מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מותר לי לישון על הבטן?אני30/06/2011
היי !
אני בהריון עם תאומים בשבוע 12+6.
רציתי לדעת האם מותר לי לישון על הבטן (ככה אני נרדמת הכי טוב), אני מפחדת למעוך את הקטנטנים.
כבר יצאה לי בטן קטנה וחמודה.
במידה ועדיין מותר - מאיזה שבוע מומלץ שלא לישון כך יותר ואילו תנוחות מומלצות במקום?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לי לישון על הבטן? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ30/06/2011ההריון עדיין באגן ולכן אין בעיה.
משבוע 12 והלאה הרחם בולט מהאגן וילחץ מעט בשכיבה על הבטן.
אי הנוחות גורמת לאישה להסתובב באופן טבעי גם בזמן שינה.
אין חשש לפגיעה בעוברים בשבועות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אני30/06/2011ומאיזה שבוע לא מומלץ לישון על הבטן?
אני בהריון עם תאומים והבנתי שהבטן עולה בהריון כזה מוקדם יותר מהריון רגיל.
(אצלי היא כבר בולטת מעט יותר מסתם השמנה בטנית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב להריון ??דבי30/06/2011
שלום
אני ובעלי קיימנו יחסי מין ללא אמצעי מניעה
לא הייתה פליטת זרע , אבל הייתה חדירה לכמה שניות
האם יש מצב להריון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מצב להריון ?? - תגובה
ד``ר אריה לידור30/06/2011שלום ללך
מכיוון שקשה לדעת באם היתה פליטה או לא (לעתים הטיפות הראשונות הנפלטות מכילות זרע רב) וכן היתה חדירה אין לשלול אפשרות להריון
בהצלחה\
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בשבוע 19אפרת30/06/2011
שלום אני בשבוע 19 ויש לי הפרשות חומות נורא בהירות (דומה לנס קפה).רציתי לדעת ממה זה נובע והאם ללכת להבדק בדחיפות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים בשבוע 19 - תגובה
ד``ר אריה לידור30/06/2011שלום לך
אכן עלייך לפנות לבדיקת רופא וכן אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםטלי30/06/2011
שלום,
אני בהריון תאומים שבוע 15+4.
משבוע 11+4 - הרופא אמר לי להפסיק עם החומצה הפולית (אותה נטלתי תקופה ממושכת לפני ההריון) ולקחת רק חצי ברזל מסוג פריפול אחת ליומיים.
ההמוגלובין שלי בתחום הנורמה.
האם זה מספיק? כדאי לקחת בנוסף גם פרנטל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
אינך חייבת אלא בהתאם לתוצאות המעבדה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv חיובישרה29/06/2011
שלום ותודה למשיבים
מחזור אחרון 20.12.10 בדיקת cmv igg חיובי מעל 250.
igm שלילי.בוצע בשבוע ה 6 בערך.
בחודש פברואר בדיקה חוזרת כשהigm חיובי חלש אדיוודי גדול מ45 אחוז.
מה אומרת הבדיקה?ההדבקה חוזרת בהיריון ?מה ההשלכות?לגבי הדבקת העובר?
הרופא אמר שבבדיקת מי שפיר אפשר לדעת בוודאות על הדבקת העובר בוירוס.
נשלחתי לבדיקות us אקו לב עובר וכנראה מעקב.
מה הסיכוי להדבקה הרי בתחילת ההיריון הייתי מחוסנת.
ד"א אינני מבינה למה הרופאאה נתנה לי שוב לבצע cmv ,לולא חזרתי על הבדיקה
לא הייתי בלחץ והיה מעקב רגיל.אז זה טוב או לא טוב שחזרתי?
תודה רבה
מחכה למענה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv חיובי - תגובה
איני יודע מה הסיבה שחזרת על הבדיקה בנוכחות IGG חיובי (חיסון) בתחילת ההריון. לאחר שנעשתה נראה שנחשפת לCMV מעבר ללפני 3 חודשים מבצוע בדיקה זו. תתכן הדבקה חדשה אך הסיכוי לחשיפת העובר או לנזק לעובר קטנים מאד.
יש צורך במעקב נוגדנים גם IGGוגםIGM ובמידת הצורך להתיעץ עם רופא זהומי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות של בטן בהיריוןמיכל29/06/2011
שלום,
אני שבוע 7 וכל אחה"צ הבטן שלי מתנפחת ומתקשה,משמעותית,יש לי בדיקת דופק רק בשבוע תשיעי,האם יש סיבה לחשוש וההתנפחות של הבטן יכולה לנבוע מבעיה שקשורה להיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות של בטן בהיריון - תגובה
ד``ר אריה לידור30/06/2011שלום רב
לא נראה שיש ממה לחשוש
נסי להקדים את מועד בדיקת הולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אלתרוקסין בהריוןשירי29/06/2011
שלום,
אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס . לפני ההריון לקחתי 350 מק"ג אלתרוקסין לשבוע, וה- TSH היה 2.2.
ממש לפני כניסתי להריון רופא המשפחה המליץ לי על עליית מינון ל- 400מק"ג בשבוע, וה- TSH היה 0.86 .
לאחר כניסה להריון ובדיקת דם, האנדוקרנולוג העלה מינון ל-450 מק"ג לשבוע.
בבדיקה חוזרת TSH היה 4.36 האנדוקרנולוג העלה לי מינון ל-700 מק"ג לשבוע. הבדיקה האחרונה, לפני כשבועיים, הראתה TSH של 3.96 .
יש לי 2 שאלות :
1. ביומיים האחרונים יש לי הרגשה של פלפיטציות בעיקר במנוחה. האם זה סימן למינון יתר?
2. האם תוצאה של TSH של 3.96 היא מספיקה והאם זה יכול לפגוע בהתפתחות העובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אלתרוקסין בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור30/06/2011שלום רב\
חשוב לדאוג שערכי הTSH יהיו בתחום הנורמה כעדות לפעילות תקינה של בלוטת המגן ולכן לבריואתו התקינה של העובר גם כן. לברור הפלפיציות היכולות לאפיין גם הריון תקין פני לרופא המשפחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירטלי29/06/2011
שלום רב!
אני בהריון בסיכון עקב אפלה וסקלרודרמה.
היום שבוע 27
שקיפות עורפית תקינה
אינטגרייט תקין
בסקירה הראשונה נצפה אגן כליה מורחב קל מאוד ,ומוקד אקוגני בלב (חדר שמאל)
פניתי גם ליעוץ גנטי ואמרו לי שמי שפיר זה רק אם אני רוצה .
בסקירה השניה מי שפיר AFI 20 , ואין הרחבת אגנים , רק המוקד האקוגני נשאר
סה"כ הסקירה היתה תקינה.
האם יש לי ממה לחשוש?
או ישנם בדיקות נוספות שעלי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - תגובה
מציע שתבצעי אקו ללב העובר וכן העמסת סוכר מלאה
בהצלחה
ד"ר ריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לטלי שסובלת מאפלה וסקלרודרמה
נטע11/08/2011הי טלי
מקווה שההריון והעובר בריאים !
בבקשה צרי איתי קשר , מאוד רוצה לשוחח איתך ולהתייעץ איתך .
0523-510054* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי הריון, מה עושים הלאה?דנה29/06/2011
שלום,
תאריך הווסת האחרון שלי הוא 04.06. כל 27 יום, כלומר אמורה (לא) לקבל ווסת מחר.
בדיקה שעשיתי הבוקר ושתי בדיקות שעשיתי אתמול ושלשום יצאו חיובית. מה אני עושה עכשיו? מתקשרת לרופא נשים שלי? קובעת תור לבדיקת דם? או שאני אמורה לחכות יומיים-שלושה ולראות שאני באמת לא מקבלת מחזור..
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיליתי הריון, ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/06/2011בוקר טוב
יש תוכנית מפורטת להריון
ההתחלה של התוכנית
חומצה פולית
בדיקת דם כמותית להריון
כאשר בדיקה מע 1500 על קול וגינאלי למיקום ההריון
בדיקות דם לנוגדנים סוג דם וירוסים
בדיקות גנטיות
לכל הבדיקות צריך הפניית רופא או אחות תלוי בקופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתח - האם יש מגבלות בטיסה?שמרית29/06/2011
שבוע 20. בסקירה מוקדמת אובן שליית פתח המכסה את הפה הפנימי של הרחב וזרימות מוגברות במיטת השלייה.
האם יש מגבלות פיסיות (הליכה, שחייה, מאמץ...) והאם ניתן לטוס (אמורה לטוס ל - 5 ימים ללונדון השבוע).
כרגע ההריון תקין ואין דימומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח - ד"ר תדמור
בשליית פתח כמו שאת מתארת כדאי להקטין פעילות גופנית למינימום.
בשליית פתח כזו לא ניתן להוציא פוליסת ביטוח ולכן לא ניתן לטוס.
הטיסה לא סכנה אבל בעיית הביטוח לא מאפשרת לצאת מהארץ.
טיסה לאיילת בסדר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין בשבוע 24ליאל29/06/2011
שלום
המוגלובין בשבוע 24+3 : 10.5
לוקחת מסוף שליש ראשון כדור אחד של פריפול.
האם תקין? או להתחיל לקחת שניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאל30/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלובין בשבוע 24 - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/06/2011שלום.
המומלץ הוא -ביעוץ עם רופאך-לעלות לשני כדורים ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט יחסי של מי שפירטלי29/06/2011
שלום רב
בבדיקת אולטרסאונד (בשבוע 37+) נמצאה מיעוט יחסי של מי שפיר 69מ"מ.(עד כה תמיד מי השפיר היה תקין)
מה עושים?אני מבינה שזה לא טוב...
אני צריכה ללכת לרופא המעקב שלי לבירור אך בינתיים מאד לחוצה..
בנוסף עשו לי דופלר והממצא:
עורק חבל הטבור :
s/d 3.3
מה זה אומר? הטכנאית אמרה לי שזה גבולי..
אני דואגת מן הסתם..
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט יחסי של מי שפיר - תדמור
המצב בסדר אבל צריך להשגיח לראות שמי שפיר לא ירד יותר.
כדאי לבצע על קול ומוניטור כל 3 ימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 41+3 בבקשה תענו לי דחוףאור29/06/2011
היי , אני בשבוע 41+2 לקראת לידה ראשונה , בינתיים אני במעקב מוניטור הכל תקין (יש תנועות, מי שפיר בכמות מספקת).... אמרו לי שאם הכל בסדר מחכים עד 41+5 .
אין שום סימן או כוון ... מה המלצתכם ?
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 41+3 בבקשה תענו לי דחוף - תגובה
ד``ר אריה לידור29/06/2011שלום לך
מעבר לשבוע 41 מקובל ליזום לידה (זרוז). פני למיון יולדות בבית החולים בו את מעונינת ללדת לשם תאום העיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן + בצקתמאיה28/06/2011
היי,
אני בהריון בשבוע 26 + 5.
בתחילת השבוע עשיתי העמסת סוכר וכן בדיקת שתן וספירת דם.
בבדיקת השתן יצא:
protein 10 mg\dl כאשר הטווח הוא בין 0 ל - 30.
היום חזרתי בערב מהעבודה וראיתי שברגל הימנית יש בצקת (לא נוראית, אבל בצקת).
האם עליי להילחץ?
לדאוג להגיע לרופא או למרכז האחיות?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן + בצקת - תגובה
ד``ר אריה לידור29/06/2011שלום לך
אין ממה להלחץ
עלייך להרבות בשתיה לבצע בדיקת שתן נוספת וכן מדידת לחץ דם
בהצלחה
ד"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי לידהאחרי לידה28/06/2011
שלום
ילדתי לפני כ-7 שבועות בלידת ואקום. לפני כשבועיים החל לי כאב מוזר באזור בו ביצעו לי תפרים - כאב פנימי עמום ולא ברור שלא היה מאז הלידה.
כמו כן אנ יחשה בכאב בפתח השופכה כאשר אני עושה פיפי ובדגדגן בעת גירוי מיני -הכאב כמו דקירה.
האם אופייני לאחרי לידה?
הייתי בבדיקה אצל רופא נשים לפני כשבוע והוא טען כי הכל תקין
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור28/06/2011שלום לך
היות ובדיקתך היתה לדברייך תקינה סביר להניח שאלה שאריות תחושות תקינות הקשורות ללידה ולתפרים ועתידםן לחלוף . יחד עם זאת מציע לך לבצע בדיקת שתן לתרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)