מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסריילנה29/03/2011
שלום לכל הרופאים.
השאלה שלי באיזה ביתי חולים בישראל עושים ניתוח קיסרי מרצון היולדת.
באיזה שלב אני אמורה להגיע ?אם צריך להזמין תור? אם צריך הפניה מרופה?או פשוט להגיע בזמן הצירים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/03/2011שלום.
לא צינת את מקום מגוריך.התיעצי עם רופאך המטפל. אין לי מידע על הנעשה בכל בתי החולים בארץ.בבהח בו אני מיילד-בה"ח לניאדו בנתניה זה אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ילנה31/03/2011שלום אני גרה באשקלון ורופה שלי לא כל כך מרוצה מרצון שלי. תודה על תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינים והריוןשרית29/03/2011
היי, אני בשבוע 9+3 ונדבקתי מבני בכורי בכינים, יש תכשיר שנקרא ריזאלטס ידוע לי שאין בו חומרים כימיים, האם ניתן להשתמש בו? ואם לא במה כן?
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינים !!! כינים !!! מה עושים ???
יורם29/03/2011שלום רב
האם ניתן להשתמש בתכשיר או לא ,זו שאלה באמת לרופא . השאלה היותר בסיסית היא האם ניתן למנוע את הבעיה כך שבנך לא יידבק בכינים וממילא גם לא ידביק אותך .
אז אם את רוצה לקבל סדרה של טיפים ,כמובן בחינם וללא שום התחייבות , כיצד להתמודד עם בעיית הכינים . שלחי כתובת דוא"ל
ל - [email protected]
ותקבלי כ - 20 טיפים כאלה בקצב של אחת לשבוע .
המשך יום נעים
בברכה
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיורם תודה.
שרית29/03/2011אני אחליט אם זה שאלה לרופא או לא והרופא יחליט האם לענות לי או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירשרון28/03/2011
שלום,
הנני בת 28 בשבוע ה- 19להריוני לפני יומיים ביצעתי דיקור מי שפיר.היה איזשהו שלב בבדיקה שנראה לי כי המחט נגעה באובר-מכוון וראיתי כאיול רפלקס מהאובר-כאילו מאין קפיצה.
השאלה שלי היא:
1.האם נגיעת המחט באובר יכולה לפגוע בו או להזיק לו?
2.אם האובר נפצע כתוצאה מהמחט ויורד לו דם בעקבות זאת-איפה ניתן לראות דם זה?והאם אם יורד דם לאובר ז"א שצריך להיות לי הפרשות דמיות?
3.ליד איזה חלק של האובר נהוג לעשות את בדיקת מי השפיר?האם ישנו איזשהו נוהל קבוע?
4.אם נגרם איזשהו נזק לאובר (אם המחט נגעה בעין,מוח ,לב) האם ניתן לראות זאת בסקירה השנייה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
הסיכון לפגיעה בעובר הוא ממש קטן ביותר.בכל מקרה אנא הפני כל השאלות לרופא המבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טני בהריון ?טלי28/03/2011
היי,
המחזור האחרון שלי היה ב23/02 , מחזור שלי סדיר מקבלת בממוצע של 28 יום.
עשיתי בדיקה הריון ביום שישי, יצא שלילית. יחד עם זאת כל השבוע שעבר אני הרגשתי כאבים בחזה, עייפות מאוד קיצונית ושינויי מצב רוח. אני לא לוקחת גלולות כבר 3 שנים.
האם יכול להיות שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טני בהריון ? - תגובה
בצעי בדיקת דם ותקבלי תשובה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בהיריוןdana3828/03/2011
שלום, אני בת 38, בהיריון השלישי שלי, בשבוע 27. כבר בחודש השני להיריון, הופיעו ורידים ברגל ימין, ממש גושים בקרסול עם בצקת קבועה, ובכל גב כף הרגל, וכן למעלה יותר בחלק האחורי של השוק, אחרי כחודש נוספו כמה ורידים ענקיים לאורך כל הירך של אותה הרגל. יש ימים שאני סובלת מכאבי תופת באותה הרגל, ממש עד שקשה לי לנשום מרוב כאב. אני רוצה לציין שבהיריון הקודם יצא לי וריד אחד באותה הרגל בשוק, ואחרי הלידה טיפלתי בזה וזה נעלם.
ועוד חשוב לציין שאימי סובלת במשך שנים רבות ממלא ורידים ענקיים בשני הרגליים.
האם תיאור מצבי נקרא 'פקקת הורידים'?
קראתי מאמר כלשהו, שזה עלול להוות סיכון גדול ליולדות, אני מאוד חוששת, אודה על תשובה.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בהיריון - תגובה
עליך לגשת בדחיפות לרופאך ובינתיים מומלצות גרביים אלסטיות.כמוכן גשי ליעוץ אצל מומחה לכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת שתן מלחיצה קצתסיון28/03/2011
שלום רב, אני בשבוע 7 הריון רגיל. קיבלתי היום תוצאות עם ערכים חריגים:
Erythrocytes (U)- 250 - הערה- כחודש לפני ההריון ביצעתי בדיקות והתוצאה היתה 50.
Erythrocytes (U)/Field - התוצאה "מרובים" לעומת בדיקה לפני הריון תוצאה 28.
האם יש לי מה לדאוג? מה זה יכול להיות???
אני כמובן הראה לרופא אבל רק בפפגישת מעקב הבאה בעוד 6 שבועות האם יש סיבה להקדים את התור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת שתן מלחיצה קצת - תגובה
התשובה אכן דורשת מעט ברור. גשי לרופאך.לפני כן כדאי לחזור על הבדיקה לאחר ניקוי טוב של המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות רוח כן,לא וההשלכותיעל28/03/2011
שלום רב,
תוצאות בדיקות הדם שלי הראו כי Varcella-Zoster IgG - גבולי
רופאת המשפחה שלי ורופאת הנשים לא נתנו לי המלצה אם להתחסן או לא
הסבירו כי החיסון אינו חובה שאני צריכה לקחת בחשבון שבמידה ואני מתחסנת עלי להמתין שלושה חודשים מהחיסון השני.
ברצוני לדעת מה ההשלכות לעובר ולי במידה ולא התחסן.
כמובן שאשמח לדעת מה המלצתכם?
תודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אבעבועות רוח כן,לא וההשלכות - תגובה
כל הקשור לתרופות בהריון כדאי להתיעץ עם משרד הבריאות בטל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר איילון
יעל29/03/2011ד"ר איילון שלום,
ראשית תודה על התשובה.
שנית, אינני בהריון, האם עדיין עלי להתקשר למשרד הבריאות ולהיוועץ עימם?
שוב תודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמיכל28/03/2011
שלום,
ברצוני לדעת מה קורה אם לא נוטלים חומצה פולית בהריון,
אני כרגע נמצאת בשבוע 15, ורק היום התחלתי ליטול חומצה פולית (פרנטאל - זה מה שהרופאת נשים נתנה לי)
האם זה בסדר שרק עכשיו התחלתי לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - ד"ר עפר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/03/2011ערב טוב
חומצה פולית מועילה לשני נושאים
בשבועות 5-6-7-8-9
מונעת מומים העמוד השדרה
בשאר ההריון עוזרת ליצירת הכדוריות האדומות =כדוריות הדם
חבל שלא לקחת בתחלית ההריון, אם עשית סקירה והכל תקין אז בסדר.
עכשיו כדאי לקחת כדי לעזור לברזל
ליצור כדוריות אדומות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבדנסטיה28/03/2011
כוס בירה אפשר לשתות פעם בשבועה גם או שרק יין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבד - אלכוהול ד"ר תדמור עופר
ד''ר עפר תדמור28/03/2011ערב טוב
בירה מכילה פחות אלכוהול מיין
אבל בשבועות קריטיים של התפתחות המוח . גם כל שבוע לא מומלץ
לאלכוהול השפעה כמותית מצטברת על המוח
יתכן כי כמות קטנה פוגעת קצת מאוד אבל גם זה פגיעה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינות - רוצה לוודאמישהי28/03/2011
רציתי לוודא האם זה נכון שאני יכולה לאכול כל גבינה מחלב מפוסטר בלא חשש?
כי במקור קראתי רק שצריך להקפיד על הפסטור, וכך אני עושה, אבל לאחרונה קראתי גם שכדאי להימנע מכל הגבינות הרכות (קממבר, ברי, פטה, רוקפור).
האם הכוונה היא רק כאשר לא בטוח שהגבינות הרכות מפוסטרות, או שגם במקרים שהן מסומנות בבירור כמפוסטרות הן עלולות להיות מסוכנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות
מישהי28/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינות - רוצה לוודא - תגובה
ד``ר אריה לידור28/03/2011שלום לך
יכולה לאכול כל גבינה מפוסטרת ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה כולל גם גבינות עם "עובש"
מישהי30/03/2011כמו המעטפת הלבנה של קממבר, או הנימים הכחולים של רוקפור?
נאמר לי שחוץ מהפסטור גם העובש עצמו בעייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי ולידהמימי28/03/2011
שלום רב,
שאלתי היא בקשר לבקע סרעפתי ולידה. אני בחודש האחרון לפני לידה סובלת מאד מבקע סרעפתי .האם לבקע כזה יכולה להיות השלכה חמורה בלידה רגילה ,האם עדיף לידה קיסרית או זה לא משנה. יש לציין שילדתי שתי לידות קודמות רגילות אבל לא היה בקע סרעפתי ברקע.
אשמח לתגובה , הסבר האם זה עלול להיות מסוכן.האם אני חייבת ליידע את צוות המיילדות /רופא בנושא.
בברכה,
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי ולידה - תגובה
לא נראה לי שקיומו של הבקע הסרעפתי צריך למנוע לידה רגילה. יחד עם זאת אינני יודע מה גודלו . רצוי שתתיעצי גם עם כירורג/ גסטטרואנטרולוג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה לענות דחווווווף!מיכלי28/03/2011
אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין מוגנים עם קונדום והוא יצא לפני שהוא גמר (יצא הרבה לפני האורגזמה). המחזור שלי מאחר ביומיים, עשיתי בדיקת הריון של לייפ והיא יצאה שלילית. האם קיים חשש להריון? האם יש סיבה לדאגה?
בבקשה תענו לי מהר אני ממש מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לענות דחווווווף! - תגובה
אם אינני טועה עניתי לשאלה זו בפורום אמצעי מניעה שאף אותו אני מנהל. מכל מקום הסיכוי להריון נמוך . בצעי בדיקת דם לביטא ובמידה ושלילי אין חששש מהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לבצע בדיקת בטאנוי28/03/2011
אני 10 ימים לאחר ביוץ האם אפשרי לבצע בדיקת דם לגילוי הריון ומה רמת הבטא שצריכה לצאת? מעל 5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ניתן לבצע בדיקת בטא - תגובה
בדיקת הריון מתחילה להיות חיובית ( מעל 10) מיום 10 לביוץ והילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמישהי28/03/2011
שלום,
בצעתי את בדיקת השקיפות והבדיקה יצאה בסדר גמור.
במקביל עשיתי בדיקת דם ,והתקשרו אלי לגביי התשובה,
בגלל גילי (36 וחצי) יצא לי 1ל-190 סיכון לתסמונת דאון, והמליצו לי על מיי שפיר.
אני נורא חוששת לעבור את הבדיקה,ומעדיפה לדלג עליה.
האם הסיכון הוא משמעותי?
רצוי לציין שעד כה כל הבדיקות שביצעתי טובות מאד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
לאור גילך והתוצאות מומלץ מאד לבצע דיקור
הסיכון שבדיקור קטן יותר מהסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון
בהצלחה
ד".ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתם לא עונים לי!keren28/03/2011
שלום, אני מנסה להכנס להריון לפני כשבוע היו לי כאבים מטורפים בחזה ורגישות בפטמות הכאבים הפסיקו, לפי החישוב של הרופא שלי אני אמורה לקבל מחזור בתאריך 26.3 היום בבוקר ראיתי שיש לי קצת הפרשות חומות( חום חלש אבל עדיין רואים שזה חום) הייתי רוצה לדעת מזה אומר בידיוק..?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם לא עונים לי! - תגובה
כדאי שתבצעי בדיקת ביטא להריון. במידה וחיובי אלו סימני הריון במידה ושלילי הפרשה זו מנבאת וסת קרוב
בהצלחה
ד"א אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)