מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלורJane31/05/2011
אני ממש בתחילת ההריון - 5 שבועות והיום נחשפתי לרמות גבוהות של כלור (ביכלור לחיטוי) בעבודה למשך כשעה? האם זה מסוכן לעובר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלור - תגובה
ד``ר אריה לידור02/06/2011שלום לך
כלור מסוכן קודם כל לך ולכן גם להריונך
השתדלי להמנע מחשיפה לכלור או דומיו
המשיכי במעקב הריון רגיל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בשבוע 11שני31/05/2011
שלום,
וסת אחרונה בתאריך 14.3 הריון ראשון בת 25. עשיתי אולטראסאונד ראשון לפני שבוע 24.5 ראו שהכל בסדר יש דופק, תנועות גוף והכל תקין. בנוסף ראו מימין לשק הריון אזור דימום שבפירוט של האולטראסאונד רשום "נצפה איזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום: 22X15". בעקבות כך אמרו לי להגיע שוב לאולטראסאונד ולהיות במעקב והיום 31.5 עשיתי שוב וראו שאזור הדימום גדל ל- 15X34. הנציגה שעשתה לי את האולטראסאונד אומרת שצריך להיות במעקב אבל שזה לא נורא ולא צריך להילחץ. בדרך כלל או שזה נעלם/נספג או שיש דימום קל בזמן ההריון. היא טוענת שאין על כך שום השפעה על ההריון. אני קצת חוששת. הרופאה שלי תיהיה רק מחר ואני דיי לחוצה , בכל זאת מדובר בדימום. מה עליי לעשות? האם זה נורא? האם אצטרך להפיל באיזשהו שלב בגלל זה? מה המשמעות בעצם של הדימום הזה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בשבוע 11 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור31/05/2011ערב טוב
הדימום לא מסוכן ונפוץ מאוד.
מדובר על היפרדות קרומי העובר מקיר הרחם.
אין משמעות לגדילה בממ בודדיים.
צריך להקטין פעילות גופנית, לרוב נספג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?אורית31/05/2011
שלום! תאריך של וסת אחרונה 20/04. היום עשיתי בדיקת דם והתוצאה גדול מ1000 IU/L.
האם התוצאה תקינה? לפני מספר חודשים הייתה לי הפלה טבעית בשבוע 8 אחרי שהריון לא התפתח נכון. אני בת 38 וזה הריון רביעי. יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד``ר אריה לידור02/06/2011שלום לך\
מזל טוב. התוצאה חיובית. התחילי במעקב הריון כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה-כניסה להריוןאלונה31/05/2011
שלום,
אני מסיימת מחר נטילת אנטיביוטיקה (נטלתי במשך 10 ימים פעמיים ביום 500מ"ל זינט) ומבייצת בעוד יומיים
אני רוצה לנסות להיכנס להריון החודש -האם כדאי לחכות לחודש (או יותר) הבא שהגוף יתנקה מאנטיביוטיקה או אפשר לנסות החודש כשהביוץ סמוך לנטילת אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה-כניסה להריון - תגובה
אין כל מניעה להתחיל בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל ופריצת דיסקנועה31/05/2011
שלום,
רציתי לדעת האם פריצת דיסק בחוליות L4-5 מונעת את האפשרות להשתמש באפידורל בחדר הלידה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נועה02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפידורל ופריצת דיסק - תגובה
יש צורך להתיעץ עם המרדים( לכשזה יהיה רלוונטי ) בטרם החלטה על אפידורל
בהצלחה
ד?"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מיפג'יןשיר31/05/2011
הלכתי לביקורת בבית החולים ונמצא שארית תוכן ברחם ורירית 12 מ"מ. נאמר לי לחכות שבועיים.. עלו לי שאלות לאחר שחזרתי ושכחתי לשאול-
מה עליי לצפות במהלך השבועיים האלה? האם התוכן שנשאר יכול ככה להיעלם? האם מותר לקיים יחסי מין בתקופה זו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר מיפג'ין - תגובה
ד``ר אריה לידור02/06/2011שלום ללך\
רצוי שלא לקיים עדיין יחסים עד אשר ההפלה הנ"ל תסתיים. להגיע לבקורת במועד שנקבע.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת צירים בלידהאורחת31/05/2011
רציתי לדעת האם זה שכיח שאישה נמצאת בחדר לידה עם פתיחה של 4-5 אצבעות מחיקה מלאה של צואר הרחם. ואז צירים שהיו כל דקה שתיים מפסיקים לחלוטין. (ללא משכחים כדוגמאת אפידורל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת צירים בלידה - תגובה
ד``ר אריה לידור02/06/2011שלום רב
כן הדבר אכן אפשרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר תבחין מרובעשרון31/05/2011
שלום,
שבוע 18+2 בת 28 כמעט.
בבדיקת שקיפות עורפית הסיכון לפי גיל 1:1148
לפי גיל ושקיפות: 1:7013
לאחר תבחין מרובע (כולל אינהבין):
לפי גיל בלבד: 1:1200
לפי הגיל והבדיקות: 1:3300
בנוסף בסקירה מוקדמת נמצא מוקד אקוגני בלב, שאר הבדיקה תקינה.
הוסבר לי כי בשל הממצא הסיכויים האלה מוכפלים פי שתיים.
אם כך הסיכון 1:1650
הייתי רוצה לשמוע את המלצתכם בנושא.
ואם צריך עוד פרטים בשימחה אשלח.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר תבחין מרובע - תגובה
על פי כל התוצאות ובהתחשב בסקירת המצערכות ונשקיפות העורפית התקינה את בסיכון נמוך. ממליץ שתבצעי אקו ללב העובר
בהצלחלה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת אלוקום בהריוןאפרועי31/05/2011
יש לי גירוי מעל העיניים שבעבר טיפלתי בו בהמלצ רופא עור במריחת "אלוקום". (קורטיקוסטרואיד- במריחה חיצונית). האם ניתן לשימוש מקומי ליומיים - שלושה. אני מתחתנת שבוע הבא וחייבת לטפל בגירוי אך לא רוצה להזיק לעובר. אני בשבוע 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחת אלוקום בהריון - תגובה
יכולה להשתמש לפי הצורך ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומשחות עיסויmigo31/05/2011
שלום, אני עובדת בספורט עם משחות עיסוי טיפוליות כגון בנגיי , האם מותר להשתמש במשחות אלו במהלך ההריון (במיוחד בטרימסטר ראשון), חייבת לציין כי מדובר בכמויות גדולות ובריכוז גבוה, גם באוויר (חדר סגור) וגם דרך ידיים חשופות, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ומשחות עיסוי - תגובה
אין כל מניעה משימוש במשחה זו על פי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע הסרת שיער SHR בתקופת הריון
תומר31/12/2011שלום רב,
הייתי מעוניין לדעת האם יכולה אשתי העובדת בתחום הסרת שיער מסוג SHR לעבוד כשהיא בהריון?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 וקצת חוםליד30/05/2011
שלום
אני מחר נכנסת לשבוע 6. חום גופי הרגיל הוא תמיד פחות מ 37. כמה ימים כבר שחום גופי עלה עד ל 37.4 האם זה נורמלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 וקצת חום - תגובה
זהו חום גוף תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ושימוש במשחת אפלומיציןחדשה כאן30/05/2011
ערב טוב,
אני בתחילתו של השליש הראשון להיריון.
אני אסתמתית ולפני כשנה הופיעה גרד בגב וליד בית השחי שאובחן כאסתמה של העור.
וטופלתי במשחת אפלומיצין וכעבור 4=5 ימין הגרד עבר.
כעת אני שוב עם אסתמה של העור, ועל העלון לצרכן של המשחה רשום כי לא מומלץ לנשים בהיריון אלא אם זה בשימוש מקומי.
המשחה מאוד עזרה לי אז,
אך אני חוששת להשתמש בה כעת,
זהו היריון ראשון אחרי הזרעה,
אני די חוששת..
שתי שאלות ברשותכם:
1. האם אפשרי להשתמש במשחה זו?
2. ואם לא, מה החלופה להריוניות?...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה אפשרי?. צריכה עזרתכם.
חדשה כאן01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון ושימוש במשחת אפלומיצין - תגובה
ניתן להשתמש בבטחה כל עוד אכן נמרחת מקומית על העור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אני ממש לחוצהדפנה30/05/2011
שלום, וסת אחרונה ב30.4
בטא ב23.5 35
בטא ב25.5 125
בטא ב29.5 מעל 1000
האם הבטא גבוהה מידי? באיזה שבוע אני?
לחוצה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני ממש לחוצה - תגובה
עליית ביטא יפה. בצעי אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בבקשה עזרה בפיענוחש.....30/05/2011
שלום ד"ר אני בשבוע 32 בבדיקת דם שבוע 26 גילו שאני אנמית המוגלובין היה 9.7 היום הרופא שלח אותי לבדיקה חוזרת והתוצאות הם :
hb-10.2
hct-31
rbc-3.49
mchc-32.9
אני נוטלת פריפול פעמיים ביום האם הבדיקה תקינה ?
והאם זה משפיע על העובר ?
או יכול להשפיע על תהליך הלידה ?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם בבקשה עזרה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור30/05/2011ערב טוב
ההמוגלובין נמוך = אנמיה צריך טיפול
המוגלובין נמוך יכול לגרום לציריים מוקדמים, לידה מוקדמת
בלידה דימום יכול לגרום להמוגלובין לרדת ולצורך במתן מנות דם.
מנות דם יכולות לגרום לצרות.
לכן כדי לטפל באנמיה.
כדאי לקחת 3 כדורים ביום.
לבדוק שוב המוגלובין
אם לא עולה לשקול עירויי ברזל.
יש לשלול תלסמייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה במהרהעינב30/05/2011
ב4/4 עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 8+3 לאחר שלא נצפה דופק והרופא העריך שזה מתאים ל5+6.ב7/5 ביצעתי בדיקת הריון לאחר שלא קיבלתי מחזור תשובה שלילת.17/5 חיובי 19/5 חיובי.הייתי היום אצל הרופא טען שהוא לא מבין מה קורה פה והוא לא רואה כלום!
שלח אותי לבדיקת דם התוצאה 7,200
מה זה אומר?איך שזה שברמת בטא גבוהה לא רואים אפילו שק הריון?
האם יש מצב שמדובר בהריון מחוץ לרחם אם לא אז מה ההשערות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה במהרה - תגובה
ד``ר אריה לידור30/05/2011שלום לך
אם ב07/05 תוצאת ביטא היתה שלילית ובהנחה שאת בהריון חדש הרי את היום בסביבות שבוע 4-5 שזה מתאים לערך 7000.
אפשרות שניה היא שאכן מתפתח הריון מחוץ לרחם. עלייך לבצע מעקב ביטא ואלטרהסאונד דחוף בשאלת הריון תוך או חוץ רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)