מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעלת הריוןל07/07/2011
אני בעלת עודף משקל(גובה 1.59 משקל כ-108 קילו) ונכנסתי להריון.אני בתחילת חודש שלישי.קראתי על הסיבוכים האפשריים חלילה ממשקל כמו שלי,כשאחד מהם הוא הרעלת הריון.מה אוכל לעשות כדי למנוע התפתחות?כבר כשבועיים יש לי מעין אובך שבא והולך בעין אחת.האם זה סימפטום?קראתי על בדיקה של חלבון שלייתי?מתי ואם כדאי לעשותה?אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/07/2011שלום.
האמת שאין דרך למנוע הופעת רעלת הריון.יש דרכים לטיפול מוקדם.יש לכן צורך במקרה שלך,כמו שציינת עקב משקל עודף.כדאי בהתיעצות עם רופאך לבצע בדיקת החלבון השיליתי.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטובוס שבוע 34יעל07/07/2011
שלום
האם ישנה בעיה עם נסיעה באוטובוס (טלטלות וכדומה) בשבוע 34 ?
(ממי שלא נסעה באוטובוסים כל ההריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטובוס שבוע 34 - תגובה
השאלה האם מדובר בנסיעה ממושכת,או קצרה בעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה
hila07/07/2011מדובר על נסיעה של כשעה עד שעתיים, מחוץ לעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובטא שליליתרוני07/07/2011
שלום וברכה.
כתבתי כאן לפני מס' ימים, אך לא נעניתי בתשובה..
מחזור אחרון ב-29.5.11, מאז לא קבלתי.
בתחילת השבוע ערכתי בדיקת דם לבטא שיצאה שלילית.
מאז לא קבלתי. מעט כתמים חומים.
אין סימנים גופניים שמצביעים שאני עומדת לקבל..
חשוב לי לומר שלפני ההחלטה להכנס להריון המחזור שלי היה די קבוע - כל 29-30 יום. ומאז שהחלטנו שאנחנו רוצים הריון המחזור שלי עושה בעיות.. בפעם האחרונה איחר בשבוע בדיוק והפעם מאחר כבר יותר משבוע..
מה יכולה להיות הסיבה לכך..?
אשמח לתשובה.
תודה מראש,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובטא שלילית - תגובה
יש פרק שלם בספר על הסיבות,החל משיבוש הורמונלי ועד מתח נפשי ועוד.פני לרופאך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת בהריוןמיכל07/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע 12+ והסתבר לי שאינני מחוסנת לאדמת (13 יחידות). האם יש דרך לבדוק אם נדבקתי בנגיף עד השלב הזה של הריוני? האם יש דרך (וטעם) לבדוק בחודשים הקרובים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת בהריון - תגובה
יש אפשרות כמובן לבדוק הדבקות טריה,השאלה האם יש צורך.האם חלית,נדבקת במשהו וכו. התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בשבוע 13ליזי07/07/2011
שלום.
אני בשבוע ה 13, הריון ראשון, הבוקר גיליתי מעט דם ורדרד-אדמדם, רק בניגוב.
מעבר לזה ההריון תקין עד כה, ולא מרגישה שום תופעות מיוחדות.
האם יש צורך לפנות למיון? או שניתן לחכות עד יום ראשון כשרופא הנשים שלי מקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
הריונית07/07/2011בוודאי שאת צריכה לנסוע למיון וממש ממש לא לחכות ליום א'
את חייבת שיעשו לך בדיקת וגינאלית לראות שהכול תקין בצוואר הרחם ושהעובר בסדר דימום בהריון זה לא משהו תקין אף פעם אל תחכי תמיד תסעי באותו הרגע!!!
מאחלת לך בהצלחה ושהכול יהיה בסדר ב"ה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום קל בשבוע 13 - תגובה
אם הדימום ממשיך בהחלט גשי להיבדק עכשיו.אם נפסק יש להרבות במנוחה ולהתיעץ טלפונית עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום קל בשבוע 13 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/07/2011הפרשה דמית קלה ניתן לחכות לאחר בירור סוג דם שאינו RH שלילי.
דימום חזק מחייב פניה למוקד או מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לארה"ב בחודש שישיסיון07/07/2011
שלום,
מתוכננת לי טיסה לארה"ב (חוף מזרחי) בשבוע 26-27 של ההריון. אני חוששת מכיוון ששמעתי בעבר שבטיסות טראנס אטלנטיות קיימת קרינה גבוהה במטוס (במחקרים מסוימים הראו כי בטווח ארוך חלק מן הטייסים לקו במחלות סרטן). האם קיימות עדויות על השפעת הקרינה על העובר? האם בטוח לטוס בשבוע זה מבחינת ההשפעות לטווח ארוך?
תודה מראש,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לארה"ב בחודש שישי - תגובה
בכל טיסה ממושכת קימים סיכונים לאם ההרה.הסיכון הוא בשילוב של ישיבה ממושכת והריון היכול לגרום להופעת קרישי דם בעיקר ברגליים.לכן פורסמו הוראות התנהגות מיוחדות לנשים הרות בטיסה,כגון שימוש בגרביים אלסטיות קימה כל שעתיים להסתובבות במטוס וכו. פני לרופאך לקבלת כל ההוראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרחי באךמזי07/07/2011
שלום אני בשבוע 7 בהריון קצת במתח וחרדות רציתי לדעת אם אפשר לקחת פרחי באך בהריון אשמח לקבל תשובה
תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך - תגובה
ד``ר אריה לידור07/07/2011שלום לך
אין חשש משימוש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןנעמה06/07/2011
אני בשבוע העשירי להריון, בעלי עשה לפני כשבוע חיסון לצהבת B (לפני טיסה)ועוד שלושה שבועות יקבל את המנה השנייה.
האם ניתן לקיים איתו יחסי מין בתקופה זו או שמא יש חשש שאדבק עקב החיסון שקיבל
(חיידקים מוחלשים וכד')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין - תגובה
ד``ר אריה לידור07/07/2011שלום רב
יכולה לקיים ללא חשש
ס
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןגוזל אחד06/07/2011
שלום,
בת 31, בריאה, שבוע 10 להריון ראשון.
בתחילת ההיריון היו דימומים קלים במשך מס' שבועות אחת לכמה ימים.
בפעם הראשונה היינו במיון בשבוע 6- ההיריון נראה תקין והונחיתי לנוח ולהימנע מיחסי מין.
בפעם השנייה היינו אצל רופאת נשים בשבוע 8- שוב, ההיריון נראה תקין, נצפה דופק וההנחיות נשארו לנוח ולהימנע מיחסי מין עד שאין יותר דימומים.
נשאלת השאלה כמה ימים "נקיים" צריך לחכות? האם שבוע ללא סימן לדימום מספיק? בסה"כ אני מרגישה טוב ושנינו כבר די יוצאים מדעתנו...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בהריון - תגובה
יכולה להתחיל במידה ולא קיים כל דמם וכל עוד ההריון תקין
בהצלחה
ד"ר א ריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביתיות מזייפותמעין06/07/2011
שלום רב,
אני נמצאת ביום 36 של המחזור (קיבלתי פעם אחרונה ב31/5) אחרי שהפסקתי עם הגלולות..
יש לי תחושות ודקירות בבטן תחתונה, כאבים בחזה וסימנים נוספים שיכולים להעיד על הריון כבר בערך שבועיים וחצי, עם זאת בדיקה ביתית שעשיתי אתמול בבוקר בשתן ראשון יצאה שלילית..
האם יש סיכוי שהבדיקות לא עובדות עליי? יש מצבים כאלה?
אני מתכננת לעשות ב. דם בקרוב, השאלה היא אם יש טעם בכלל או שזה פשוט לא הריון...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ביתיות מזייפות - תגובה
משום העיכוב בוסת ורצונך בהריון רצוי לבצע בדיקת הריון בדם.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאני06/07/2011
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון, אני בת 28 וחצי נשואה +2 כשהקטן בן 9 חודשים, נכנסתי להריון לא מתוכנן ואני די מתלבטת אבל כרגע זה לא מתאים לנו מכל הבחינות, הבנתי שניתן להפיל נכון לשבוע הנוכחי - שבוע 7 ע"י כדורים
איך זה הולך? לאן אפשר לגשת?
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
לאחר אישור ועדה במידה וזה רצונך אחת מהאשפרויות הוא שימוש בתרופות להפסקת ההריון עד שבוע 7
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן0 שאלהשלי06/07/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת שתן ונאמר לי לבצע בדיקת שתן חוזרת מאחר ש2 הנתונים הנ"ל היה מחוץ לנורמה
Erythrocytes - 25 כשהנורמה היא בין 0-10
Leucocytes - 500 כשהנורמה היא בין 0-10
מה זה אומר? האם הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן0 שאלה - תגובה
תוצאות אלו אינן אמורות לנבא הריון.
רצוי שתבצעי בדיקת שתן לתרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד קורס הכנה ללידהמישהי06/07/2011
בדקתי עכשיו תאריכי קורס הכנה ללידה (מזורז, שני מפגשים) בבית החולים שבו אני מתכוונת ללדת. היריון ולידה ראשונים.
התאריכים הפנויים הנוחים לי (ובעיקר לבעלי) הם בשבוע 34+0 ו-35+0 שלי.
האם זה סביר בעיניכם או מאוחר מדי?
ההיריון נכון לעכשיו תקין לגמרי, ב"ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה. תודה רבה!
מישהי07/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד קורס הכנה ללידה - תגובה
אם מדובר בשתי פגישות,אני לא רואה בעיה מיוחדת לבצע כשנוח לך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בצואה בהריוןשונית06/07/2011
ברצוני לדעת אני בשבוע 34 , היום גילית שיש לי תולעים לבנות בצואה, דבר שלא היה לי אף פעם.
כיצד ניתן לטפל בזה והאם אין זה מזיק או מסוכן לעובר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בצואה בהריון - תגובה
עלייך לפנות לרופא משפחה לקבלת טיפול את ומשפחתך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכה בתחילת הריוןתודה רבה06/07/2011
אני צריכה לטוס לארה"ב (כ-12 שעות) כאשר אהיה בשבוע 10 או 11. האם אפשר לטוס? אם כן, האם יש המלצות מיוחדות?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה בתחילת הריון - תגובה
מותר לטוס במידה וההריון תקין. מומלץ במהלך הטיסה לקום כל שעה ולהתהלך במשך 10 דקות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת על בדיקות רפואיות בתחילת הריון
תודה מראש08/07/2011שלום, אני בחודש הראשון, מחזור אחרון ב- 9.6.2011. אני אמורה לטוס לארה"ב לשהות של כמה שנים ולכן רוב ההריון והלידה יהיו שם. הבנתי ששקיפות עורפית וסיסי שליה לא מתבצעות שם בתזמון שבארץ (אם בכלל) ורציתי לשאול האם כדאי להתאמץ ולהשאר בארץ כדי לבצע אותן או אחת מהן. אני חייבת להיות שם ב-1.9 ומתכננת לצאת מהארץ הכי מוקדם שאפשר.
אם אכן ממולץ מאוד לבצע אחת מהן (או שתיהן), מאיזה תאריך כבר אוכל לבצע כל אחת מהן?
הרבה הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)