מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות עם נימי דםמישל06/07/2011
שלום דוקטור,
אני בעיצומו של שבוע 9 להריון ראשון.
שלשום נבדקתי אצל רומא הנשים שלי (אני חיה בפריז) בעקבות הפרשות צהובות עבות מהנרתיק, הוא אבחן אצלי פטריית קנדידה ורשם לי נר ושטיפה לטיפול.
הבעייה היא שמאתמול בבוקר יש לי הפרשות ורודות מוזרות שמכילות בתוכן מעין נימי דם קטנטנים ...
אני קצת מודאגת, בתחילת ההריון היו לי דימומים חומים ועשיתי מספר בדיקות שהעידו על תקינות ההריון (העובר גדל ויש לו דופק תקין) אבל ההפרשות שיש לי עכשיו לא דומות למה שכבר חוויתי.
רציתי לדעת מה דעתך? האם הדימום קשור לפטרייה? לבדיקה הפנימית? לנר שהחדרתי? האם ההריון בסכנה?
בתודה מראש ושוב, ברכות על עבודתכם,
מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות עם נימי דם - תגובה
ד``ר אריה לידור07/07/2011שלום רב
הדמום הקל כנראה נובע מעצם הבדיקה הגינקולוגית אך ייתכן גם מהחדרת הנר
יחד עם זאת רצוי לבצע אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם!אבקת מרק עוף פג תוקףל06/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע 8 להריון ראשון.ידוע לי החסרונות של אבקת מרק עוף ואני די מנסה לצמצם שימוש בה.התברר לי כי לאחרונה אכלתי תבשילים המכילים אבקת מרק עוף שפג תוקפה מלפני כשבועיים.האם יש בכך סיכון כלשהו לי או לעובר?האם יש צורך ליטול תרופה כלשהי? הגילוי התברר לראשונה היום כשהאבקה לא התמוססה טוב,אך בטעם הכל בסדר.אנא ענו בהקדם.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם!אבקת מרק עוף פג תוקף - תגובה
ד``ר אריה לידור07/07/2011שלום לך
אם מזון זה לא גרם לך לתופעות קרוב לוודאי שגם לא יגרום לנזק לך להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים ומשחותחדוה06/07/2011
האם מותר לקחת אופטלגין לשיכוך כאב וכן משחות למריחה חיצונית כמו "בן-גיי" או "וולטרן"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים ומשחות - תגובה
כן
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהשירי06/07/2011
שלום אני בת 28 בהריון שבוע 5 לפני שבוע הייתי מקוררת כאבי גרון שיעול בלי חום הרופאה נתנה לי לעשות בדיקת דם למחלת הנשיקה ואלו הצותאות:
cmv igm-גבולי
cmv igG-חיובי
cmv aviditi- 0.73
ebv-שלילי
לא זכור לי מחלת חום ואינני יודעת אפילו שחליתי בזה אי פעם האם זה מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
חשוב לחזור על נוגדני CMV בעוד שבועיים ואז לדון בהתאם לתוצאות
נראה שנחשפת לוירוס זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוו וירוסקומפקטית06/07/2011
שלום רב,
אני בהריון לאתר טיפולי IVF
בשבוע 22 להריוני "תפסתי" שלשולים והקאות למשך יומיים ללא חום.
הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקת פרוו וירוס שאותה ביצעתי כשבועיים אחרי אירוע השלשולים. בבדיקה יצאו התוצאות הבאות:
Parvo virus B19 IgG - POSITIVE
Parvo virus B19 IgM - NEGATIVE
למיטב הבנתי זה אומר שאני מחוסנת, אבל תוך כמה זמן הגוף הופך את המחלה לחיסון?
האם יש צורך לבצע כיול נוגדנים או בדיקות אולטראסאונד לבירור מצב העובר כדי לבדוק שההדבקה לא נעשתה בזמן ההריון והספקתי לפתח נוגדנים?
כיום אני בשבוע 26 . שקיפות, סקירה ראשונה ושניה תקינות, ומי שפיר תקין (כולן בוצעו לפני אירוע השלשולים)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוו וירוס - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/07/2011תצרי קשר עם רופא זיהומולוג של הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר -100נופר06/07/2011
בוקר טוב,
לאחר שהעמסת סוכר של ה- 50 יצאה גבולי הרופא החליט שאני יעשה גם את ה- 100
והלן התוצאות:
בצום -81
לאחר שעה - 192
לאחר שעתיים - 138
לאחר שלוש שעות - 96
האם הבדיקה תקינה??? אשמח לתשובה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי עדיין תשובה
נופר11/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר -100 - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2011שלום רב
ערך אחד מהתוצאות חורג מהתקין. יש להמשיך ולעקוב אחר צמיחת העובר כמות מי השפיר וכמובן אחר ערכי הסוכר. מציע שתפני לדיאטנית לקביעת דיאטה מתאימה ומעקב סוכר לאחר הארוחות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורקפיתנטלי05/07/2011
שלום, אני נמצאת בשבוע 13 עשיתי בדיקת דם לפני חודש , עשיתי פעמיים אולטרסאונד אצל הרופא והכל תקין, רופא הזמין אותי בעוד חודש לבדיקה כללית.
לפי מאמרים אני קראתי שבין שבוע 12-14 צריך לבצע בדיקת שקיפות עורקפית ורופא לא נתן לי שום הפניה. האם בדיקה זו חובה? האם רופא חייב להפנות לבדיקה זו?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית-ממתינה לתשובה
נטלי06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שקיפות עורקפית - תגובה
מומלץ לבצע בדיקה זו המעריכה את סיכון עוברך לתסמונת דאון בין שבוע 10 ל 14
. אפשר לדלג על בדיקה זו במידה ומבצעים דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאדשירה05/07/2011
היי, הריון ראשון , בת 27 , אחיין שלי חלה במחלת הנשיקה והתראיתי איתו (ללא מגע או חשיפה לחפצים משותפים) יש לו EBV , בעבר הוא חלה כבר בCMV . אני בבדיקות בתחילת הריון חליתי גם בEBVּּ+CMV הרופא אמר שיש נוגדנים , היום עשיתי בדיקת חלבון עוברי שבוע 17 ובינתיים הגיעו חלק מהבדיקות שיצאו מחוץ לטווח(חלקן...) אני מודאגת שמא נדבקתי או משהו , יש לציין שאיני מרגישה טוב מלבד פטריה נרתיקית שיש לי .. להלן התוצאות שיצאו חריג :
WBC-Leucocytes- 4.5-11 יצא לי 11.6
Lymphocytes %-22-43 יצא לי 17.6
Neutrophils #- 1.8-7.7 יצא לי 8.7
Neutrophils %- יצא לי 75 מקסימום טווח ..
שתן: Leucocytes (U) -0-10 יצא לי 100...
מה זה יכול להיות??? האם חלילה הדבקה על אף שחליתי כבר במחלת הנשיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאד - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/07/2011לום.
הלויקוציטים בשתן יכולים להראות אולי על הפרשה נרתיקית ולא משהו אחר. בכל מקרה שווה לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -מודאגת מאד
שירה05/07/2011מה עם שאר הממצאים שהם מדאיגים אותי יותר החריגות בבדיקות הדם שציינתי ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי ניתוח קיסריריקי05/07/2011
שלום , לפני 5.5 חודשים עברתי ניתוח קיסרי חרום (בהרדמה מלאה) בעיקבות תפקודי כבד גבוהים לאחר השראת לידה אם פטוצין שלא התקדמה , כיום אני בהריון בשבוע 6+3 אשמח לדעת האם זה מסוכן, האם יש חשש לסיבוך בהריון, האם זה מגדיל את הסיכון לקיסרי נוסף המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי ניתוח קיסרי
ריקי07/07/2011אשמח לתשובה בהקדם - המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/07/2011שלום.
האמת שקצת הקדמת להיכנס להריון.התיעצי עם רופאך המכיר פרטי הניתוח. אם לא היתה בעיה מיוחדת, תזדקקי להשגחה מאד צפופה.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בקצב צמיחת העוברחנה05/07/2011
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 34+6. הריון שלישי. שני הריונות קודמים תקינים לידות בזמן במשקל 3 ק"ג.
ביצעתי במהלך ההריון מי שפיר עם תוצאות תקינות.
שקיפות עורפית + סקירה ראשונה – תקין ותואם לגיל ההריון.
סקירה שניה – פער של 5 ימים עם המלצה למעקב גדילה.
מעקב גדילה בשבוע – 27:
BPD – 63 מ"מ מתאים ל- 25 +4
HC – 235 מ"מ מתאים ל- 25 +3
AC – 214 מ"מ מתאים ל- 25 +5
FL – 47 מ"מ מתאים ל- 25 +6
גיל ממוצע 25 +4
הערכת משקל 843 גרם
מעקב גדילה בשבוע – 29:
BPD – 68 מ"מ מתאים ל- 27 +4
HC – 253 מ"מ מתאים ל- 27 +1
AC – 236 מ"מ מתאים ל- 27 +6
FL – 52 מ"מ מתאים ל- 27 +6
גיל ממוצע 27 +4
הערכת משקל 1124 גרם
מעקב גדילה בשבוע – 34:
BPD – 75 מ"מ מתאים ל- 30 +3
HC – 286 מ"מ מתאים ל- 31 +0
AC – 278 מ"מ מתאים ל- 31 +6
FL – 61 מ"מ מתאים ל- 31 +4
גיל ממוצע 31 +1
הערכת משקל 1794 גרם
לאחר התוצאות בשבוע האחרון נשלחתי לביצוע מוניטור אחת לשבוע + המשך מעקב גדילה לאחר שבועיים.
בנוסף ביצעתי בדיקות דם לגילוי וירוסים כגון: טוקסופלסמה, CMV ו- EBV.
חוץ מטוקסופלסמה, היו לי בבדיקות קודמות נוגדנים בדם עבור שני הוירוסים הנוספים.
אני ממש בלחץ מהתוצאות ואני כבר לא ישנה בלילות.
האם יש עוד משהו שכדאי לעשות?
האם כדאי ללכת לביצוע סקירה נוספת אצל רופא פרטי לאיתור בעיות?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בקצב צמיחת העובר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור08/07/2011בוקר טוב
הייקף הראש בשבוע 34 איננו יכול להתאים ל 286 ממ
בטח לא מתאים לשבוע 31 שזה מה שיצא לפי התשובה שדיווחת
בבקשה להקליד נתוני שבוע 34 מחדש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריענת05/07/2011
שלום,
אני בשבוע 11, עם תאומים
שמעתי ממספר אנשים שבתאומים אין טעם לבצע בדיקה של חלבון עוברי
זאת מאחר ותתכן תשובה של false positive
האם יש המלצה כזו או שהבדיקה יכולה לתת אינפורמציה מסויימת?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי עם תאומים-ממתינה לתשובה
ענת06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/07/2011שלום ענת
חלבון עוברי בתאומים נותן אינפורמציה פחותה לגבי כל אחד מהעוברים בנפרד.
הוא חשוב להמשך מהלך ההריון והסכנות לפתח רעלת הריון , תינוקות קטנים וירידת מים
לכן פרט לשקיפות עורפית והאופציה לדיקור מי שפיר מומלץ כן לבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל של מי שפיר - שבוע 22+6הילה05/07/2011
שקיפות ערפית בשבוע 11 היתה 0.4 מ"מ, שקלול של שקיפות יחד עם גיל הניב סיכון של 1:5208 (גיל יולדת מחושב עפ"י תאריך לידה 11.9.80)
הסקירה המוקדמת בשבוע 15+2 היתה תקינה וללא כל מימצאים חריגים.
בדיקת integrated test שבוצעה במעבדת זר הניבה תוצאה של סיכון משוקלל 1:20,000.
בדיקת תבחין משולש שבוצעה בקופ"ח הניבה תוצאה: סיכון 1:9,999
סקירה מאוחרת בוצעה אתמול (תאריך וסת אחרונה 24.1.11, שבוע 22+6) ועל פניו הכל תקין למעט "ריבוי קל של מי שפיר" כפי שהגדיר זאת הרופא הסוקר.
להלן המלל שנרשם באופן חופשי בטופס הסיכום של הסקירה המאוחרת:
---------------------------------------
במצג ראש/משתנה בנוכחות ריבוי מי שפיר AFI24. ממדי הראש והבטן תואמים, עצמות ארוכות יותר לגיל ההריון.
לא נצפה מימצא היכול להסביר ריבוי מים - פרופיל תקין, לסת תחתונה תקינה, נצפו תנועות בליעה עם לשון המגיעה עד לשפתיים, שפתיים תקינות.
נצפתה קיבה בגודל תקין מתחת לסרעפת. לא נצפה POUCH, מעיים תקינים, טונוס תקין.
בדיקה קשה עקב מתח הבטן.
כלי דם בטבור: 3
אינדקס אמניוטי: 24
מומלץ ביצוע OGTT
מומלץ יעוץ גנטי לשקול בדיקת קריוטיפ
מומלץ אקו לב עובר
מומלץ המשך מעקב סונוגרפי ומעקב הרופא המטפל
להלן המדדים שנרשמו:
BPD 57.20 = 23W4D
OFD 73.50 = 23W1D
HC 206.30 = 22W5D
AC 181.30 = 22W5D
HC/AC 1.14
FL 42.00 = 23W5D
TL 36.40 = 23W5D
HL 39.20 = 24W0D
UL 35.80 = 24W0D
OOD 36.50 = 23W2D
CEREB 24.90 = 22W5D
NUCHAL 4 ממ
ממוצע משך ההריון 23W2D
הערכת משקל העובר (AC, FL, HC, BPD) - גרם 576
הערכת משקל העובר (AC,FL ) - גרם 589
---------------------------------------
מדרגה ראשונה יש חולי סכרת (אבא/אחות) ואין לי או לבעלי קרובי משפחה עם מומים גנטיים כלשהם, בתוצאות הבדיקות הגנטיות קדם-הריון בדקנו את כל כל מה שהיה צריך ונמצא שאינני נשאית של אף מוטציה.
במידה ובבדיקת העמסה 100 גרם אכן תאובחן סכרת הריון - האם זה אומר שניתן לשלול את שאר הסיכונים שעשויים להוביל לריבוי מי שפיר? או שמא בכל זאת יש לבדוק?
מדוע למעשה יש צורך בביצוע אקו לב עובר? מה הקשר בין פעילות הלב לריבוי מי השפיר?
ובכלל... האם יש סיבה ממשית לחשש? האם מומלץ דיקור מי שפיר? (עד כה לא בוצע דיקור מאחר וכל התוצאות עד לסקירה המאוחרת היו תקינות לחלוטין).
אשמח אם תוכל להרחיב לגבי המימצאים הנ"ל כפי שמפורטים מעלה.
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל של מי שפיר - שבוע 22+6 - תגובה
ד``ר אריה לידור05/07/2011שלום רב
הרבה מהומה על לא מאומה
הדבר היחיד אותו את צריכה לבצע הוא העמסת סוכר מלאה של 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריוןרות04/07/2011
שלום,
אני בשבוע 18.5 להריוני, התחלתי את ההריון במשקל 53 (גובה 1.62) כרגע אני שוקלת 58, למיטב הבנתי אני חורגת מהנורמל.
העניין הזה של המשקל מתחיל להדאיג אותי, מה עלי לעשות? אולי לגשת לדיאטנית?
חשוב לציין כי הרגלי האכילה שלי לא השתנו ואיני מרגישה שאני אוכלת יותר.
האם העליה במשקל קשורה לכך שהחילוף חומרים שלי האט את הקצב, לעומת החילוף חומרים שהיה לי לפני ההריון ( היה סדיר ותקין לחלוטין)?
אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור05/07/2011שלום לך
עלייה במשקל היא נורמטיבית וחיונית בהריון. העליה הממוצעת האופטימלית במהלך ההריון היא עד כ 14 ק"ג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגן..ליז04/07/2011
שלום ד"ר,נמצאת שבוע 30 עם תאומים.
סובלת מכאבים בישבן, בעיקר בישיבה על משטח קשה כמו ספסל או כסא של מחשב.
מה הסיבה? אני יושבת מול המחשב ,כמו עכשיו לדוגמא וממש סובלת חייבת ללכת ולשכב.תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן.. - תגובה
כדאי שתפני לבדיקת אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמוריה04/07/2011
קיבלתי תשובה של בטא-1.20 ולא קיבלתי מחזור כבר 40 יום. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
לא הבנתי אתך התוצאה. מכל מקום אם הערך נמןך מ 10 זו תוצאה שלילית. אם זה המקרה פני לרופא שלך לברור העניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)