מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לבצע בדיקת מי שפיר?לימור27/05/2011
שלום.
אני בת 36 , הריון ראשון שהושג ב IVF (לאחר תקופה ממושכת).
תוצאות הבדיקה של בדיקת הדם של השקיפות העורפית - לפי הגיל והבדיקה 1:1000
לפי הגיל בלבד 1:260
PAPP 3.75 mlu/ml 1.53 MoM
Free B hCG 31.44 mlu/ml 1.42 MoM
NT 1.69 mm 1.36 MoM
הסיכון הסטטיסטי ל - DS לפי גיל האישה בלבד 1:268
הסיכון הסטטיסטי ל - DS לפי גיל האישה והבדיקה 1:1032
התבחין המרובע - חלבון עוברי, להלן התוצאות:
AFP 23.8 IU/ml 0.57 MoM
hCG 10.0 IU/ml 0.44 MoM
uE3 1.53 ng/ml 1.29 MoM
Inhibin A 140 Pg/ml 0.76 MoM
לפי הגיל והבדיקות - 1:1400
לפי הגיל בלבד - 1:260
האם לפי תוצאות הבדיקות יש לבצע בדיקת מי שפיר? גיל ההריון בזמן הבדיקה 17+3
גיל ההריון (על -קול) 17+6
אשמח לקבל תשובה מהירה כי כרגע אני בסוף שבוע 18 ורוצה כבר לקבל החלטה האם לבצע את דיקור מי השפיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע בדיקת מי שפיר? - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011'ש להמתין לבדיקת חלבון עוברי ולסקירה המוקדמת ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחרשושה27/05/2011
שלום,
ב11.4 התחילה לי הווסת האחרונה, אמנם לפי בדיקות ביוץ ביתיות שערכתי, הביוץ התרחש ב28.4 , לפני שבוע ביצעתי בדיקת דם והביטא הייתה 885, השבוע הייתי אצל הרופא ובאולטראסאונד נראה רק שק הריון ושק חלבון ללא עובר...לפי תאריך הווסת האחרון אני אמורה להיות בסוף שבוע שישי אמנם הביוץ היה מאוחר ולכן סביר להניח שאני בשבוע צעיר יותר...האם ייתכן? האם זה בסדר שעדיין לא רואים עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מאוחר - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011אכן נראה שמדובר בהריון צעיר
יש לחזור על בדיקת הUSשבוע מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני הריוןרינת27/05/2011
אני "בהכנות" לקראת הריון. עשיתי בדיקות דם מקיפות ויש לי שתי שאלות:
1. רמת הB12 יצאה לי 230, האם יש צורך לקחת חומצה פולית יחד עם ?B12
2. נוגדיני אדמת: יצא לי בבדיקות
Rubella Ab IgM- negative
Rubella Ab IgG- positive>30
אני יודעת בוודאות שקיבלתי חיסון בכיתה ו', האם אני צריכה לקבל אחד נוסף או שאני מחוסנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011אכן רצוי לקחת חןמצה פולית ולגבי האדמת את אכן מחוסנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר או אסור....דניאלי27/05/2011
בוקר, אני בהריון בשבוע 6 בעוד 3 שבועות אני אצא לחופשה בצימר בצפון (בריכה,גקוזי,מסאגים,יין) ואני נורא מבולבלת מכל מה שכותבים בפורומים, יש כל כך הרבה חילוקי דיעות שאי אפשר להבין כלום.
כמובן שאני רוצה להתכונן לחופש הזה ואני רוצה לדעת אם מותר לי לעשות פדיקור מניקור ושעווה כולל מפשעות?
מותר לעשות מסאג בשבוע 9 גם אם אדאג שהמסאג יהיה לאישה בהריון?
מותר להכנס לגקוזי פרטי, מים לא כל כך חמים?
מותר לשחות בבריכה אפילו שיכול להיות כלור במים שם?
מותר לי לשתות כוס יין אחת בחופשה?
אודה לד"ר שישמח לענות לי
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר או אסור.... - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011להמנע מיין כל היתר בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחםתאומים27/05/2011
שבוע 24+4 תאומות, יש לי בצקות מטורפות ברגליים אבל הבנתי שאין מה לעשות, בכל מקרה אתמול עשינו א.ס והרופא רצה לעשות וגינלי רק בשביל לראות את צוור הרחם, ולפתע הוא נהייה רציני, לא חייך יותר, סיים את הבדיקה ופשוט קם ואמר לי- "זהו מעכשיו את לא קמה מהמיטה..." מסתבר שב-3 שבועות צוור הרחם שלי התקצר מ-41 ל27 שהוא טוען שזה לא מסדר כזאת ירידה משמעותית. השאיר אותי המומה ומבוהלת, אשמח להסברים נוספים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011אכן שינוי משמעותי שמחייב זהירות ממליץ לחזור על הבדיקה שבועיים מאוחר יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהא.ג27/05/2011
לפני מספר ימים הלכתי לבדיקה בעקבות דימום קל ,באולטרסאונד גילו כי העובר לא מתפתח אין דופק ולדברי הרופא העובר לא תקין ויש לבצע הפלה , הדימום גובר מיום ליום התיחילו לי גושי דם בנוסף , האם יהיה לי הפלה טבעית ? האם לא יהיה צורך בגרידה? אודה לתשובה מהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011בדרך כלל עד שבוע 7 סכויים רבים להפלה ספונטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריליל27/05/2011
שלום, אני נמצאת בשבוע 19 ביום הלידה אהיה בת 40 ביצעתי מי שפיר טרם הגיעו תוצאוות
וכן חלבון עוברי
תוצאות חלבון עוברי שבוע 17+3
msafp-0.72 mom
28.5ng/ml
hcg-1.53 mom
31.8iu/ml
ue3-1.12 mom
1.59ng/ml
סיכון לפי גיל ובדיקות 1:172
סיכון לפי גיל 1:111
תוצאות שקיפות עורפית לפי גיל האישה 1:112
לפי גיל האישה והבדיקה 1:752
האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011לגילך זה נחשב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר וגופיף צהובכרמל27/05/2011
אני בשבוע 9+3. אתמול ביצעתי, שוב, בדיקת אולטרסאונד, כדי לבדוק דופק (היתה לי הפלה לפני מספר חודשים, בגלל שאין דופק בגיל צעיר של ההריון).
בבדיקה נמצא שק הריון עם עובר, כולל דופק - ברוך השם.
בנוסף, בשחלה שמאלית, נמצא ממצא, משהו כמו גופיף צהוב.
שאלה: יכול להיות שאני מבייצת תוך כדי הריון? יכול להיות שה מהביוץ של ההריון הנוכחי, נשאר מלפני חודשיים וחצי בשחלה?
תודה.
כרמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר וגופיף צהוב - תגובה
ד''ר גדעון נגר28/05/2011גופיף צהוב מופיע לאחר הביוץ ונשאר במהלך מספר שבועות במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןגלית26/05/2011
היום הייתי בבדיקת אולטסאונד שבוע 5. ונצפה שק הריון בקוטר 4 מ"מ ללא שק חלמון וללא קוטב עוברי. זה בסדר לשבוע הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/05/2011שלום.
כן ,יכול להיות.דרוש המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןעדי26/05/2011
אני בשבוע 29 ובבדיקת שתן האחרונה שעשיתי ( Leucocytes (U) יצא לי 500 כאשר הנורמה זה בין 0-10 וב- Urine Culture יצא לי תרבית שלילית.
מה התוצאה אומרת? שיש לי דלקת או שהכל בסדר כי התרבית יצאה שלילית?
אודה לתשובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
התוצאה יכולה להיות נובעת מהפרשה נרתיקית.דרושה בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מלחיצה אחרי בדיקת US וגינאלימאיה26/05/2011
שלום
אני בשבוע 6 ו-4 יום, היום הלכתי לבדיקת US במכון, נצפה שק ודופק ב"ה תקינים. לאחר הבדיקה, בצהריים, (התפנות לשרותים) ראיתי הפרשה מעטה בגוון חום בהיר-ורדרד, קרמית, על התחתונית. בניגוב גם, בכמות מעטה. לא היה צבע אדום טרי.
אציין שהבדיקה הכאיבה לי ואף ביקשתי מהטכנאית להיות קצת יותר עדינה. הרגשתי לחץ בפנים כשהיא בדקה אותי ואי נוחות יותר מהרגיל (אציין שעשיתי פעמיים US בשבוע שעבר).
*יש לי גרד בשבוע האחרון.
אין לי כאבים, ובשעתיים האחרונות ההפרשות לא חזרו. שאלותיי הן:
1. האם יתכן כי ההפרשה כתוצאה מהבדיקה? יתכן והיא פצעה אותי?
2. מה לעשות הלאה, מהן ההנחיות?
3. האם יש מקרים כאלו שאתה מכיר?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת - סליחה
מאיה26/05/2011האם להימנע מ-US עד אשר אפשר לבדוק מבחוץ? מאיזה שבוע רואים מבחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה מלחיצה אחרי בדיקת US וגינאלי - תגובה
ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך,לשלול אפשרות דלקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלהאמנון26/05/2011
אני וזוגתי מנסים להיכנס להריון
החודש ניסינו את השיטה של מדידת חום כל יום לאחר הווסת
לפי הידוע לנו כאשר חום גוף האישה קופץ בחצי מעלה יש סיכוי שזהו יום הביוץ ואכן קיימנו יחסים ביום זה כמו בכל יום לאחר הווסת
היום קראתי באיזה מקום דעה הפוכה הגורסת שדווקא שהחום יורד זהו יום הביוץ
שאלתי היא מה מבין הדעות היא הנכונה? מתי יום הביוץ שהחום יורד או שהחום עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי שאלה - תגובה
הביוץ קורה עולה החום,עקב השינוי ההורמונלי החל בגוף. החום יכול אולי לרדת ליום אחד אך לאחריו מופיעה העליה הממשיכה עד המחזור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג' בהריוןשלי26/05/2011
שלום,
בעלי ואני נוסעים מחר לסופ"ש וקבענו מסאג' אבנים חמות.
אני חושדת בימים האחרונים שאני בהריון, אני מרגישה מעין אי נוחות בלתי פוסקת ברחם, וזו הרגשה שהייתה לי גם בחודש הראשון בהריון הראשון. עשיתי בדיקה ביתית והתוצאה שלילית (זה עדיין מוקדם, אני צריכה לקבל מחזור ב 10 לחודש...),
מה לעשות? האם זה יזיק אם אני יעשה את המסאג'? ומה לגבי ג'קוזי?....
אודה לכם על תשובה מהירה כי הנסיעה מחר בבוקר :-((
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג' בהריון - תגובה
אם קיים חשד להריון,כדאי להימנע מפעולות חריגות.כמו שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאליאת26/05/2011
שלום,
וסת אחרונה 18.4.11
בתאריך 19.5 - בטא 173.9
בתאריך 22.5 - בטא 909.6
בתאריך 26.5 - בטא 4890.2
האם קצב העלייה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא - תגובה
הקצב יפה,אבל מדוע כלכך הרבה בדיקות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתרונית26/05/2011
אני בשבוע 8 , הייתי היום אצל הרופא והוא הציע שלא אעשה את בדיקת השקיפות העורפית בטענה שממילא מספר שבועות לאחר מכן מבצעים את בדיקת החלבון העוברי וכי בעצם שתי הבדיקות בודקות את אותו הדבר פחות או יותר. האם כדאי או מומלץ לעשות את שתי הבדיקות? אני כבר מבולבלת.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
בעקרון רוב הרופאים ממליצים לבצע את שתי הבדיקות במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי את שתי הבדיקו
מישהי27/05/2011סליחה שאני מתפרצת.
לא יודעת מה השיקולים של הרופא שלך, אבל שקיפות עורפית זה אולטרה סאונד פשוט, שנותן כמה אינדיקציות משמעותיות על סיכון חו"ח לתסמונת דאון. אם לא תעשי ויהיו אחר כך ממצאים מדאיגים אחרים את תאכלי את הלב למה לא עשית, כי בכל מקום שתפני אליו לייעוץ אם לעשות מי שפיר ישאלו אותך מה ראו בשקיפות....
והנוסחאות לכל השקלולים המספריים של הסיכון לוקחות בחשבון גם את השקיפות וגם את בדיקות הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אני אקבע תור
רונית29/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)