מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור במחזור- האם הריון?שני05/06/2011
שלום רב,
הפסקתי גלולות לאחר 10 שנים.
ובמשך חודשיים קיבלתי מחזור לאחר 28 יום. כעת מאחר לי המחזור ב 3 ימים
ויש לי טפטופים והרגשה של כאבי מחזור
האם יכול להיות הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור- האם הריון? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011יתכן הריון
סביר שווסת
תבדקי BHCG בשתן ותדעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרוזומיהנגה05/06/2011
היי
אני שבוע 38 ובהערכת משקל נאמר לי שיש חשד למקרוזומיה ( 4 קילו, קפיצה גדולה מאוד מלפני שבועיים), וריבוי יחסי של מי שפיר.
משום שכרגע הרופא המטפל שלי בחופשה רציתי לדעת האם יש כרגע מה לעשות בנידון?
האם עליי לחשוש?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרוזומיה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011ניתן לפנות לקופ"ח ולקבל הפניה לחדר לידה לשקול את אופי הילוד.
עדיף לחכות לרופא נשים שמכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בקניונים וכו'גלית05/06/2011
רציתי לשאול אם הבדיקות האלה שעושים בקניונים למשל שבודקים אם יש משהו מתכתי או הדבר הזה שהמאבטחים מעבירים על הגוף אם זה מזיק להריון, תחילת הריון? אני יודעת שאפשר להגיד להם שאני בהריון ושלא יעשו לי את הבדיקה הזאת, אך אם לא אמרתי ועברתי כמה פעמים זה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בקניונים וכו' - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011בדיקה עי שדה מגנטי לא מסוכנת
בדיקות הכוללות קרינה מסוכנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלתתודה רבה04/06/2011
שלם רב,
לפני כעשר שנים צרבו לי מספר יבלות על כפות הידיים.
לפני שבועיים חזרה יבלת אחת והרופא המליץ להוריד אותה באמצעות חנקן אצל רופא עור.
האם זה הגיוני וכדאי לעשות את זה? בכדי שלא יתפשט לעוד מקומות...
או שמא כדאי להמתין לאחרי הלידה?
אני בשבוע 30 היום....
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011אם היבלת ביד אין כל בעיה להסירה לפני הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך חייץקרן04/06/2011
שלום
מהן התרופות המוממלצות להרגעת איזור חיתוך חייץ לאחר הלידה, ילדתי לפני שבוע והכאב הוא בלתי נסבל!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיתוך חייץ - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011מומלץ בדיקת רופא שכן תתכן דלקת או מתח על התפרים שניתן לטפל בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירשונית04/06/2011
אני בת כמעט 30, הריון שלישי בשבוע 29, לאחרונה היו לי כאבי ראש חזקים מאוד ועקב כך נשלחתי למיון במיון בעת שמדדו לי לחץ דם התגלה כי קיים לי דופק מהיר של 129, כמובן באותו רגע לא חשתי שהדופק מואץ, לא עשו עם זה שום דבר במיון.
למרות שהיו לי אירועים של הרגשת דופק מהיר ביום יום שדיווחתי עליהם.
מה שכן ממשיכים לי אירועי הדופק המהיר שאני חשה אותם לעיתים.
מה שמלחיץ אותי שלעיתים אני חשה אפילו בעת מנוחה האצה בדופק, אני ממש מרגישה את מהירות הדופק, מלחיץ ממש וזה במצב שינה, מה יכולים ליהיות הגורמים לכך, האם יש ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011ממליץ לפנות לרופא נשים שלך
הרופא ישלך אותך לקרדיולוג לביצוע הולטר
בנוסף יש לשלול אנמיה ויתר פעילות בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מכוס אחת וחוסר נוגדנים לCMVחני04/06/2011
שלום שבוע 24 כמעט.אתמול הזמנתי כוס קפה קפוא ברד כזה.אחותי לקחה קש חדש סגור שתתה שלוק והוציאה את הקש מידית. לקחתי קש חדש ושתיתי. איון לי נוגדנים לסי אמ וי ומתה מפחד הריון מאוד יקר. שאלתי הכללית היא האם חס ושלום חס וחלילה באפן תאורטי במצב כזה ניתן להידבק בסי אמ וי, אם חס וחלילה חס ושלום לאחותי יש ?לא שזה הגיוני אבל אני רוצה להיות על הצד הבטוח. או שמא אם הקש החדש שלה רק לקחה לגימה והוציאה אותו ואני לקחתי קש חדש אין סיכוי כזה?כי אמא שלי אמרה שגם ככה בקור כזה של קפה ברד שום וירוס או חידק לא שורד, האם הטענה נכונה?.
האם די בהחלפת קשים במצב כזה???
אנא עזרו לי אני בלחץ ממשי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה מכוס אחת וחוסר נוגדנים לCMV - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011אל תתחלקי בשתיה ואוכל עם אף אחד בהריון כולל ילדים קטנים.
אם אחותך בריאה הסיכוי להדבקה נמוך.
ולאימא הוירוסים לא מתים בקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מכוס אחת וחוסר נוגדנים לCMV - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/06/2011שלום.
הדרך הבטוחה שאחותך תבדק לראות האם היא חולה פעילה כעת ב-CMV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא הריון בסיכוןאנה04/06/2011
שלום רב!
האם משהו מכיר רופא הריון בסכון? רופא טוב כוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הריון בסיכון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011מאיזה קופ"ח?
תפני למזכירות הקופה הן בד"כ יודעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא הריון בסיכון - תגובה
זוהי לא שאלה חביבה לרופאים.מאיזה אזור בארץ את?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק בהיריוןרונית04/06/2011
שלום,
אני חושדת שאני סובלת מפטריה בנרתיק המתבטאת בריח לא כ"כ נעים (אך יחד עם זאת לא כזה נורא)
מלבד זאת, אין גרד / אדמומיות וההפרשות שלי נראות לי נורמליות.
מאז ומתמיד סבלתי מפטריה חוזרת ונשנית ולכן כבר באיזשהו שלב התעלמתי מזה ורופא הנשים שלי אמר שאם נוח לי לחיות איתה וזה לא מציק אז זה בסדר מבחינתו.
האם במידה ואינני מטפלת בזה כעת משהו יכול לקרות להריון כתוצאה מזה או לעובר עצמו?
ושאלה נוספת: האם יש תרופה שבמידה ואחליט לקנות בבית המרקחת - ניתן לקנות עצמאית ללא מרשם רופא / בדיקת רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק בהיריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ05/06/2011חבל על הסבל
אגיסטן 1 או 3 מצויינים לטיפול גם בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בנרתיק בהיריון - תגובה
הדבר הנכון כרגע הוא לקחת תרבית מהנרתיק ולודא הגורם לדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשות של הבטן בהיריוןרונית04/06/2011
לום,
אני בהיריון, בשבוע 28. מזה כחודשיים אני סובלת מהתקשות של הבטן, מספר פעמים ביום, יכול להיות בתדירות של כל רבע שעה, הבטן שלי ממש נהיית קשה משני צידיה למספר שניות ועובר.....
אני בהריון בסיכון, מכיוון שאני סובלת מסכרת נעורים.
ציינתי את הסימפטום בפני הרופא שלי והוא אמר שאין לי מה לדאוג, ייתכן ומדובר בצירים שלא יביאו בסופו של דבר ללידה.
שאלותיי הן:
האם מדובר בברקסטונים? האם זה טבעי שזה קורה ובכזו תדירות?
האם יש סיכוי שצירים אלו יהפכו ללידה בשלב זה?
האם לא צריך לבדוק את צוואר הרחם אצלי ולראות את הוא מתקצר?
והאם יש צורך בשלב זה לחבר אותי כבר למוניטור?
אודה אם תתיחס לכל שאלותי, מכיוון שאני מוטרדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשות של הבטן בהיריון - תגובה
אכן את צודקת. יש לבצע בדיקת מוניטור ולבדוק אורך צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות..ליז04/06/2011
שלום ד"ר,שבוע 25 עם תאומים לא זהים.
ביומיים האחרונים אני מרגישה בהם ,אך התנועות מעטות ולא ממש בעיטות כפי שהיה עד לפני יומיים.התנועות כאילו התחלשו .האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.. - תגובה
מצב של ירידה בתנועות עובר מחייבת בדיקה רפואית כולל מוניטור ואולטרה סאונד.בעיקר בתאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות גדולות ברגליםמעיין04/06/2011
שבוע 25 הריון תאומים בן ובת אך הרגליים מנופחות
זה פשוט לא נראה סביר, האם זה מרמז על רעלת הריון, או על סכרת,
אני מודאגת מאוד כי מהרופא שלי קבלתי תשובה מעורפלת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות גדולות ברגלים - תגובה
יש להמשיך ולעקוב ,בעיקר על ערכי לחץ הדם,בדיקות דם וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןגל03/06/2011
בבדיקת האולטרסאונד הראשונה הרופא אמר שלא רואים עובר והוא קטן מגיל ההריון בשבוע. אחרי שבועיים וחצי הוא ראה עובר עם דופק ואמר שהוא מתאים בדיוק לגיל ההריון. מה זה אומר? אני לא בטוחה לגבי המקצועיות שלו?או שיכול להיות שהוא עשה מדידות בלי לראות עובר אז זה שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
גל05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/06/2011בגיל הריון צעיר מדי אין דופק.
שבוע אח"כ עם הופעת הדופק הוא ניצפה ע"י הרופא שלך.
בטוח שהרופא שלך הוא זהיר ומקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל08/06/2011הבנתי את תשובתך. אבל איך יכול להיות שבזמן שהוא אמר לי שבוע 5 ושההריון קטן מתאריך המחזור שלי. ואחרי שבועיים וחצי הוא אמר שהעובר מתאים ל 8.5 שבועות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיונות לקראת הריון ובריכהנטלי03/06/2011
היי
אנחנו בנסיונות כניסה להריון (ניסיון 3) וכרגע אני ביום 5 אחרי הביוץ (שזוהה בוודאת) כניסה לבריכה בימים אלו מהווה בעיה כלשהי?
הכלור יכול להזיק להפריה במידה והתרחשה? או להפריע להשתרשות? (אפילו סיכון קטן ימנע ממני להיכנס לבריכה)
ומה לגבי שיזוף בשמש (כמובן עם הגנה) אבל זה יכול להוות סיכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
נטלי05/06/2011אשמח לעזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיונות לקראת הריון ובריכה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/06/2011חיים טובים לא מפריעים להריון להיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וכניסה להריוןעינב03/06/2011
שלום רב, אני בת 29.5 ונטלתי גלולות במשך 10 שנים (בערך). לפני כ- 7 חודשים התחתנתי, ובחודש אפריל הפסקתי את נטילת הגלולות, כך שבמאי קבר קיבלתי מחזור רגיל. המחזור לאחר מכן הופיע לאחר 24 (כלומא ביום ה-25 כבר קיבלתי מחזור שני לאחר הפסקת נטילת הגלולות).
ב- 24.5 קיבלתי מחזור, וביום ה-9 מאז קבלת המחזור האחרון אני ובעלי שכבנו (כלומר שלשום). יום למחרת היו לי כאבי בטן תחתונה והפרשה צמיגית שקופה קצ לאחר מתן שתן בשעות הערב.
האם זה אומר שאני לפני ביוץ? כבר מבייצת?ואז מה הסיכוי להקלט להריון?
מתי שוב כדאי לקיים יחסים כדי להעלות את הסיכוי לקליטה?
אני פשוט קצת מבולבלת עם הקטע הזה של זיהוי יום הביוץ- כי יש הפרשה צמיגית, כמו חלבון ביצה- זה אומר שאני כמה ימים לפני ביוץ? אחרי? בביוץ?
אז מתי הכי טוב לשכב? כי קראתי שכדאי לשכב 4 ימים לפני ביוץ, יומיים וביום הביוץ.
סליחה על אורך השאלה אבל זה חשוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפצה
עינב05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)