מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראש גדולמיכל07/02/2011
חזרתי מהערכת משקל. שבוע 32+3
העובר באופן יחסי גדול, ונמסר לי שזה בסדר.
הבעיה- היקף הראש יצא גדול בערך בשלושה שבועות......
מה המשמעות? עד עכשיו כל הבדיקות שעשיתי (שקיפות, חלבון עוברי, מי שפיר, שתי סקירות) יצאו תקינות.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/02/2011יתכן הפרש כזה בשבוע זה אך למען הזהירות יש לחזור על הבדיקה כשבועיים מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשיר07/02/2011
אני כרגע בביוץ על פי בדיקה, ואתמול חשתי בכאב חד בצד ימין בבטן התחתונה. שאלתי היא האם בגלל שהכאב בצד ימין אומר ששחלה ימינית מבייצת החודש? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/02/2011אכן כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריון קטןאורית07/02/2011
בהיריון בעזרת IVF,וסת אחרונה 17/12.
אתמול ביצעתי אולטראסאונד ונאמר לי כי העובר תקין ויש דופק ומתאים בגודל לשבוע 7 אך שק ההיריון קטן מדי.
מה זה אומר???איך זה מסתדר?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק היריון קטן - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/02/2011סביר להניח שההריון תקין למרות גודלו של השק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות בזמן הריוןמתעמלת07/02/2011
שלום
אני נמצאת כרגע בשבוע 7+2 ורציתי לשאול לגבי התופעות הנילוות. בהריון הראשון התופעות היו מאוד חזקות וברורות ואילו כרגע התופעות פחות חזקות. האם זה עלול להצביע על טיב ההריון? על איכותו? אגב, עשינו בדיקת דופק והכל תקין.
שאלה נוספת, האם מותר לקיים יחסים או שעדיף להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות בזמן הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/02/2011עוצמת התופעות אינן קשורות באכות ההריון
אכן מותר לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מתעמלת08/02/2011תודה על התגובה
שאלה נוספת בבקשה:
האם מותר להמשיך בפעילות אירובית ובריצה או שעדיף שלא (יש לציין שעד שנכנסתי להריון אכן הייתי רצה ומתעמלת)
ועוד משהו קטן בבקשה, האם בזמן הריון מותר לעבור דרך מכשיר השיקוף שיש בתחנות הרכבת, כי אני עוברת שם פעמיים ביום, האם יכול לגרום נזק? האם סוג של קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת נורא!דחוףלילך07/02/2011
בוקר טוב, אני בשליש הראשון להריון ב-27.01.11 עשיתי בדיקת בטא עם ערכים של 224
אתמול 06.02.11 ביקרתי אצל הרופאת נשים שלי שעשתה לי אולטרא סאונד וגינאלי כדי לבדוק את תקינות ההריון.אמרה שהיא רואה שק הריון בתוך הרחם ומסביבו נוזל.שלחה אותי למכון אולטרא סאונד לבצע את הבדיקה.אמרה שהיא לא נתקלה בדבר כזה בחיים.
מה אני אמורה לעשות נורא פוחדת ומוטרדת.הבדיקה שלי היא רק ביום שישי 11.02.11 מישהו נתקל בדבר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת נורא!דחוף - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/02/2011נוזל מסביב לשק ממצא שכיח וקיים מסיבות שונות איני רואה סיבה לחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילך07/02/2011תודה רבה על התשובה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיר גבס בביתלאה06/02/2011
שלום ,
מחר בונים לי קיר גבס שיפריד בין הסלון לחדר שינה .
כיוון שאני בשבוע 33 להריון רציתי לבדוק האם מותר להיות בבית בעת ההתקנה ?? האם מותר לישון באותו יום בבית??
מחר יקימו את הקיר גבס וישימו שפכטל ורק יום למחרת יצבעו אותו
האם גם שפכטל יכול להוציא רעלים מסוכנים או רק הצבע ??כמה זמן יש להמתין עד שנכנסים הביתה??
תודה??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיר גבס בבית - תגובה
ד``ר אריה לידור06/02/2011שלום לך
רצוי להמנע מהאבק העולה בעת עיבוד וחיתוך הגבס ויש להתרחק במידה ומשתמשים גם במדללי צבע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות היריון- התבלבלתי...פרח06/02/2011
שלום, זהו הריוני השני, תאריך וסת אחרונה : 15/10/10- לפי כל המחשבונים אני נמצאת בשבוע 16+2, אך הרופאה שלי אמרה על סמך האולטרא סאונד הראשוני כי אני בשבוע 15 ( יש לציין כי רק שבועיים לאחר תאריך הווסת האחרון, ז"א זמן הביוץ -29/10/10 קיימתי יחסי מין)
איך אוכל לדעת בדיוק באיזה שבוע אני נמצאת, מכיון שמבחינת הבדיקות אני מנסה לבצע אותן בתאריכים שמתאימים ל-2 ההשערות,
אשמח לתשובה, זה קצת מבלבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבועות היריון- התבלבלתי... - תגובה
ד``ר אריה לידור06/02/2011שלום רב
במידה והוסתות שלך סדירים מדי 28-30 יום ומועד הוסת האחרון וודאי הקביעה תתבצע על פי הוסת האחרון ולא האולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת הפקק הרירירינת06/02/2011
שלום, אני בשבוע 35 היום הייתי במיון עקב צירים קלים התבר שיש פתיחה של 1.5 ופתיחת הפקק הרירי.
שאלתי היא כמה זמן אני יכולה למשוך במצב כזה, האם עצם פתיחת הפקק מרמז על לידה קרבה, האם אני יכולה להמשיך להעמל או שזה עלול לזרז צירים?
תודה, רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת הפקק הרירי - תגובה
נשירת הפקק הרירי הינו סימן מבשר על תחילת לידה קרובה. קשה לומר מתי תתחולל. באם זה המצב רצוי לא לבצע פעילות גופנית היכולה להפעיל אאת מנגנון הלידה ובשבוע 35 זה מעט מוקדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתןhila06/02/2011
שלום
אני בשבוע 11 מתכננת לעבור שקיפות עורפית השבוע.
האם ישנה אפתשרות לראות את מין הילוד בבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפיתן - תגובה
אפשר אך לא בוודאות. המתיני לסקירת המערכות המוקדמת אותה תבצעי בעוד כחודש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והנקהמאיה06/02/2011
שלום! יש לי ילד בן שנה וחודש והוא עוד יונק מעט בעיקר בלילה ובבוקר.כשהיה בן 11 חודשים הפסקתי לקחת גלולות(סרזט) וכעבור חודש וחצי קיבלתי מחזור לראשונה מאז הלידה. המחזור היה לפני מעל חודש ואצלי תמיד הוא כמו שעון.כלומר יש לי איחור של יומיים, וביצעתי בדיקת הריון שיצאה שלילית, שאלתי היא האם המחזור שאחרי לידה לא חייב להיות סדיר וזה הגיוני או שיש סיכוי שכן נכנסתי להריון והתוצאה לא תקינה?(רק אציין שקיימנו יחסים לאורך כל השבוע של הביוץ למעט יום אחד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והנקה - תגובה
כל עוד את מניקה ואפילו חלקית צפויים וסתות בלתי סדירים. יחד עם זאת ההנקה אינה מונעת הריון באופן מוחלט לכן איעץ לך להשתמש באמצעי מניעה . לאחר וידוי כי אינך בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאיה06/02/2011
ערב טוב,
אני בשבוע 37 עם צוואר רחם מקוצר 10 מ"מ ופתיחה של אחד.היו לי צירים מוקדמים בשבוע 33,הייתי מאושפזת יומיים כדי לעצור את הצירים,קיבלתי זריקה להבשלת ריאות ושוחררתי למנוחה של שבועיים בבית.נכון להיום הכל בסדר מלבד צוואר הרחם המקוצר והפתיחה,השאלה שלי האם מותר לי לקיים יחסי מין במצבי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א - תגובה
קיום יחסי מין יכול במצבך להפעיל את הלידה . אמנם אין כל בעיה בלידה בשבוע 37 אך למה לזרזה ?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
איה07/02/2011עם הזירוז אין לי בעיה,רק רציתי לוודא שזה לא יכול לגרום נזק :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות הריוןדקלה06/02/2011
לרופאים שלום,
לא ברור לי איך מחשבים את השבועות.
הוסת האחרונה ב 15.12 לפי מחשבון הריון באתר אני בשבוע 7 + 4.
מה זה אומר? אני בשבוע 7 או 8?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועות הריון
איה06/02/2011סיימת 7 שבועות ואת בתוך השבוע השמיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב שבועות הריון - תגובה
את בשבוע שבע ועוד 3 ימים תתחיל י לספור את שבוע 8
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהמור06/02/2011
שלום,
ילדתי לפני כ- 12 ימים - לידה רגילה בשבוע 42 - ילד 4.
עדיין יש דימום קצת פחות מאשר במחזור.
בהתחלה היה אדום רגיל אח"כ הפך לאדום חום.
היום התגבר הדימום והפך שוב לאדום.
אין חום אך יש מיחושים בבטן - לא בטוחה שזה מכיון הרחם.
האם יש מקום לדאגה - האם צריך לפנות לייעוץ?
או האם נורמלי בהתחשב במס' הימים - וכדאי לחכות עוד מס' ימים לראות עם מסתדר.
בכלל אני מרגישה שהתנהלות הדימום שונה הפעם מאשר בלידות הקודמות....
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
דמומים בלתי סדירים כפי שאת מתארת אפשריים ובמיוחד אם את מניקה. אם יתגבר הדמם או יהפוך לרצוף יהיה עלייך לפנות לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסרילימור06/02/2011
ד"ר שלום
יום ראשון ב 30/1 עברתי קיסרי עם הרדמה SPINAL BLOCK 03.91 היה אירוע של רחם לאמכווץ לאחר מכן ואיבדתי המון דם משוחררת עם המוגלובין 7.6 בזמן הניתוח המרדים ניסה מס פעמים להכניס את האפחידורל ולא בהצלחה.
יום שישי שוחררתי והחלו כאבי ראש די חזקים שלא ממש הגיבו לאופטלגין היתה הקלה אבל לא יותר מדי. היום הכבי ראש קצת פחות אך עדין יש לא חזקים שאלתי: ממה זה יכול לננבוע כאבי הראש?? הייתי במיון אמרו אם הכאבי ראש הגיבו לאופטלגין זה בסדר אם לא נעשה בירור . על איזה בירור מדובר?? האם זה קשור לסוג ההרדמה??? אשמח לקבל קצת הסבר בנושא כי אני קצת מבוהלת ורופא יש לי רק ביום חמישי .
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קיסרי - תגובה
במידה וכאבי הראש מתמידים עלייך לפנות שוב למיון ובעת הצורך להבדק על ידי רופא מרדים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםמירב06/02/2011
שלום רב, אני בת 32, בהריון רביעי בשבוע 15.3
מיום שישי התחילו לי התכוצויות וכאבים בבטן תחתונה מלווים בהתקשיות שבאים והולכים, כיוון שזהו הריוני הרביעי אני יודעת להבחין שמדובר בצירים קטנים (הם ממש דומים לצירי ברקסטון היקס רק שזה בשבוע מוקדם יותר מהרגיל).
הייתי במוקד נשים הבוקר, הרופא בדק אותי וגינלית ואמר שהצוואר סגור וארוך וזה מה שחשוב, הוא עשה אולטרסאונד לראות שהעובר בסדר ב"ה. לאחר מכן הוא נתן לי הנחייה לנוח 7 ימים, נתן לי אינדוביס ליומיים ולעשות מחר בבוקר תרבית שתן וכללית. במידה ויש דלקת בשתן זה יסביר למה הצירים התחילו אבל במידה והתרבית תהיה שלילית, מה יכול להיות הגורם? במידה וזה לא יעבור במנוחה של שבוע האם אצטרך שמירה? לגבי האינדוביס - התקשרתי לייעוץ טרטולוגי ונאמר לי שיש כמה הסתייגוית מהתרופה הזו אך לקחת אותה ביומיים הקרובים. האם בנטילה של יומיים בשבוע כמו שלי יכול להגרם איזשהו נזק לכמות המי שפיר? תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
מומלץ לא להשתמש בתרופה זו בטרימסטר השלישי כלומר החל משבוע 24 והילך. עד אז אפשר להשתמש בה לפי הצורך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)