מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת כדוריםמירה08/06/2011
שלום רב,
בשבועיים האחרונים לקחתי כדור נגד אלרגיה והפסקתי.
אני ובעלי רוצים להיכנס להריון. כמה זמן צריך לחכות עד שהגוף "מתנקה" מהשפעת הכדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים - תגובה
ד``ר אריה לידור09/06/2011שלום לך
אין צורך בהמתנה כלשהיא . יכולה להתחיל בנסיונותייך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת תנועת הידיים + הכל פתאום כבדנעמי08/06/2011
שלום,
אני בחודש הראשון ובימים האחרונים אני מרגישה כאב בבטן התחתונה כשאני מזיזה את הידיים קדימה (תנועה של דחיפת עגלה בסופר) או כשאני מרימה את הידיים למעלה.
וגם דברים שאף פעם לא חשתי את משקלם (כמו מאג של קפה) פתאום הפכו להיות מאוד כבדים.
זה סביר ? זה זמני ?
אני מרגישה די מוגבלת.
בתודה,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלת תנועת הידיים + הכל פתאום כבד - תגובה
ד``ר אריה לידור09/06/2011שלום רב
הרבה שינויים מופיעים בהריון. לכן אלו יכולים להיות חלק מהם. יחד עם זאת כדאי שתפני להבדק וקודם כל עלך ידי רופא נשים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני לאחר קיסרימורן08/06/2011
שלום רב,
אני נמצאת בעיצומו של הריוני השני לאחר שילדתי בן לפני שנתיים וחודשיים בניתוח קיסרי.
הניתוח היה מכיוון שהייתי בשהוע 42 ועל אף שקיבלתי מספר זירוזים הראש לא נכנס לתעלת הלידה.
בסופו של דבר החליטו ליילד אותי בניתוח.
אני 4 חודשים לפני הלידה הבאה והייתי הכי רוצה בעולם ללדת רגיל.
מהם הסיכונים הכרוכים בלידה נרתיקית לאחר קיסרי?
האם " שווה" לנסות בכלל?
מה היום הרפואה ממליצה בנושא זה?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני לאחר קיסרי - תגובה
בעקרון אפשר ללדת לאחר ניתוח קיסרי . זאת בתנאי ומהלך ההריון תקין. כמו כן צריך לבדוק היטב את הרשום בסכום הניתוח שלך כדי לדעת במדויק את סיבת הניתוח ( משקל העובר מצגו ומנחו טרם הניתוח וכ"ו)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לזהות צירים מוקדמים?לוסי08/06/2011
שלום רב,
אני שבוע 23+2, הריון ראשון אחרי הפריה חוץ גופית. אני נתקפת לפעמים בכאבי בטן שנמשכים לפחות כמה שעות (כאבים רצופים). אני סובלת מטחורים ומעצירות וזה גורם לי לחשוב שמדובר סה"כ בקלקולים שונים במעיים. אבל, בו בעת הבנתי שיש מקרים של צירים מוקדמים. אז איך אוכל לדעת שאכן מדובר בכאבים שיחלפו ולא בצירים מוקדמים? האם יש סימנים כלשהם המאפיינים צירים??
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ניתן לזהות צירים מוקדמים? - תגובה
אפשר לודא זאת הן על ידי בדיקת רופא והן על ידי מוניטור לצירים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר לאחר לידהגלגל08/06/2011
שלום רב
מתי אמור לעבור כאבי התפרים לאחר הלידה?
הסתכלתי על התפרים נראה כאילו נפתחו מעט- כאילו לא סגור עד הסוף
ורואים שני חורים קטנים בין החוטים של התפר.
האם זה תקין? מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר לאחר לידה - תגובה
כדאי שתפני לבדיקה על ידי הרופא שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא וערכי E2גלית08/06/2011
הזרעה. תמיכה מהזרעה של 2 אנדומטרין ואסטרופם אחד ביום
בטא ראשונה 65
פרוגסטרון 140
E2 2095
בטא שניה(יומיים אחרי) 171
פרוגסטרון 170
E2 6095
בטא שלישית (אחרי 4 ימים) 900
פרוגסטרון 160
E2 3200
האם ירידה בעיקר בערכי הE2 היא תקינה/בעייתית?
אני מניחה שהערכים האלה מספיקים כדי לתמוך בהריון
אבל מדוע מתרחשת ירידה
האם זה נורמלי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא וערכי E2 - תגובה
החשוב הוא מעקב הביטא. בינתיים עליה תקינה. המשיכי במעקב זה. מעל ערך 1500 אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין ורעלת הריון???דנה - שבוע 3108/06/2011
שלום רב
אני בת 39, הריון ראשון (אחרי כמה הפלות), שבוע 20.
עקב מצב כרוני של מיגרנות אני נוטלת דרלין 100 מ"ג ליום - התייעצתי עם המכון הטרטולוגי בהדסה עין כרם והתרופה אינה טרטוגנית.
שאלתי היא כזו: במידה ויתפתח אצלי, חלילה, מצב של רעלת הריון (ממנו אני מודאגת מכיוון שזהו הריון ראשון שלי, בגיל מאוחר, ומשום שאחותי סבלה מרעלת ומתסמונת HLPP בהריון שלה), כיצד יוכל הרופא לזהות אותה? הרי דרלין הוא חוסם בטא, ולפיכך גם מוריד את לחץ הדם - ולחץ דם גבוה הוא האינדיקציה הברורה ביותר לרעלת הריון, לא? האם יש אינדיקציות ברורות אחרות?
מכיוון שעקב המיגרנות הקשות אסור לי להפסיק את הדרלין, מהי המלצתכם?
בתודה רבה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין ורעלת הריון??? - תגובה
ראשית נקווה שלא תתפתח רעילת . יש סימנים רבים נוספים חוץ מלחץ הדם לרעלת הריון.
לצורך זאת כמובן דרןש מעקב הרופא המטפל
בהצלךחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-כאבים אחרי מי שפיררותם07/06/2011
שלום רב
אני בת 35 הריון שני
ביצעתי מי שפיר ביום חמישי ה 02.06.11
שכבתי במיטה עד שבת בערב.
מאתמול בצהריים יש תחושת אי נעימות בבטן, כאילו קצת קשה לי לנשום או ללכת הרבה.
אין חום, לא הייתה ירידת מים, יש שתן כרגיל, אלו לא כאבים חזקים.
מה זה יכול להיות??
חשבתי שזה יעבור אבל זה טרם עבר, האם זה מחייב פניה למיון???
אודה לתשובתכם המהירה
חג שמח
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-כאבים אחרי מי שפיר - תגובה
מציע שתפני לבדיקת הרופא מבצע הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאור07/06/2011
שלום אני בת 19 כמעט ואני מקיימת יחסי מין עם חבר שלי ללא קונדום למרות שהוא מעולם לא גמר בתוכי..הוסת שלי היא סדירה בסביבות ה5 עד ל10 לחודש לפני כמה ימים היה לי דימום קטן חשבתי שקיבלתי מחזור אך זה הפסיק עברו כבר יומיים ואני נקייה לגמרי כנראה שזה לא מחזור כי מעולם זה לא קרה לי..אני גם חייבת לציין שיש לי כאבים בחזה לאחרונה האם הדימום הוא סימן של הריון?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
הכל ייתכן. מציע שתבצע י בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון לכנס להריוןאמל07/06/2011
אני ובעלי נשואים מזה 3 שנים ולא נכנסנו להריון, בתחילה אמרו שיש בעיה בזרע שלא מונעת כניבה להריון טבעי אבל בכול זאת עשינו 3 הזרעות עם אקקלומן וזה לא עזר. אחרי בדיקה חוזרת של הזרע אמרו שהם חושדים שאין סיבה לזה שאין הריון כי הכול אצלי תקין מבחינת חצוצרות והורמונים,ואצל בעליהזרע פורה. עשיו עשינו עוד שתי הזרעות עם אויטרל וגונאל F אבל גם שתיהן לא הצליחו והרופה אמר שצריכים נסות עוד פעם. אני ממש מתלבטת מה לעשות האם להמשיך עוד הזרעה או כבר מספיק? מה יכולהלהיות סיבה לזה שאין הריון למרות שבכללי הכול בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון לכנס להריון - תגובה
יש להמשיך ונסות מספר מחזורי הזרעה נוספים . במידה ולא ייצלח ( כאשר התגובה לטיפול תקינה ) יש לעבור לטיפולי IVF
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרםמיטל07/06/2011
שלום
איזה חומרים הקיימים בקרמים למינהם (לחות/פנים/הגנה) אסורים לשימוש בעת ההריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם - תגובה
בד"כ אין כל בעיה להשתמש בקרמים מסחריים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?שלי07/06/2011
שלום רב,
בחודשיים האחרונים היה לי מחזור של 28 ימים.
בחודש זה היה לי מחזור מאוד מאוד מוזר התחיל מדימום קל, ועבר להפרשות חומות.
טיפטוף של דימום בצבע ורוד. ומאתמול דם של מחזור אבל לא ממלא תחפושת.
מה שגם שמתי לב שהבטן מאוד גדולה..ובמיוחד לקראת 18:-19:00 בערב.
האם יש סיכוי שאני בהריון?
האם זה נורמלי לקבלת מחזור בתחילת הריון?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
לעתים הריון מתחיל עם דמם כפי שאת מתארת. מציע שתבצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהיובלי07/06/2011
שלום רב,
אני מספר שבועות לאחר IVF שני והתוצאה חיובית. ההורמונים שלקחתי היו: פיורוגון,צטרוטייד,לובריס ואוביטרל.
בשלב הזה חשתי בשני בתי השחי בבליטות גושיות שלא נעלמו, אין כאב במגע אך אני ממש מרגישה פנימית את הגושים וישנה גם מעט נפיחות באזור.
האם זה יכול להיגרם מלקיחת ההורמונים? האם אני צריכה לגשת לרופא ואם כן באיזו התמחות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר אריה לידור07/06/2011שלום לך
קרוב לודאי תגובתי להורמונים. יחד עם זאץ כדאי שתבדקי על ידי כירורג שד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונהטלי07/06/2011
שלום, אני בהריון תאומים.
יש לי אפשרות לעשות סקירת מערכות ראשונה בשבוע 14+3 או ב- 16+3. מה עדיף יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה ראשונה - תגובה
עדיף קרוב לשבוע ה14
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת העמסת סוכר מלאהאסנת07/06/2011
בוקר טוב
אבקש עזרתך בפיענוח תוצאת העמסת סוכר 100
זמן 0 - 87
60 דקות - 192
120 דקות - 142
180 דקות - 91
רק הבדיקה של אחרי 60 דקות מופיע מעל הנורמה
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת העמסת סוכר מלאה - תגובה
זו העמסת סוכר תקינה
יש להמשיך ולעקוב אחר כמויות מי השפיר וערכי גלוקוז בצום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)