מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומרים ממיסים בחשיפה ביתיתשירן01/08/2011
אני בשבוע 28 להריון.
די "חולת נקיון" ומחטאה הרבה בג'ל אלכוהול את הידיים ובאיזופרופיל כל מיני דברים-ולפעמים גם את הידיים. בנוסף, לא מעט פעמים ביקשתי מבעלי לנקות את הבית באקונומיקה כולל את המטבח. והרחתי את הריח.
האם זה יכול לגרום לעובר לעיוורון צבעים או ללקויי למידה? (קראתי על זה איפשהוא). האם זה יכול להיות קשור שמצאו אצל העובר אסימטרייה (גבולית) בחדרי המוח?
שאלתי פעמיים את המכון לייעוץ טרטולוגי והם ביטלו את העניין אבל חשוב לי גם לדעת מה רופאים חושבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים ממיסים בחשיפה ביתית - תגובה
ד``ר אריה לידור01/08/2011שלום לך
בחשיפה לא קבועה לחומרים אלו אין כל סכנה בהם. יחד עם זאת השתדלי להמנע ממגע או שאיפה עד כמה שניתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים נפוחים ושטפי דםשני01/08/2011
שלום,
אני בשבוע 27, בתחילת ההריון החלו להופיע לאורך כל רגל שמאל ורידים מאוד נפוחים ונימים מדממים עד לכתמים כחולים ואדומים ברגל.
באזור המפשעה והפות (רק בצד שמאל) נפיחויות (נראות כמו גולות גדולות).
נבדקתי אצל רופא נשים והמוטולוג ועשיתי US ורידים, והכל נמצא תקין: אין קרישי דם וזרימת הדם תקינה.
גרב אלסטית לא עוזרת ובמקביל רופא הנשים הציע להשתמש בגלקסן, שאני חוששת לקחת שלא לצורך (ההמוטולוג ובאולטרה סאונד המליצו לי שלא להשתמש).
מלבד המראה האסטטי המזעזע, אני סובלת מכאבים,עד כדי כך שאין באפשרותי לעמוד על הרגל ומרגישה שהורידים לפני "פיצוץ".
אם רלוונטי, נכנסתי להריון כחודש וחצי לאחר לידה.
מה ניתן לעשות? עוד בדיקות? תרופות?
אודה לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים נפוחים ושטפי דם - תגובה
לאור הברור התקין והמלצת ההמטולוג רצוי להשתמש בגרביים אלסטיות גבוהות כלומר עד מעל לברך ולאורך כל היום. בלילה ניתן להורידן ולשכב עם רגליים מוגבהות
לצערי זהו הטיפול היחידי האפשרי אך גם מועיל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת היריוןשולי01/08/2011
אני בתחילת היריון (שבוע 6), שבוע הבא אני נוסעת לים המלח.
רציתי לדעת לאיזה בריכות כן אפשר להיכנס ולאלו אי אפשר?
האם לים עצמו כן אפשר להיכנס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת היריון - תגובה
מומלץ לא להכנס לים המלח לסאונה לגקוזי או לבריכת מלח.
מותר לבריכה רגילה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם ים רגיל פה בחופי הרצליה?
לילך ל.01/08/2011תל אביב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה חייבת תשובהאסנת01/08/2011
שלום,
אני בת 42, הריון ראשון ,לאחר טיפולי פוריות.
אני נמצאת בשבוע 30
הרופא ממליץ לי ללדת בניתוח קיסרי , משום שזה "הריון יקר".
1. האם אפשר לנסות לידה רגילה, ולפי התפתחות הלידה להחליט אם לעשות קיסרי? האם זה סיכון?
2. להלן כמה נתונים נוספים שצריך אולי לקחת בחשבון. האם יש להם השפעה על ההחלטה אם לעשות ניתוח קיסרי או לידה רגילה:
א. עשיתי לפרסקופיה בשבוע 26 בשל תסביב שחלתי כתוצאה מציסטה גדולה. (לאחר שנוקזה, היא התמלאה שוב לגודל 42מ"מ).
ב. יש לי 2 ציסטות גדולות בשתי השחלות (38מ"מ ו- 42 מ"מ). האם יש יתרון בניתוח קיסרי, כי ניתן להסירן במהלך הניתוח?
ג. קיימות גם 2 מיומות גדולות קדמיות ( 80 מ"מ ו-48מ"מ). זה בעייתי בקיסרי?
5. האם לקרע בשריר, במפשעה, יש השפעה על השיקול בבחירה בין לידה רגילה לבין קיסרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה חייבת תשובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/08/2011באמת ובתמים,
חושב שהרופא נשים שלך , מכיר אותך טוב מכולנו.
הוא מכיר גם את השיקולים בעד ונגד ניתוח.
המלצה של רופא חיצוני שלא מכיר ולא בדק אותך יכולה להיות שגוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה חייבת תשובהרחלי01/08/2011
שלום, יכול להיות שהשאלה שלי תישמע מאוד טיפשית, אבל זה משהו שמטריד אותי:
אני בהריון בשבוע 34. אתמול בעלי שטף פירות מאוד מלוכלכים (עם אדמה) על כלי אוכל שהיו בכיור. למרות שאח"כ שטף את הכלים עם מים וסבון, האם יש סיכוי שנותרו עליהם חיידקים שיכולים לפגוע בעובר אם משתמשים בהם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה חייבת תשובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/08/2011אנו חיים בעולם מלא חיידקים.
בד"כ רחיצת כלים, ידים, פירות, במים וסבון מספקת (גם בהריון).
לכן הסירי דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון , טחורים מדממים, ברזל ואנמיהליאור31/07/2011
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 13.
סובלת מטחורים מדממים (הפרוקטולוג רשם לי נרות).
עשיתי ספירת דם והתקבל שאני קצת אנמית (כ.דם אדומות מעט 3.98 והמטוקריט 36).
שאלתי היא : האם כדאי לי לקחת כדורי ברזל עדין ? אני יודעת שברזל גורם לעיתים לעצירות ובשילוב עם הטחורים המדממים - אני פוחדת שהתופעה תחמיר. מצד שני, לא רוצה שהאנמיה תמשיך (אני גם מרגישה אותה פיזית בעייפות ובחולשה).
תודה מראש,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון , טחורים מדממים, ברזל ואנמיה - תגובה
לאור הטחורים המדממים שייתכן וימשיכו לדמם במהלך ההריון ולאור האפשרות הסבירה כי תתפתח אנמיה בהריון מציע שתתחילי בתכשירי ברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא שניה לתשובה מהירה אודהדניאלה31/07/2011
שלום,
ביום חמישי היתה לי בדיקת דם לבטא והתבשרתי שאני בהריון,הבטא היתה סביב ה50
הבוקר נערכה לי בדיקה נוספת ובה הסתבר שהבטא על 75
נמסר לי שזו לא בדיקה תקינה ושעלי לעשות שוב בדיקה בעוד יומיים.
שאלתי,האם אפשרי שההריון כן יהיה תקין בהמשך,כלומר שהבדיקה הבאה תהיה טובה
ותראה הריון שמתפתח טוב?
שאלה שניה,במידה ולא כך,מה קורה עכשיו בגוף הלאה...
כמובן שאני מאוד מאוכזבת מהתוצאה היום..
אשמח לתשובה מהירה .
תודה.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא שניה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור31/07/2011ערב טוב
בדיקות הבטה לא, לא מדוייקות מאוד
לא היה צריך לעשות בדיקות כל כך צפוף
תעשי בדיקה שלישית עוד 4 ימים ותראי מה קורה לתוצאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורח31/07/2011
שלום רב רציתי לשאול הפסקתי את הגלולות במשך חודש ובמשך כמה ימים האחרונים כאבי גב ובטן חזקים וכרגע כתמים חומים מעט מאוד בתאריך של המחזור אתמול הייתי במיון נעשה אולטרסנד ויצא תקין בדיקת שתן שלילית כאבי הבטן נרגעו אך כאבי ראש ותחושת בחילה ורצון להקיא האם יתכן הריון למרות הכול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/08/2011בספק ניתן לבצע בדיקת דם ל BHCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 15עדי31/07/2011
שלום
אני בשבוע 15+4 וכבר 3 ימים יש לי הרגשה של מין צירים חלשים כאלה בגב ובבטן תחתונה אין דימום אבל הכאבים באים והולכים באופן לא סדיר זהו הריון שני שלי והלידה הראשונה היתה לפני 7 חודשים ככה שאני די בטוחה שאלו צירונים השאלה שלי האם ללכת למיון או לחכות ליום שלישי שיש לי סקירה מוקדמת? הכאבים די מציקים כבר
תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 15 - ד"ר תדמור
במקרה של הרגשת ציריים מומלץ לפנות למיון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימדי ראש קטניםשרון31/07/2011
שלום רב,
הנני בהריון ראשוןן שבוע 37.2
היום בבדה שגרתית התגלה כי מימדי הראש קטנים בכ-3 שבועות לעומת גיל ההריון.
להלן תשובות בדיקות אולטראסאונד:
85 מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-BPD
308 מ"מ (מתאים לשבוע 34+2)-HEAD CIR
325 מ"מ (מתאים לשבוע 36+2)-AB.CIR
יחס HC/AC 95
73.8 מ"מ (מתאים לשבוע 37+6 )
גיל ההריון US 35+5
הערכת משקל 2880
השאלה שליא היא האם הסטיה של שלוש שבועות בממדי הראש מבוטאת בד"כ בבעיה כלשהיא בעובר?יש לצי כי באולטראסאונד שביצעתי בשבוע 33.4 ממדי הראש הראו 32.3
האם זה שכיח כי ממדי הראש לא תואם לגיל ההריון האם זה מראה ברוב המקרים שקיימת בעיה כלשהיא?
ממה נובעת סטטייה זו-יש לציין שגם הרופא בדק ויצא לו אותה סטטיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימדי ראש קטנים - ד"ר תדמור
הייקף ראש של 308 ממ לשבוע שלך הוא מינוס 1.3 סטיות תקן שזה בתוך הנורמה או מעל לאחוזון 5 ( אחוזון 5 הוא 304 ממ )
כלומר הייקף הראש קטן אבל נורמלי.
מומלץ מעקב כל שבועיים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה !חנני בנני31/07/2011
ערב טוב,
אחרי IVF,
ביום ה 12 להחזרה בטא - 60
ביום ה 14 בטא - 180
ביום ה 16 בטא - 489
ביום ה 18 בטא - 883
הרופא לא היה מעודד וביקש לחזור על הבדיקה, והכניס אותנו ללחץ "אטומי".
האם תקין ? (הבטא האחרונה היא קטנה ב2)
תודה ולילה טוב
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה ! - תגובה
תוצאות מצויינות
למה לעשות בדיקות כל כך צפוף
צריך סבלנות
לעשות בטה כל 4 ימים
בערך של 1500 לבצע בדיקת על קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה דחוף!!א.ג31/07/2011
שלום רב
בבדיקה הראשונה 27.7.11 בטא 115 ,בדיקה שניהה 31.7.11 בטא 685 .מחזור אחרון 27.6.11 האם תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה דחוף!! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/08/2011ה B העליה
צריך לחפש שק עוברי בסונר וגינאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוזאירית31/07/2011
שלום,
אני בשבוע 37, לפני כשבועיים העובר התהפך למצג עכוז. לפי המלצת רופא נשים יש לקבוע קיסרי לעוד שבועיים בערך. שאלתי האם אין שום אפשרות שהעובר יתהפך חזרה?
הערכת משקל 2914, , הריון תקין, לידה אחרונה וגינלית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג עכוז - תגובה
ממליץ לבצע היפוך עובר חיצוני ולהביאו שוב למצג ראש וזאת על מנת לחסוך ניתוח קיסרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי...אסנת31/07/2011
שלום,
אני בת 42, הריון ראשון ,לאחר טיפולי פוריות.
אני נמצאת בשבוע 30
הרופא ממליץ לי ללדת בניתוח קיסרי , משום שזה "הריון יקר".
1. האם אפשר לנסות לידה רגילה, ולפי התפתחות הלידה להחליט אם לעשות קיסרי?
2. להלן כמה נתונים נוספים שצריך אולי לקחת בחשבון. האם יש להם השפעה על ההחלטה אם לעשות ניתוח קיסרי או לידה רגילה:
א. עשיתי לפרסקופיה בשבוע 26 בשל תסביב שחלתי כתוצאה מציסטה גדולה. (לאחר שנוקזה, היא התמלאה שוב לגודל 42מ"מ).
ב. יש לי 2 ציסטות גדולות בשתי השחלות (38מ"מ ו- 42 מ"מ). האם יש יתרון בניתוח קיסרי, כי ניתן להסירן במהלך הניתוח?
ג. קיימות גם 2 מיומות גדולות קדמיות ( 80 מ"מ ו-48מ"מ).
5. האם לקרע בשריר, במפשעה, יש השפעה על השיקול בבחירה בין לידה רגילה לבין קיסרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי... - תגובה
לדעתי ניתוח קיסרי מתחייב באם קיימת סיבה מיילדותית לכך.הממצאים השחלתיים ורחמיים אינם מצדיקים זאת.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה הריוןרחלי31/07/2011
אני בת 30 יש לי בן בן שנתיים, במשך שנתיים לא לקחתי גלולות אלא בעלי היה שומר על עצמו.
אני רוצה להכנס להריון ואני מפחדת שיקח לי הרבה זמן למרות שההריון הראשון בא לי בקלות ישר בלי בעיות
האם יש סיבה לחששות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה הריון - תגובה
אי אפשר לדעת עד אשר מתחילים לנסות. במידה וותתחילי ולא תהרי במהלך חצי שנה מומלץ להתחיל בברור העינין אבל להתחיל צריך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה התחלה
רחלי דהן01/08/2011קיבלתי ווסת ב - 13.7 לפי הבנתי הביוץ היה ב - 27.7 קיימתי יחסים ב - 25 וב - 27
כרגע אני כבר כמה ימים מרגישה כאבים בגב התחתון + תחושה משונה בבטן וכן עייפות
שמתחילה באמצע היום, האם ייתכן שאני בתחילת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)