מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןנוי24/03/2011
שלום בדיקת הביוץ זיהתה לי את הביוץ והראתה לי במשך שלושה ימים
זיהוי של ביוץ וכך גם הרגשתי כאבים+הפרשות ועבדנו יום יום בימים אלו..
כרגע הבדיקה מזהה תוצאה שלילית.. הבנתי שבמידה ונקלטים להריון היא אמורה להראות תוצאה חיובית כאילו אני בביוץ האם זה נכון ואני אמורה להבין שלא נקלטתי ואיני בהריון או שזוהי סתם ספיקולציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור24/03/2011שלום לך
בדיקת ההריון ( ביתית או מעבדתית בדם) היא הבדיקה לגלוי הריון וזו הופכת לחיובית החל מ10 ימים מהביוץ המשוער
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין 875אלה24/03/2011
שלום,
אני בשבוע 16+6 וקיבלתי אוגמנטין 875 בעקבות דלקת בשיניים
האם זה בטוח
ומה המינון במומלץ?
נתנו לי 2 ליום
אשמח לתשובה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין 875 - תגובה
המינון נכון ואין חשש מנטילת אנטיביוטיקה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירשרון23/03/2011
שלום,
הנני בת 28 בשבוע ה- 19להריוני לפני יומיים ביצעתי דיקור מי שפיר.היה איזשהו שלב בבדיקה שנראה לי כי המחט נגעה באובר-מכוון וראיתי כאיול רפלקס מהאובר-כאילו מאין קפיצה.
השאלה שלי היא:
1.האם נגיעת המחט באובר יכולה לפגוע בו או להזיק לו?
2.אם האובר נפצע כתוצאה מהמחט ויורד לו דם בעקבות זאת-איפה ניתן לראות דם זה?והאם אם יורד דם לאובר ז"א שצריך להיות לי הפרשות דמיות?
3.ליד איזה חלק של האובר נהוג לעשות את בדיקת מי השפיר?האם ישנו איזשהו נוהל קבוע?
4.איך אכן ניתן לדעת האם המחט נגעה או לא באובר-הרופא אומרת כי זוכרת שהיתה נגיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
מציע לך להפנות שאלות אלו למבצע הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםנולי23/03/2011
דילגו על השאלה שלי, לכן אשאל שוב,
שלום רב, אני בהריון רביעי שבוע 22.
לפני מס' ימים שאלתי כאן על צירים מוקדמים ונעניתי שעליי לפנות לרופא ושיעשו לי בדיקה וגינלית, US וגינלי לאורך צוואר הרחם ומוניטור.
כרגע הצירים עדיין ממשיכים, (יש לי בממוצע 15 כאלה ביום) ומהבוקר יש לי דקירות בבטן תחתונה בצידי המפשעה כואבות.
פניתי למוקד נשים ושם הרופא התייחס אליי די בזלזול, לא נעשה שום מוניטור, הוא שאל אם אני רוצה משככי כאבים וכשעניתי לו שלא שאני רק רוצה לדעת אם הכל בסדר הוא פשוט "חרץ" את גורלי שאין לי כלום ואפילו לא נעשתה לי בדיקה וגינלית. הסברתי לו שאין קשר בין הדברים כי אני ילדתי 3 לידות ללא אפידורל ומשככי כאבים ושאני סובלת כאבים בד"כ ולכן לא מבקשת משככי כאבים אך הוא היה בשלו.
נעשה לי רק US בטני והוא טוען שהצוואר ארוך (האם באמת ניתן לראות מצב צוואר הרחם בUS בטני בצורה מדוייקת?)
הוא לא ניסה לבדוק מדוע יש לי צירים (בדיקת שתן לדוגמא) ופשוט יצאתי משם בתחושת אכזבה ועדיין אני לא רגועה שהכל בסדר.
מה לעשות?
התור לרופא שלי רק בעוד שבועיים...בבקשה אשמח להכוונה והסבר על גישתם השונה של הרופאים, כי אני די מרגישה שלא קיבלתי טיפול רפואי הגון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
ד''ר גדעון נגר23/03/2011לבקש להקדים את הבקור אצל רופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון בקימהמישהי23/03/2011
שלום.
גיל ההריון שלי: 33+4
כשאני קמה (בד"כ משינה/ שכיבה), אני חווה לא פעם "עיוורון חלקי" בעין אחת-
אם ישנתי על צד שמאל- אני רואה בסדר בעין שמאל ולעין ימין לוקח זמן (בהתחלה התמונה כהה מאד ולאחר מכן מתבהרת) ולהיפך.
בנוסף לתופעה זו, קורה שאני רואה מעין כזבובים עפים מול עיניי (לא כל יום, אבל קורה).
אני בת 25, זהו הריוני הראשון, והסמפטומים הופיעו במהלך ההריון.
כמו כן, אני מנחשת שעשוי להיות קשר לכך שלחץ הדם שלי אינו גבוה בהריון, בד"כ- בערך 90-100/60.
האם עליי להיבדק?
האם יש סבירות גבוהה להסבר כלשהו לתופעות?
תודה רבה!
[בנוסף לכך, הייתי מעט אנמית במהלך ההריון (בי 12, המוגלובין).]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון בקימה - תגובה
ד''ר גדעון נגר23/03/2011להבדק עי רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם האם תקין?טלי23/03/2011
שלום, אני בשבוע 1+36. להלן תוצאות בדיקות הדם שלי, האם תקין והאם ניתן יהיה לקבל אפידורל?
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
WBC K/uL 12.47 4 (.........)* 10 BD1
RBC M/uL 4.28 4 (*........) 6.6 BD1
HGB g/dL 12.2 12 (*........) 15 BD1
HCT % 38.3 36 (.*.......) 46 BD1
MCV fL 89.5 83 (..*......) 101 BD1
MCH pg 28.5 27 (..*......) 32 BD1
MCHC g/dL 31.9 31.5 (*........) 34.5 BD1
PLT K/uL 189 150 (*........) 450 BD1
RDW-SD fL 44.5 39 (......*..) 46 BD1
RDW-CV % 13.8 11.6 (.......*.) 14 BD1
PDW fL 14.6 9 (.....*...) 17 BD1
MPV fL 11.4 7.8 (.......*.) 12 BD1
P-LCR % 36.4 BD1
DifferentialBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Neutrophils % % 72.1 40 (......*..) 80 BD1
Lymphocytes % % 21.4 20 (*........) 40 BD1
Monocytes % % 6.0 2 (....*....) 10 BD1
Eosinophils % % 0.3 1 *(.........) 6 BD1
Basophils % % 0.2 0 (*........) 2 BD1
Neutrophils K/uL 8.99 2 (.........)* 7 BD1
Lymphocytes K/uL 2.67 1 (.......*.) 3 BD1
Monocytes K/uL 0.75 0.2 (.....*...) 1 BD1
Eosinophils K/uL 0.04 0.02 (*........) 0.5 BD1
Basophils K/uL 0.02 0.02 (*........) 0.1 BD1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם האם תקין? - תגובה
ד''ר גדעון נגר23/03/2011תקין
את יכולה לקבלאפידורל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות CRPציפי23/03/2011
אני בשבוע 23 ועשיתי בדיקות דם ויצא לי שרמת ה- CRP היא 9מ''ג/ד''ל. האם תוצאה זו מדאיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות CRP - תגובה
ד''ר גדעון נגר23/03/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןרותם23/03/2011
שלום,
שמי רותם בת 32 וזה הריון ראשון שלי, שב' 15 (הריון קודם הסתיים בגרידה שב' 11)
יש לי קצת שאלות שאין עליהן תשובות ברורות בספרים:
1 - עד מתי מומלץ / רצוי / כדאי ליטון חומצה פולית?
2 - האם כל אם תניק? אני מאוד רוצה ומקווה והבנתי שזה קשור להרבה גורמים?
3- אני בשבוע 15 ויש לי בן, רציתי לדעת האם הנוכחות המודגשת של זרעי הגבר
הם הם אלו שמשפיעים על מין העובר? האם יש קשר למס' אחים ואחיות של כל אחד מאיתנו? מה הסיכוי ללידת בת אחרי בן?
תדוה מראש על התשובות
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון - תגובה
ד''ר גדעון נגר23/03/2011ניתן לקחת חומצה פולית במשך כל ההריון
אין כל קשר בין מספר האחיםלגבי מין העובר
הסיכוי ללידת בת 50 אחוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאיילה23/03/2011
האם נשקפת סכנה לעובר כאשר במהלך הלידה לאחר יציאת הראש שאר הגוף מתמהמה ביציאתו כדקה.האם יכול להיות שכתוצאה מהלחץ המופעל על צוואר התינוק לא מגיע אספקת דם תקינה אל המוח אשר יכולה לגרום לנזק? בסופו של דבר העובר יצא בעזרת המיילדת ללא התערבות מכשירנית נוספת. אך יחד עם זאת עדין אני מאד מוטרדת מהאפשרות לנזק בלתי הפיך מאחר ובמהלך נסיונות ה"חילוץ" הופעל לא מעט לחץ על הראש. מה הסכנה הנשקפת ואם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר גדעון נגר23/03/2011במידה והעובר נולד ללא צורך באמצעי החייאה אזי הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איילה24/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לפני כניסה להריוןדנה23/03/2011
האם דיאטה מבוקרת לצורך ירידה של 3-4 קילו יכולה לפגוע בסיכוי להקלט להריון? אני רוצה להתחיל דיאטה ובמקביל להכנס להריון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לפני כניסה להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור23/03/2011שלום לך
הפחתה במשקל בסדר גודל כזה אינה אמורה להפריע לביוץ או להסיכויי הקלטותך להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לדיור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בהריון שלישימודאגת23/03/2011
אני בשבוע 7 להריוני חווה מועקות, דיכאון ומצבי רוח ירודים בלתי מוסברים.
אציין שעברתי בדיקות דם והכל תקין.
בשני ההריונות הקודמים לא סבלתי מתופעה זו או מדיכאון לאחר לידה.
אשמח לקבל מידע האם זה נורמלי, מה עושים עם זה ומתי זה אמור לעבור אם בכלל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בהריון שלישי - תגובה
רצוי לא להיות במצב דחק או דכאון בכל שלבי ההריון. פני לפסיכיאטר לקבלת טיפול מתאים האפשרי בהריון וגם מומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת דתן בתחילת הריוןרעות23/03/2011
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי עשיתי בדיקת תרבית שתן בה התגלתה אצלי דלקת :Urine culture מעל 100,000.
שם החיידק: Escherichia coli.
ביום ראשון 20.3.11 חזרתי על הדיקה ושוב אותה תוצאה.
יש לציין כי אני לא מרגישה כלל בדלקת, אין תופעות כלשהן (את הבדיקה עשיתי כחלק מכל מיני בדיקות שרופא הנשים שלי הפנה אותי לעשות).
רופא הנשים שלי ציין שיש בעיה לתת לי אנטיביוטיקה כי בגלל שאני בהריון לא הכל מותר ומה שמותר - אז אני עמידה לו, וציין כי מאחר וזה הריון צעיר כרגע עדיף לא לטפל ורק להמשיך לעקוב.
לפי תאריך וסת אחרונה (24.1.11) אני אמורה להיות בשבוע 8+2.
בדיקת דופק עדיין לא נעשתה, הרופא שלי קבע לי אותה ל- 31.3.11 (כשאני אמורה להיות בשבוע 9+3 לפי תאריך וסת אחרונה)
מצרפת את הטבלה מהבדיקה לגבי רגישויות לטיפול:
Amoxicillin/Clavul A עמיד >=32
Ampicillin/sulbactam עמיד >=32
Amikacin רגיש <=2
Cefaclor עמיד .
Cephalothin עמיד >=64
Cefoxitin עמיד >=64
Ciprofloxacin רגיש 1
Cefuroxime עמיד 32
Ceftazidime רגיש בינוני 16
Ceftriaxone רגיש 8
Gentamicin רגיש <=1
Imipenem רגיש <=1
Nitrofurantoin רגיש בינוני 64
Ofloxacin רגיש בינוני 4
Piperacillin עמיד >=128
Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20
Ertapenem רגיש <=0.5
איך בכל זאת ניתן לטפל?
אני חוששת מהחמרה או חוסר טיפול, הבנתי שבהריון זה יכול להיות בעייתי...
(רופאת המשפחה שלי ציינה שחוסר טיפול אפילו יכול לגרום להפלה...)
אשמח לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שהכוונה בכותרת היא לדלקת שתן
רעות23/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת דתן בתחילת הריון - תגובה
בזהום בדרכי השתן צריך לטפל. על פי טבלת הרגישויות שהצגת ישנם מספר תכשירים להם החיידק רגיש ( ציפרו או מקרודנטין )ומותר ואף צריך לקחתם בהריון עם זהום פעיל בדרכי השתן. פני לרופא להתווית טיפול ומעקב שלאחר מכן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 27הריונית23/03/2011
אני בשבוע 27 בהריון. בלילה האחרון הרגשתי כאבי בטן תחתונה חזקים לאחר שקמתי לשירותים וחזרתי למיטה. האם יש צורך לדווח זאת לרופא?? אני במעקב אצל רופא פרטי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 27 - תגובה
בכל מקרה של כאבי בטן בהריון יש צורך לברר את סיבתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית -שאלה לרופאיםאתי23/03/2011
שלום,
אני אחרי 3 מחזורי הזרעות שכשלו. שלושתם עם כדורי איקאקלומין + זריקת אוביטרל.
עובי רירית נפגע עקב הכדורים. היו 6.5 מ"מ.
המחזור הנוכחי החלטתי כי אני עוברת הזרעה ללא כדורים. על בסיס ביוץ טבעי.
היום הייתי בבדיקה ולהלן התוצאות:
זקיק אחד מצד ימין בגודל 19.
עובי רירית 12.2 מ"מ
הזרקתי אוביטרל.
ומחר וביום שישי אנו מבצעים הזרעות.
השאלה שלי היא:
1. האם עובי רירית תקין? לא עבה מידיי?
2. האם התזמון של הזרעות בסדר?
3. האם יכול להיות שהכשלונות בהזרעות קודמות נעוצות בעובי רירית דקה של 6.5 מ"מ?
יש לציין כי יש לי מחזורים דיי סדירים ואני מבייצת טבעי.
לבעלי בדיקת זרע תקין. ואצלי בדיקות הורמונליות תקינות וצילום רחם תקין.
אנחנו בני 32.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית -שאלה לרופאים - תגובה
עובי הרירית תקין וכן גודל הזקיק
שיהיה בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםמור23/03/2011
שלום,
אני בת 31, הריון שני שבוע 28.
בהריון הראשון חוויתי צירים מוקדמים החל משבוע 31, באותה תקופה נתבקשתי להיות במנוחה ואכן זה מה שעיתי עד שבוע 36 בסופו של דבר ילדתי לידה רגילה בזמן - שבוע 40.
היום הריון שני, הצירים המוקדמים\ פעילות רחמית החלה מוקדם יותר - משבוע 27.
הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בהתקשויות הבטן בתדירות גבוה לאורך כל שעות היום.
עברו כבר שבועיים מאז שצירים אלו החלו, בהם הספקתי לבקר במון פעמיים, לראות צירונים\פעילות רחמית עם צוואר ארוך, לרבל עירוי ולהתשחרר הביתה.
ההתקשויות כמובן לא נעלמו לשום מקום.
האם עליי לנוח?
משיחה עם הרופא במיון האחרון נאמר ל כי כל עוד אני לא הולכת לעשות טרק מטורף אני יכולה להמשיך במעשי כרגיל, האם זה נכון?
כי אלו הן פעילויות רחמיות, שבוע קודם לכן קראו לזה צירונים....
אני כבר מבולבלת, צירים, צירונים, פעילות רחמית? האם כל המושגים הם אותו הדבר?
לנוח במיטה, לחזור לשגרה?
[וזה עוד כשאני בהריון שני ....]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
המדובר בצירים . אם הם צירים "מדומים" אלו לא יביאו לאיום בלידה מוקדמת אך אם הם אמיתיים יש סכנה כזו . לכן עלייך להקפיד ולראות במידה והפעילות משתנה כלומר מתגברת בעוצמתה או בתכיפותה עלייך לפנות מיידית להבדק. במידה ולא הקפידי על שתיה מרובה בדקי שתן לתרבית תנוחי עד כמה שאשפר והתמידי במעקב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)