מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנוחה?!הריונית :)13/04/2011
בת 27 הריון שלישיה (כרגע) עם דופק , הריון ivf , שבוע 7 שבוע שעבר היה לי דימום רציני
בדיקות תקינות והדימום הפסיק לאחר כמה שעות , תמיכה של 4 אנדומטרין ביום .
היום היה לי דימום בניגוב ובנוסף היה לי קשה להחדיר את הנר , הרופא שלי בקש ממני לעבור לזריקות פרגוסטרון פעמיים ביום ומנוחה .
שבוע הבא אני מתכננת לנסוע לאילת בהתחשב שהדימום לא יחזור ואני אנוח נראה לכם הרופאים שזה בסדר לנסוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה?! - תגובה
ד``ר אריה לידור14/04/2011שלום לך
אם הדמם פסק ואת ממשיכה בתמיכה פרוגסטגנית ומצב ההריון תקין גם באולטרהסאונד יכולה לסוע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של דקירות באזור הנרתיקיעל13/04/2011
שלום,
אני בשבוע 30 להריון עם תאומים ובימים האחרונים התחלתי להרגיש מעין דקירות באזור הנרתיק. האם מדובר בהתכווצויות רחם? אני לא זוכרת את זה מההריון הקודם,
תודה מראש על העזרה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של דקירות באזור הנרתיק - תגובה
בד."כ תחושת צירים מורגשת בבטן כמובן אך ייתכן גםב גב.
היות ומדובר בהריון תאומים מציע שתפני לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריון בבקשהש........13/04/2011
ערב טוב לכם רציתי לשאול לאחר ספירת דם גיליתי שאני אנמית 9.7 אני נוטלת פריפול וכרגע הרופא הוסיף לי כדור ברזל עדין של דרך חיים ואמר לי ליטול את שניהם ,
את הכדור של דרך חיים בבוקר ופריפול בערב רציתי לדעת האם זה בטוח?
ועוד שאלה הוא נתן לי הפניה למחלקה המוטלוגי וזה קצת מפחיד אותי האם זה פוגע בעובר כול הסיפור הזה?
ואני יציין שאני בשבוע 25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בהריון בבקשה - תגובה
יש צורך בברור אנמיה זו . לכן הופנית להמטולוג. בשלב זה יכולה להמשיך בברזל עד לתוצאות הברור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריגלית13/04/2011
אני בשבוע 6 + 3 ימים. אתמול עשיתי אולטרסאונד ראשון ונצפה שק הריון וחלבון, עם זאת טרם נראה דופק. הרופאה שלחה אותי לעשות עוד אולטרסאונד בעוד כשבוע, כשההריון יהיה מתקדם יותר. האם יכול להיות שבשבוע 6 + עדיין לא רואים דופק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בת 3314/04/2011אני גם עשיתי בדיקת אולטראסאונד ראשונה באמצע השבוע ה-6 ולא ראו כלום, רק בשבוע 8 כשהגעתי שוב לרופאה שלי, הכל נראה והפסקתי לדאוג. בקיצור, הסירי דאגה מליבך, רוב הסיכויים שהכל בסדר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני... רק בשבוע 8 ראו דופק...
מור14/04/2011בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק עוברי - תגובה
בגיל 6 שבועות ויותר אפשר כבר לצפות דופק . ייתכן וגיל ההריון צעיר יותר ולכן עדיין לא נראה
בצעי עוד בדיקה ונקווה שהפעם התוצאות תהיינה טובות יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקירת מערכות עובר מוקדמותמירב13/04/2011
ב-6 לאפריל הרופא שלח אותי לבדיקת סקירת מערכות עובר מוקדמת (משך הריון כ-15 שבועות) הרופא אמר לי לעשות תוך שבוע שבועיים את הבדיקה בשום מקום אין תורים ומצאתי אחד ב-24 לאפריל האם זה בסדר ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקירת מערכות עובר מוקדמות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011סקירה אידאלית בין 14-16 שב
גם אח"כ ניתן לבצע סקירה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהטלי13/04/2011
שלום רב,
לאחר לידת פג, אחרי הריון רבוי דימומים, אלא תוצאות הבדיקה הפתלוגית לשיליה, אודה על עזרה בפענוח.
התקבלה שיליה בלתי סדירה, במשקל 450 גרם ובמימדים 15*15*20, עם חבל טבור באינסרציה וילמנטוזית, באורך 5.5 ס"מ ובקוטר 0.8 ס"מ עם 3 כלי דם.
הקרומים מבריקים.
פני שטח עוברי ללא שינויים.
פני שטח אימהי עם מראה קוטילדוני תקין.
weight comatible for gestational age.
hyaline deposition focal.
abnormal shape of placental plate.
velamentous insertion of u. cord
מה כל זה אומר????
המון תודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011המון מלל רפואי
יש לפנות לרופא נשים להדרכה לפני ההריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדפנה13/04/2011
תוצאה של בדיקת דם, שבוע 30
יצא לי ב LEUCOCYTES - U STRIP-
500
האם זה מעיד על דלקת כלשהיא? בנרתיק או בדרכי השתן?
כי הבנתי שזה אמור לצאת NEG
אני חייבת לציין שיש לי המון הפרשות שלא נראות טוב.
מקווה להתייחסות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011תפני לרופא הנשים שלך
פרט לשתן צריך לעשות תרבית וגינאלית כולל GBS
כל עוד יהיו הפרשות ואגינליות רבות ימצאו הרבה כדוריות לבנות גם בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערמישהי13/04/2011
שלום,
האם מותר להסיר שיער עם משחה באיזור הוגינלי?
אני סובלת מדליות באזור זה ולכן הפסקתי בשימוש עם שעווה..(שזה יותר מסוכן)
אשמח לתושבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מישהי13/04/2011אני בהריון בחודש 5
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חזרתם אלי עם תשובה..
מישהי15/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011צריך להתיעץ לפני כל שימוש בתרופה אך גם משחה חיצונית.
תפני טלפונית למכון של פרופ אור נוי בירושליים טל:026243669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטאאתי13/04/2011
BETA-HCG 1432 IU/L
האם התוצאה טובה? הזרעה נעשתה לפני 19-20 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא אני סתם צופה
פאולה13/04/2011היי אני לא רופא אבל שמחתי בשבלך כשראיתי!!!!!
בטא כזה זה חיובי אבל עד כמה שידוע ליא ת צריכה להיות במעקב בטא תוך כמה ימים
אני קיבלתי בטא כזה רק לאחר 18 או 20 יום מההחזרה!
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה מופנית לרופאים
אתי14/04/2011עוד התייעצות נוספת - הרופא שלי אמר שאין צורך לעשות בדיקת דם נוספת.
וקבע לי אולטרסאונד ב 1/5/2011. האם זה בסדר?
זהו הריון ראשון שלי ואני לא יודעת מה אכן צריך לעשות.
יש לציין כי את ההריון הנ"ל השגנו עם הזרעה על בסיס ביוץ טבעי וזריקת אוביטרל.
מה דעתכם?
תודה רבה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בטא - תגובה
תוצאה חיובית להריון. בצעי בדיקה נוספת. במידה וקיימת עלייה בערכים זהו סימן מעודד לתקינות ההריון. מעבר לערך 1500 יכולה לבצע אולטרהסאונד שייגלה שק הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהbaby13/04/2011
שלום
אני בת 28 לאחר 3 הפלות טבעיות (אם עזרה של ציטוטק-יש לי טראנסלוקציה מאוזנת)
כרגע ממתינה לתור לPGD ובמקביל החלטנו לנסות פעם רביעית ואחרונה לבד
המחזור האחרון היה ב15.03.2011 כאשר עלמנת להגדיל את הסיכויים עברתי מעקב זקיקים ובתאריך 03.04.11 נצפה זקיק בגודל 21 ממ ועובי רירית 12
חשוב לי לציין כי המחזור שלי סדיר כמו שעון כל 15 לחודש לא משנה מה הוא מתחיל, למרות שלפי המעקב זקיקים הביוץ קורה אצלי קצתיותר מאוחר מהרגיל..... מתי אני יכולה לדעת בוודאות אם אני בהריון או לא ?אם אפשר תאריך ממש יעזור ...תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011עניתי לך בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריואירה13/04/2011
יש לי שאלה,
אני בלי גלולות כבר כמה שנים, יש לי מחזור סדיר, לפעמים מקדמים בכמה ימים, אף פעם לא מאחר (לפחות לא שאני זוכרת).
כן קורה שהמחזור קצת/ ארוך אבל כמעט תמיד בא בזמן.
אני ובעלי שכבנו באמצע כשבוע וחצי שבועיים לאחר המחזור, כמובן ללא אמצעי מניעה..
הייתי אמורה לקבל מחזור בשמיני או התשיעי לחודש, ולא קבלתי כלומר איחור כבר של 4-5 ימים...
עשיתי בדיקה ביתית וזה הראה שלילי...
השאלה שלי, האם יכול להיות שזה לא נכון??
כמו כן, האם יכול להיות שבגלל שיש לי חלבונים בשתן באופן קבוע , זה מפריע לתוצאות של הבדיקה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים???
אירה13/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריו - תגובה
בדיקה ביתית פחות אמינה . מציע שתבצעי בדיקת דם לביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל טבורדפנה13/04/2011
אני בשבוע 30
יש לי שאלה- האם חבל הטבור יכול להכרך סביב הצוואר של העובר בשלבים אלו?
כמה גדול הסיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל טבור - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011יכול, אך הסיכוי לנזק לעובר קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חזקיםאריאל13/04/2011
שלום רב, אני בשבוע 5 לאחר טיפולי פוריות. עברתי גרידה בשבוע 14 בהריון קודם.
בשבוע האחרון יש לי דימומים רבים כמו ווסת עם חתיכות רבות. הדימום לא נפסק... עשו לי אתמול us וראו שק הריון קטן. האם ייתכן כי עדיין ההריון תקין עם כול כך הרבה דימומים? כול כך הרבה חתיכות דם שיוצאות? קיבלתי תמיכה דרך הוגינלי אהל אני מרגישה שהייתה הפלה. האם זה אפשרי? אם זאת הפלה מה אני אמורה להרגיש? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים חזקים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ15/04/2011לפנות לרופא נשים או מוקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך של בטאאבישג13/04/2011
היי,
יש לי עבר לא רחוק של הריון חוץ רחמי ולכן כשהוסת איחרה החודש עקבתי אחרי העניין וביצעתי בדיקות הריון שהיו שליליות וכעבור כמה ימים הרגשתי שיש לי התחלה של וסת ז"א הפרשות חומות וכאבי בטן לכן ביצעתי בדיקה ביתית נוספת שהייתה חיובית וניגשתי לביה"ח לבדוק את הנושא ומשלא נמצא דבר באולטראסאונד ווהבדיקה שעשיתי בביה"ח הייתה שלילית נשלחתי למעקב של בטא וכעת אני נמצאת בשבוע 5 +3 וערך הבטא שלי בתאריך 10.4 הייה 34.4 ונכון לתאריך 12.4 עמד על 93.4 אני יודעת שזה הריון אך זה נראה לי רעך נמוך יחסית למרות שנאמר לי שמואד יכול להיות שזה מכיוון שההריון צעיר.
האם יש סיבה לדגאה?
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך של בטא - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור16/04/2011ערב טוב
הבטה צריך להכפיל עצמו כל 48 שעות.
קצב עליית הבטה שלך תקין.
לבצע בדיקת בטה כל 96 שעות ( ארבעה ימים ).
בערך של 1000 לנסות לראות שק הריון ברחם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הציסטות וההשרשה הקידמיתפאולה12/04/2011
שלום לרופאים!
אני בהריון בשבוע 8.5
עשיתי אולטראסאונד והכל היה תקין
מבנה שק, רקמה עוברית ודופק
גודל העובר 20 מ"מ
מה שכן היה רשום שיש לי ציסטים עד 7 מ"מ
ובנוסף שנצפה שק חלמון והשרשה קדמית
מה זה אומר הציסטות וההשרשה הקידמית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך זה הריון מ ivf
פאולה12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
פאולה13/04/2011לא רשום בדף איפנ הציסטה
אבל רשום מתחת לשורה של השחלות שכתוב שהן תקינות
אני אחרי ivf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציסטות וההשרשה הקידמית - תגובה
השרשה קדמית היא תקינה. לא הבנתי היכן מתוארות ציסטות. אם בשחלות שלך - גם תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)