלחה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות רבות בסוף ההריוןא. מ.10/07/2011
אני בהריון שני, ראשון ללא כל סיבוכים ילדתי ב41+1 כעת שבוע 39+3 יש לי הפרשות בלי סוף, כל פעם שאני בשירותים... היו לי צירים לפני שבוע, נבדקתי, הייתה מחיקה של 60 % ופתיחה של 2.5 ס"מ. אני אמורה לדאוג? האמת.ץ.. כבר אין לי כח לסחוב רוצה ללדת, החום הורג אותי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות רבות בסוף ההריון - תגובה
מציע שתפני לבדיקה למוניטור ולאוטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס cmvסיגלית10/07/2011
אני נמצאת בשבוע 25+3. לפני כשבועיים גיליתי שנדבקתי בוירוס cmv.
אני בלחץ נוראי לגבי ההשלכות העתידיות ואני צריכה להחליט האם להפסיק את ההיריון או לקחת סיכון. הייתי רוצה לדעת:
1. עד איזה שבוע אפשר להפסיק היריון
2. מה ההשלכות של הידבקות וירוס זה בשלב זה של ההיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס cmv - תגובה
ההחלטות בנושא כבדות משקל וצריכות לקחת בחשבון את רמות הנוגדנים בדם את זהוי הוירוס במי השפיר ואת שקלול הסיכון לעובר
רק בתום אלו אפשר לדון בגורלו של הריון זה והעובר .
התיעצי עם הרופא שלך רופא זהומי ובמידת הצורך עם מרפאת העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים - כמה שאלותkeren10/07/2011
שלום
אני בשבוע 26+5, היום הייתי במעקב גדילה ונראה כי שני העוברים במצג ראש ושניהם לאורך.
האם זה לא מוקדם מדיי ששניהם במצג ראש? זה לא אמור לקרות יותר מאוחר?
זה יכול להשפיע על כך שתהיה לידה מוקדמת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - כמה שאלות - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2011שלום רב
אין קשר בין מצגי העוברים למועד הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום למשך יוםמילי10/07/2011
שלום רק שבוע 28+6.אתמול קמתי בבוקר עם חולשה,ועלה לי החום בהדרגה ל37.9, בבוקר היו לי גם שלשולים פעמיים.מהלחץ פניתי למיון נשים שבדקו אצלם לא היה חום, חיברו אותי לנוזלים והחום ירד, כלומר החום נמשך חצי יום וזהו..בנוסף בדקו רחמית והכל היה תקין תודה לאל.
הפחד שלי הוא כל הזמן מCMV כי אני לא מחוסנת,פעם אחרונה שעשיתי בדיקת נוגדנים היתה ביום חמישי שעבר כלומר בשבהוע 27+5 והכל יצא תקין תודה לאל.
האם חום כזה למשך שעות(כי היום קמתי כמו חדשה ואין כלום) יכול להיות חס וחלילה חס ושלום קשור,או שאני חרדה לשווא?כי הבנתי שאת בדיקת הנוגדנים שוב אוכל לעשות רק עוד שבוע כדי שתהיהי מהימנה אבל עד אז הלחץ גובר..אני רוצה בבקשה שתעזרו לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום למשך יום - תגובה
סיבות רבות יכולות להיות לחום . אחת ההאפשרויות היא אכן חשיפה לCMV/
משום היותך בלתי מחוסנת סביר לבצע מעקב נוגדני CMV לשלילת חשיםפה לוירוס זה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV-שואלת בפעם ה2,אשמח לקבל תשובהסיגי09/07/2011
היי,
האם יש שלב בהריון שבו הדבקה בוירוס כבר לא מסוכנת לעובר?
אם כן מאיזה שבוע,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV-שואלת בפעם ה2,אשמח לקבל תשובה - תגובה
חשיפה לוירוס מסוכנת תמיד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת התייחסות לשאלה חשוב לי מאוד
סיגי13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי את תשובתך,תודה -שאלה נוספת
סיגי13/07/2011האם גם לאחר הלידה חשיפה לוירוס מסוכנת לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בשבועות הריוןמיכל09/07/2011
שלום,
אני בשבוע 7 ובתחילת שבוע 7 הייתי פעם ראשונה במעקב רופא. לפי גודל העובר נקבע כי אני בשבוע 6 ולא 7 (4 מ"מ) ונמצא דופק - האם הפער בעייתי?
אציין כי בדקתי בעזרת ערכות ביוץ ביתיות את מועד הביוץ שלי והוא היה אחרי 14-16 יום בערך מהמחזור הקודם ולא שבוע מאוחר יותר. הבנתי שככל שגיל ההריון צעיר קל יותר לדייק לגבי גיל העובר ולכן מלחיץ אותי הפער שהתגלה.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בשבועות הריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/07/2011ערב טוב
זה פער לא משמעותי
היה אולי ביוץ מאוחר
כדאי לוודא גיל הריון מדוייק בשבוע 9 בבדיקה במכון על ידי טכנאית על קול , רצוי במכון על קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל09/07/2011תודה רבה על התשובה המרגיעה והמהירה!
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)