מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב תנועותמישהי10/06/2011
רציתי לשאול אחרי כמה זמן העדר תחושת תנועות עובר צריך להילחץ ולרוץ לבדיקה?
אני בשבוע 26, מרגישה תנועות ברורות, ודי תכופות מזה כארבעה שבועות, כאשר הן בולטות במיוחד בשעות הערב. בדרך כלל אני לא עוקבת ממש.
אבל אתמול בערב פתאום שמתי לב שלא הרגשתי אותו מהצהריים בערך, וכל מיני "ניסיונות" שלי להרגיש אותו לא צלחו. בבוקר המצב היה דומה וכבר עמדתי לרוץ לבדיקה, אבל בעלי הרגיע אותי ושיכנע שנחכה עוד קצת. בשעות הצהריים היום העובר "התעורר" שוב, ומאז הוא זז הרבה.
שאלתי להבא: האם לא הייתי צריכה להילחץ? מתי הייתי צריכה לרוץ לבדיקה? כמה זמן "מותר" לעובר לנוח בלי שזה יעורר חשש? והאם יש חשיבות לריצה מהירה מאוד לבדיקה?
תודה רבה!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב תנועות - תגובה
ד``ר איילון לחמן12/06/2011שלום.
מדובר על בערך 8 שעות ללא תזוזה-אז יש לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהשונית10/06/2011
אני בשבוע 30 , היה לי תופעה של דופק מהיר בחודש האחרון עד 129.
מהיום בבוקר החלו לי כאבים בחזה ימין כמין דקירות, יש לציין כי זה התחיל לאחר שהקאתי.
הכאב מתגבר ונעשה חד בעת שיעול או בעת שאני נושמת.
בנוסף יש מעט כאבים ברום הבטן מתחת לחזה, האם יש מקום לחשש, ועלי לפנות לגורם רפואי כלשהוא, או שאפשר רק לקחת משהו לכאבים ולצפות שיעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה - תגובה
עליך לגשת ולהיבדק,גם אצל רופא המשפחה וגם אצל הרופא הגינקולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפני MRI עוברסעידה10/06/2011
שלום רב,
הריון ראשון שבוע 31
בשבוע הבא אני צריכה לבצע בדיקת MRI למוח העובר, הרופאת נשים נתנה לי בדיקות דם שצריך לבצע לפני בדיקת ה- MRI
התוצאות:
Creatinine (B) 0.5 כאשר הטווח הוא בין 0.51-0.95
eGFR גדול מ- 60 ml/min/1.73m²
ערך רצוי מעל 60
האם הבדיקות בסדר?.. ייתנו לי לבצע את בדיקת הMRI?
אנא תשובתכם, תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לפני MRI עובר - תגובה
על פי מה שכתבת,התשובות הן בגדר הנורמה. בהצלחה עם הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירעינת10/06/2011
שלום,
לאחר כמה זמן מהבדיקה ניתן להיות רגועים, כלומר מתי נגמרים הסיכונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
התקופה הבעיתית העיקרית הינה ב24-48 שעות הראשונות. לאחר מכן הסיכון יורד בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה לבנה צמיגיתמאיה10/06/2011
שלום,
אני נוטלת נרות פרוגסטרון מזה כשבועיים, עד לסוף שבוע 9 (כרגע בשבוע 8). אתמול בלילה שמתי נר (בנרתיק), והבוקר קמתי כשעל התחתונית הפרשה לבנה צמיגה, בכמות מעטה. עד אתמול לפחות ההפרשות הנרתיקיות שלי היו הפרשות נמתחות ודלילות יותר, בצבע שקוף-חלבי.
אני רוצה להניח שמה שראיתי הוא כתוצאה של שארית מהנרות.
השאלה הראשונה שלי האם זה אכן יתכן?
ושאלתי השניה היא אם זה לא מהנרות וזה אכן מהנרתיק- האם זה בעייתי בשלב בו אני נמצאת? אציין שאין גרד או צריבה.
אציין שעד כה לא יצאו שאריות מהנרות פרט לפעם אחת או פעמיים והבנתי שזה מזה. הפעם אני לא בטוחה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה לבנה צמיגית - תגובה
הפשוט הוא לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ברזלהריונית10/06/2011
שלום
אני בשבוע 24 והתחלתי ליטול ברזל ממש בימים האחרונים והבחנתי שצבע הצואה שלי החלף צבע(במחילה על התיאור),הוא ירוק כהה כהה כמעט שחור
האם זה כתוצאה מהברזל?כי לפני כן לא היתה לי בעיה
האם זה מסוכן?
האם צריך לעשות משהו בנידון?
להפסיק ליטול את הכדורים או לקחת כדור פחות חזק?
(אני לוקחת גם אלספה אומגה 3 ופרנאטל {דרך חיים מולטיויטמין} )
אשמח לעצתכם והכוונתכם
תודה רבה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ברזל - תגובה
שינוי צבע הצואה הינו דבר שגרתי שאינו מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר כדוריות דם גבוהאור10/06/2011
שלום רב,
אני בשבוע 19 להריוני.
בעקבות גרד מטריד באזורים שונים בגוף נשלחתי לבצע בדיקות דם.
תוצאות הבדיקות נראות בסדר (הכל בטווח הממוצע) מלבד עודף כדוריות דם לבנות
(WBC 11.5 ) כאשר הרף העליון של הבדיקה הוא 11 .
בנוסף, בדיקת ה Neutrophils יצאה גבולית: 7.67 כשהמקסימום הוא 7.7.
מה זה אומר?
הרופא שלי לא עובד עד יום ראשון ואני מוטרדת מכך שלא אקבל טיפול בזמן אם זה קריטי..
אודה על תשובתכם המהירה,
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר כדוריות דם גבוה - תגובה
התשובות הן יחסית בגדר הנורמה לאשה בהריון. ניתן להירגע ולהתיעץ עם רופאך כאשר יחזור לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר ציטוטקא.ג10/06/2011
בוקר טוב,
אני אחרי טיפול בציטוטק לאחר שהעובר לא התפתח קבלתי 2 מנות, אתמול הייתי באולטרסאונד והכול תקין לא נותר כלום , מתי אוכל לתחיל לנסות שוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר ציטוטק - תגובה
מומלץ בדרך כלל להמתין עד לאחר המחזור הבא. אבל התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליבנה אליעזר ,ת"אמרים09/06/2011
ב30.5 עשיתי בדיקת דם,hcg-b=139832.
המחזור האחרון היה ב9.04. האם תוצאה תקינה?
ואם יש צורך לאולטרה סאונד? או אפשר לעכב אחר הריון רק בעזרת בדיקות דם שונות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבנה אליעזר ,ת"א - תגובה
התשובה היא אכן גבוהה. יש לגשת ולהיבדק כדי לודא מיקום ההריון,מספר העוברים וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתמצפה לישועות09/06/2011
בס"ד
כפי שכבר שאלתי המחזור שלי בין 28-32 יום אחד הרופאים כתב לי שזמן הביוץ הוא בין 14-18 בכל חודש, שמעתי כי הפרשות צמיגיות הן סימן לביוץ אך הבעיה היא שכבר מאתמול/ היום לא זוכרת ממש הן התחילו ( היום 10/11 ) השאלה שלי מתי הפרשות אלו מופיעות לפני הביוץ או ממש ביום הביוץ? ( אני שומרת נידה וטרם טבלתי) וזה קצת מפחיד אותי שאני מפספסת ??????????? האם יש סיכוי שהביוץ מתרחש כ"כ מוקדם למרות הכל??????
אשמח לתשובה בהקדם..........................
בבקשה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת - תגובה
ניתן לרכוש בדיקות ביוץ בבית מרקחת ולדעת בצורה מדויקת המצב. יש לזכור שהביצית חיה וממתינה להפריה כ-72 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
מישהי12/06/2011כדאי כמובן, כמו שהרופא ממליץ, לבדוק עם ערכות ביוץ, אבל בינתיים אני יכולה להרגיע אותך שהפרשות ביוציות אמורות להופיע כמה ימים טובים לפני הביוץ ולא רק ביום עצמו. את יכולה גם לראות בעצמך כמה ימים ההפרשות האלה נמשכות אצך.
נשים שמשתמשות במעקב הפרשות כאמצעי טבעי למניעת היריון טוענות שהשיטה יעילה דווקא משום שההפרשות מתחילות כמה ימים טובים לפני הביוץ, וכך מאפשרות להימנע מקיום יחסים בכל הימים ה"מסוכנים", ולא רק ביום-יומיים של הביוץ עצמו. (לא שאני הייתי סומכת על השיטה כדי למנוע היריון לא רצוי, אבל כנראה שהיא בכל זאת מתבססת על הרבה הבנה של גוף האשה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור?keren09/06/2011
שלום
עברתי הפלה ע"י כדורי ציטוטק
כעבור שבוע עשיתי us הרחם נקי
עכשיו ראיתי שיש לי קצת הפרשות חומות על התחתונית
מזה אומר?
תחילה של מחזור נקי?
אציין כי כבתי עם בעלי החודש ללא אמצעי מניעה, יכול להיות שזה היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שההפלה התרחשה ב 13.05
keren09/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור? - תגובה
קשה לדעת במה המדובר,אך יתכן שהמדובר בביוץ.ניתן גם לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות ביוץ כזה מאוחר?
keren12/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרי אלופירסט לתפרים בניתוח קיסרידנה09/06/2011
אני לפני ניתוח קיסרי.
ראיתי הרבה המלצות באינטרנט לגבי התזת ספריי טבעי שנקרא אלופירסט על התפרים לאחר הניתוח. מכיוון שהספריי הזה נמכר רק ע"י משווקים ולא בבתי המרקחת, הייתי רוצה לדעת האם בטוח להשתמש בו והאם הוא באמת יכול להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרי אלופירסט לתפרים בניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר אריה לידור14/06/2011שלום לך
מצטער אין לי מידע על תכשיר זה
בהצלחה
ד"ר
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון - טיסהלירוןלי09/06/2011
שלום, המחזור האחרון שלי היה ב- 9.5
נבדקתי הבוקר וגיליתי שאני בהריון
אני מיועדת לטוס בעוד שלושה ימים לחו"ל - מרחק של שעתיים טיסה.
האם בשלב הזה עלי לבטל את הטיסה ? בעקרון אני בריאה וזה ההריון השני שלי.
לא היו סיבוכים או בעיות בהריון הראשון. יש סיכונים בטיסה בשלב שלי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון - טיסה - תגובה
ד``ר אריה לידור09/06/2011שלום לך
אין כל מניעה בטיסה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתלי08/06/2011
הי,אני בשבוע 23 ,הריון ראשון, בת 27.5
נוטלת פרנטל, אומגה 3,ו תוספת ברזל טבעי-ואטול עד הסוף.לכל אחד מאלה ישנה תוספת חומצה פולית כך שיוצא לי להגיע ל1200 מ"ג ואני יודעת שמומלץ 800,מצד שני נאמר לי שזה יוצא בשתן בעודף..חשוב לצין שנטלתי כ4 חודשים עוד לפני ההירון.
האם זה נורמלי ?מה הסכנה בעודף?ומה כדאי לעשות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
בשבוע זה של ההריון אין צורך בחומצה פולית. אין כל נזק במינון שאת נוטלת אך הוא כאמור מיותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידה2908/06/2011
חג שמח לרופאי הפורום
בת 28,הריון שני - missed בשבוע 16,סקירה ראשונה תקינה,עברתי גרידה בתאריך 27.04.11 (לפני 6 שבועות בדיוק). היה דימום דמוי ווסת למשך יומיים בלבד,לאחר מכן הפרשות דמיות פעם-פעמיים ביום במשך שבוע.
שלושה שבועות לאחר הגרידה,רושם לביוץ (עלית חום שחר,הפרשה אופינית ובדיקה בייתית חיובית). עד כה לא הופיעה ווסת (כאמור חלפו מאז עוד 3 שבועות). תבחין הריון בייתי שלילי (מספר פעמים).
מבינה שככל הנראה לא בייצתי,אבל איפה הווסת? יש מקום לבצע פרופיל הורמנלי? כמה זמן סביר לחכות עד להופעת ווסת ספונטנית? מתי לחזור לרופא המטפל (בצעתי US ביקורת 4 שבועות לאחר הגרידה שהדגים אי סדירות קלה ברירית,בזמנו ביתא-3).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה - תגובה
בצעי בדיקת ביטא בדם. באם שלילי בצעי אולטרהסאונד בקורת. במידה וקיימת אי סדירות ברירית יש לבצע היסטרוסקופיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)