מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להרים כבד בהריוןשירי03/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע 5 האם מותר לי להרים את בני הוא שוקל 11 קילו בערך, האם זה יכול להזיק להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרים כבד בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור04/07/2011שלום לך
כל עוד אין את לא חשה בקושי בהרמתו - אין חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לרופאיםאחת03/07/2011
שלום,
אני בשבוע 16 + 3 ימים. עשיתי היום בדיקות שתן ודם ולהלן התוצאות שקבלתי:
GLUCOSE - U STRIP NORMAL
BILIRUBIN- U STRIP NEG mg/dl
KETONES- U STRIP NEG mg/dl
1.012 SPECIFIC GRAV-U STRI
PH- U STRIP 5.5/µl
PROTEIN- U STRIP NEG mg/dl
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL mg/dl
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG /µl
NITRITE- U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP 250 /µl
לפי פינוח שיש באתר כללית, יש לי לקוציטים 250, והערך התקין אמור להיות שלילי.
מה אומר הדבר? האם יש לי דלקת?
האם עליי לגשת בדחיפות לרופא נשים שלי?
אני ממש מודאגת. אני לא יודעת אם יש קשר, אבל אני גם שלשלתי היום.
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לרופאים - תגובה
ד``ר אריה לידור04/07/2011שלום לך
התוצאה תקינה בהריון. על מנת להשלים הבדיקה רצוי גם לבצע שתן לתרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות. להלן המשך שאלה אנא תשוב
אחת04/07/2011שלום,
קבלתי היום תרבית שתן - Urine culture- תרבית שלילית
הרופא עשה לי גם בדיקות דם, וכמה ערכים מהם מחוץ לטווח הנורמה:
RBC 3.94 שטווח הנורמה הוא 4.20-5.40
MCHC 32.2 שטווח הנורמה הוא 33.0-36.7
NEUT% 77 שטווח הנורמה הוא 40-75
NEUT% 15.7 שטווח הנורמה הוא 20-50
מה הבדיקות הנ"ל אומרות? אני מאוד מודאגת, מאחר ובדיקות שעשיתי לפני חודשיים כל העכים היו תקינים.
הרופא שלי לא יהיה כמה ימים, ואין לי למי לפנות.
בבקשה תענו לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה למענה
אחת05/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוזרותמישל03/07/2011
שלום דוקטור,
אני בתחילת הריון ראשון (שבוע 8) ומזה כשבוע אני מבחינה בהפרשות צהובות כהות כמעט כמו נזלת בזמן ניגוב בערך פעם ביום (יש לציין כי אין להן ריח ושחוץ מזה רוב היום יש לי הפרשות צהובות מימיות).
ביצעתי מספר בדיקות אולטרסאונד בשבועיים האחרונים כדי לוודא את תקינות ההריון (היו לי דימומים חומים בשבועות הראשונים) ונראה שהוא מתפתח באופן תקין העובר גדל (13 ממ ביום חמישי) ונצפה דופק כבר בשבוע 6.
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה להפרשות אילו ואם הן מסכנות את ההריון?
בתודה מראש
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מוזרות - תגובה
ד``ר אריה לידור03/07/2011שלום רב
רצוי להבדק כדי לענות על שאלתך ובמידת הצורך אף לטפל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר קללירון03/07/2011
שלום,
בשבוע 23 התגלה ריבוי מי שפיר קל (AFI 22) בסקירה מורחבת.
עדיין לא ביצעתי בדיקת העמסת סוכר.
האם ניתן לבצע בדיקה של 50 ורק במידה והיא לא תקינה להמשיך לבדיקה של 100
או שמומלץ ישר לבצע בדיקה של 100 ?
אילו בדיקות נוספות מומלצות בהתחשב בכך שהסקירה היתה תקינה לחלוטין
ובהתחשב בכך שאני לא רוצה לבצע בדיקת מי שפיר ?
תודה, לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר קל - תגובה
ד``ר אריה לידור03/07/2011שלום לך
מציע שתבצעי העמסת סוכר מלאה של 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפות ונפילהסיון03/07/2011
שבוע 6 +1 להריון.
הבוקר, כנראה עקב צניחת לחץ הדם, התעלפתי ונפלתי על השטיח בסלון.
כששבה הכרתי מצאתי עצמי שכובה על צד ימין.
גיליתי שנחבלתי מהנפילה בברך שמאל ובכתף ימין.
מאז חלפו כמה שעות, אין לי שום כאבים או התכווצויות בבטן ולא דימום.
מה הסיכון שההתעלפות או הנפילה פגעו בעובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפות ונפילה - תגובה
הסיכון לעובר מזערי היות והוא מוגן עדיין היטב באגן. ממליץ לך לבצע ברור לאבדן ההכרה ( מדידות לחץ דם בדיקת סוכר אקג ספירת דם ) במסגרת רופא מטפל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מלחיציםאביטל03/07/2011
שלום רב,
אני עברתי הפריית מבחנה ב- 3.5.11 לאחר שבועיים של המתנה נאמר לי שהתשובה חיובית לאחר מספר ימים החלו מעין הפרשות חומות מאוד באולטרה סאונד הראשון נאמר לי שזה מדיקור של השחלות, ההפרשות אינם הופסקו לפעמים הם חלשים יותר ולפעמים הם מתחזקים עד לרמה של צבע חום כהה מאוד מהם ההפרשות האלו ע"י האחות בבית החולים בפורייה נאמר לי לעקוב ולדווח אבל לא הוסבר לי כלל מלחיץ אותי מאוד מה עליי לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים מלחיצים - תגובה
עלייך להתחיל במעקב ביטא ולצפות בצמיחתו ובנוסף לכך גם מעקב אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית ואלטרוקציןשירה03/07/2011
עשיתי ביום שישי 1.7 בדיקת היריון ביתית ויצא חיובי :-) אני נוטלת אלטרוקצין עקב תת פעילות בבלוטת התריס וחומצה פולית כבר מספר חודשים. אני לוקחת אותם ביחד בבוקר על קיבה ריקה. האם מותר ליטול אותם ביחד? האם החומצה הפולית משפיעה על ספיגת האלטרוקצין בדם? טרם הלכתי לרופא נשים (רק גיליתי) ורק עוד שבוע יש לי ביקורת אצל אנדוקרינולוג..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ואלטרוקצין - תגובה
\ אין כל השפעת גומלין בין 2 התרופות. המשיכי בנטילתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני הריוןאוריין03/07/2011
שלום,
הרופאה נתנה לי 3 חודשים כדורי חומצה פולית כיון שברצוני להרות
אולם המינון שהיא רשמה לי הוא 5 מ"ג למרות שבדר"כ מקובל 0.04 מ"ג
1. האם עלולה להתרחש בעיה בספיגה ?
2. האם חלילה עלול להגרם מכך נזק לעובר העתידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לפני הריון - תגובה
לא צפוי כל נזק עקב מינון יתר זה של חומצה פולית. חזרי למינון המקובל שהוא 0.4 מ"ג ליום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכון בבדיקה שביצעתי?יעל03/07/2011
שלום,
לפני מספר ימים ביצעתי MRARTHRO לפני הבדיקה חתמתי על הצהרה שאינני בהריון.
שלשום הייתי צריכה לקבל מחזור ועדיין לא קיבלתי .
אני אבצע בדיקת הריון.
רציתי לדעת אם אכן אני בהריון מה הסיכון בבדיקה שביצעתי ? החומר שהוזרק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכון בבדיקה שביצעתי? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/07/2011שלוםפ רב
אין כל סיכון להריון העתידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמתYana02/07/2011
שלום רב ותודה על התשובות מפורטות!
שאילה נוספת האם כדאי לי להיות במעקב במרפאות הריון בסיכון גבוה? (הריון קודם הפרדות שיליה שבוע 28) רופא מטפל שלי לא חושב כי כרגע אני בשבוע 13 והכל תקין תפו תפו תפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת - תגובה
ממליץ המשך מעקב במרפאת הריון בר סיכון החל משבע 24
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvחני02/07/2011
שלום רב מחרתייןם שבוע 28, פעם אחרונה התוצאות של הנוגנים היו תודה לאל ברוך השם נגטיב בשני המדדים ..היות ולא היו לי נוגדנים מתחיחלת ההריון.םעם אחרונה ביצעתי בשבוע 26+ ויצא כאמור תודה לאל תקין
שאלתי היא האם עוד רלוונטי כי אני חרדה ממש/?האם בכלל יש מה לבצע שוב בשבוע זה?
אם כן וחס ושלוםן חס וחלילה נדבקים מה המשמעות לעובר??אנא עזרו לי אני מפחדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
אין טעם בהמשך בצוע בדיקות אלו אלא אם קיים חשש סביר לחשיפה לCMV
בהצלחה
\ ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה02/07/2011
שלום, יש לי 2 שאלות:
מאיזה שבוע של לידה (הכי ממודקדם), סיכוי הילד לשרוד בצורה תקינה, הוא אפשרי?
לחץ דם גבוה, הריון קודם בשבוע 36 עקב רעלת, כעת גיל 41 - מה הסיכוי לעבור הריון בשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
השרדות נחשבת החל מגיל חיות כלומר משבוע 24. ככל שגיל היילוד צעיר יותר כך גדולים סיכוייו לתסמונת הפגות. נקווה שתלדי במועד אך מחוייבת למעקב לחץ דם ולחלבון בשתן בצורה קפדנית עקבית ושוטפת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת דברים כבדיםלרה02/07/2011
אני בחודש 5 והרמתי כמה פעמים משקל של 50 קילות האים זה מסוכן ולמה זה יכוללגרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת דברים כבדים - תגובה
\ אין סכנה ישירה בכך. מכל מקום רצוי להמנע מפעילות גופנית קשה ובכלל זה הרמת משאות כבדים במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהשירה01/07/2011
שלום
כבר שבוע אני מרגישה כאבים קלים בבטן התחתונה.
הווסת שלי אמורה להופיע בעוד 4 ימים ואני לא פוסלת את הסיכוי להיות בהריון.
האם אלו יכולים להיות סימנים של הריון? למרות שאני לא מרגישה בסימנים נוספים כמו בחילה והתעייפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
אלו יכולים להיות סימני הריון בדיוןק כמו סימנים שלאחר ביוץ או לםני וסת. המתיני לוסת ובמידה ומתעכב בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא גבוהיםיעל01/07/2011
אחרי בדיקה ביתית חיובית, עשיתי בדיקת דם ובשבוע 5 ויומיים ערכי בטא 16,018.
האם אלו ערכי בטא גבוהים? על מה זה מעיד?
עכשיו אני באמצע שבוע 6 ובשבוע הבא תהיה לי בדיקה ראשונה אצל רופאת נשים.
בינתיים כתץוצאה מדימום קל בתחילת השבוע שעבר כבר,הפנו אותי למיון נשים. בבדיקה נראה שהכל תקין ונראה דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא גבוהים - תגובה
אין טעם בבצוע הערכת כמות הביטא בנוכחות מעקב אולטרהסאונד תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)