פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסג' רפואי בתחילת ההריון
    חדוה
    25/06/2011

אני בשבוע השלישי , אני מטופלת אצל כירופרקט בגלל בעיות גב, אני מעוניינת לעשות מסג' רפואי אצלו! האם מותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסג' רפואי בתחילת ההריון

הוספת תגובה

• מסג' רפואי בתחילת ההריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום רב
    מותר ללא חשש
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים דמוי מחזור שבוע 15
    אחת
    25/06/2011

שלום,
    אני בשבוע 15 + יומיים.
    מזה יומיים בערך יש לי כאבי מחזור שבאים מספר שניות ונעלמים. וחוזר חלילה.
    זה לא כאבים חזקים או בלתי נסבלים, אלא כאבים שמורגשים.
    האם הדבר מצריך בדיקה??? הגיוני כאבים מסוג זה בשבוע 15?
    יש לציין כי בתחילת ההריון סבלתי הרבה מכאבי מחזור.
    תודה ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים דמוי מחזור שבוע 15

הוספת תגובה

• כאבים דמוי מחזור שבוע 15 - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום לך
    רצוי שתפני לבדיקת רופא. ממליץ שתבצעי גם בדיקת שתן
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון עם גלולות?????
    שרית
    25/06/2011

שלום רב,
    אני אחרי לידה של תאומות (8 חודשים אחרי)
    במחזור הראשון שלי לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות (הרמונט) לא שוכחת אף גלולה,
    מקבלת מחזורים סדירים באותם זמנים,
    במחזור האחרון קיימתי יחסים יום לאחר סיום המחזור זה היה בדיוק באותו היום שלאחר ההפסקה של ה 7 ימים,
    כמה ימים לאחר מכן התחלתי לסבול ממיגרנות,בחילות ואפילו הגעתי למצב של התעלפות והקאות (פעם אחת).
    אני חוששת מזה שאני בהריון (אפשר להבין-אם טרייה לתאומות)
    האם יש בכלל סיכוי שאני בהריון?? או שהמחשבות פשוט מציפות אותי??

לקביעת תור
    סגירה
    הריון עם גלולות?????

הוספת תגובה

• הריון עם גלולות????? - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום לך
    אם לקחת את הגלולות כסדרן הסיכוי להריון אפסי. יחד עם זאת רצוי להחליף גלולות אלו משום המיגרנות. התיעצי עם הרופא שלך
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרין שבוע 15 שאלה לרופאים
    אחת
    25/06/2011

שלום,
    אני בהריון שבוע 15. מאז שנודע לי על ההריון, ובהמלצת רופא הנשים שלי נמנעתי מלבקר את אבא שלי, המאושפז מזה שנים במחלקת טיפול נמרץ בשל פגיעת ראש. (מחובר למכונות).
    השאלה שלי, האם אפשר כבר ללכת לבקר אותו? אני מאוד רוצה.
    יש לציין שרוב החולים במחלקה זו מחוברים למכונות, ואני לא יודעת איזה חיידקים יש שם. אני מאמינה שיש הרבה, כמו בכל בית חולים.
    האם עדיף במידה ואלך לבקר, ללכת עם מסיכת בד של האחיות ? (יש שם).
    האם בינתיים להמנע מהביקורים?
    אודה להמלצה/יעוץ
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הרין שבוע 15 שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• הרין שבוע 15 שאלה לרופאים - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום לך
    יכולה לבקרו ללא חשש.
    מציע שתנקטי בכללי הזהיאות המקובלים כגון לבישת חלוק כפפות מסכות וכובע
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עזרת ועודדת אותי מאוד.

אחת
    30/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטא בתחילת הריון
    מיכל
    25/06/2011

שלום רב, 13 ימים אחרי הזרעה (על זקיק טבעי) ללא הורמונים בטא 45, כעבור יומיים חזרתי על הבדיקה , בטא 108 פרוגסטרון 40 אסטרדיול 999 האם הכל תקין? האם צריך שוב לחזור על בדיקות או האם לקבוע אולטראסנוד לעוד שבועיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בטא בתחילת הריון

הוספת תגובה

• בטא בתחילת הריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום לך
    עלייך להמשיך במעקב צמיחת הביטא. מעל ערך 1500 ניתן כבר לצפות בשק הריון
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר וסקירה מכוונת למוח
    סיון
    25/06/2011

שלום רב,

בת 41 שבוע 31 בהריון שני, לאחר שהראשון הסתיים בלידה מוקדמת שבוע 22, בעקבות מיעוט מי שפיר. כנראה כתוצאה מדיקור מי שפיר 3 שבועות לפני כן.

הריון נוכחי תקין. תבחין מרובע 1:20000, סקירות תקינות. ללא בדיקת מי שפיר הפעם.

הרופא הפרטי רשם ברשימת הבדיקות עוד בשבוע 7, סקירה מכוונת למוח, האם נהוג לעשות ללא סיבה? רופא המעקב של קופ"ח לא הזכיר בדיקה זו.

בנוסף, לא הפנו לאקו לב עובר.האם זו בדיקה שעושים בכל מקרה? מה זו הבדיקה הזו?
    עלי לציין שבאולטרהסאונד האחרון, נבדק הדופק ונמדדו היקפי בטן וראש וזהו. האם עלי לבקש גם אקו לב עובר.

תודה מראש,
    סיון.

הוספת תגובה

• אקו לב עובר וסקירה מכוונת למוח - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום לך
    מכיוון שגילך הוא זה שהזכרת ובגיל זה כידוע לך קיים סיכון מוגבר לתסמונת דאון והיות ולא בצעת דיקור מי שפיר הרי שרצוי לבצע את כל הבדיקות האפשריות לשלילית מום זה ובכלל זה אקו ללב העובר, שקיפות עורפית, ביוכימיית טרימסטר ראשון
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת תשובה לגבי סקירת מערכות
    bator23
    24/06/2011

הייתי ביום רביעי האחרון ב22.6 בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 22+2...הרופא אמר שהעובר בסדר אך כיס המרה שלי שאמור להיות בצד ימין זז לכיוון חבל הטבור וחבל הטבור זז לכיוון כיס המרה לצד ימין...מאותו יום אני רק חושבת על זה ומאוד מפחדת האם זה מסוכן? מה לעשות? זה לא עוזב אותי ואני לא מפסיקה לבכות...אציין שזהו הריון שני -ראשון היה תקין לחלוטין,אין לי כל כאבים ואני בריאה בד"כ אשמח לקבל את תשובתך תודה רבה...

הוספת תגובה

• חייבת תשובה לגבי סקירת מערכות - תגובה

ד``ר אריה לידור
    28/06/2011

שלום רב
    נראה לי שאת דואגת לשווא
    מציע שתבצעי בדיקה נוספת
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות חומות
    דיקלה
    24/06/2011

שלום רב,
    ביום ראשון הזה התחלתי את השבוע ה-7 שלי להיריון. בתחילת החודש כשהייתי 5 שבועות בערך הייתי בבדיקה של אולטאסאונד ונצפה שק היריון. הרופא אמר שההיריון תקין ולבוא פעם בחודש לביקורת.
    לפני יומיים התחילו לי הפרשות חומות. לא דימום אלא סימנים חומים בתחתונית. אין לי כאבים או תופעות למיניהם.
    מהלחץ שהייתי ניגשתי למיון נשים בקופ"ח שלי והרופא עשה לי אולטסאונד ונצפה שוב שק היריון ודופק. הרופא אמר שאין דימום בתוך השיליה והכול נראה בסדר.
    מה שהלחיץ אותי זה שהוא מילמל משהו כמו הפלה.
    אני לא צריכה לומר שזה לא מלחיץ, ואם הייתי לחוצה לפני אז אני היום לחוצה יותר. הוא אמר לי לנוח וזה מה שאני עושה.
    הפחד שלי הוא כזה, האם אני נמצאת בסכנה מסויימת?. זה היריון ראשון שלי ואני בת 40. לעולם לא הייתי בהיריון או הפלה. חיכיתי לילד הזה המון המון זמן ואני חוששת שעכשיו יקרה משהו.
    בדקתי באינטרנט ושם מצאתי שנשים נוספות חוות בשבועות האלה סימנים כאלה ודיברו על השתרשות שיליה. האם יכול להיות שההפרשות החומות זה דם ישן שמוצא עצמו החוצה? האם זה בראמת יכול להיות השתרשות שיליה?
    עד מתי אני יכולה לצפות שזה ימשך ומתי אני צריכה לדאוג?
    אקבל כול תשובה שתינתן לי ותודה מראש על המענה
    דיקלה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות חומות

הוספת תגובה

• מתרגשת בשבילך !!! שיהיה לך בהצלחה !

שבוע 37
    24/06/2011

גם לי נראה שזו השתרשות שיליה .. ואל תלכי לרופא ממלמל- אלא לרופא שמדבר ברור וייתן לך את כל התשובות שאת צריכה -זו זכותך !!

תבטחי בה' ...ושיהיה לך המון בהצלחה !! (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בנרתיק
    שבוע 37
    23/06/2011

שלום . אני בת 26 בשבוע 37+5 להריון ראשון . עד עכשיו לא הרגשתי איזה תסמין שמעיד על התקרבות הלידה אולם החל מהצהריים יש לי דקירות קצרות אמנם אך מציקות באיזור הנרתיק . זהו הריון ראשון ואין לי נסיון ..האם זה מהווה איזשהו תסמין שהלידה "מתבשלת" ?

אשמח לתשובה !

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בנרתיק

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו לי ...

שבוע 37
    24/06/2011

זה ממש חשוב לייי .. תודה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    לי
    23/06/2011

אני בסוף השבוע ה 11 להריון
    מאז תחילת ההריון ירדתי 2 ק"ג . כולל 500 גרם בשבוע האחרון
    יש לי בחילות ואני לא אוכלת יותר מידי - אוכלת מנות קטנות ומזינות, אך לא מקיאה

האם זה נחשב נורמלי או שבגלל שהעובר גדל אני כבר אמורה לעלות ובטח לא לרדת?!

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• משקל - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    23/06/2011

שלום. זו אינה תופעה חריגה לרדת במשקל בשליש הראשון להריון.לא לדאוג. העיקר שהעובר גדל ומשמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

עדי
    25/06/2011

היי...
    אני בהריון הראשון שלי שהיה לא מזמן (לפני חצי שנה) ירדתי עד לשבוע 19 7 ק"ג וברוך השם הכל בסדר מה גם שב 4 חודשים העלתי את מה שירדתי+5
    מקווה שיהיה לך המשך הריון קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סיפור חלק 3 : הנס שלי CMV
    גליה
    23/06/2011

כשהילד שלי נולד הייתה לי איזו תחושה שהוא זר לי כאילו שלא יצא מתוכי הרגע, זאת אחת החוויות הקשות שהיו לי, להרגיש את תחושת הניכור, מרוב זמן שחלף והדחקתי ובניתי סביבי חומות להגן על הרגש, פתאום ברגע המרגש הזה לו ייחלתי הרגשתי זרה לו, פחדתי לגעת בו, להרגיש אותו.
    הייתה בי שמחה גדולה כשהבנתי שהכל בסדר והבדיקה הראשונית תקינה. אבל הרגשתי את האכזבה שלו ממני על התקופה הארוכה שנתתי לו להרגיש "לא אהוב" ואת הצורך הגדול שלו בחיבוק והרבה אהבה, חיבקתי ונישקתי אותו חזק.
    כשיצאנו מבית החולים רצנו למרפאה בהמלצת הרופאים לבדיקת CMV בשתן היילוד.
    קיבלנו את התשובה הראשונית תוך שבוע ימים: CMV בשתן היילוד- שלילי.
    חודש שלם לא השתחררתי מפחד יום ועוד יום בדקתי וניסיתי להבחין אם משהו לא תקין בתינוק שלי.
    שאלתי כל יום: "האם הכל אצלך בסדר? האם אתה בריא? שומע? רואה?
    התשובה הסופית הגיעה בחודש לאחר הבדיקה, אכן כן CMV שלילי.

לקח לי מספר חודשים להרגיש מוכנה לכתוב על החוויה הזאת, עדיין קצת קשה לשכוח שבעה חודשי הריון- גיהינום.
    הנה הוא כבר זוחל לי תחת רגליי, בריא, שמח, שובב ואפילו מפותח מגילו, מחייך לי מכל ליבו ומסב לי אושר גדול. הדבר הנפלא הזה שרצו לקחת לי והכל בגלל סטטיסטיקות.. רופאים שחושבים שהם יודעים את העולם. הריי יש רופא אחד לכולם, והוא המחליט על כל נשמה שבאה לעולם! הקדוש ברוך הוא יצר את כולנו, גם את אותם רופאים, כולם הם שליחים, ישנם טובים וישנם פחות וישנם ששוכחים או מתבלבלים בין תפקידם לתפקיד הבורא, מי השליח ומי היוצר.
    מאז למדתי אני ומשפחתי שכל דבר שקורה לנו בחיים הוא לטובה, הריי השם בחר בנו מכולם, כי הוא יודע שאנחנו מספיק חזקים לניסיון הזה, מספיק טובים לעבור אותו ויחד, חשוב להתאחד ולהיות שותפים כל בני המשפחה ולתמוך. השם הוא טוב וכל מה שהוא רוצה שיהיה לנו טוב. לפעמים הוא מעמיד אותנו למבחן, או כי אנחנו קצת שכחנו מאיפה באנו, אז הוא מזכיר לנו שצריך להודות על הכל ולשמוח בחלקנו תמיד והחשוב הוא להאמין רק בו למעלה ולא באף אחד פה למטה, רופאים הם בני-אדם והם גם עוזרים אך לפעמים הם טועים באופן חמור שמביא להשלכות שעלולות לפגוע בנו לכל חיינו!

מי שעשה לאבותינו ניסים בימים ההם הוא עושה ניסים גם בזמן הזה!
    תודה לבורא עולם שמנהיג בעולמו רק טוב, שומע תפילת אביון ונענה לכל תפילה שבאה מעומק ליבו של כל יהודי בכל זמן ומקום שהוא!
    ותודה לבורא על האנשים שהעמיד לצידי שיעזרו ויתמכו בי ובראשם בעלי היקר!

CMV
    וירוס ה-CMV הינו וירוס נפוץ מאוד שברוב המקרים גורם לתחלואה קלה החולפת ללא סיבוכים מיוחדים.
    עבור נשים בהריון הדבקות ראשונה בווירוס במהלך ההיריון מהווה סיכון לפגיעה אפשרית בעובר, העלול לגרום לתחלואה קשה בעובר המערב את מערכת העצבים המרכזית ואיברים נוספים ואף עלול לפגוע בשמיעה ובראיה.

הוספת תגובה

• גליה

הריונית
    23/06/2011

ריגשת אותי עד דמעות, אני שמחה בשבילך שהתינוק שלך בריא ושאתם מאושרים....
    אמן ותזכו לגדלו בנחת, אהבה ואושר גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גליה
    23/06/2011

תודה רבה לך. מאחלת לכולן לידה קלה ולזכות לחבק את הילד/ה באהבה אין סופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנס שלי -- CMV
    גליה
    23/06/2011

בדיקת דם אחת פשוטה שינתה לי את חיי!
    בשבוע העשירי להריון, חשתי ברע הרגשה כללית לא טובה דמוית שפעת. פניתי לרופא המשפחה שתחילה לא חשד בדבר מיוחד. הימים חלפו והחולשה גברה והשפעת לא השתפרה, לאחר כשבועיים של מחלה חזרתי לבדיקה, הרופא ביקש לערוך מס' בדיקות דם ואני כבר בשבוע השנים-עשר להריון.
    קיבלתי תשובות של הבדיקות בפקס מקופת החולים, חששתי, דפיקות הלב הלמו בתוכי. התפללתי להשם, הפכתי את הדף והתשובה הפילה אותי מרגליי.
    CMV-IGM חיובי
    CMV -IGG חיובי
    בפעם הראשונה בחיי! וזאת לאחר שבדיקת מעקב מחודש הקודם - CMV שלילי.
    מכאן מתחילים ימים ארוכים של פחד והרבה דמעות והדרך אל התהום עוד ארוכה. יום ועוד יום חולפים וצריך לקבל החלטה.
    פנינו לרופא נשים לייעוץ והדרכה: "יש לך שתי אפשרויות או שאת מסיימת את ההיריון מיד בלי המתנה ארוכה וכאבי לב, או שאת ממתינה כעשרה שבועות לבדיקת דיקור מי שפיר שנעשית בשבוע ה-21 להריון לצורך בדיקת הדבקת העובר ב-CMV ראשוני, ולאחר כשלושה שבועות נדע תשובה סופית. באם התשובה חיובית ממליץ על הפסקת ה ר י ו ן" !!!
    מכה חזקה הכתה בנו, אני ובעלי שקענו לדיכאון עמוק.
    ביקשתי חו"ד מרופא נשים נוסף- שליח טוב, הוא המליץ על בדיקת דיקור מי שפיר ואמר שגם אם ישנה הדבקה, הסיכוי למחלה בעובר הוא לא מוחלט ויש סיכויים גם טובים שהכל בסדר! שליח טוב נטע בי תקווה ואור קטן שגדל והאיר חלקים שכבו בתוכי.
    חקרתי ובררתי על המחלה מצאתי הרבה כתבות וביקורות שמסבירות שישנם סיכויים גם טובים שהעובר ייוולד בריא ושלם .
    החלטתנו שלא עושים שום מעשה וגם בדיקת דיקור מי שפיר יש בה סכנה להפלה ולפגיעה בעובר.
    ומה קורה אם נגלה חלילה בבדיקת מי-השפיר שהעובר אכן נדבק, האם יש צורך בדאגות נוספות, ועדיין ישנו סיכוי שהעובר לא יפתח מחלה או סימנים מדאיגים של CMV והאפשרות של פגיעה ובעיית ליקוי שמיעה במקרים מסויימים, אינה יכולה להילקח בחשבון שבגלל זה ניקח נשמה מן העולם ונגזול את זמנה על האדמה, איך אוכל לסלוח לעצמי, איך אפשר לחיות עם הרגשה שלקחת לילדך את חייו ואולי הוא היה בריא ושלם ובתוספת לחוות הפלה בחודש החמישי להריון שהיא למעשה כבר לידה בחודש זה. זה היה הדבר שהכי שבר אותי לחשוב שעוד צריך לחוות לידה רגילה ללא הרדמה ולזכור הכל לאחר מכן, בלי לחסוך מכאב נפשי ופיזי. אין אכזרי מזה!
    הכל הם רק סטטיסטיקות וניחושים, אבל בתוכי כל סיכוי קטן חיזק אמונה שהלכה וגברה.
    החלטתי להאמין בסיכויים הטובים שנותרו לי.
    פניתי לרופאה זיהומו-לוגית שמתמחה בזיהומים, שליחת היצר הרע בכבודה, לא מאחלת לפגוש בה. הפנתה אותי מיד ל-US סקירה מוקדמת לפני כל תהליך ההמתנה בכדי לבדוק לדבריה: "אם יש טעם לחכות אולי העובר כבר חולה מאוד זאת אומרת שהפגיעה חמורה וחבל למשוך סבל".
    קבעתי באופן דחוף סקירה מוקדמת במרפאה פרטית לרופא נשים נהדר המתמחה ב-US , ד"ר ר.ד. שליח טוב ששינה לי את כל השקפתי ופחדיי. הכל היה בסדר ותקין בבדיקה, אבל את החוויה

לקביעת תור
    סגירה
    הנס שלי -- CMV

הוספת תגובה

• הנס שלי -- CMV - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    23/06/2011

שלום.
    מה השאלה בעצם?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובבקשה עוד שאלה זה ממש דחוףףף!
    חן
    23/06/2011

כל הזמן שאני ובן הזוג שלי מקיימים יחסים
    תמיד אבל תמיד...יש לי כאבים עזים ברחם בזמן החדירות הראשונות..
    ולאחר הגממירה שלי הכאבים טיפה ממשיכים, וטיפה שורף לאחר הקיום יחסי מין
    רציתי לדעת למה זה קורה? למה בכלל יש לי את הכאבים האלה...?
    אם זה בככלל נורמלי? קראתי באיזשהו מאמר שזה התכווצות או משהו כזה..
    ולא בדיוק הבנתי.. =\
    אשמח לתשובה טיפה יותר מסבירה!

תודה!

הוספת תגובה

• ובבקשה עוד שאלה זה ממש דחוףףף! - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    29/06/2011

שלום.
    קודם כל יש לגשת ולהיבדק כדי לשלול בעיה רפואית מקומית כגון דלקת וכו.יש להתיעץ עם הרופא, במידה ואין בעיה רפואית,,על שימוש בקרמים להקלה על החדירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין מענה?

חן
    23/06/2011

בבקשה אפשר שתעזרו לי עם שתי השאלות שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חלי
    23/06/2011

היי, הייתה לי אותה בעייה עם זה ירגיע אותך זה קורה וזה טיבעי אחרי אורגזמה הרחם מתכווץ טיפה ונוטה לכאוב גם בחדירות הראשונות
    אחרי בדיקה מול רופא נאמר לי שזה דבר נורמטיבי לחלוטין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלייי...

חן
    27/06/2011

עזבי את האורגזמה שאחרי זה אני לא יכולה שבן זוגי יבצע בי חדירה..
    אבל הכניסות הראשונות.. אמאלהה הן כל כך כואבות שלפעמים מביאות אותי על ידי בכי
    זה ממש ממש בלתי ניסבל.. אני באמת מקווה שזהו משהו נורמטיבי ושאין לי ממה לחשוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חן...
    28/06/2011

אני עד שבוע 15 ככה בכלל לא יכלתי שייגע בי גם עכשיו בקושי,
    אבל לפעמים צריך לחשוב גם על הבן זוג מסכן שלא יתייבש חחח
    בכל אופן הכל טיבעי ההורמונים שלנו בעייתיים אבל מבטיחה לך שזה ישתנה מחודש לחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לאחר שקיפות עורפית
    מאיה
    23/06/2011

שלום רב,

עשיתי את הבדיקות דם לאחר השקיפות עורפית (עדיין לא חלבון עוברי) ולהלן התוצאות:

NT-Nuchal Translucency 1.03 MoM
    NT-Nuchal Translucency 1.20 mm
    =========================
    PAPP-A 0.69 MoM
    PAPP-A 1526 mIU/L
    Free beta HCG 1.13 MoM
    Free beta HCG 37.3 ng/ml

Maternal age-related risk 1/1400

Down's Syndrome Risk 1/10000
    Trisomy 18 Risk 1/10000
    ====================

האם הן תקינות?
    תודה רבה על העזרה.

הוספת תגובה

• בדיקות דם לאחר שקיפות עורפית - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    23/06/2011

שלום.
    האמת שלא מכיר תשובות טובות מאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

מאיה
    24/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטפרין ופמינה פלוס
    לאה
    23/06/2011

שלום רב,
    אני נמצאת בשליש ראשון להריון ואני אנמית. האם זה בטוח לקחת יחד כל יום גם אקטפרין (שרופא נשים שלי רשם לי) וגם ברזל פמינה פלוס. האם זה יכול להזיק לעובר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אקטפרין ופמינה פלוס

הוספת תגובה

• אקטפרין ופמינה פלוס - תגובה

ד``ר אריה לידור
    23/06/2011

שלום לך
    אין כל חשש מנזק להריון או לעובר
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה